Rosberg: "Mercedes Favoriler Arasına Giriyor"

yazar:

kategori:

B sezon sekiz yarışta beş kez pol pozisyonuna ulaşan ve Silverstone’da yarış kazanan Roberg, “Yavaş yavaş ama emin adımlarda favoriler arasına girmeye başlıyoruz ve bu harika bir şey. Zor zamanlar yaşadığımız iç seneyi geride bıraktık ve bunlardan çok şey öğrendik.”

“Artık işler yoluna girmeye başlıyor. Takımda daha fazla çalışan var ve birlikte daha iyi çalışıyoruz. Zaten sahip olduğumuz harika insanların yanına aynı değerde bir sürü insan eklendi.”

“Kış aylarında çok iyi bir araç üretmeyi başardılar. Sezon içindeki gelişim yarışında da çok iyi gidiyoruz gibi görünüyor, ki bu konu geçen sene en büyük eksikliğimizdi. Geçmişteki hatalardan ders alıyoruz.” diyor.

Rosberg, lastiklerde yapılacak değişikliklerin kendilerini engelleyeceğini de düşünmüyor.

“Hangi lastiğimi kullandığımızın önemi yok. Genel olarak hızlı bir aracımız olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle olduğumuz pozisyonda kalabiliriz.”


Yorumlar

  1. Hep oldu olacak larla yorumlar bu is böyle olmaz yaparsın konusursun elestirdiğiniz insanların 10 da birini yapamamısken konusmak sizi bir yere taşımaz.Hele ütopik düsleriyle bu is hiç olmaz Başarı emek öyle kolay değil.Gördük hamilton ı da araç yavasken ne atak yapabildi ne atağa karsılık verebildi yokları oynadı.Yetenek o araçla pilotaj pistlerinde is yapabilmekte gerçek pilotaj isteyen yağmur kosullarında o araçla is yapabilmekde böyle kosullar sezon basındada olustu bunu 44 ünde yapanı gördük en fit zamanında yapamayanı da yetenek budur.

  2. İyide hadi es keza bir kaç yarış kazanırsın ama şampiyon olmak için zaten yeteneğe ihtiyaç var yeteneğin olmazsa sampiyon olamazsın:)) Şimdi rbr hızlı diye vettel i yeteneksiz ilan etmek son derece yanlıs olur ne yapacak tı yani bu araç hızlı gelsin bir baskası mı sampiyon olsun diyecekti
    Kaldıki vettel epey gelisti bazı pilotlar daha hızlı yol kateder bazıları daha ağır ama önemli olan yetenek olması o olmadıktan sonra vettel gibi gelisim gösteremezsiniz.Bunu vettel için bile söylerken
    Malum efsane olmus pilotlar için hiç bir sey söyleyemeyiz zaten bir alanda değil her alanda basarılı olmus ispatlanmıs pilotlar bunlar zaten bu pilotların en hızlı olmayan ararçlarlada sampiyonlukları var.
    Başarı öyle kolay bir hadise değil kaç tane yarıs var bir sezonda bir sürü faktör var sizde bir numara yoksa hiç bir sey olmaz.Zaten o koltuklarada oturtmazlar sizi o padoktakiler bizim gibi abes yorumlarla geçirmiyorlar hayatlarını iyi olan kaliteli olan yeteneği olan er geç hakettiği yere gelir.f1 de sans la büyük isler basaramazsınız bilekde güç varsa hodri meydan dersiniz bu kadar basit.

  3. şampiyon olmasına gerek yok. vettelle 1 sene eşit takımda geçirip onu yendiği zaman vettel'in 3 şampiyonluğundan daha değerli birşey olacak. istersen 10 tane şampiyonluk al, yeteneğin gelişmez. şampiyonluk yetenek geliştiren bir başarı değildir.

  4. Eray Parlak avatarı

    Hamilton 8 kere dünya şampiyonu oldu,dünya rekorları kırdı,yarışan efsane olduda bizmi görmedik.
    Paralel evrendeki hamiltondanmı bahsediyorsun yoksa ? 🙂

  5. Deminki yazım bi tuhaf çıkmış benzer bir sekilde ifade edeyim O zaman alonso niye geçen sene sampiyon olamadı araç yarış performansına gayet iyiydi.
    Alonso sürekli geriden kalktığı için sıralamada ferrari zayıf olduğu için yarıs performansı yeterli olmadı hızlı olmasına rağmen.
    Benzer bir durum 1995 de de yasandı o zamanda williams fırtınası vardı mclaren le birlikte
    gayet hızlı bir araç olan williams da hill çok daha fazla sıralama kazanmasına rağmen schumacher o sezon o zayıf sıralama lara karsın kuvvetli bir rakibe ve takıma karsı ibreyi kendisine çevirdi tarihi sampiyonluklardan biridir bunun adı büyük yetenektir.Öyle önde basladım koptum gittim le bu isler olmuyor bu adam nerelerden geldi.Arkadan gelerek yarıslar kazanmak öndekinin avantajına rağmen şampiyonalar kazanmak araç değil pilot faktörüdür.Öyle önüne gelenin yapacağı is değil bunlar.

  6. hani örnek?? kim yapmış böyle bir isi sıralama performansı zayıf olan bir araçla bu oranda kim kazanmış??
    bu kadar geriden gelip kim bu oranda yarış kazanmış
    tek bir isim var o da schumacher.
    Amerika yı yeniden keşfetmeye gerek yok.
    Hersey ortada.
    Ferrari ile alonso sıralama performansı zayıf olduğu için redbulla kaybediyor.
    Bunun farkındamısın araç yarıs performansında gayet iyi geçen yıllardada öyleydi.
    Ama geriden başladığı için yarış performansı iyide olsa rbr ile kapışacak kada iyide olsa bunu sonuca yansıtamadığı için basarılı olamadı.
    Mesela damon hill williams aracıyla gayet hızlıydı araç hem sıralamada hem yarıs bazında hızlıydı
    Öyleki schumacher in 4 pol alabildiği sezonda hill 7 pol neredeyse iki katı ilk sıradan başlama avantajıyla yarıslara girdi araç yarıs performansındada iyiydi ki o dönemin williamsı az buz takım değil.Bütün bunlara rağmen schumi daha zayıf araçla daha iyi iş çıkardı mesele o şartlarda şampiyon olabilmekde zaten.Yetenek budur.

  7. 68 pol 98 galibiyet gibi bir skoru sıralama performansı zayıf olup iyi araçta olan biri de elde edebilir.

  8. Bir ekleme daha yapayım bugün görülmüyor böyle isler o yüzden çarpıcı bir örnek daha vereyim
    Bugüne göre eskiden pilot un fonksiyonu daha fazlaydı.
    Schumacher in 3.hızlı benetton takımı ile ki göstergesi o sezon schumacher sadece 4 defa pol alabilmistir araç faktöründen dolayı buna rağmen 4 (Dört) pol e rağmen şampiyon olmuştur.Bunun ne anlama geldiğini herhalde tüm motorsporu severler bilirler.Gerçek yetenek budur işte.
    Böyle bir adamın 44 üne gelsede monaco gibi pilotaj pistinde pol almasına da sasırmamak gerekir.
    Her ne kadar özel bir an olsada ve yağmur altında yaptıklarına bunlarda o kaliteden bugüne yansıyan kırıntılar:)

  9. Asıl sen dur sezon daha bitmedi:) Biz neticelenmis bir hadiseyi örnek verdik.Ama görünen surda öyle ahım sahım bir fark yok yani sizin yorumlarınızı okuyan birinci pilotla ikinci pilot arasında 50 puan fark var sanır hersey ortada sezon bitsin gene konusuruz.

  10. madem öyleydi geçen yılın kopyası olan araç yani barcelona ya kadar olan araçla bu pilot dizilimi ne yaptı?? Demekki mesele arabada eğer birseyler yapsalardı tamam derdim sana ama gelene geç gidene eyvallah dediler.
    Araç iyiyken herkes daha iyi iş çıkarır.
    Sen anlamamıssın olayı.

  11. Evet doğru yetenek mclaren willamsın ardından 3.hızlı olan araçla benetton la iki yıl şampiyon olmaktır.İşte budur yetenek yetenek özgüven şampiyon olan araçdan bitik bir takıma gidip şahlanabilmektir o ekibin bir parçası olabilmek başarılara ulaşabilmekdir doğru yetenek budur.Yetenek en önde olarak sürekli kazanmak değildir.
    Doğru yetenek tarihin en fazla geriden gelerek yarış kazananı olabilmektir çünkü bu araç faktörüyle değil yetenekle elde edilebilecek bir şeydir.
    Doğru yetenek 68 pol alabilecek kadar bir araç silsilesiyle araca rağmen gerilerden gelip 91 defa kazabilmektir.
    Öyle 91 pol de 91 yarıs araç gücüyle kazanmak değildir yetenek .
    Böyle bir yetenek anca f1 tarihinin altını üstüne getirebilirdi onu da yaptı her alanda rekor iste yenetek budur.
    Doğru yetenek sadece ferrari dönemlerini bile çıkarsanız geride kalan tüm sezonlarda hep ilk üç içinde olabilmektir en iyi araçlara sahip olamadan yetenek budur arkadasım.

  12. schumacher in 99 dan itibaren ferrariyi getirdiği yerinde hakkını vereceksin.

    araç geliştirme gibi bir özelliği olsaydı o araç 3 yılda gelişirdi. ayrıca, bu seneki pilot kadrosunun daha iyi olması daha iyi sonuçlar anlamına gelir. senin tersinden anladığın gibi aracı onlar geliştirdi demedim. aracı mühendisler yapar, iyi pilotlar da aracın hakkını verir.

    sen hem pek sporla ilgili kültürü olmayan, hem de sabit fikirli birisin. o yüzden senle tartışmayı gerekli görmüyorum.

  13. kendin demişsin zaten schumi son yılında kafa kafaya gelebildi diye. daha dur hamilton'u 10. yarışı olmadı ve kafa kafaya falan da değil, gayet önde. sıralamada 5-3 yarışta da 5-3 önde. lastiğinin patladığını saymazsak. puan durumunda da rosberg şansıyla bu kadar yaklaşabildi. hamilton ise şanssızlığıyla düşebildi. monaco ve silverstone örnek.

  14. ben dünya şampiyonluğu sayısını yetenekle eşdeğer görmüyorum. şampiyonluk oğru zamanda doğru yerde olmak demek bana göre. yetenek farklı birşey.

  15. Açıkçası ben katılmıyorum schumacher rosberg le esit kosullarda rekabet etmedi.
    Hatırlayalım sürekli araç arızaları yaşayan schumacher oldu.
    Doğru düzgün kafasını kaldıramadı.
    Buna rağmen 43 yaşında zaten daha iyi olduğu yarıs performansının yanına birde sıralama tek tur hızındada rosbergle yarışır hale geldi .
    Bu sezon hamilton rosbergle kafa kafaya gidiyor schumide geçen yıl kafa kafa ya gitti.
    Hemde hamilton dan çok çok daha fazla problemler yaşamasına rağmen.
    Bana göre yaşlı schumacher hamilton kadar is çıkarmıstır mgp de.
    Tek fark hamilton bugün illegal yollarla daha iyi bir araca sahip olmustur
    Schumi ise çok daha kötü bir araçla boğusmak zorunda kalmıstır.
    Nitekim bu yıl barcelonaya kadar olan bölümde arac sıkıntılıyken hem rosberg hem de hamiltonda hiç bir sey yapamamışlardır.Schumacher geçen yıl bu döneme kadar 4 defa sıralama/yarıs içi mekanik problem yaşadı bugün hamilton dan 4 yarıs çıkalım bakalım o puan tablosu ibre nereye dönüyor ve onun getirdiği moral motivasyon kayıplarını da koyalım.Bugün hersey öyle yada böyle problemleri çözülmüs mercedes ile hamilton ve rosberg için gül bahçesidir.Doğru kıyaslamalar yapalım.

  16. pardon da neye göre kıyas ? geçen yılın aracı ile bu yılın aracı birmi? daha iyi bir araçda hamilton tabiki daha iyi iş çıkaracak lastik problemini hamilton mı çözdüki ona aferim diyeceğiz.şurada 2 yarıs öncesine kadar durum ortada iki pilotda isyanları oynuyordu.Takım çok güzel bir sekilde:) işi çözdü olay bu kadar basitHiç bir kıyas noktası yok geçen yıla göre.Altınızdaki araç iyi ise pilotlar daha başarılı olur bu kadar basit.Schumacher böyle bir araca sahip olmadı ama su var son yılında o yaşında kafa kafaya sezon geçirdi nico ile.Bugün bakıyoruz nico hamilton lada kafa kafaya sezon geciriyor yapılan isin aynası olan puan lar da kafa kafaya gidiyor 2 yarış kazanmış diğerinin aksine pist üzerinde hiç baskı görmemis diğerinin aksine bir pilot var rekabet noktasında ben pek değişen birsey görmüyorum.Hatta schumacher rosbergin ve hamilton ın aksine sürekli araç problemleri yaşıyordu bide bu sartlarda rekabet etmeye çalışıyordu bu yüzden puan olarak geride kalıyordu ama yarış performansında hiç geride kalmadı schumacher ama bugün hamilton bunların hiç birini yaşamıyor ne schumin kullandığı gibi sürekli problem çıkaran bir araçla boğuşuyor ne de schuminin ki gibi çok daha yavaş bir araç kullanıyor.Koşulların eşitliği beraberinde kıyası getirir.
    Tamamen farklı koşullarda kıyas yapmak saçmalık.

  17. Ne oldu royal pilot araç geliştirmez diyordun gülüyordun bunları söyleyenlere saçmalık diyordun.
    Eğer pilot araç gelişiminde bu kadar etkense bu teoriden yürürsek 96 da bitik ferrariye gelen schumacher in 99 dan itibaren ferrariyi getirdiği yerinde hakkını vereceksin.
    Bana sorarsan bu takım işidir derim.Pilot da önemli ancak iş takımda takımın kadrosunda ve mali durumda bitiyor.Ama pilot a yüklersek işi o zaman bu konuda schumacher in eline kimse su dökemez.Daha da ileri gidip bir yılda araç gelismez bunu tüm takım patronları brawn da dahil herzaman söylenir bir aracın sıfırdan bir yere gelmesi 4-5 yıl lık bir zaman diliminde oluyor doğru yapılanmayla.Bu mantıkda bugün belkide schumacher in ekmeğini yiyorlardır sonuç olarak adamın geçmisten bu konuda bir referansı var diğerlerinin nesi varki üç yarısda ne yapacaklar daha hamilton araçda kendi problemlerini çözemedi takıma ne faydası olacak ki zaten bu yeni takımda bu sürede bu mümkün değil.Tutarlı yorumlar her zaman faydalıdır.
    Ayrıca mercedes in bir anda gelişmesi tamamen lastik konusuyla ilgili araç saf hız anlamında daha öncelerdede hızlı olmustu bu sorunuda bu pilot kadrosuyla gene yasadılar üstesinden gelemediler ki hamilton epey bu konuda sıkıntılıydı ve nihayetinde illegal yöntemlerle gridde en fazla lastik problemi yasayan takımı bu yılın aracıyla test yaptırarak diğer takımlara göre nerede hata yaptıklarını çözme fırsatı verdiler bu gelişimin adı mühendislik v.s değildir.Hayır daha düne kadar önüne gelen geçilen lastik problemleriyle sürekli yer kaybeden hiç bir sey yapamayan pilotlara bugün yüklenen saçma başarı misyonunu anlamak güç.Araç illegal yollardan problemlerini çözdü pilotlarda kendilerini göstermeye başladı mesele bu kadar basit.Bu sporda arac iyi ise birseyler yaparsınız araç kötüyse surda 3 yarıs öncesine dönün gördük pilotları ikiside hiç bir sey yapamadı varlıkları ile yoklukları birdi.Bazen düsünüyorumda vettel e bu bağlamda haksızlık ediliyor aracın hızlı olması vettelin suçu değil önemli olan hakkınıda verebilmek neticede.Hamilton dayanıksız ama hızlı bir araca sahipdi genel olarak mclaren yıllarında araç dayanıklılık problemleri göstermediğinde sahip olduğu yüksek hızla hamilton iyi işler çıkarıyordu öyle yada böyle araçda birseyler vardı.Burada ne oldu gördük araç yüzde 70 dir bugünün f1 inde ve tabiki en önemlisi bugünün kurallarında.

  18. 7 dünya şampiyonunu nasıl kötü bulursun 🙂
    haklısın biraz art niyetli olarak anlamışım yazdığını.

  19. küçümsemek değil bu. geçen seneki mühendis ve pilot kadrosuyla bu seneninki bir değil. iki yönden de daha iyi bir takım.

  20. Kardeş zaten biz gelişimi mühendislere bağlıyoruz

  21. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    rosberg'de iki yarı kazandı birisi geçiş olmayan pistte birisi vettel arıza yaptı hemen gaza gelmiş. Webber kaç sıra geri düştüde deli gibi geliyordu birkaç tur daha olsa webber kazanacaktı. Startı iyi olsa garanti kazanırdı zaten.

    Rosberg hayal dünyasından uyansın.

  22. sadece mühendis diyelim. schumacher şuan ki zamanda hamilton kadar iyi bir pilot değil ama küçümsemeyelim bence.

  23. 2012'deki mühendis ve pilot kadrosuyla bu seneninki bir mi?

  24. Hızlı araç 2012'dede vardı,ama gelişme yoktu?

  25. 2013 ün şu ana kadar en hızlı aracı Mercedes aldığı polelerden durum ortada lastik saçmalıkları olmasa ve lastikler daha dayanıklı hale gelse yine Mercedesin avantaj sağlıyacağı aşikar

    Şu saçma lastikler değişse de herkes sussa artık

  26. Ya kardeş bu takım ın zaten hızlı bir aracı vardı sene başında ama 10 yarış olcak abi zaten o teknik kadroyla gelismezse sıkıntı var tmm azda olsa yarar sağladı ama sizde abartiyorsunuz ama ?
    E

  27. tamamen yarar sağlamadı demiyorum ki zaten. illa ki yararı olmuştur. ama mercedesin tüm bu gelişimini o teste bağlamak yanlış olur.
    neyse sonuç olarak diğer takımlarda aynı testi yapacak. bakalım o zaman ne olaca. mercedes yine önlerde olursa görürüm sizi.

  28. Evet aynen buna bağlıyorum. İspanya gibi lastikleri adeta yiyen bir yerde yarıştan hemen sonra 3 yarış mesafesi gidersen gelişme alırsın.

    Ross Brawn Silverstone'da durumumuzu göreceğiz demişti. Silverstone'da Rosberg lastik sorunu çekmedi. Ama İspanya'da hatırlatırım Hamilton ilk çizgiden başlayıp 1 tur geride, 11.sırada (öyle hatırlıyorum) bitirdi.

    O testte yarar sağlanmadığını inkar edemezsiniz.

  29. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    evet şampiyona kovalıyorsunuz ama her sene hamur zaten değişiyordu mercedes ayak uyduramıyordu bu senenin aracıyla test yapmak çözmek demektir çözemiyorsa artık zaten o takım bitiktir 1000 km test yaptılar ve çözdüler birde yarış pilotlarıyla bunlardanda bahsetseniz biraz :d

  30. yahu üç yıl bi lastik sorununu çözemeyen takım sadece 100kmlik testler hoop diye lastik sorunlarını halledebileceğini mi düşünüyorsun. tamam mercedes illa ki bu testten fayda sağladı. bunun aksi iddia edilemez zaten. ama tamamıyla mercedesin bu gelişimini bu 1000kimlik teste bağlamak yanlış olur. araç hızlı, gelişim var, takım üst seviyeye ulaşmış durumda. bu.

  31. Mercedes değil 1000kmlik test diyeceğim bundan sonra bu takıma.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir