Ferrari Almanya GP Öncesinde Cevap Peşinde

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu Fernando Alonso yarışı podyumda tamamlamış olsa da sıralamalarda onuncu sırada kalarak hız konusunda eksikleri olduğunu göstrmişti.

Domenicali, “Bu hafta sonu performans açısından pek iyi değildik. Evimizde geçireceğimi iki üç günde bunun nedenini öğrenmeliyiz. Silverstone’da daha iyi olmamızı engelleyen şey bazı küçük detaylar değil, büyük bir sorun olmalı.” diyor.

İtalyan patron, Sebastian Vettel’in de yarış dışı kalmasıyla puan farkı çok fazla açılmasa da görünüşe göre bundan sonra Mercedes’in de zaferler için düzenli bir mücadele vereceğini söylüyor.

“Şu anda sadece Red Bull’un değil Mercedes’in de çok güçlü olduğunu gördük. Lastik aşınması konusunda yaşadıkları problemleri de çözdüler.

“Bundan sonra şampiyonluğu kazanmak istiyorsak ki hala hedefimiz bu, otomobilimizi geliştirmemiz gerek.”

 


Yorumlar

  1. sen benimsin avatarı

    soru:
    araç neden hızlı değil?
    cevap: n.tombazis ve ekibi her sene olduğu gibi bu senede aracı sadece yarış performansı için ürettiler. dolayısıyla hızlı bir araç değil sadece dayanıklı ve ağır, ama uzun yarış formatında sağlam.
    nasıl olması gerekirdi?
    tıpkı reddbull ve mercedesin yaptığı gibi. saf hız performansı için aracı tasarlamak ve daha sonrasında ortaya çıkan dayanıklılık ve uzun yarış performanstaki sorunları hız için tasarlanmış araca göre düzenlemek. yoksa tam tersi (ferrarinin yaptığı gibi) her zaman hızlı bir araç çıkarmanı engeller.
    şekil a ve b de görüldüğü gibi. redbullun öncülüğünde mercedeste ilkönce hıza duyarlı bir tasarım benimsemiş. ilk başlarda sorunlar yaşadılar hala da yaşıyorlar fakat aracın tasarımına göre bu sorunları bir bir hallediyorlar.
    sorun?
    aracın hızlı olmaması. ilkönce dayanıklı ve uzun yarış performansında sağlam ve dayanıklılığa yönelik bir araç üretmeyecekmişsin. bunu ben söylemiyorum 6 senedir bunu görüyoruz.
    ilkönce hız aracı üreteceksin sonra sorunları buna göre şekillendireceksin. bu kafa ile giderse yine ki öyle olacak bu ferraride şampiyonluk hayal olur. ancak eğer sürücün yüksek yetenekte ise her sene şampiyonluğa oynarsın fakat sonunda en hızlı araç güler. tıpkı son 3 senede olduğu gibi.

  2. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    2014 bizim yılımız olacak!

  3. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    ' Yeni araçlarını ilk gördüklerini şaşırarak "Wow" şeklinde tepki verdiğini belirten Domenicali "Evet, gerçekten böyle tepki verdim çünkü tasarım felfesemizi değiştirdik. Bundan daha mı iyi olacak? Öyle olmalı. % 100 daha iyi olmalı." dedi. '

  4. Bu dominicalli'nin en büyük zaafı otorite eksikliği. Millet bundan korkmuyor. Zaten akdeniz insanı miskin olur, ıtalyanlarda işi miskinliğe vuruyor. Dominic çok ıyi kalpli bir adam lakin vatandaşlar ıyi niyeti suistimal ediyor. Mesela adamın açıklamasında hep bulmalıyız, etmeliyiz geçiyor. Bunu bulmasi gereken pat fry ve tombazi'dir diye açıklama yapsa kimse bu kadar lakayt davranamaz. ADAM takım patronu mu? odada duran vazo mu belli değil. Kimse saygı göstermiyor. Adamın suçuda yok açıkçası tek hatası milleti sıkmayıp insan gibi muamele etmesi. Christian Horner'ın yarısı kadar otorite sağlayıp despotluk yapsaydı şimdi ferrari 80 puan farkla takımlar şampiyonası lideriydi. Hiç Vetteli Horner'ın omuzuna el atarken gördünüz mü? ama Alonso Dominicalli'nin omuzuna el atmak şöyle dursun şampanyayla ıslatıyor. Bu işlerde ciddiyet olmazsa başarı olmaz. Herkes seviyesini bilecek yarış sonrası Alonso isterse mangal yapsin patronuyla ama garaja döndü mü? iş profesyonelliğe dönmeli, duygusal değil aritmetik düşünülmeli. Ferrari'nın eksiği ne para? ne teknik şef ? tek eksik otorite. Jean todt'tan sonra bu otorite gitti. Ross Brown'da kendi çapında otoriterdir fakat Todt gibisi yoktu. Wolf gelene kadar mercedeste 3 sene yokları oynadı.

  5. fatih kılıç avatarı
    fatih kılıç

    2009- domenicali— neden yavaş olduğumuzu bulmalıyız.
    2010- domenicali— neden yavaş olduğumuzu bulmalıyız.
    2011- domenicali— neden yavaş olduğumuzu bulmalıyız.
    2012- domenicali— neden yavaş olduğumuzu bulmalıyız.
    2013- domenicali— neden yavaş olduğumuzu bulmalıyız.
    14-15-16-17-18-19-2020- bulmadan gitmem.

  6. Mercedes ve Red Bull farkı açıyor. Ferrari ve Lotus geride kalmaya başladı. Sezonun 2. yarısından sonra Red Bull'un nasıl geliştiği aşikar. Mercedes'te bu yıl çok iyi. Lastik sorunu da çözüldü. Mercedes'in hem teknik kadrosu hem pilot kadrosu çok iyi. Keza Red Bull'da aynı şekilde. Ferrari'nin bunları yakalaması çok kolay değil.

  7. Siz cevap bulana kadar atı alan üsküdarı geçmiş oluyor.

    Mesela Ferrarinin burun tasarım hani avantaj getiricekti.Bu Burun tasarımının aracın tek tur performansını götürdüğünü düşünüyorum.

  8. Ferrari%100 avatarı

    Almanya yarışında Ferraride ne tür güncellemeler olacak bilen varmı?????

  9. Arayan bulurmuş dominik konuşacağına bul bişeyler yeter ya 2007 den beri takımın şampiyonluğu yok luca nın yerinde olsam hepsini kovarım bu ne ya. Boru mu bu koskoca Ferrari

  10. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    ulan dominik yaktın milleti kaç senedir, şu takımda alonso ve mekanikerleri hariç hepinizin değişme zamanı çoktan geçti.

  11. ferrarifernando  avatarı
    ferrarifernando

    Allah askına bu adamın konuşmalarını ve resmini koymayın yeni kufurler turettim sayesinde adamı gorunce sinir katsayım artıyor

  12. valla yeter artık hiçbirzaman aracı zamanında geliştirmedin.Aslada olmayacak gibi gorunuyor.Git artık işi bilen biri gelsin

  13. PurposeLess  avatarı

    Bu Sözleri Sarfederek Kendi İtibarıı Sezeliyorsun Bundan Önceki Senelerde Böyle Açıklamaların Vardı Ama İcraat Yoktu Şuan Bu Kouşmayı Yapman Yerie Araçı Geliştirmeye Başlamanız Lazım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir