Yarış Pilotlarının Genç Sürücü Testlerinde Sürmesine İzin Çıktı

yazar:

kategori:

Britanya GP’deki lastik patlamalarının ardından FIA Formula 1’in test kurallarını gevşetebileceğinin sinyallerini vermişti.

Bu kapsamda FIA, Dünya Motorsporları Konseyinden kurallarını değiştirmesini ve yarış pilotlarının da testlere katılabilmelerine izin vermesini isteyecek.

Ancak bu testte yarış pilotları sadece lastik geliştirmesi üzerinde çalışmak zorunda bırakılacaklar ve araç gelişimine izin verilmeyecek.

Ayrıca FIA testi bir gün uzatarak takımların genç yeteneklerine de şans vermelerini de kolaylaştırmak istiyor.

Silverstone’un artık resmi genç sürücü testi ünvanı taşımayacak olmasına rağmen İspanya’da lastik testi yaptığı için ceza alan Mercedes bu testte yer almayacak.

Pirelli’nin yarın Britanya GP’deki sorunlar üzerindeki araştırmasını açıklaması bekleniyor.

 

NOT: Haber resmi duvarkağıdı yapılabilecek boyuttadır…


Yorumlar

  1. Kardeş onu beklersin ışte padynin geldiği ilk yarışta mercedes ortalığı temizledi ikinci yarı böyle gelişmeye devam edersek artık redbulcular düşünsün

  2. ferrari team avatarı

    keser döner sap döner gün gelir hesap döner , o sap ta Mercedese hediye edilir.İkinci yarıda Mercedesin düşüşüne şahit olacağız bence..

  3. Unpredictable avatarı
    Unpredictable

    haberi okumamanın zararları işte 🙂

  4. ironik olsun diye genç sürücü testlerinde Pedro De la Rosa test yapsın 😛

  5. Silverstone'un artık resmi genç sürücü testi ünvanı taşımayacak olmasına rağmen İspanya'da lastik testi yaptığı için ceza alan Mercedes bu testte yer almayacak.
  6. Unpredictable avatarı
    Unpredictable

    eğer böyle bir durum olacaksa o zaman mercedesin bu cezadan muaf tutulması gerekiyor çünkü tüm takımlar aynı testi yapıp mercedes ceza çeken taraf olacak ayrıca yıl içinde 2 kuralın da süpürülmesi FIA'ya yakışmıyor bakıp göreceğiz artık

  7. Artık Formula 1'de birebir testlerin gelmesine merhaba diyeceğiz, hayırlı olsun. Fiorino'da bol bol gezinti düzenlesin de Ferrari boşuna mı tuttular Pedro De La Rosa'yı, Giancarlo Fisichella'yı.

    Bir de duvar kağıdı olayı bana bu sitede bir olayı hatırlattı.

    2009 veya 2010, Lewis Hamilton Abu Dhabi'de virajın apeks'indeki kerb'e takılı kamerayı da alıp beraberinde götürmüştü. Fotoğrafını buradan istemiştim çok güzel duvar kağıdı olur diyerekten. Hemen link atmıştınız, tekrar teşekkür ederim.

  8. Geçmişte olmayan şeyler kademe kademe geliyor ve olanları da kademe kademe iç ediliyor, götürülüyor.

    Düzlük testi yada çekiminde done oluşturan adam lastik testinde öttürür arkadaş FIA bunu kontrol edebilecek bir yapı değil. Kural boşluklarının üzerine üretimleri anlamada çok geç gelen heyet yapısı takımların ne kadar veri oluşturacağını tahmin bile edemez. Birde insanları yiyorlar gelişime izin verilmeyecek vs diye. 🙂

  9. Kuralla sabit, bu sezonun aracıyla test yapamazsın. Yine kuralla sabit, "genç sürücü" testine F1 tecrübesi olmayan sürücüyü sokacaksın. Her ikisi de tırtlamış görünüyor.

    Mercedes-Pirelli testi ve karşılığında adam gibi bir yaptırım uygulanmaması/uygulanamaması ile peşine gelen yukarıda bahsettiğim iki haberden genç kardeşlerimizin çıkaracağı çok dersler var, tabi anlayana.

  10. Ancak bu testte yarış pilotları sadece lastik geliştirmesi üzerinde çalışmak zorunda bırakılacaklar ve araç gelişimine izin verilmeyecek.

    Bu bana Mercedes'in durumundan dolayı diğer takımlara verilmiş bir hak gibi geldi.Peki Mercedes'in sadece lastik kullanımını geliştirdiğini nerden biliyoruz ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir