Rosberg: "Mercedes Hazırlıksız Yakalandı"

yazar:

kategori:

Almanya GP’sinin favorileri arasında gösterilen Rosberg yarınki yarışa 11 sıradan başlayacak.

Rosberg, “Çok şaşırdım. Bunun olacağını bilmiyordum. Takım pistin bu kadar hızlı gelişmesini beklememişti. Şu anda bu durumda olduğuma inanamıyorum. Bugün kolay bir şekilde ilk çizgide olurum diye düşünmüştüm.” diyor.

Alman pilot durumun Mercedes’in kendisine fazla güvenmesinden ziyade değişen sıcaklıkla ilgili olduğunu söylüyor.

“Fazla güven meselesi değildi. Sadece durumu doğru değerlendiremedik.”

Rosberg yarışta iyi bir performans sergileyeceğinden ise emin.

“Lastik aşınması açısından durum daha iyi. Lastikler bizim avantajımız olacak.”

 

 


Yorumlar

  1. Pek öyle değil aslında takımın schuminin yerine rosberg i tercih etmesinin nedeni
    Schumi nin emekli bir pilot olması yaşından dolayı önünün kapalı olması
    buna karşın rosberg mercedesin in gelecek yüzüydü bu yüzden doğal olarak rosberg e yüklendiler.
    Schumi mgp nin gelecek yüzü değildi bugün yarın bırakacaktı yaş itibariyle onun konumu farklıydı
    hem schumi isminin takıma izlenebilirliliğe popüleriteye katkısı hemde tecrübesi takım için önemliydi.
    Ayrıca schumi yarış performansında hiç rosberg in gerisinde kalmadı son yılında hatta sıralama da bile yakaladı o yaşında bu yüzden senin tezin geçersiz.Kaynakları sınırlı mgp başarı baskısı altında doğal olarak bugünde olduğu gibi bugün biraz daha az olmak kaydıyla tek araca yoğunlaştı ki endoğrusu da buydu bu yüzden schumi sürekli arızalarla boğuşmak zorunda kaldı bu da puan tablosuna yansıdı doğal olarak bu kadar arıza veren bir araçla rakibi doğru düzgün problem yaşamazken tabiki puan toplayamadı.Ama performans olarak ilk yıl hariç ki o da doğaldır kaç sene aradan sonra o yaşda genç fit bir pilotla rekabet etmek zordur onun dışında hiç geride kalmadı işin gerçeğinde performans anlamında durum budur.
    Yani kısacası schumi aslında o yaş da bir pilot için ki f1 pilotlarının yaş ortalaması ortadadır motor sporlarında yaş önemli faktördür yoksa 40 yaş üstü pilot mezarlığına dönerdi f1.
    Bütün bu şartlar göz önüne alındığında üstelik ara verip o aradada hiç bir motor sporu etkinliği yapmadan genç jenerasyonun içinde değişen bir çok kuralın içinde schumi aslında iyi performans olarak fevkalade iş çıkartmıştır.Yaşı iyice ilerlemesine rağmen Son yılında gösterdiği azim ortaya koyduğu gelişim genç pilotlarada örnek olmuştur.

  2. bu konuda karar tamamen rosberg ve ekibine ait olsa da (lastik harcamamak için riske girmeleri) bir bakıma sen de haklısın.

    alonso – massa = alonso daha çok önemseniyor çünkü daha iyi pilot

    kimi – grosjean = kimi daha çok önemseniyor çünkü daha iyi.

    kimi – montoya = kimi daha çok önemsendi çünkü daha iyiydi.

    rosberg – schumi = rosberg daha çok önemsendi çünkü daha iyiydi.

    hamilton – rosberg = hamilton daha çok önemseniyor çünkü daha iyi.

    dikkat edersen kendini tatmin etmek için yazdığın bazı şeyler yine de hamilton'un rosberg'den iyi, rosberg'in ise schumi'den iyi olduğunu ortaya koyuyor. yani gerçekleri ne yazarsan yaz değiştiremezsin.

  3. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Boşver. Bunu herkes biliyor sadece bazı Hamilton taraftarları anlamak istiyor. Hepsi değil ama bazıları.. Aslında onlarda biliyorda çekemiyorlar 🙂

  4. monaco'da da gereksiz yere lewis'e 6 saniye bırak dediler. 4. sıraya düştü. pite arka arkaya girseler kıyamet kopacaktı sanki. komplo teorisi üretmeye gerek yok. takımın değil, nico'nun ve mühendislerinin fikriydi piste çıkmamak. pistin bu kadar hızlanacağını düşünemediler.

  5. Bu tür bilinçli hataları daha çok yaparlar adamların geçen seneki as pilotu Rosberg'in ta kendisiydi ve bu gün ki araç içinde akıbetini melül melül izleyen Rosberg'in yerinde Schumacher vardı.Diğer araç son saniyelerde pistte hızlı tur için basarken adam araç içinde monitörden izliyordu Rosbergi şimdi tadına bakma sırası malesef ki Rosberg'e geldi.Mercedes bu konuda nasıl tavır alacağını zaten defalarca ıspatladı.As Pilot'a maksimum özen,minumum hata diğerini salla…

  6. takımın ağırlık verdiği yada vermediği pilotla ilgili durum sonucu böyle şeyler yaşandı, yaşanmakta.
    bi ilginçlik yok bence 🙂

  7. Geçen sene şumide yaptıkları hataları bu sene rosbergde yapıyorlar. İlginç 🙂

  8. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Rosberg yavaş yavaş kendini ispatlıyor. Merak ettiğim hızlı bir araçla, gerilerden kalkınca ne yapacağıydı. Bunu da yarın öğreneceğiz. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir