Takımlar Mercedes'in Gizli Testine Hâlâ Tepkili

yazar:

kategori:

Mercedes’i gizli testler nedeniyle sıkça eleştiren Christan Horner, bundan sonra takımın Ferrari ve Lotus’la beraber ciddi bir rakip olarak düşünülmesi gerektiğini belirtiyor.

Mercedes’in son yarıştaki güçlü performansıyla, gerçekleştirdiği gizli testin bir bağlantısı olup olmadığı sorulduğunda Horner, “Buna başkaları karar versin. ben sadece şunu sorayım; 2013 sezonunda testlerden önce kaç yarış kazanmışlardı?”diyor.

Red Bull tasarımcısı Adrian Newey de, “Açık bir şekilde görülüyor ki Mercedes Barcelona’daki testlerin ardından lastikler konusunda çok daha iyi. Sonuca siz varın.” diye konuşuyor.

Lotus patronu Eric Boullier, “Mercedes testlerin ardından üç yarışın ikisini kazandı. Yani sonuç ortada.” diyor.

Ancak Toto Wollf aynı fikirde değil: “Son haftalarda mahkeme hazırlıkları nedeniyle çok yoğunduk. Normalde aracın gelişimi ile uğraşacak kişiler mahkeme için belgeleri toparlamakla meşguldü.” diyor.

Takım patronu Ross Brawn da rakiplerin eleştirileriyle ilgilenmediklerini söylüyor: “Bunlar artık bizi ciddiye aldıklarını gösteriyor.”

Niki Lauda ise, “Eğer diğerleri hala bu konu nedeniyle dertliyse, ben durumdan memnunum çünkü bu kafalarının karıştığı anlamına geliyor.”

And Auto Motor und Sport dergisinin haberine göre Mercedes sezon için bütçesini 145 milyon eurodan 190 milyon euroya çıkararak aracı geliştirmeye devam edecek.

Lauda, “Her yarışta en az 0.1 saniye gelişiyoruz. Geçtiğimiz sezonlarda sezonun ikinci yarısının ardından hep geriye gidiyorduk” diyor.

 


Yorumlar

“Takımlar Mercedes'in Gizli Testine Hâlâ Tepkili” için 15 yanıt

  1. teste bende karşıyım ama mercedesinde nal toplaması seyir zevki açısından çok kötüydü bee.ayrıca önümüzdeki senelerde mercedes ve mclaren honda ferrari savaşı çok hoş olur buna raikkonenli redbull da dahil.

  2. Fernando Schumacher avatarı
    Fernando Schumacher

    hami1 çocukmusun sen ya biz yaptık sizde yapın falan

  3. ikincisinde. çünkü hem kilometre olarak daha fazla katedersin, hem de tüm takımlar çalışırken pist kauçuk kaplanacağı için yarış ortamına daha yakın bir test olur.

  4. hamiltonun lastiği patlamasaydı o kazanırdı.

  5. Yalnız şöyle bir şey var Mercedes her türlü 3 kat avantajlı oluyor testlerde; biri 10 takımın aynı pistte belirli zaman süresinde testi diğeri ise tek takımın pistte rahat olarak süre dilimi olmadan istediği zaman pite girip çıkabilme ihtimali var hangisinde sizce daha iyi gelişim sağlanır?

  6. iyi de vettel yarışdışı kalmasa kazanamayacaktı ki.hem vettel çıktı heyecan arttı, demek ki neymiş? baskın bir araç varsa heyecan yok, o zaman bırakın da millet test yapsın.ne zaman sezon içi test yasaklandı, ferrari ve mclaren geride kaldı.neden redbul kalmadı? çünkü test yasağı geldiğinde onlar zaten iyi bir araç üretmişlerdi.3 senedir bunun avantajını kullanıyorlar, sezon içi test yasağı olmasaydı redbull bu kadar baskın olamazdı, ve yarışlar çok heyecanlı olurdu.

  7. Kayırmaysa kayırma Red-bul,Ferrari,Mclaren hiç kayrılmadı F1 de onlar sütten çıkmış ak kaşık

  8. 3günlük testlerde çok fazla gözlemci olacak.çok yakından izleyeceklerdir gelişimi o yüzden kısıtlı kalır

  9. Evet bundan sonra sezon içi gelişimin legal bir şekilde devam edeceğini düşünürsek işleri zor.

  10. Madem bu sene o kadar adam aldılar kadro güçlendi v.s neden testlerin yapıldığı döneme kadar eskisini aratmayan bir araç vardı pistde aynı tas aynı hamam iki pilotuda sürekli gerilere düsen lastik aşınması herzamanki gibi devasa olan bir takım vardı.Ne oldu da barcelona milat oldu o ana kadar çözülemeyen lerin bir anda hemde test den sonra çözülmesi rastlantımı böyle şey olmaz bu takımın lastik problemi vardı.Sadece özellikle belirteyim lastiklerle ilgili olan testle bu sorunu çözdüler neyi yanlış yaptıklarını orada elde edilen verilerle çözdüler bir anda testden sonra araç hızlandı lastik problemleri çözüldü.Testler zaten bunun icin yapılıyor gelişmek için yapılıyor boşuna turlamıyorlar orada.Diğer takımlar da test yapacaklar iyide burada lastik problemini en fazla yaşayan takım mercedes di bu durumda avantaj elde eden de mercedes oldu.Kesinlikle illegal bir gelisimdir Bu sezonda dahil çözemedikleri lastik problemini hatta bir arpa bile yol katetemedikleri lastik problemini kaç yarıs sonra testin hemen ardından çözdüler.Burada diğer takımların aksine haksız menfaat sağlanmıştır illegal bir sezondur mercedes adına.

  11. tepki değil korku 🙂 mercedes kazandığı için korkuyorlar. bundan sonra mercedes her kazandığında bu olay meydana çıkarılacak. ama işin aslı merc'in lastik konusunda sadece test sayesinde ilerlemediği. şimdi diğerleri yarış pilotlarıyla 3 günlük test yapacaklar. bakalım ondan sonra ne kadar ilerleyecekler onu da göreceğiz. 1000kmlik testi yapmasa 3 günlük sadece bu sezonki lastiklerin denendiği testte daha da ilerleyeceklerdi. o yüzden bu aslında merc için dezavantaja, diğer takımlar için avantaja dönüştü.

    zaten test skandalının olduğu bölümdeki yarışların 1'i yağmurluydu, 2'si de mercedes'in esas şampiyonaya oynayacak pilotunun şanssızlık yaşadığı yarışlardı. (monaco-silverstone-canada)

    mercedes her kazandığında içten içe çekemeyen birsürü kişi de göreceğiz hazırlıklı olun. silverstone testlerinden sonra bile ağlayanları görebiliriz. çünkü ellerinde bir temcit pilavı var artık.

    biri de demiyor ki yahu 1000kmlik test nasıl hemen lastik problemini çözsün? 1000kmlik test, 2 haftasonuna denk geliyor katedilen kilometre hesabıyla. tamamen bu sezonun lastiklerinin denenmediğini de düşünürsek, daha da az.

    mercedes bu sene için 15 tane transferi lastik sorununu çözsünler, aracı hızlandırsınlar diye getirdi. hatta xtrabit de demişti mercedes bu sene de hızlanmazsa senna bile kurtaramaz diye. aynen öyle. mercedes'de bir dünya karması var ve işlerini de çok iyi yapıyorlar. ağlatmaya da devam edecekler.

  12. Senin 1000 km testini de genç sürücüler yapsaydı o halde.
    Neden as pilotlarla çıktılar teste?
    Sen as pilotlarla yapılan testin genç pilotlarla yapılandan daha faydalı olacağını düşünemiyor musun yoksa?
    Ortada net şekilde kural ihlali var, sırf motor tedarik ediyorsunuz diye kayırdılar sizi, bunu görmezden gelmek ya da kabul etmemek diğerlerini aptal yerine koymak demektir.

  13. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Biz de Maranello'nun üstünü kapatıp test falan yapsak fena olmaz. Sıralamalarda biraz gelişsek Alonso zaten yürüyor 🙁 Öyle polden kalkmak kolay her yarış 🙁

  14. Ne alakası var genç sürücü testlerine katılamıyoruz işte orda 1000km den fazla yaparsınız 3 günde,
    Pirelli istedi bizde test yaptık.Fia sadece 2013 aracıyla katılmamız gerektiğini bildirip test cezası verdi.İsterseniz sizde Pirelli ile test yapabilirsiniz bizim için sorun yok

  15. Mercedesin bu yaptığı hiç adeletli değil FİA ceza vermedi zaten.bi anda lastik sorunları kalmadı.Formula 1'de bilmedimiz işler dönüyor Mercedesin aldığı galibiyetlerin hiç biri hakkıyla alınmış galibiyet olarak görmüyorum bu lastik skandalından sonra ve o yüzden tebrik etmiycem mercedes galibiyetlerini

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir