Ecclestone: "Boykota Katılanlar F1 Lisansını Kaybedebilir"

yazar:

kategori:

82 Yaşındaki Bernie Ecclestone pilotların Almanya GP’sinde boykot yapmaları halinde Süper Lisanslarını kaybedebileceği hakkında uyarı yaptı.

“Söylemeye çalıştıklarını anlayabiliyorum. Ancak böyle bir olayın ardından ben veya Pirelli büyük sorunlar yaşayabiliriz. Böyle birşey yapmayı düşünmekle gerçekleştirmek arasında oldukça fazla fark var”

“Onların bu yaptığı kimseye birşey kazandırmaz veya herhangi bir çözüme ulaşmamızı sağlamaz. Eğer böyle birşey yaparlarsa süper lisanslarını kaybedebilirler”

Ecclestone “Bir lastik üreticisi ismi ne kadar büyük olursa olsun lastikleri çok iyi şekilde test edemez” diyerek eleştiri oklarının çevrildiği Pirelliye destek verdi.

Ayrıca yaşanan bu lastik olayınlarının Ayrton Senna’nın ölümüyle sonuçlanan 1994 İmola kazasına benzediğini söyledi.

“Bu (İmola) gerçekten üzücü. Ancak bu olayın ardından oldukça fazla hayat kurtardık. Yani şimdi ki lastik sorunuyla aynı. Silverstone’da hiç kimse yaralanmadı, Pirelli’de bu olaydan gerekli dersleri çıkardı. Bu yaşanan lastik olayı sadece pozitifdir”

 

 

 


Yorumlar

“Ecclestone: "Boykota Katılanlar F1 Lisansını Kaybedebilir"” için 9 yanıt

  1. Takımlar ayrı bir seri kurma girişiminde bulununca niye geri adım attın o zaman ihtiyar? Haberi dün gördüm sinirim hala geçmedi. Ne pislik adamlar var şu dünyada.

  2. Yemez. Çok para kaybeder o zaman.

  3. Tipik burjuva ahlaksızlığı. Pilotlar senin köpeğin değil ihtiyar, haddini bil.

  4. raikkonen 2001 de süper lisans almak konusunda ciddi bir muhalefetle karşılaşmıştı. 21 yarış tecrübesi olan bir pilota max mosley diğer pilotlara zarar verir düşüncesiyle muhalefet etmişti. zaten üye filan değil. bugün lastiklerde bir sorunda çıkmadı. herkes seve seve yarışır…

  5. Zaten uzun bir zamandır düşünüyordum ama bu son açıklamayla artık kesin kanaat getirdim ki bizim Ehtiyar Türkiye'de rahatlıkla başbakanlık veya belediye başkanlığı yapabilir.

  6. Bu da Formula 1'in diktatörü

  7. senden korkan senin gibi olsun moruk

    işin gücün para adamlar sağlıklarından olcak burada…………………………………………………………..Şalu

  8. Sağlıklarını kaybetmelerinden iyidir.

  9. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Yiyorsa Vettel Alonso Hamilton ve Raikkonen gibi pilotları boykot ederse lisanslarını kaybettir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir