Alonso Ferrari'nin Kumar Oynadığını Kabul Etmiyor

yazar:

kategori:

Sıralamaların son seansında her iki Ferrari pilotu da yavaş olan orta sert hamurları kullandı. Ancak Alonso Ferrari’nin sıralama temposunda hız farkının çok az olduğunu ve yarış için en iyi stratejiyi seçmeye çalıştıklarını söylüyor.

“Neredeyse 1.5 saniye geride olduğumuz Silverstone’dan daha rekabetçiyiz. Yani takım ileriye dönük bir adım attı diyebiliriz. Rekabet seviyesine geri döndük.”

“Ama evet, daha gelişmemiz gerekiyor. Bu konuda şüphe yok.”

“Daha önce de, özellikle cumartesi günleri, en hızlı ekip değildik. Şu anda da değiliz. Ama şu anda kesinlikle kendimize biraz daha fazla güveniyoruz ve yarış için iyimseriz çünkü otomobil çok daha normal bir performans sergiliyor.”

“(Son seansta onlar) zorladıklarında 1.29.32leri gördük, ki bu bizim için biraz fazla hızlıydı. Bu nedenle biz de beklendiği gibi yumuşak lastiklerle dördüncü ya da beşinci , orta sert lastiklerle yedinci ya da sekizinci olabileceğimizi tahmin ediyorduk. Stratejik açıdan hangisinin en iyisi olduğu henüz belli değil. Yarın öğreneceğiz.”

“Hangi lastiği kullanırsanız kullanın, hızlıysanız podyumda olur ya da kazanırsınız. Eğer hızlı değilseniz puan alamazsınız. Yani yarınki mesele yarış temposuyla ilgili, stratejiyle ya da lastiklerle değil.”

 


Yorumlar

“Alonso Ferrari'nin Kumar Oynadığını Kabul Etmiyor” için 16 yanıt

  1. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    bırak alonso, neler olduğunu biliyorsun ve kabullenmiyorsun, kariyerini yedin bitirdin 6. kez girdiğin şampiyonluk mücadelesini 4. kez kaybetmeye doğru gidiyorsun, ferrarinin çok klasik olucak ama aracı baştan başa incelemesi geliştirmesi lazım, massa'nın ise hatalarından ders çıkarmadığı belli hali nolcak bilmiyorum

  2. monaconun rampalari avatarı
    monaconun rampalari

    ingiltereyle almanyayı bır tutamazsın ingiltere 1,5 sn olsada yumuşaklarda sert olduğu için ve hava soğuk olduğu için bitmiyordu.Burda softlar tahminen 10 tur diyolar ama 12-13 goruruz hatta raiden 15-16 beklerim ben ve hava sıcak odluğu için ferraride lastikleri çok iyi çalıştırıyor.yani 10 turda girerse(rai girmez diğerleri girerse) ingilterede tutması ımkansız olan şey burada tutabilir. alonsonunda dediği gibi 4-5 ile 7-8 in bir farkı yok cunku startta massa ve alonso ınanılmaz yer kazanıyorlar.sertlerle belki aynı konumlarında kalırlar ama ilk 15 in 0,7-0,8 gibi bir surede takılmaları.Buyuk ıhtımale 10.turda pit çışında çoğu kişiyi trafige sokacaktır. ama benımde gorusum senın gıbı maceraya gerek yoktu. 4-5 softla ol.yarış tempon iyiyse vetteli kovala mantığındayım.

  3. startta patates olmazsalar bana çalışır gibi geliyor, diğerleri 10. tur bitmeden pite girecek… hatta lastikler 10 tur bile çalışmaz diyenler var… trafiğe yakalanabilirler. Hamilton kaçıncı turda pite girecek merak etmiyor değilim, tahminim 7 😛

  4. ben bu tür stratejilere karşı değilim Oversteer. misal geçen ki ingiltere yarışında yapsalar sesim çıkmazdı, araç resmen sürünüyordu sıralamada. ama bugün felipe'nin yumuşaklarla q2'de attığı tur 1,29,825. pole'den 0,4s, vet'ten 0,3 ve web'den 0,2s geride yalnızca. normal şartlarda aynı turla 4. cepte, herkes gibi q3'e birkaç ondalık daha sıkıştırsa 3. cepte.. araç (diğer pistlere nazaran) burada daha hızlı görünüyorken, alınacak bir 3. ya da 4. ceple birlikte yumuşak lastiklerin kalkıştaki avantajı da birleşince, cepte gibi duran podyum riske ediliyor durup dururken.

    inşallah strateji çalışır; çalışmaz kardeşim de demiyorum. ama gereksiz ve sonu tam olarak kestirilemeyen bir risk. iyi ihtimaller bir bir gerçekleşmeli, ki strateji çalışsın ve bir işe yarasın..

  5. Bugüne kadar hep 8 metre diye bilirdim.
    Bunu kesin olarak bilen bilge insana bende soruyorum doğru mu acaba?

  6. Hulkenberg ve Button'ın kullanılmamış yumuşak lastiği var mıydı son seansta ? Ayrıca Skysports UK'de Martin Brundle amca Button muhtemelen tur atmayıp lastik konusunda özgür olmak isteyecektir diye Q3'ün başında söyledi bugün. Yani bunu bilmek olanaksız ama tahmin etmek çok zor değil…

    Ferrari pilotları her yarış yükselmek için deli gibi uğraşıyorken, "yazıklar olsun altındaki araçla öyle böyle yapmıyorlar" demekte pilotlara haksızlık bence… Onu geçtim adamlar böyle bir karar vermiş, ellerinde tonlarca veri var, hatalı bir karar belki, ama öyle bir söylüyorsun ki sanki adamlar " ya bu seferde sertlerle başlayalım bakalım ne oluyo" diye hareket etmişler de, sen elindeki verilere bakıp "ya bu saçmalıkta neyin nesi" diyorsun

    uzun lafın kısası bekleyip görelim, bence en büyük risk Nurbugring gibi sıkıntılı ilk virajı olan yerde geriden başlamak, ilk turda kazaya karışmazlarsa Ferrarilerin yarın zarara uğrayacağını sanmıyorum, strateji iyi işlerse avantaj bile kazanabilirler…

  7. RAİKKONEN  41 avatarı
    RAİKKONEN 41

    sen ferrarisin düştüğün hallere bak
    usain bolt bile seni düzlükte geçer…..

  8. arkadaşlar star anında 2 araç arasında ki mesafe kaç metreydi ?

  9. Şunu da düşünmek lazım 0.4 sn Q1-Q2'deki farktı.Genelde Q3'te redbull ve mercedesler uçuyolar,yani sonuç olarak yine biraz gelişmiş olsa da 0.8 sn civarında bir fark olurdu lotusların arkası olurdu gibi düşünmüşlerdir startta karambolün içinde kalmazsa ve trafik fazla etkilemesse mücadelenin içinde olurlar ferrariler

  10. Alonso, Cuma günğnden sonradır sürekli olaral yarış hızımız çok iyi diye bıyık altından söyleyip duruyor.Bir yarın olsun bakalım bunların yarış hızı neymiş… Olası bir tren olasılığından kaçmak için denenmiş bir lastik hadiseside olabilir ama Ferrari nin en son denediği böyle bir strateji elinde .patlamıştı. Yarış sonunda yumuşaklarla hızlı olacağını bekleyen Ferrari yumuşak lastiklerin çabuk performans kaybetmesiyle birlikte yol geçen hadisesini yaşamıştı. Seansın sonarında yeni ve sürekliliği olan hızlı yumuşakları tutturabilirlerse denedikleri doğru olabilir ama öndeki strateji kazanmak için diğer stratejilerde durumu kotarmak için yapılanlardır.

  11. "Bu nedenle biz de beklendiği gibi … orta sert lastiklerle yedinci ya da sekizinci olabileceğimizi tahmin ediyorduk."

    button ve hulk'un piste çıkmayacağını ferrari'ye haber veren biri mi var? hem button hem hulk q2'de yumuşak lastiklerde 1,30,2xx yaptılar ki, son seansta yumuşaklarla turlasalar, ferrarilere 1 saniye fark atarak 7 ve 8. sıraya oturacaklardı. size de 9-10 olmak üzere arkaları süpürmek kalacaktı.

    yumuşaklarda polenin 0,4 saniye gerisinde bir araçla 9-10. sıraları alsaydınız, görürdüm ben "kumar değil" ağızlarını.

    anasını satıyım, hadi araç 1 saniye yavaşken anlıyoruz da, fark bu kadar azken + ferrari aracı startlarda iyi kalkıyorken + ferrari pilotları iyi start alıyorken, 2. ve 3. çizgiyi diğerlerine ikram etmenin, bu saçma sapan korkaklığın manası nedir?

    0,4 saniye geride olan araçla üst sıra mücadelesine giremeyen ferrari pilotlarına + takımına helal olsun.

    ondan sonra iş lafa geldi mi "araç yavaş". sanki millet uzay mekiğiyle gidiyor.

  12. TifoAlo HRT avatarı

    Yarısın galibini ilk 10 tur belirleyeceğine inanıyorum keşke yarışı seyredebilsem.

  13. Bizim için yarışın en önemli bölümü öndeki dörtlünün pitstop aralıkları ve başlangıç tempoları eğer ki öndeki dörtlü yumuşak lastiklerde tempo tutturup koparlarsa podyum hayal olur tabi bizimde trafikte kalmamamız lazım yarışın başında yumuşak lastiklerin aracın yakıt ağırlığından dolayı yarışın sonuna oranla daha fazla aşınması güçlü ihtimaldir bu nedenle yarışın sonunda yumuşak lastiklerden daha fazla verim alınabilir daha fazla dayanabilir yeter ki öndekilerden kopmayalım

  14. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    yumuşakları taksalar raikkonenle mücadele ederlerdi, alonso'da söylemiş en fazla 4.'lük olurdu. 4.'lük iyi bir sıra yarış performansına bakınca. Ama o kadar simülasyon yaptılar birşey gördüler ki deniyorlar. Yoksa buna kumar değil demek biraz aldatmaca olmuş. Önceki yarışlarda neden uygulamadılar o zaman. İyi bir startla ve yarış temposuyla grosjean ve riccardo'yu geçebilir. Sonra öndekilere yaklaşırsa işleri karıştırabilir. Yarın rai'nin yarış temposuda iyi olacaktır. İki pitstop yaparsa şaşırmayın.

  15. Geride kalırsanız taktik risk almanız doğal. Yumuşak lastikleri yarış sonunda takıp uçuşa geçmeyi düşünüyor olabilirler. Ama olası bir güvenlik aracı periyodunda iş tersine döner.

  16. Batuhan Yentür avatarı
    Batuhan Yentür

    Allahına kurban aslanım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir