Massa, Ferrari'nin Tek Turda Sorun Yaşayacağını Düşünüyor

yazar:

kategori:

Massa, gün boyunca birçok parça test ettiklerini söylerken tek turda hala sıkıntıları olduğunu söylüyor.

“Bugün test etmemiz gereken birçok şey vardı. Programımızı tamamlamak için olabildiğince fazla tur atmaya çalıştık. Yoğun bir gün oldu”

“Lastikleri uzun sürüşlerde test ettik. Yeni lastiklerin yarışta nasıl bir performans göstereceğini görmek ilginç olacak”

“Her zamanki gibi doğru strateji seçimini bulmak çok önemli olacak. Performansımızı geliştirmek için çok çalışıyoruz. Tek tur performansımız hala en zayıf noktamız gibi görünüyor”

“Ama en önemlisi yarış performansımız. Aracımız yarış perfromansı anlamında gerçekten iyi görünüyor. Önemli olan da bu”


Yorumlar

  1. ferrarifernando  avatarı
    ferrarifernando

    Massa şaka yapıyor olmalı ferrari tek turda ne zaman iyiydi hatırlayan var mı

  2. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    İki pilotumuz da çok üst seviye yarışta 4-5 olmaları duble ihtimalini yüzde 80 yapıyor. Ama sağolun bu araç sıralamalarda hep düşük kalıyor. Şu durumda Felipe yine Alonso'ya yardımcı olmak zorunda, yarın Alonso'nun fark kapatması lazım başka yolu yok yani.

  3. Tek Tur Hızı ne abi? Muhtemelen ferrari teknik kadrosununda sorduğu soru aynı. Herhalde tek Tur Hızı motor'un en kısa sürede optimum performans vererek, lastikleri ısıtması anlamına geliyor. Şimdi bu motor departmaniyla ilgili bir durumsa ki öyle görünüyor, burada pat fry'ın veya dominicalli'nin suçu yok. Suç Marmorini'nin. Dayanıklı aracımız olsun araç motor patlatmasın diye özellikle 2009'da geçilen yeni kurallardan sonra motor'un soğutma kanallarını artırdı. Tek Tur'da motor ısınamadığı için dolaylı olarak lastik ısınamadığı için ferrari mümkün değil sıralamalarda başarılı olamaz. Üstelik sezon içindede sıralamalarda gelişemez. Çünkü sorun aerodinamik değil, kanatlarla ilgili değil, egzozla ilgili değil. Sorun motor ve motorun tetiklediği lastik ısısı. Sene başında sıralamalara odaklı motor üretmezsen tüm sene siralamada gelişmemiz lazım diye, iyi niyet elçiliği yaparsın. Ferrari taraftarları boşuna ümitlenmesin bu sene sıralamalarda gelişmemiz mümkün değil, yeni motorlarlara kadar ferrari, şansa dansa belki bu sene 1 pole alır o kadar.

    Bunu çözmenin yolu var ama bu seferde lastikler çabuk erir. O da ne? Siralama turlarında herkesten 7-8 tur fazla tur atıp motoru optimal ısıtıp pole almak. Fakat bu durumdada lastikler biteceği için alınan pole yarışta güme gider. Bize lazım olan motor hararetini artırıcı 1-2 kimyasal koyup en azından 4-5 mücadelesi verecek bir siralama performansı yakalamak. Çünkü kers sistemimiz harika. 5'likten kalksak ve doğru zamanda kers çekişi yakalarsak zaten otomatik 2 sıra geçeriz. Hızlı pistlerde 2.liğe dahi yükseliriz yarış başlar başlamaz. Lakin silverstone'da olduğu gibi viraj sorunu yaşamak şartı var. Almanya pistleri zaten ferrari için biçilmiş kaftan. Yağmur yağmazsa ilk 3'te oluruz. Yerimizi bu akşam söylerim analizden sonra.

  4. Ferrari%100 avatarı

    yarışı seyrette konuş

  5. Yarışı yabancı kanallardan izlediğin belli:)) Geçen yarış öndekiler sorun yaşamasa demişsin, ne sorunu? Felipe geçen yarış 4 kez pite girdi, lastik patlattı, son sıraya düştü, hatta pitstop'un birinde Wettel'in hemen önünde piste döndü(senin anlayacağın tabirle tur yemek üzereydi) ama o yarışı herşeye rağmen 6. sırada bitirdi.

  6. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    10. başldıktan sonra yarış performansın iyi olsa ne olacak. Geçen yarış öndekiler sorun yaşamasa kaçıncı olacaktınız. Nasıl bir tutucu yönetimmiş anlamadım gitti kaç senedir. Yerlerde sürünün mersedes bile uçak gibi araç yaptı 2-3 sene içinde de bunların bir gıdım ilerlediği yok. Zaten kaç senedir ön kantta extra bir flap olsa kına yakacam bitarafıma.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir