Takımlar Dört Günlük Test İstemiyor

yazar:

kategori:

17-19 Temmuz tarihleri arasında Silverstone’da yapılacak olan testlere Pirelli lastik gelişimine katkı sağlamak amacıyla yarış pilotları katılacak. Pirelli’nin bu testlerde Macaristan için hazır etmeyi planladığı 2013 hamurlu 2012 yapılı yeni lastiklerini de deneyeceği biliniyor.

FIA yaptığı açıklamalarda gerekli olduğu takdirde tessteri üç günden dört güne çıkarabileceklerini belirtmişti. Ancak takımlar bu fikre sıcak bakmıyor.

Bugün Nurburgring’te gerçekleşen Sportif Çalışma Grubu toplantısının ardından gelen bilgilere göre bazı takımlar maliyetler nedeniyle testlerin uzatılmasını istemiyor.

Autosport’un haberine göre sadece Ferrari takımı testlerin dördüncü güne uzatılması için baskı yapıyor.

Ayrıca testlerde sadece tek gün yarış pilotlarının piste çıkması konusunda da takımlar arasında anlaşma sağlandı. Geri kalan iki günde genç pilotlar pistte olacak.

 


Yorumlar

  1. bir şekilde benimle iletişime geçebilirsen süper olur aslında 😉

  2. cgdsny_Ferr  avatarı

    kendi adıma teşekkür ederim dostum, hakkında hayırlısı olsun. en iyisini yap! bu ülkenin sana ve senin gibi istekli mühendislere ihtiyacı var.

  3. cgdsny_Ferr ve oversteer teşekkürler yazdıklarınız gerçekten mantıklı sanırım doğru olan otomotivi seçmek hayırlısı bakalım

  4. cgdsny_Ferr  avatarı

    Mutlaka haklısın, zaten bundan dolayı her sürücünün kendine özgü sürüş tekniği var!

    "Bu bayan şöyle geyinir, şu bayan şu şekil; lakinkin ama öyle değildir." demek istiyorum. :b

  5. sürüş stilini oversteer e ayarlarsan sıkıntı olmaz, ama f1 2011 gibi oyunlarda çok farketmiyor, yağmurda kuru zemin kadar hızlı gidiyorsun, ön kanadım olmadan fastest lap attığım oldu… aracı yavaşlıyormuş meğersem 😛 şaka bir yana en güzeli neutralsteer 🙂

  6. cgdsny_Ferr  avatarı

    aklımdan geçmiyor değil bazı takımlar(Ferrari) çoook yanlış ayarda yarışıyorlar diye ama yok artık diyorum 🙂

  7. cgdsny_Ferr  avatarı

    konuyla ilgisi yok ama farkettim ki, başarısız olduğum pistlerde çok fazla oversteer ayarda yarışıyormuşum, understeer – ki, pek sevmezdim, – ayarında yarışınca resmen uçurdum aracı 🙂

    Formula 1 2011'de avustralya, almanya sadece iki örnek :b

  8. cgdsny_Ferr  avatarı

    Bir kaç açıdan yaklaşabiliriz: ingilizce mi öğrenmek? ingilizce mi okumak? meslek sahibi mi olmak? her ikisi(üçü) mi? maalesef satrançta da olduğu gibi tek bir hamle yapma hakkın var fakat bilmen gereken başka bir de bu hamleyi sonraki hamlelerinle güçlendirme gibi bir şansın da var: isteğe bağlı ingilizce hazırlık okuyup, türkçe okuduğunu iyi anlayarak eksik kaldığın yerleri ingilizce kaynaklardan araştırıp tamamlayarak kendini doyuran bir bölüm, istediğin bir bölümde bunu yapabilirsin. her şey senin elinde, istedikten sonra her işi başarırsın.

    Eğer ingilizce okumak istiyorsan da yine ingilizce hazırlık okuyacaksın ve desleri türkçe değil tamamen ingilizce takip edeceksin yada edemeyeceksin, kaçıracaksın vs bahsedilenin ne anlatmak istediğini anlamaya çalışacaksın, türkçe karşılıklarını bulmakta zorlanacaksın vs.

    sonuçta her iki durumda da mezun olacaksın ve senden meziyetlerini soracaklar, varsa projelerini, fikirlerini isteyecekler; ingilizceni tercih sebebi yapacaklar yada puan sıralamasında kullanacaklar. tercih sebebi yada puan sıralaması için ingilizce istiyorsan kendini kanıtlamış bir kurs bu işi çok rahat sana kazandırır ancak işinde kullanacağın ingilizceyi yalnızca sen kazanabilirsin: bahsettiğim gibi eksiklerini görüp araştırarak, okuyarak.

    her durumda şunu bilmelisin ki, çok çalışman ve ileride işini kazandığında tatil yapman gerekiyor.

  9. hangisini daha çok istiyorsun, okuldan çok bölümü tercih etmeni tavsiye ederim… ben bir hata yaptım o konuda, çok iyi bir okulda pek istemediğim bir bölüme girip, ardından hem bölümü hem okulu değiştirmek zorunda kaldım 🙂

    otomotiv mühendisliği ile petrol mühendisliğini aynı anda düşündüğüne göre kafanın karışmış olabileceğini tahmin ediyorum

  10. tamam otomotiv sanayinin göbeğinde bir yer ama ingilizce değil mühendislikte dezavantaj olur diyorlar kafam karıştıda

  11. haklısın Red Bull yeni ön kanadını, bir gösteri uçağında denedi geçen… Caterham'ın sponsoru EADS ve dolayısı ile Boeing, o yüzden senelerdir podyumdan inmiyorlar…

  12. cgdsny_Ferr  avatarı

    bölümleri tanımıyorum ama yazacaksan uludağ otomotiv'i tek geçerim; tabi ki "hakkını verip adam gibi gidip mühendis olacağım." diyorsan, sevgili arkadaşım. Dost acı söyler.

  13. Bu takımların zoru ne? Ferrari'den bu kadar korkulur mu be? Herkes biliyorki testler arttığı zaman Ferrari takımını yenmek çok zor. Ben düşük bütçeli takımları anlıyorumda Mclarene ne oluyor? 5 aydır yavaşlar bunu test ederek çözmeleri gerekirken hiç oralı olmuyorlar. İyice salmışlar. Ben mclarenci olsam twitter'da imza kampanyası başlatırım. Red Bull'un istememesi çok normal. Onların uçak sektörüde var. Otomobilde test edemediğini uçakta test edip, saman altından aerodinamik geliştirme yapıyorlar. Nasıl olsa aerodinami yere sabit gelişmiş bir fizik dalı değildir. Hava ve hava sürtünmesi ile ilgili birşey.

    Her neyse testler yapilmadan Ferrari'nin gerçek hızı gelmez. Bunun yapılması lazım. Hazır böyle bir fırsat varken Jean Todt'un masaya yumruğunu vurması lazım.

  14. Kaçıncı sıradasın 🙂

  15. arkadaslar konuyla ilgisi yok ama tercih dönemindeyim .) bilgisi olan arkadaslar petrol mühendisliği ve uludağ otomotiv mühendisliğinden biraz bahsedebilirmi?

  16. ne maliyet korkusuymuş be arkadaş!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir