Formula 1 Pilotlarından Almanya'da Boykot Tehdidi

yazar:

kategori:

Nurburgring’te gerçekleştirilen GPDA toplantısının ardından yapılan açıklamada pilotlar, Formula 1’in içinde bulunduğu mevcut durumdan memnun olmadıklarını belirttiler.

Pirelli aynı sorunların tekrar yaşanmayacağını söylese de GPDA tatmin olmuş görünmüyor. Hafta sonu boyunca lastiklerde bir sorun yaşandığı takdirde pilotlar yarıştan çekileceklerini açıkladılar.

Açıklamada, GPDA’nın lastiklerde yapılan değişikliklerin ardından Almanya GP’sinde bir sorun yaşanmayacağını düşündükleri belirtildi ve şu şekilde devam edildi: “Ancak Almanya GP sırasında benzer problemlerle karşılaşılırsa, yarıştan acilen çekileceğiz. Lastikler konusundaki bu kaçınılabilir sorun; pilotların, pist görevlilerinin ve taraftarlarının hayatını tehlikeye aymaktadır.” 

Pirelli’nin yeni Kevlar kemerli lastikler sadece Almanya’da kullanılacak ve Macaristan itibaren 2013 hamurlu 2012 yapılı yeni lastiklere geçiş yapılacak.

 

 


Yorumlar

“Formula 1 Pilotlarından Almanya'da Boykot Tehdidi” için 18 yanıt

  1. Bizleri okadar heyecanla bekletip de formasyon turundan sonra içeri girmesinler de 2005 gibi ,ki ben sanmıyorum normal bir yarış olacaktır

  2. nıye cevap veriyosunuz bu vettel fanlarının provakasyonlarına gelmeyin. çocukça yazılara cevap verip seviyenizi düşürmeye bile gerek yok he deyin dostlar..

  3. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    bence aradan fire veren çıkar 😀

  4. Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene avatarı
    Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene

    Malezya GP>Multi21>S.Vettel
    Karakter meselesi belki burada gizlidir
    ne dersin Mehmet kardeşim.

  5. Olabilir bence

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    2005 amerika örneği varken kimse cesaret edip piste çıkamaz.Pirelli boykot edilecekse hep beraber edilir.Yarısı boykot eder bazısı piste çıkar puan peşinde koşar gibi aptalca konuşmalara gerek yok.
    2005 de Şumi piste çıktı da ne oldu?.Tribünler daha yarışın başında boşalmaya başlamadı mı?Seyirciler piste su şişelerini fırlatmaya başlamadı mı?Rubensin aracı o atılan su şişelerinden isabet almadı mı?Podyumda suratlar beş karış olmadı mı?.Şampanyalar geldiği gibi gitmedi mi?.
    2005 de adamlar michelin kullanmadığı için piste çıktıkları halde aşırı bir tepkiye maruz kalmışken sürekli yuhalanmış ve şişe yağmuruna tutulmuşken bugün aynı şeyi yaşamak isteyen birileri olabilir mi sizce?

  7. evet Tıpkı Takımdan gelen emirleri dinlemeyen pilotlar gibi.

    Haa bu seni ilgilendiriyor mu bilemem

  8. bencede marussia ile caterham yarışsın yeter. pic yarışı kazanbilirde.harika olur bee.

    ayrıca bu sene farklı bir lastik daha olsaydı pirelli macaristan 1997 deki nal toplayan goodyear misali yerin dibine girerdi.onlarda biliyorki michelin gelirse en arkadaki takımla bile yarış kazanırlar. bu tahta ile krem peyniri arasındaki fark.

  9. Okuyunca öyle görünüyor. Ama buradaki hicivi anlayamamışsın. Takım patronuna emir veren pilotlar var ortada.

  10. Söze başlangıcınla bitiş cümlen arasında ne kadar çelişkiye düştüğünün farkında mısın?

    Kararı takım patronları vericek diyorsun. Hem de puan almak için yarışacak pilotlar olucak diyorsun. Kararı takım patronu vericekse ve pilotuna radyodan yarışına devam et diyecekse devam edicek tabii.

    Herkes adam değil sözün işte burda anlamsız oluyor ve sezgilerim Alonso'ya söylenmiş bir söz olduğunu hissettiriyor

    Eğer böyle bir durumda Domenicalli Massa ve Alonso'ya yarışma emri verirse En doğal hakları olarak puan peşinde koşacaklardır.

  11. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Siz önce kendi karakterinize bir bakın Allah aşkına. Kendiniz çok matahsınızda başkasına laf atıyorsunuz..Peh…

  12. Pilotlar hiçbir şeyi boykot edemezler. Hepsi sert kontratlarla takıma bağlılar ve bir araç yarıştan çekilecekse bu takım patronunun kararıyla olur. Pilotlar her şeye rağmen boykot etmeye kalkarlarsa bundan yararlanıp puan almaya çalışacak pilotlar da çıkacaktır elbet. Herkes adam değil ya…

  13. O zaman 3 takımın piste çıkmasının sebebi michelin kullanmamalarıydı. Resmi bir güvenlik sorunu olduğu ve lastiklere garanti veremediklerini söylemişlerdi. Şimdi böyle bir şey olursa herkesin bırakması gerekir.

  14. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Hocam Alonso bugüne kadar benzer durumda aynı şeyi yapmadı ki bu kadar emin olabiliyorsunuz. Söz konusu güvenlik, öyle şampiyonluk falan dinlemez

  15. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    ee tamam yarışın gidişatında boykot olursa 4-6 araç piste çıkar sanırsam, benzer bir yarış olur..ondan bahsediyorum ben

  16. Michelin kimseye güvenlik veremem dedi michelen lastikli takımlar formasyon turundan sonra içeri girdi.sadece bridgestone lastikli araçlar yarıştı ferrariler başta olmak üzere.kötü araçlar iyi puan aldı bu sayede monteiro 3. Olmuştu yanlış hatırlamıyorsam,ferrariler tabiki 1-2 msc-bar

  17. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Daha öncede dediğim gibi olası bir boykotta alonso karakterine uygun olarak pistte duracak ve bu şekilde puan kazanmaya çalışacaktır.

  18. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    yeni bir abd 2005'e hazırlansak iyi olur..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir