Alex Wurz ile Silverstone'da Bir Tur

yazar:

kategori:

Honda Racing takımını test pilotu Alex Wurz Silverstone’da bir turu anlattı.

"Silverstone çok heyecanlı bir yarış pisti. Özellikle ilk bölüm gerçekten hızlı. İlk viraja yedinci viteste geliyorsunuz ve iyi gününüzde olmak önemli. %100 gaza basıyoruz ve hiç fren yapmıyoruz. Burası fazla cesurca bir viraj ve mesela Spa’daki Eau Rouge’den daha zolu."

"Ardından Becketts’e geliyorsunuz, burası pistin en mükemmel bölümlerinden birisi. Giriş çok tümsekli ve aracı doğru konumda tutmak zorundasınız. Ardından çok hızlı bir sol viraj var ancak hâlâ frene dokunmuyorsunuz. Vitesi düşürüyorsunuz, aracı dört lastiği kaydırarak yavaşlatıyorsunuz ve bu çok eğlenceli."

"Sonra yine frensiz geçilen bir viraj var ve burada biraz önden kayma yaşayabiliyorsunuz. Oradan sonrası da hangar düzlüğü. Hangar düzlüğünün ardından Stowe’a geliyoruz. Burası tur boyunca ilk kez gerçekten fren yaptığınız yer. Frenleri soğuk olacağını unutmamanız gerek. Bu yüzden normalden farklı karakteristik gösterebilirler. Fren yaptığını zaman, viraja zaten girmiş oluyorsunuz. Bu yüzden birini geçmek zor ve girişte biraz arkadan kayma yaşayacağınızı düşünüyorsunuz."

"Club’e gelmeden önce kısa bir düzlük var. Sola dönmek için kerbleri kullanmanız gerekiyor. Sağa dönmeden önce de ikinci vitesteyken çıkışa kadar beşinci vitesi buluyorsunuz. Çok iyi bir çekişe ihtiyacınız var ve bu, bu yıl biraz zor olacak."

"Abbey’deki fren noktasına geliyoruz. Burası daima kaygan. Bunu kabul etmek ve aracı kontrol etmek kilit nokta. Çıkış biraz tümsekli.Burayı geçen yıl tam gaz geçmek  için gerçek bir çekişe ihtiyaç vardı ve bu yıl biraz ilginç olacak. Ardından Bridge var. Burayı altıncı viteste tam gaz geçmek kolay. Sonra Priory geliyor. Burası biraz değişken. Bazen tutuş çok iyi oluyor ve sürmek harika oluyor ama bazen de tutuş çok kötü bir seviyede olabiliyor."

"Ve Brooklands. İkinci vitese düşüyorsunuz ve ne kadar iyi bir tutuş seviyeniz olursa kerbleri o kadar iyi kullanabilirsiniz. Luffield, uzun, ikinci viteste geçilen sağa viraj ve son viraj. Virajın girişi pek belli değil çünkü orada daima agresif bir şekilde fren yapıyorsunuz. Sonra pit düzlüğüne doğru ilerliyorsunuz."
 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir