Vettel Temmuz Şanssızlığını Yendi, Evinde Kazanmayı Başardı!

yazar:

kategori:

Lotus ikilisi yarışın büyük bölümünde Vettel’in hemen arkasındaydı ve hata yapmasını beklediler. Ancak Vettel hatasız sürerek zafere ulaşmayı başardı.

Polden kalkan Lewis Hamilton’ın Mercedes’i kalkışta her iki Red Bull’a da geçildi.

Webber ilk pit stopa kadar takım arkadaşının yakınında kalmayı başardı ancak pitte sağ arka tekeri takılmadan gönderilince çok fazla zaman kaybetti.

Araçtan çıkan lastik pit alanındaki bir kameramana çarptı. Yaralanan kameraman kontrol için hastaneye kaldırıldı.

Hamilton yarışın ilerleyen turlarında aşırı lastik aşınması ile çok fazla zaman kaybetti, ancak Lotus için durum tam tersiydi.

Grosjean yumuşak lastikleriyle ilk stintte kimsenin yapamadığını yaparak 13 tur atmayı başardı ve kendini ikinci sırada buldu.

Fransız pilot Vettel’i kovalamaya başladı ancak iki saniyeden fazla yaklaşamadı.

Yarışın yarısında piste giren güvenlik aracı pilotları yakınlaştırdı ve Kimi Raikkonen’i 12 saniye arkadan yarışa dahil etti.

Jules Bianchi’nin Marussia’sının alevler içinde kalması ve sonrasında çekilmeye çalışırken kendi başına piste doğru kaymasıyla güvenlik aracı periyodu şart oldu.

Liderler ikinci pit stoplarını güvenlik aracı arkasındayken yaptılar ancak bu onlara yarışı tamamlamalarına yetmedi.

Grosjean pite ilk giren oldu ve onu Vettel takip etti. Raikkonen 10 tur daha fazla sürdükten sonra yumuşak lastikler için pite girdi.

Grosjean’dan yeni lastikli Raikkonen’e yol vermesi istendi ve Raikkonen Vettel’i kovalamaya başladı.

Raikkonen’in performansı Vettel’i yakalamaya yetmeyince ikinciliğe razı oldu. Grosjean ise yarışın sonlarına doğru Ferrari pilotu Fernando Alonso’nun baskısına direnmek zorunda kaldı.

Felipe Massa ise daha dördüncü turda ilk virajda spin atarak yarış dışı kaldı.

Lewis Hamilton McLaren’dan Jenson Button’ı son anda geçmeyi başardı ve beşinci sırada bitirdi.

Webber yeni lastikleriyle diğer McLaren pilotu Sergio Perez’i son bölümde geçerek yedinci bitirmeyi başardı.

Nico Rosberg 11. başladığı yarışı Sauber’den Nico Hülkenberg’in önünde dokuzuncu sırada bitirdi.

Daniel Ricciardo altıncı sıradan kalktığı yarışta 12. sıraya kadar geriledi ve Force India’ların arasında bitirdi.

Williams ise puan almaya çok yaklaşmışken her iki sürücüsünde yaşadıkları pit stop sorunları yüzünden amaçlarına ulaşamadılar.

 

Poz  Sürücü               Takım                   Zaman/Fark
 1.  Sebastian Vettel     Red Bull-Renault      1h41m14.711s
 2.  Kimi Raikkonen       Lotus-Renault              +1.008s
 3.  Romain Grosjean      Lotus-Renault              +5.830s
 4.  Fernando Alonso      Ferrari                    +7.721s
 5.  Lewis Hamilton       Mercedes                  +26.927s
 6.  Jenson Button        McLaren-Mercedes          +27.996s
 7.  Mark Webber          Red Bull-Renault          +37.562s
 8.  Sergio Perez         McLaren-Mercedes          +38.306s
 9.  Nico Rosberg         Mercedes                  +46.821s
10.  Nico Hulkenberg      Sauber-Ferrari            +49.892s
11.  Paul di Resta        Force India-Mercedes      +53.771s
12.  Daniel Ricciardo     Toro Rosso-Ferrari        +56.975s
13.  Adrian Sutil         Force India-Mercedes      +57.738s
14.  Esteban Gutierrez    Sauber-Ferrari          +1m00.160s
15.  Pastor Maldonado     Williams-Renault        +1m01.929s
16.  Valtteri Bottas      Williams-Renault            +1 tur
17.  Charles Pic          Caterham-Renault            +1 tur
18.  Giedo van der Garde  Caterham-Renault            +1 tur
19.  Max Chilton          Marussia-Cosworth           +1 tur

Yarış Dışı:

     Jean-Eric Vergne     Toro Rosso-Ferrari          22 tur
     Jules Bianchi        Marussia-Cosworth           21 tur
     Felipe Massa         Ferrari                      3 tur

Yorumlar

“Vettel Temmuz Şanssızlığını Yendi, Evinde Kazanmayı Başardı!” için 224 yanıt

  1. Fark etmez dayımda sana sponsor olsa olur dimi 🙂

  2. mustafa gemici avatarı
    mustafa gemici

    Evet gerçekten ben de merak ettim şu harika performansı ! bi anlat kardeşim, 1. olunca harika mı oluyor ?

  3. Dayına sponsor olalım o zaman.

  4. Şu nicki değiştir bir zahmet, ismini kullandığın adam 1-2 tur daha olsa muhteşem feteli geçecekti.

  5. iyi de arkadas bir kiyaslama yapmamis ki Lotus'in yaptigi bir yanlisi dile getirmis bence cok hakli Lotus Grosjean'a bu yarisi kazandirabilirdi bunu soylemek Rai ve Gro'yu kiyaslamak degildir. Iki pilot henuz kiyaslanacak durumda degil birinin dunya sampiyonlugu var digerininse sadece 2.tam yili. Eger gunun birinde Grosjean sampiyon olursa o zaman bir kiyaslama yapabiliriz.

  6. O arabaya dayım binse oda bu dediklerini yapar.Kontrollü gidiyormuş da geçilmemişde, Weber sorun yaşamasa görürdüm ben senin Vettel'ini.Vettel yapması gerekeni yaptı ama harika bir performans falan göremedim ben.

  7. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Kimi'nin ilk pit stop öncesi attığı tur derecelerini görebileceğimiz bir yer var mı? Takip ettiğim kadarıyla hızı yerindeyken erken pite aldılar. Grosjean'dan ondan dolayı parladı.. İkinci mesele Vettel'den hızlı olduğu halde kaç tur 0.5 saniye içerisinde takip edip 1 tane atak denemesi dahi yapmadı ya da yapamadı. Lotus bence ilk pit stopta Grosjean'a güvenlik aracı sonrası ise Raikkonen'e göre taktik belirledi. Kimi'nin son pit stopu yapmamasını bırakın bir kenara Vettel'den 1-2 tur sonra girip medium taksa büyük ihtimalle Vettel'i geçecekti. Vettel çünkü trafikte kalmıştı..

  8. kirli taraftan iyi bir start, kontrolü her zaman elinde bulundurması, sürüşünü durum değerlendirmesi yaparak sergilemesi, bi ara kers arızasına rağmen grosjeanın atak yapmasına hiç fırsat vermemesi, trafikte kalmayıp çabucak önüneki pilotu geçmesi, yarışın tamamında baskı altında olmasına rağmen hiç hata yapmaması.
    bunlar yeterli oldu mu acaba. azcık düzgün değerlendirin şu yarışları. adam daha ne yapsın yahu. aracı sırtına alıp koşarak birinci olmasını mı bekliyorsunuz.

  9. Ferrari'nin yarış hızı olarak redbuldan geride olduğu net ortada yumuşak lastiklerde bile istenilen tempo yakalanamadı havaların sıcak olmasıyla lotus daha iyi göründü mercedes olumsuz etkilendi şu durumda redbull olağanüstü şartlar olmazsa bütün yarışların açık ara favorisidir sadece hava sıcaklığına bağlı olarak lotus ve mercedes yakın olabilir ferrari bu durumda 4 cü takım durumuna geldi üç haftalık aradan sonra Macaristan gp var ondan sonra ise 4 haftalık ara var toplam 7 hafta diyebiliriz bence Ferrari'nin tek Umut'u bu uzun ara olur ileri adım atabilirlerse ne ala yoksa bu durumuyla bu sene hayal kırıklığı olur uzun bi aradan sonra massa iyi göründü sıralamalarda Alonso'dan tüm seanslarda daha iyiydi yarıştada kaldığı sürede daha iyi gidiyordu yazık oldu

  10. 'Harika performans' derken mesela nasıl bir harika, anlatırmısın.

  11. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Evet. Geçildikten sonrada 4 sn geride kaldı. 🙂

  12. ee kimse vettelin harika performansı hakkında konuşmamış. tabi ya aracı hızlı değil mi.

  13. Alonsonun yapacağı tek şey Takımı değiştirmesi Kimse Alonsonun kötü pilot olduğunu söyleyemez Jules Bianchi yede Redbull versen puan alır iş Arabada bitiyor Alonso Seneye Redbull a gelsin 😀

  14. Grosjean'dan yeni lastikli Raikkonen'e yol vermesi istendi
  15. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    James Allison bir ümit olabilir mi sence takıma hocam ? Belki de yeni motoru daha iyi yaparız kurtuluş gelir. Ya bu sezon tek birşey istiyorum şampiyonluk gitti belki ama şöyle Alonso bir yarışı sessiz sedasız götürüp kazansın. Bir bunu isterim artık gerisi Vettel'e hayırlı olsun..

  16. onur çakır avatarı

    alonsonun yakıtı için değil sizin webberin konvoya yetişmesi için bu kadar içerde kaldı yarışı gözünle izle lütfen aradaki 1 harf fark çok şey değiştiriyor

  17. Bu yarışla Beraber zaten çok az olan ümidim de bitmiş bulunuyor. Tek kurtuluş yolumuzu 2014 de görüyoruz ama orası da muamma tabi.

    Alonso bütün güzellikler senin olsun dostum.

  18. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Genelde tekrar yorum yapmayı sevmem ama, birtakım şeyler söylemem lazım. Öncelikle Lotus'a taktik bilmiyor diye kızan arkadaşlar var ya, işte o Lotus'un taktikleri olmasa Raikkonen bu sezon o kadar podyum ve bir zaferi kazanamazdı. Tamam bazen hatalar yapabilirler ama Lotus'ta bu sezon şu ana kadar birşeyler başardı. Raikkonen kaç kere podyuma çıktı, hepsini pilotajla pist üzerinde estirerek mi yaptı, hayır tamamen taktiksel girişimlerle önde kaldı.

    Alonso'ya yeteneksiz diyebilen arkadaşlar hala daha devam edebiliyor bu söylemlerine. Bayadır gerilerden kalkıyor bu adam, ama her nedense şansıyla yükselerek bitiriyor değil mi(!) Adam zorlamaktan pert olmuş, yani nasıl desem elinden geleni yapıyor kopmak istemiyor yarıştan. Aracı yavaş çok çok yavaş hemde. Alonso'nun tek yaptığı Vettel'in şampiyonluğunu geciktirmek oldu bunun adı. O da biliyor, Ferrari'de biliyor. Olacak şey de belli. Bu aracı sıralamada biraz geliştirseler adam kazanıyor zaten.

    Jenson Button ile Lewis Hamilton'u kıyaslayanlar olmuş, kusura bakmayın da Button süpürür her şartta, F1 tarihindeki en yetenekli pilotlardan birisi Button, 2004'de o müthiş hızlı Ferrari'ye takip olup ayakta durmuştur o Button, tamam çabuk koptu ama,son sırada başlayıp ikinci olduğu yarışı da bilirim. Altına en ufak hızlı aracı verdiklerinde (Brawn GP) tak diye nasıl şampiyonluğu kurtardığını da siz gördünüz. Pilotaj olarak çok üst düzey Button, emekli olmadan kırmızı tulumu giymesini isterdim ama artık yaşı geçti Mclaren'de geçiriyor günlerini. Lewis Hamilton kötü pilot değil, aksine çokta iyi bir pilot Alonso'nun canını epey sıkmıştı, hatta takımdan ayrılmasına neden olmuştu. Ancak söz konusu Button-Hamilton kıyaslamasıysa hiç girmeyin derim.

    Felipe Massa'nın bu sezon bir zafer kazanmasını o kadar çok istiyorum ki, çünkü gidici artık. Her yarış kenara çekmekle, gerilerden gelmekle olmuyor. Adam gibi mücadele edeceksin ama Felipe bey daha uzak kalmayı tercih ediyor rekabete. Stefano, umarım James Allison'la birlikte Grosjean'ı da ayartır da hızlı araçla uçan şu Fransız, kırmızı tulumu da giyer..Saygılar..Hayırlı Ramazanlar

  19. pardon? grosjean dün kaç kişiyi geçti? rai kaç kişiyi geçti? rai eski lastiklerle groya göre 10 tur daha fazla gitti ve aynı performansta sürdü. bir yarışa bakarak rai gibi biriyle gro'yu kıyaslıyorsun.

  20. Aras Tekiner avatarı

    kerem arkadaşa cevap vermiştim ama içinde argo olduğu için silinmiş tekrar yazayım.
    Ben Schumi kötü pilot demedim sadece aracı rekabetçi olmayan pilot şampiyonaya asılamaz dedim. kerem bana bin tane örnek vermiş eee sonuç ? sıfıra sıfır elde var sıfır tıpkı 2010-2013 Alonso gibi. O dönemdeki Ferrari ile bugünkü Ferrari arasında tek fark yönetici ve mühendislerin değişmesidir araç rekabetçi değil. Yarış temposundan dem vuruyorlar ama sen sıralamada şampiyonadaki rakibinden 5-6 sıra geride kalırsan o çok güvendiğin yarış temposuda bir işe yaramaz. Ferrari bu rezil haliyle her daim şampiyonluk kovalıyorsa, kendinden 1 saniye hızlı Mclaren'i takımlar şampiyonasında mağlup etmişse bunu Alonso'ya borçludur. Boş yere kendini heba ediyor orası ayrı bir mevzu.

  21. michael schumacher 96 yılında ferrari,ye geldiğinde . 91 yılından 96 yılına kadar ferrarinin kazandığı yarış sayısı sadece 3 tü . 5 yılda kazandığı yarış sayısı 3,tü arkadaşım . gerisini sen aç bak bi zamet

  22. alonsoo..

  23. yıl 2013 yarışlar sanal yarışlar . araçlar artık pittende kullanılır hale geldi artık . herşeyi otomotik oldu araçların

  24. hasan burkul avatarı

    ALONSO buaracta bıle ıyı işler cıkartıyosa ıyı iş basarıyo gercekten ama nereye kadar kırmızıların bıraz daha ıyı bı oto yapası lazım kı savassın one gecsın vettelde ıyı bı surucu ama bence alonso yada hamılton kadar değil cunku suan en ıyı aracta onuda gorseydık dıger araclarda belkı dıyebılırdık ayrıca bu yarış lastıklerınden cok rahatsızım eskı formulayı gerı ıstıyorum..

  25. şampiyon dört nala gidiyor . 4,de 4,e gidiyor şampiyon

  26. Vettelheim 1 avatarı

    Yıllardır Renault taraftarıydım takım satıldıktan sonra Redbull'u desteklemeye başladım iyikide destekliyorum bu takım herkese ders veriyor yıllardır Vettel muhteşem şeyler başarıyor bu da bazı insanları kıskandırıyor F1 de bu tarz şeyler normal başarılı pilotlar herzaman kötülenir Vettel MSC nin veliahtı olacak bir pilot

  27. grojandan baskımı lotus hata yapmayıp raikonen ikinci olacaktı bak bakalım cimlerde soluğu alıyormu almıyormudu sen at yarışları izlesen

  28. çözmeye ne gerek var bunu 5 yaşındaki çocuk bile söylüyor hilebull…

  29. weberin pitstopu normal şartlar altında yapınca vetlin önünde çıkıyordu bilerekmi yavaş davrandılar yoksa gerçekten lastiği takamadılarmı

  30. ferrari al hulkenberg,i kurtul arkadaş ne uğraşıyorsun boş adamlarla .

  31. Guvenlik araci kimin yakiti bitmesin diye o kadar pistte kaldi? Sadece bir motor patlamisti.Araci ellerinden kacirmalari inanilmazdi.Biz yapsak tefe koyarlar.

  32. Vettel ve RBR yarista oldugu ve problem yasamadigi surece 1. Lik mucadelesi olamayacak gibi; bugun hava sicakti Lotus zorladi, yarin sogur Mercedes zorlar ; bazi pistlerde Ferrari zorlar ama kesin olan su: Vettel in 4. Birinciligi oldu ve 4. Sampiyonluga gidiyor; daha cok erken evet ama su var; sezon basina gore araclar arasindaki performans farki da RBR lehine aciliyor… Lotus, Mercedes ve Ferrari ciddi adimlar atamazsa Vettelin sampiyonlugunu ancak Vettelin yaris disilari engelleyebilir…

  33. ya abi şu redbulu biri durdursun be yeter kardeşim 3 seneden beri tek umut ferari onlar desen araç traktör gibi mercedes desen geçen hafta ortalığı dağıtan mercedes gitmiş taktik hatsımı dersin şansızlık mı dersin onu bir kenara bırak bu takımın 1000 değil 10000 km test yapması gerekiyor lotus dersen çokta hızlı değil hava sayesinde kazandı bugün böyle giderse güle güle şumi 😀

  34. Alonso artık gözünü seveyim iyi sürme . Kendine yazık ediyorsun. Bu Ferrarinin çalışacağı,arabayı geliştireceği yok.Şöyle 3-4 yarış üst üste 8-9. olsa Alonso,Ferrari belki akıllanır bişeyler yapar.O da bir ümit tabi 🙁

  35. şampiyon belli . ya 2 . 3 . 4 sıralaması kim olacak

  36. onlylegendvettel  avatarı
    onlylegendvettel

    helal olsun.

  37. Sen ne dersen de savunacaklar yarın başka yarışta telsizden yine büyük pilotluğunu gösteren S.O.S sinyali verir daha da büyük pilot olur.Başka pilot yaparsa ezik,aciz,ağlak olur ama kendi pilotları yapınca türlü türlü kılıflarla seni susturmaya kalkarlar adamlar yavuz hırsız:) "Ayıp etti biz o kadar büyük pilot diyoruz o ise geçemeyince zaman kaybettiriyo diye telsizden takıma müdahale edin mesajı veriyor" diyecek değiller ya.

  38. O yıllardaki ferrari ile su anki ferrari kıyas dahi edilemez 1996 yılında schumacher geldiğinde ferrari nin durumu içler acısıydı o araçla sezonu genel klansmanda 3.tamamladı bir yıl sonra gene rekabetçi olmayan araçla ciddi puanlar topladı 1997 yılında şampiyonluğa ortak oldu fakat malum diskalifiye edildi.1998 yılında ise hakkinenle mclaren fırtınası vardı mclaren in arkasından gelen ferrari ile schumacher sezonu 2.sırada tamamladı.1999 yılı rekabet edebilir bir araçla schumi için işler iyi giderken ayağının kırılması o sezonun yüksek ihtimal şampiyonluğuna mal oldu ervine bile hakkinen sadece 2 puan arkasında sezonu tamamladı o yıl.2000 yılında büyük bir kapışma oldu hakkinenle ve ipi schumi göğüsledi.2000 sezonu hem takım bazında mclaren hem pilot bazında hakkikenle büyük kapısmanın neticesi 2003 sezonu mclaren ve raikkonen le mücadeleler neticesi 2 ferrari sampiyonluğunuda en hızlı araçla elde etmedi.Ama şu bir gerçekki 1996-1999 arası ferrari son derece zayıf bir araçdı bugünle mukayese edilemez o araçla bile sürekli pota da bir pilot gördük bu büyük bir başarıdır.Asıl başarı ise geride olan bir araçla sampiyonluklarda kazandı. mclaren ve williamsın ardından gelen bir araçla kazandığı iki sampiyonluk büyük pilotaj şampiyonluklarıdır.Her anlamda her alanda başarılı olmuş bir isimle kıyaslamalar düzgün yapılmalı.Bugün vettel schumacher in tam tersi bir kariyerde gidiyor schumacher kazıyarak geriden geldi sonradan en hızlı araçla tanıştı ama o zamana kadar zaten tarihi başarılar kazandı.Vettelin durumu tam tersi bekleyip görmek gerek tüm önyargılardan uzak.

  39. Aras Tekiner avatarı

    96-2000 yılları arası nerdeydi bu Schumi çok merak ediyorum, neden tek bir şampiyonluk bile alamadı ? Hiçbir pilot cebinden 1 saniye çıkaracak kadar sihirbaz değildir aracı iyi olan öttürür boruyu tıpkı 88-91 Mclaren, 2000-2004 Ferrrari, 2010-2013 RBR gibi. Vettel gelsinde Ferrari'de yarışsın bakalım. 2010 Singapur'dan beri kuru zeminde pole alamayan, hemen hemen her yarış 3. ve 4. çizgiye talim Ferrrari ile neler yapabilir çok merak ediyorum. Galibiyet bile alamaz bana göre, zira RBR'de bile ilk çizgi dışından gelip kazandığı yarış sayısı sadece 2.

  40. sınan matias avatarı
    sınan matias

    red bull durdurulamaz gibi duruyor.grosjean günündeydi.raikkonende son iki yarıştır bir düşüş var en kısa zamanda toparlanması gerek.domenicali ve ekibinin ferraride kalması için neden göremiyorum.ferraride pilotundan yönetimine değişiklik şart hatta geç bile kaldılar bu sezon başlamadan yapılmalıydı.mclarende button eğlencesine yarışıyor artık..mercedes içinse sezon böyle gider sanırım bir yarış podyum bir yarış puan mücadelesi.

  41. bu nasıl bir körlüktür, Ham 9 But 8 galibiyet aldı, but 24 ham 22 kere podyuma çıktı,, hamiltonun aldığı galibiyetlerin çoğu pole den Buttonınki çoğu gerilerden gelip aldı,, ama hamilton buttonu ezdi öyle mi sen şaşırmışsın

  42. senin hamiltonun monacoda arayı düzgün bir şekilde açsaydı su an duble yapacakdı mercedes kendi beceriksizliği kendiside söylemişdi zaten .

  43. kimi mi elinden geleni yaptı o benim tek geçtiğim pilotum her zamanda tek geçerim.rosberg e siz dilinizi uzatın sezon sonu ola hayrola.hayır olsun 🙂

  44. he bütün bunları vettel i kötülemek içinmi söylüyorum asla.
    İyi bir takım arkadası olmaması ve ya en hızlı olmayan rekabetçi bir araç koltuğunda oturmaması onun suçu değil o şartlarda neler yapabilir bunu zaman gösterecek bu yüzden olanı kıyaslamak en mantıklısı ama kötülemeden öyle bir potansiyele sahip olma ihtimalini çürütmeden ve doğru alanlarda doğru kisilerle kıyaslamalar yaparak beklemek gerekir.

  45. Mgp nin guncellemeleri ise yaramis:)

  46. bir F1 sever. avatarı
    bir F1 sever.

    öncelikle Vettel'i bu yarış kariyeri boyunca en anlamlı galibiyetinden dolayı kutluyorum
    gerçekten bugün harika bir iş çıkardı
    hayran kaldım kendisine
    hele yarış içinde hamilton'u geçişi muazzamdı (starttaki geçişini belirtmiyorum)
    yani öyle bir kritik bir yerde geçtiki hamilton'u wowww dedirtti resmen
    Vettel gerçekten yarışlarda ustaca geçişler yapmakta
    ayrıca aşırı sıcak havada Lotus'un bu kadar iyi olmasına rağmen Vettel'in direnmesi hanesine artı olarak girmekte
    Congratulations Vettel.
    Silverstone'daki vites arızası olmasa şu anda 50+ puan farkla şampiyona liderliğini sürdürecekti

    hamilton'a hem üzüldüm hem güldüm :S
    en büyük soru işareti bu sezon galibiyet alabilecekmi acaba.
    rosberg'e yarış içinde sanırım emir geldi hamilton'a zorluk çıkarmaması açısından
    bu iki oluyor ama :p

    son olarak şu massa'ya kafam takıldı
    bu kaçıncı defa yarış dışı kalması ki sc'ye davet çıkarmakta
    yani kuşku duymaya başladım
    neyse…

  47. Schumi en iyi olmayan araçlarlada şampiyonluk kazanmış bir pilot kendisini herkesden daha fazla ispatlamış bir isim.
    Tartışılacak bir tarafı yok.
    Ama vettel su ana kadar hep schuminin domine ettiği 3 yıl ferrari aracı gibi süper hızlı bir araçla şampiyonluklar kazanıyor.
    Schumi ele aralarındaki fark schumi ilk yıl ferrari şampiyonluğunu ve 2003 sampiyonluğunu birbirine yakın araçlarla birinde hakkinen diğerinde raikkonen le rekabet ederek kazandı büyük pilotlara karsı büyük rekabet te kazandı açık ara hızlı araçla değil ve tabiki efsanevi şampiyonlukları da var gridde 3 . hızlı olan benetton la da iki sampiyonluk kazandı.
    Ama vettelin ispatlaması gereken daha çok sey var kıyas iki türlü olabilir 1.ci si en iyi olmayan araçla yaptıklarınız 2.cisi öyle bir sans yoksa takım arkadası rekabetleridir.Vettel in ne eşit araçlarda bir sampiyonluğu var hadi o yok takım arkadası noktası da bir kıyas olabilir ondada büyük bir pilot yanında olmadı hiç.
    Schumi ile durumları tamamen farklı schumi en iyi olan en iyi olmayan eşit araçlarlada sampiyonluklar kazanmıs bu sekilde f1 e damga vurmus bir isim.

  48. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Hepsine laf at ama senna büyük ustaya laf atma olur mu? ?

  49. Görüyoruz button ı çaylak hemde alt yapısında dahi yetismediği herseyi ile yabancı olduğu bir takımda yarıs performansında perez bu kadar tecrübeli bir rakibine karsı hiç de ezilmiyor.Bu kadar tecrübesiz bir pilot birazda gerilerde kalsın button yıllardır bu takımda ama yarıslarda geçis olarak perez button dan çok daha iyi.E hamilton da bu button ı tokatlamış çokmu.Gerçekler ortada tüm takım emirleri hamiltonın tarafına islemesine rağmen rosberg le arasında 15 puan fark var ve hiç bir yarıs ezici bir yarıs performansı ortaya koymamıs ama rosberg ne zaman sıkıstırsa dur takım emri geçme, ne zaman daha kötü lastiklerle dirense geçirmese dur takım emri sen arkaya bırakın bu isleri.

  50. O yüzden mi çaylak yılında Alonso kaçtı gitti 😀

  51. vettel tüm F1 hayatında aynı araçta sadece webber ve bourdais adlı 2 pilotu yenmiştir. anla diye söylüyorum: eşit şartlarda yendiği pilotlar: biri tarih olmuş bourdais, diğeri orta sınıf webber.

    başka hiçbir pilotla eşit şartlarda karşılaşmamıştır. bugün röportajda muhabir sordu: ne diyorsun kimi yanına gelsin mi 2014 sezonunda?

    vettel: aaummm. bilmiyorum, süper yarıştı. lotuslar beni zorladı ama kazandık.

    gördüğünüz gibi adamın gelsin, kendimi kanıtlarım, yarışırız demeye yüreği yok. böyle de korkak bir pilot.

  52. Sene sonu Rosberg nerede olucak göreceğiz hep beraber Hamilton Rosbergten iyi pilot olmasa zaten bu ayrıcalığı tanımazlar.Alman takımın Alman pilot değilde İngiliz pilota arka çıkıyorlarsa burda zaten pilotlar arasında sınıf farkı olduğunun göstergesi.Ayrıca Hamiltonın aracında kendini hala rahat hissedemediğini de belirtelim.

    Aynı Raikonenin Lotusta yarıştığı ilk senesinde araçta kendini rahat hissedemediği dönemdeki Grosejan ile olan rekabeti ve araca alıştıktan sonraki rekabeti

    Hamiltonın şu gridte kıyaslanabileceği 2 pilot var Raikonen ve Vettel Alonsoyu çaylak yılında geçtiği için sayma gereği duymuyorum

  53. doğru canım tabi tabi sezonun başında iki tam yarıs dah mahrum kalan rosberg di hamilton değil ayrıca takım emrinin olduğu esnada rosberg gayet hızlıydı çok daha fazla pozisyon kazanabilirdi.Surda bir yarıs problem yaşadı hamilton masallah tank gibi.Rosberg le bu konuda kıyaslanamaz hem adamın iki yarısını elinden alın hem iki yarıs takım emriyle adamı arkaya alın ondan sonrada konusun ne güzel dünya.Bana hiç haksızlığı savunma takım emrini savunma elbet bir pilot tutacaksın ama bu sekilde değil bu sekilde takımdan medet umarak yarışılmaz gerçek yarışçılık bu değildir.

  54. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Hamilton'nın pilotluguna laf atmak sana düşmemiş.Adam kendini kanıtlamış sen rahat ol.

    Eee artık Rosberg'de biraz üstünlük kursun gerçi kuramadı ama,kaç yıllık kullandıgı araba.Hamilton

    yeni gelmiş arabaya tam alışamamış ama rosbergi geçti

  55. pardon ama dün sıralamalardan sonra massanin açıklamalarını neden yayınlamadınız merak ediyorum

  56. Hamilton bence Alonso ayarında bir pilot tek eksiği daha Alonso kadar olgunlaşmadı.Özel hayatındaki çalkantıları mesleğine yansıtıyor.Alonso nun yaşına vey yaarıştığı yarış sayısına gelince daha komple bir pilot olacaktır.

  57. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Hamilton kendini kanıtladı 2007,2008,2009,2010,2011,2012,2013 ?

    O isim her zaman 1 numara oluyorsa sorun var dostum 🙂

  58. süper hızlı mclaren? 🙂 2010'da 2 pole, 2011'de 1 pole alan süper hızlı mclaren mi 🙂 button'a vasat diyorsun da button altında hızlı araç olduğunda şampiyon oldu. webber 3-4 senedir en hızlı araçla ne yaptı? 2. olabildimi şampiyonada? en hızlı araçla ve vasat takım arkadaşıyla yarışan vetteldir. button bile gelse vettel'i yenebilir. ki gelecek sene kimi gelirse göreceğiz. röportajda sordular kimi gelsin mi yanına diye, evet diyemedi senin vettel. bilmiyorum dedi. hamilton'a bakıyoruz: redbulla anlaşmaya çalışıyor redbull kabul etmiyor, herkesle her takımda yarışırım diyor. yarışçı böyle olur.

  59. şanssızlık yaşayan 7-8. giderken yarış dışı kalan rosberg değil hamilton'dur. silverstone'da kazanacağı yarışta lastiği patladı. rosberg'in önündeki 2 kişi arkasına düştü beleşten birincilik aldı.

    monaco'da takım 6 saniye bırak dedi, 2. olacakken 4. bitirdi. şanssızlık böyle olur. zaten 8. giderken 3-5 puan alacağın yarışta yarış dışı kalmak değil şanssızlık. alonsocu görünümü altında klasik bir bilgisiz redbullcusun. belli oluyor.

  60. bana kaldı. var mı problemin?

  61. süper hızlı mclarende button gibi vasat bir pilotun yanında o kadar galibiyeti olsun ne zaman alt bir takımda yarısmıs hayatında ilk defa böyle bir takıma geldi araç gününde olmadı yokları oynuyor anca iyi lastiklerle lastikleri bitik pilotları geçiyor başka ne yapıyor koca bir sıfır.O zaman vettele kızmayacaksınız araç iyi v.s.

  62. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Burası yorum yapma yeri heralde,istedigini söyler.Sana mı kalmış hacı ?

    Sen yorum yapmıyormusun ?

  63. Gercekten enteresan ve guzel bir yaris oldu. Tam bir surpriz kupon gibiydi. Hele ki guvenlik araci her seyi degistirdi. Degistiremedigi tek sey bence GRO'nun performansiydi.

    Bence Lotus RAI'nin uzerine degilde GRO'ya oynasaydi yarisi lider bitirmesi garantiydi. Takimlar bazinda daha cok puan toplarlardi. Belki GRO'nun lider olmasiyla RAI VET'i daha cabuk yakalayabilir ve gecebilirdi. Yine GRO'nun en iyi oldugu bir yarisi daha mahvettiler. RAI artik eskisi gibi degil. Gecis yapiyor ama zorlanarak yapiyor, birisinin arkasina takildi mi 3 turdan asagi gecis icin hamle yapmiyor. Bilerek ya da bilmeyerek. Aracin gucu yetiyor ya da yetmiyor.

    WEB yarisin en talihsiz adamiydi. Boyle bir sey olamaz, olmamali. Ama adamdaki yaris istegine bayiliyorum. Baskasi olsa yarisi birakirdi. Iyi ki birakmamis ki guvenlik araci sayesinde bir nebze kurtardi gunu.

    MAS'nin ilk ucu zorlayacagini dusunuyordum. Ama bu aracta var bir ugursuzluk. Bu sene tum denge sorunlari MAS'yi mi bulur arkadas. Ben dedim, kesin bu sefer firlaticak direksiyonu falan, Ferrari'ye atar yapicak falan ama sakin sakin birakti yarisi =] Bir yazik da ona oldu.

    VET'i tebrik ederim. Gercekten tempoyu cok yuksekte tuttu. Yarisi kazandi hakedenlerden biriydi.

    ALO artik yarismasin, Ferrari'nin yeni bir ikiliye ihtiyaci var. Bu cok belli oluyor. Hee yarisacaksa da baska bir takima gitsin, Mercedes olabilir. Tam onun kalemi. HAM ile kapismasi Mercedes'i yanlislikla potaya sokabilir =]

    BUT'i da tebrik ediyorum. O aracla sandigimdan fazla puan aldi. Ama PER bir adim arkasina geliyorsa o hayli hayli puan alir.

    Yarislarin daha cok aerodinamik yarislara donmesi en cok Ferrari ve McLAren'i ve haliyle Mercedes motorlarini vurdu. Yoksa 2000'li yillardaki kurallar devam etse bu iki motora sahip araclar ottururdu ortaligi. Ama yapacak bir sey yok. Kendileri istediler. Para var dediler. Nasilsa bize havadan akiyor dediler. Kurallar degissin ki bizden baska buyuk takimlar gelmesin, olanlarda gitsin dediler. O yuzden simdi F1'in otoban yarislari versiyonunu izliyoruz. 300km/h nadir pistlerde gormeye basladik artik. Ayipp.

  64. sonuç ortada tüm takım emirlerine daha fazla problemlere rağmen aralarında bu kadar yarış sonra sadece 15 puan fark var.durumu çevirelim tersine ortada bir başarı yok ezicilik yok sırf isminden dolayı birinci pilot yapılan hamiltonın yerine rosbergi koyalım yani daha az problem ve takım emirlerinin hamiltona uygulandığını düsünelim saf gerçek performansda şu tablo herhalde 30 puan rosbergin lehine dönerdi bu kadar olumsuzluğa rağmen rosberg hamiltona bu kadar yakınsa bu daha iyi pilot olduğunu gösterir bu iş isimle olmuyor tam geçilecek takımdan hoop yardım bakıyorki daha iyi lastiklerle bile o kadar geçisler olmus pistde geçemiyor bu seferde takımdan yardım dileniyor bu mu büyük pilot.

  65. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    LACİVEEEERT

  66. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    O yüzden mi Hamilton'ın okadar galibiyeti var?

  67. Ah dostum nasıl bir penceren var ve nasıl bakıyorsun anlamış değilim geçen yarış kimiyi kaza yaptıracaktı neredeyse savunma yaparken ne yol vermesi ondan sonra telsizden senden hızlı dediler,ikincisi 1 yarış iyi performans gösterince hemen i am faster than kimi mi oluyor insanda azıcık saygı olur madem öyle 1-2 tur sonra atak yapıp geçşeydi,son olarak tekrar soruyorum romain napmış bu 2 sene içerisinde bi söylermisin ya takıma kaç puan kazandırmış total sayesinde takıma para vermenin dışında pek bir şey yaptığını göremiyorum ben,bari sürekli puan alsada takımlarda kafaya oynasa lotusta,

  68. fatihvardar avatarı

    vettel,alonso'nun yanına gitmeyecek kadar akıllı bir çocuk bence 🙂

  69. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Gayet heyecanlı bir yarıştı senin için sıkıcı olması normal tek tur pilotları ile yarış kazanılmıyor gerçek has adam gibi adam vettel değil herkes

  70. Bu arada Massa'nın vites kutusu 5. viteste takılı kalmış. Zaten fren noktasında vites düşürmesi gerekirken arkadan aniden kaymıştı araba.

    http://www.planetf1.com/driver/3213/8812167/Massa-The-car-was-stuck-in-fifth

  71. Yeni kurarları oku.Arkadaşın dediği doğru

  72. rosberg'in ne yaptığını (yapmadığını) söylüyorum laf attığımı sanıyor. salla gitsin 🙂 rosberg kötü pilot desem laf atmış olurum ama rosberg'in ne yaptığı söylüyorum. algısı kapalı.

  73. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Sadece Yess demek istiyorum.Rambo gün bizim günümüz kardeşim SARIIIII

  74. Prost'u, Senna'yı, Hakkinen'i birleştir tek pilot altında Ferrari'ye koy bu durumda o da yarış kazanamaz. Buna eminim artık. Alonso hep yapabileceğinin en iyisini yapsa da ancak bu kadar.

  75. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Aynı araçla Hamilton'nın kazandıgı sıralara bak.Kaç senedir kullandıgı aynı araçla Rosberg'e bak.

    Sonuç 🙂

  76. fatihvardar avatarı

    hamilton'un sana göre büyük bir pilot olmaması çok da fazla önemli değil zaten.hamiton'un ne kadar iyi olduğunu görenler var.ve sayıları da çok fazla.ama ben hala hamilton ya da alonso'nun galibiyet için savaşabilecek otomobillere sahip oldukları zaman vetteli tehdit olarak gördüklerini sanmıyorum.

  77. Hami1 e cevap:Alonso nun hamiltonı neden çabuk geçemediğini yukarıda izah etmiştim.Alonso veya başka bir pilot takım emri ile takım yardımı ile geçemediği pilotu ekarte etmeye çalışmadı Ayrıca daha yeni lastiklere sahip olmasına rağmen hamilton geçemiyorsa sorunu kendisinde aramalı bunlar büyük pilot isleri değil kusura bakma.Takımlar zaman içerisinde takım emirleri ile pilotlarına yardım etmislerdir evet ancak o şampiyonluk iddiası olan pilotlara tanınmıştır hadi onun bir mantığı vardır.Burada ise takım emrini takım değil direk pilotun kendisi istiyor bu bir acizliktir.Ayrıca hamiltonun bu araçla bu puanla şampiyonluk şansı varmı ki zırt pırt hamilton ın lehine takım emirleri isliyor objektif olun biraz bariz haksızlık yapılıyor.Bu kadar takım emrine ve takımın sırf isminden dolayı birinci pilot tercihine paralel sorun noktasında rosberg den daha az sorun yaşamasına rağmen hamilton rosberg arasındaki puan farkı sadece 15 bu da pilotların arasındaki farkın en iyi göstergesi bence.Bu kadar yarış oldu ne puan olarak açık bir fark yok ne de yarış performansında hamiltonın button ı ezdiği gibi rosbergin çok üzerinde ortaya koyduğu bir performans yarışı yok gerçekleri görelim biraz.Tam tersi durum olsaydı isminden dolayı hamilton a tanınmış ayrıcalıklar olmasaydı ne olacağı şu anki birbirine yakın tabloda net bir sekilde görülüyor.Hamiltonın hiç bir zaman yapamadığını pist üzerinde rosberg yaptı sürklase etti hamiltonı hemen takımdan yardım istedi takım emriyle aldılar ensesinden daha iyi lastiklerle önündeki rosbergi geçemiyor gene takımdan yardım sunu önümden alın böyle pilotaj olmaz kusura bakmayın.Haksızlığı savunmayın.

  78. Ross Brawn "Mercedes şampiyonluk için savaşacak" diyordu ya. Bence takımının durumuna baksın. Abi en kallavi teknik adamlar Mercedes'te (Bob Bell, Ross Brawn, Nick Fry, Toto Wolff uzakten yöneten Norbert Haug, Niki Lauda) ama ne saçma hatalar yapıyorlar. Çok garip.

    Ferrari'den çok bir şey beklemiyordum ve sıralamadaki kötü performans devam ettiği sürece hala da beklemem. Alonso yine sıralamadan daha üst sırada bitirdi, dikkatli kullanarak. Aslında yakıtının kalmaması ve kenara çekmesi de bence limitlerde gittiğini de gösteriyor ama bu sene de şampiyonluk zor.

    Romain Grosjean kaliteli ama dengesiz bir pilot. Bu sefer iyi günündeydi ve yine podyuma çıktı. Takım oyunculuğunu göstermesi de geleceği için sağlam bir fikir. Yoksa oturturlar yerine Davide Valsecchi'yi hiç bir şey diyemez.

    Kimi de şampiyonluk mücadelesinde olduğunu gösterdi. Vettel yine şampiyon olur ama ikinci kim belli değil işte.

  79. Hayır her zaman fln yapılmıyor.yediği turlar değil,gerçek sıralamada olan pilotların arasında kalanlara izin veriliyor.

  80. senin Rosberg'e laf atmaktan başka işin yokmu.

  81. ferrarifernando  avatarı
    ferrarifernando

    Benim bu yıldan hiç bir umidim kalmadı artık onumuzdeki yarışta bize uyan bi pist değil guncelleme gelecek deniyor ama hiçbirinin çalışmıyacağını butun ferrari fanları biliyor.Tek umidim umarım o getirdikleri guncellemeler bizi geri goturur ve sezonu 4.veya 5. bitiririz o zaman belki bu teknik kadro kovulur

  82. her zaman yapiliyor bu uygulama arkadasim Webber'e ozel falan degil SC periyodunda tur yiyen pilotlara yedigi tur geri veriliyor

  83. Senın yazdıklarını okuyunca Rambo yu daha çok seviyorum.

  84. 19-0 yavaş yerler yaş

  85. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    kardeş pite girmese bence gro yu saymassak gene 2. gibiydi ,bugün softlar işe yaramadı gibi geldi bana ,1 ve 1 saniye üstü diyordu pirelli ama hem kimi ,hemde alonso ,böyle fark kapatamadı ,geçen yarış gibi olmasından çekindi lotus ,doğru karar verdiler bence ,birde dikkat ettiysen, artık alonso olsun ,vettel olsun ,tam aracı zorlamıyor, arkadan gelenin ,hızına göre ayarlıyor kendini ,yaklaşırsa biraz daha hızlanıyor ,aslında pilotların durumu, podyum da belli oluyor ,vettel e baktım fazla terlememiş ,kimi ise kan ter için de ,hangi pilotun zorladığı ortada, rbr şuan için yenilmez ,ha 1.2 yarış yenilir ama sürekli onlara kafa kim tutacak ? lotus mu f,errari mi ,mercedes mi ? 1 iyi 1 kötü ,bu takımlar ama rbr sürekli dört çeker araba gibi ,bazı şaibeler var bence ,araç çok dengeli, ray üstünde gibi ,umarım bu sezon, lotus kazanır ,zor gibi, bu yazdıklarım şimdiye kadar ki yarışlar için ,bazı takımlar gelişebilir kolay olmamakla birlikte .

  86. sıkıcı bir yarıştı. rosberg mediumlarla 11. başlamasına rağmen 9. bitirdi. webber'in hatasını sayarsak tüm yarış boyunca 1 sıra yükselebildi. hamilton yine de iyi savaştı ama baştaki kötü kalkışı yarışın tüm seyrini değiştirdi, dakika 1'de 3. olunca redbullar da önü açık olunca uçtu. bence bu yarışı vettel'in kazanmasının 2 sorumlusu var. 1. hamilton 2. lotus'un pit ekibi. hamilton bu hatası yüzünden vettelci bebelerin diline pelesenk oldu. bu şekilde sürmemesi lazım.

    rai ile vettel arasında son 10 turda 9 saniye fark vardı. vettel de tur başına 1 saniye kapatamazdı. kapatsa bile son 1-2 turda onun lastikleri de biterdi. yani kimi kazanabilirdi. yine lotusun strateji hatası. grosjean da büyümüş i am faster than kimi diyor :)) örnek alıyor çocuk.

  87. Beyler bu webbere yapılan çifte standart değilmi güvenlik aracı giriyor webberede turunu geri alması için izin veriyor yok böyle saçmalık o sayede 6 puan aldı webber,neden diğer yarışlarda catherham veya başka takım için böyle yapılmadı…..haksızlık!!!!!

  88. massathebest adlı bir üye vardı. her fırsatta başka pilotlara çemkirir, kendi pilotuna toz kondurmazdı. her zaman olduğu gibi massa yarışta sıvayınca kendisi de massa ile birlikte ortadan kayboluyor 🙂 massa'nın ferraride bunca zamandır yarışmasının altında faiz lobisi falan herhalde 🙂

    yarışa gelince; raikkonen iki senedir zaten lastikleri koruması sayesinde uzun mesafeler alabiliyorken takımının risk alıp soft lastiklere geçmesi stratejik hamle acemiliğinden başka bir şey değildi. Başka Raikkonen, Vettel, Grosjean, Webber ve Button'a tebrikler. Ferrari ve Lotus yarış stratejisi anlamında biraz daha tecrübeli davranması lazım.

  89. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Kimi'nin haberine de el atmışın ama F1'den anlamadıgın belli o yüzden senle tartışmaya girilmez. 🙂

  90. monaconun rampalari avatarı
    monaconun rampalari

    alonso horner'a gitmiş demiş ki "vettel'i meseneden silecesin!" ondan sonra kavga başlamış :D:D

  91. poya nedir dostum? soya sosu gibi bir şey mi?

  92. monaconun rampalari avatarı
    monaconun rampalari

    ahhaha hamilton perez ayarında pilotmus yok chilton ayarında

  93. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Yok be kardeşim laf sokmaya gerek yok.Herkes kendi seviyesini belirler.Herkesle seviyeli olarak tartışalım yeter 🙂

  94. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    yazında haklı yönlerin çok ,kimi içinde geri dönüşüm yapamaz ,aracın gelişimine yardımcı olamaz maz maz diyenler vardı eee şimdi puan kovalayan bir takımda 2 sezondur şampiyona kovalıyor demekki söylenenler ya yalanmış yada çirkeflik miş , iyi pilot +iyi takım+iyi paket=şampiyonluk genelde istisnalar hariç bu böyledir ferraride hep bir şeyler eksik 4.5 sezondur neler eksik biliyorumda yazmayayım 😀

  95. Araya kaynak başka ne olacak 🙂

  96. Ben lotusa isyan etmekten bıktım oyüzden hiç strateji hatalarına girmiycem alıştım artık.Bu yarışta en iyi tempo bizdeydi bu teselli en azından.

  97. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    fazla takmayacaksın ,yeri geldiği zaman lafını esirgeme sok lafı gitsin, o zaman daha iyi anlarlar ,şimdi benim pilot 3. oldu de laf sok 2.3 yarış sonra bazıları anlar :d bazılarıda anlamazsa takma onları ,seni anlıyorum ama heryerde böyle artık ,daha önce böyle bir tartışmam olmuştu fazla umursamamak lazım

  98. Hahahaha Hamiltona nasıl laf söyleyeceğini bulamadın şimdi de bunu uyduruyorsun 😀

    Alonso daha yeni lastiklerle Hamiltonı 5 6 tur geçemeyince bişi yok.Hamilton Rosbergi geçemeyince skandal 😀 Geçişin zor olduğun Webberin Gutierezin arkasında takılmasından belli ona rağmen farklı stratejide yarışan takım arkadaşı tabiki diğerine yol vericek Hamilton 9 rosberg 10 olsa Mercedes kara mı geçicekti?

    Hamilton hızına laf söylemene gerek yok senin desteklediğin pilotu çaylak yılında madara etmişti ordan anlarsın hızını :))

  99. fatihvardar avatarı

    güçlü takım arkadaşlarıyla başetmek çok zordur kardeş.vettel bunu daha önce hiç yaşamadı.herhangi x bir takımın koltuğunda alonso,hamilton ve raikkonen'in sebastian vetteli sezon boyunca hem sıralamalrda hemde yarışta 19-0 mağlup edeceğinden eminim.sebastian vettel iyi bir pilot kesinlikle.en iyi otomobil ve en iyi şartlara sahip olması onun suçu değil.ama geçen sene teksası hatırla mesela.seb antremanların 3 seansını,sıralama turlarında en hızlı olmuş,yarışta da en hızlı turu atmıştı.ama yarışı lewis hamilton kazanmıştı.ya da 2010 singapur da neredeyse 1 sn. daha yavaş bir otomobille alonso,sebastianı yenmişti.hemde tamamen kuru,hiçbir sürpriz olayın vs. olmadığı bir yarışta.işte lewis ve fernando nun farkı bu.sebastian ilk 3ün dışında start aldığı yarışlarda galibiyet kazanamamış.iki sene önce bugünkü pistte 4. start alan vettelin neler yaptığını belki hatırlıyorsundur.objektif ve düzenli f1 izleyen kimse seb ve lewisi ya da alonso yu kıyaslamaz.ama sonuçta potansiyel 4 kere dünya şampiyonu.belki de 5 ya da 10 ne farkeder.senna'nın da üç şampiyonluğu vardı.ama hala bu sporun en büyük efsanesi.bazen rakamlar herşeyi doğru anlatmaz.

  100. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Mercedes karar verse artık.1 hafta yükseliyor 1 hafta düşüyor .Karar verin olum artık bizde ona göre sevinelim 😀

  101. Abi ayiptir ya kotu bir sey olunca sinirden kuduruyoruz hayatimizi etkiliyor o psikolojiyle geliyoruz burda da ergenlik goruyoruz insanca sevinmek bu kadar zor mu bugun benim pilotum podyumdaydi yarin rezalet bir yaris cikarabilir ve ben gene kotu bir psikolojiyle buraya gelebilirim ama insanca yorumlar gorursem insanca tebrik ederim haksiz miyim bu kadar zor mu hosgorulu olmak

  102. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    inan o zaman ortada kimse olmaz :D,eski takıldığım sitede bir aslı vardı, ah aslı ah :D,kimi raikkonen düşmanı biriydi,geçemez ,uçamaz, yenemez ,sanki tır şoföründen bahsediyordu :d en son gene kazanamaz 1. olamaz diyordu ,abu dabhi de 1. olunca kimi 2.3 ay ortalarda göremedim ,şimdi yeniden piyasadadır,herhalde , çok gülüyorum yahu bu ergenlere 😀 çokk

  103. bizim bildiğimiz ferrari schumi zamanında kaldı . bu ferrari 91 . 92 , 93 . 94 . 95 yılarında alesi . berger . prost,tun kullandığı ferrari gibi yarış kazanamayan bir pilot ve araç paketi

  104. Kaynak kendisi sanırım 😀

  105. fatihvardar avatarı

    hamilton,alonso ve button gibi dünya şampiyonlarıyla aynı aracı paylaştı dostum.sebastian'ın takım arkadaşı webber hamilton'un en zayıf takım arkadaşı heikki kovalainen'den bile iyi olmayabilir.vettel cidden büyük iş yaptı.ama ciddi manada hiçbir zaman hamilton ve alonso ile şampiyonluk mücadelesinde girmedi.yıllardır ferrari'yi şampiyonluk potasında tutan otomobil değil ki.ALONSO!!en iyi otomobili kullanmak vettelin suçu değil.ama asla fernando ve lewis hamilton ile asla kıyaslanamaz.

  106. El_Gran_Senor avatarı
    El_Gran_Senor

    Daha bir hafta önceki lastik patlatma hadiselerinin izleri tazeyken, aynı lastikle 35 tur kalmalı diyorsunuz yani.
    İçeride tanıdık var söyeleyeyim de sizi Lotus garajına kadrolu alsınlar.

  107. Kimi nin son pitstopunda taktığı lastik 6 tur kullanılmış olmasa sıralama şuan farklı olurdu.Her ne kadar Vettel savunsa da Kiminin bu performansı yarışı ona hakettirdi

  108. Sağa sola sataşmadanda yorumlar yapabileceğinize bu konudaki yeteneğinize inancım tam.

  109. PurposeLess  avatarı

    daha iyi mi geçiş yapıyor? adam zaten hep en önde kimi geçiyor bizden habersiz açıklarsan sevinirim onun hariçinde diğer dediklerine katılıyorum vettel hem istikrarlı hem hızlı ama hızlı olmasında RedBull'un da payının olmasını belirtelim…

  110. Bir de dalga gectigini sanan "Nasil koyduk zuhahaha xD" modunda arkadaslar var lutfen ergenligi birakin bugun siz mutlusunuz yarin o dalga gectiginiz insanlarin yerinde olabilirsiniz kaybedince insanlar zaten sinirli oluyorlar igrenc bir psikoloji o bir de sizin cocukluklarinizla ugrasip daha da kotu oluyorlar kaybeden kazanani adam gibi tebrik etsin kazanan da insan gibi sevinsin insanlari provoke etmenin ne faydasi var ya ayip cidden.

  111. raikonen en son pitstop yapmadan ne zaman pit,e girdi . son 20 tur kala vettel son pitstop,nu yaptı . raikonen hangi lastikle bitirecekti yarışı

  112. PurposeLess  avatarı

    -Formula1 Şampiyonluğu
    -Monaco Grand Prix'de Zafer
    -Kendi Evinde Yarış Kazanma…

    Vettel bugün kendi evindede yarışı kazanarak tam bir pilot olduğunu kanıtladı baskı altında çok iyi bir sürüş çıkardı ve hakettiği galibiyeti aldı Tebrikler Vettel'e…

    Lotus günün en iyi takımıydı gerek raikkonen gerek grosjean bu yarışa zevk kattılar mini double yaparak takıma 33 puan getirdiler raikkonen bu performansla RedBull koltuğuna çok rahat geçer ki bence RedBull'da raikkonen gibi bir pilotu bulmuşken almamazlık etmez…

    Ben bu yarıştan sonra Alonso'nun motivasyonunun tamamen yerle bir olduğunu düşünüyorum sıcak havada görüldü ki Lotus'un yarış hızı ve lastik stratejisi yüzünden Ferrari'den daha hızlı ben grosjean'ı geçememe nedenini yakıt sorununa bağlıyorum zaten yarış bittikten sonra kenara çekti benzini ideal sınırda tutmak için son turlarda temposunu düşürdü ve riske girmedi…

    Mercedes şampiyon olamayacak dediğimde bana gülen arkadaşa ben bugün gülüyorum yine çuvalladılar ama hamilton gerçeği var alonso'nun ferrari'de yaptığını mercedes'te yapıyor ve hasarı en aza indirmeye çalışıyor Mercedes şampiyonluk mücadelesi veremez…

    RedBull ve Vettel 2013'te de şampiyonluğu bırakmayacak gibi gözüküyor araç çok hızlı aynı şekilde vettel hata da yapmıyor görünen köy uzakta değildir RedBull şampiyonluğa koşuyor…

    Ferrari için diyecek hiçbirşey yok burda yine bazı arkadaşlar alonso'ya sallamış grosjean'ı geçemedi diye sanki yarış içinde alonso çok hızlıydı lotus çok kötüydü de alonso geçemedi yine başlamışlar atıp tutmaya bugün alonso RedBull ve Lotus'un temposuna ayak uyduracak gibi değildi ve öyle de oldu ayak uyduramadı ve 4.oldu Ferrari bu sezon yine hayal kırıklığıyla baş başa araçı hiçbir türlü geliştiremiyorlar koskoca ferrari'nin düştüğü hallere bakın yazık gerçekten yazık

  113. Bu iki oldu üstelik hamiltonın lastikleri yeniydi ve drs avantajına rağmen geçemeyip birde üstüne takımdan yardım istemesi büyük skandal.Hızına hiç bir zaman laf söylemediğim bir pilot hamilton eleştirilerimde onu gereğinden fazla abartan insanlaraydı.Yazık hamilton benim için tamamen bitmiştir.

  114. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    4 defa yorum atmanızı gerektircek yorum çeşitleri değil zannedersem. Hani tek yorumda da dile getirebilirdiniz düşüncelerinizi..

  115. fatihvardar avatarı

    button'un tam da öndekilerden zaman çalacağı periyot başlamıştı.ki son iki turda alonsodan hızlıydı.ama yarışlar bazen böyle olabiliyor.

  116. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    zevkli yarış oldu webber in lastiği pit ekibinin hatası ,adamı fena uçurdu ,umarım iyidir ,ayrıca boş gezen araç ta enteresandı :d ,

    yarış bence iyiydi ,lotus ilk pitlerde hata yaptı kimi yi mercedeslerle uğraştırdı,sonuçta güzel geçti hamiyi ve rosbergi ,alonso geçemedi :d ,demekki araç önemliymiş hızlı değilse bir araç ,olmuyormuş geçiş v.s ,alonso zaten boş boş sürdü bugün ,sahil de turlar gibi :d ,

    wettel ın en büyük şansı zaten daha öncede yazmıştım ,iyi bir takım ve pakete sahip oluşu ,

    araç rbr bu şartlarda geçilmiyor ve şuan geçecek ve istikrarlı olup rbr yi geçecek takım yok gibi, umarım yanılırımda lotus bu sene alır ,önümüzdeki yarış macaristan galiba ,orada lotus iyi, bakalım ne olur ,

    kimi ye ve grojana ayrıca vettel e tebrikler yarışın yıldızı zaten hep zorlayan ve istikrar rekoruna sahip kimiydi bence 😀 (mahsus iğneyelerek yazıyorumki hep pilot pilot diyenler anlasın :D:D)

    kısaca bu takımlar ,rbr yi çok zor yenebilir lotus ilk pit stoplar hariç güzel strateji yaptı ama olmuyor bu kadar belki 1.2 tur daha yetse belki geçebilirdi kimi vetteli ..

  117. Bu olayı gören Adrian Newey ve köylüsü Hasan Ustayla birlikte Alonsoya dalmışlar. Bunu gören Sutil erkekliğine yediremeyerek Alonsonun tarafını tutmuş. Haberlere göre kavga kız meselesi yüzündenmiş 🙂

  118. Hani Senenin en top hız yapan aracı ferrariydi ? 300 yapabildiğinden şüpheliyim 😀

  119. Haklısın da Ferrari'de böyle bir durum söz konusu değil.Massa saçma sapan hatalar yapıyor.Yoksa sıralamada Massa'nın Alonsoyu geçtiği oluyor ama nedense Webber Vettel'i hiç geçemiyor.

  120. bu yarışın galibi güvenlik aracı . bütün sıralamayı değiştirdi sağolsunlar

  121. Alonso Ceza Alırmı Sizce ?

  122. Ne mütevaziliğini gördün ?

  123. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Yarış beklediğimden daha keyifliydi. Dün sıralamadan sonra ferrarinin polu alabileceğini söyleyen bazı kişiler bugunkü performanstan sonra neyin ne olduğunu biraz daha iyi göreblmişlerdir heralde. Alonsonun opsiyon lastiklerine geçtikten sonra yeterli performansı gösterememesi aracın yarış sonunda yolda kalmasından kaynaklı bi sorun olabileceğini düşünüyorum,bunun için açıklamaları beklemek gerek. Lotuslar hava sıcaklığının da yardımıyla mükemmel bir performans sergilediler, vettel startta liderliği almanın kaymağını yedi. Raikkonen yine pit duvarının kurbanı oldu. Bence rahat bir galibiyet alabilirdi pite girmeseydi. Mercedeslere söylenecek söz bulamıyorum brawnın zekası bazen ürkütüyo bazen se çok güldürüyo ingilteredeki piyango bugun tutmadı onlar için. Alonsonun stratejisi her ne kadar eleştirilse de bence bundan daha iyi bir sonuç ortaya çıkmazdı, ferrari redbull ve lotuslara kafa tutacak düzeyde değildi bugün. Gelelim Massaya. 12 yıldır f1 takip ediyorum ve koyu bir ferrari fanıyım. Bu adamın takımdan gitmesine heralde ferrarinin aldığı şampiyonluklar kadar sevinirim.

  124. Anti Alonsocular gelmiş hala bal diyebiliyor enteresan.Tabi bu arkadaşlar strateji diye bir şey bilmezler 2010 öncesini izlemedikleri için.Aslında enteresan demem bile yanlış alışmamız gerekiyor.

  125. birazdan düşer haberler.

  126. SC 2 McLaren'in de stratejisini mahvetti. Yine de puan aldık buna da şükür. Geçen hafta SC girdikten sonra puan da alamadık.

  127. Saçmalamışsın.Alonso Grosjean'ı geçemedi Raikkonen pite girmese nasıl geçsin fark 30 saniye olurdu zaten.

  128. Hamilton Rosbergin kendisine zaman kaybettirdiğin söyledi. Sonradan Takımdan Rosberge emir geldi ve Rosberg yol verdi.

  129. Bir sey yapmak icin yol istenir mesela yaris galibiyeti? Ne yapmis ki istiyor olayina gireceksek Schumacher yarisirken herkesin yol vermesi gerekiyordu. Yaris kazanmak icin sansi vardi birakin geceyim dedi Kimi ondan yol istemiyor demek kadar sacma bir sey de yok Kimi'ye kac kez yol verdi Grosjean bir hatirla ondan sonra cik yorum yap gecen yaris ve bu yaris da Romain Kimi'ye yol verdi bilmem farkinda misin?

  130. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    kiminin son pitstopu 2 tur geç geldi,belkide galibiyet kaçtı bu yüzden.vettel tam bütün trafikten çıkmışken fark 15 sn civarlarındaydı ve o tur girilmesi gerekiyordu pite.ama lotus naptı ? bekledi 2 tur daha fark 12 sn civarına indi ve pite öyle aldı.garip bir takım bu lotus ya.yarış kazanmamak için ekstra çaba gösteriyorlar.

  131. kim dersen de alman ingiliz fransız

  132. fatihvardar avatarı

    JB' ın bütün stratejisi,ilk pitstoptan sonra giren güvenlik aracıyla berbat oldu.güvenlik aracı girmeseydi ya da 1 tur önce girseydi.jenson muhtemelen daha iyi bir yerde bitirecekti.

  133. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    ciddi misin yoksa saka mi yapiyorsun?

  134. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Moruk taktik çok güzeldi. Hani bu taktiği daha hızlı bir araçla yapsaydık kazanmıştık. Ama olmadı araç yavaş. Alonso'nun ne kadar zorladığını ben takip ettim. Bitmiş lastiklerle Raikkonen'in fark açmasını engelliyordu.

  135. Süspansiyon veya lastik sorunu olmuş olabilir. Bana da anlamsız geldi spini.

  136. Siz şimdi bir zamanlar schumacherle çekişen adamın aracına değil de kendisine mi laf atıyorsunuz.Adam aracın ne halt olduğunu biliyor onun için massanın durumuna düşmemek ve şampiyonluk iddiasını sürdürmek için böyle yapıyor.

  137. Alonsoya 10 sıra grid cezasıııı 😀 😀 zaten sıralamada 10. oluyor bi + 10 daha tmm son sıra 😀 😀

  138. Massa'da 1 gr yetenek kalmamış.2008 ruhundan çok uzak artık.
    2015 Mclaren Honda'ya kadar kimseyi desteklemeyeceğim. 😛

  139. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Kaynak ??

  140. Ya Ferrari niye Bu kadar rezil bi durumda ?

  141. herşey öyle tek yarışta göründüğü gibi değildir rai redbull'a geçerse rekabet biraz daha artabilir lakin redbull yönetimi liderinin vettel olduğunu her yarış rai'ye hissettirir.

  142. vettel kaldığı yerden devam ediyor . diğerleri boşuna kürek çekiyor . almanlar neredeyse alonso ve raikonene yarışı ikram ettiler . güvenlik aracını sokarak

  143. Grosjean ne yapmışki kimiden hızlıyım diye pit ekibine söylüyor soruyorum kaç puan toplamış kimi ondan yol istemiyorda o kimiden istiyor ha bunuda gördükya, herkez sıralamalarda cok hızlı diyordu gördük bu sene 8-1

  144. Webber ve Massa sorun yaşamasaydı Alonso 6. olacaktı ve hala Ferrari'nin taktiği işe yaradı diyenler var.Evet doğru,süper hızlı Toro Rossosu ile Ricciardo ve lastikleri en iyi kullanan araca sahip Hamilton'u geçerek 6.olmak büyük başarı olurdu.

  145. bir tarafta şampiyonluğa giden bir pilot bir tarafta vasat bir pilot…takım emri serbest…amacı ne lotusun anlamadım. kimi kaç tur grosjeanın arkasında zaman kaybetti. birde yarışın ilk bölümlerinde mercedeslere takıldı.
    sıcak hava hariç takım orta sıra takımı…bu sıcak havalı yarışları çok iyi değerlendirmesi lazım ihtimal pilotlar şampiyonluğu için…markalarda mümkün değil zaten şampiyon olamaz…

  146. Marko ve Alonso yumruk yumruğa birbirlerine girmişler,Alonso'nun Marko yu haşat ettiği söyleniyor.Süper Lisansı gidebilir bu durumda

  147. Boşa sürdürüyor 😀 Sene sonunda geçen sene vettelin yaptığı gibi 4 yarış üst üste alırsa belki 😀

    Ha bide vettel şimdiden 4 galibiyet aldı bi geçen seneki gibi 4 yarış üst üste alırsa 4 gelir 😀

  148. Evet abi bu nedir izlerken sinirim geriliyor.Adamlar hep aynı senaryoyu çeviriyor.

    F1 değil,tiyatro izliyoruz sankiç

  149. alonso balı sayesinde 4. lüğe geldiğine şükretsin fia ve bal birleşince birşeyler iyi olacak gibi görünüyor ama neyse ki taktik ve stratejiden muaf bir yönetim kadrosuna sahip ferrari…

  150. Bence Hondaf1 hakli nedense hep Red bullda ve Ferraride sorunlari yasayan Wegner ve Massa oluyor hemen hemen her yarista herhangi bir sebepten dolayi takim arkadaslarinin arkasina düsen bu iki pilot. Ya bu iki pilot cok sakar yada gercekten bir dümen dönüyor. Ne Vettel nede Alonso pek sorun yasamiyorlar, gerci Kötülere bisey olmaz.

  151. Dün bir sıralama yapmıştım alonso işi bozdu:)
    Adamım bugün pek formunda değildi hamilton ı çok daha önce geçebilirdi lotusların önünde en azından gro nun önünde yarısı bitirebilirdi.Ama ne kadar atak yapmaya müsait olmayan yer varsa orada tüm kısa virajlarda hamiltonı geçmeye çalıştı tam drs noktasına düzlüğe gelecek hemen öncesinde virajlarda atağın zor yapılacağı yerlerde aceleyle bir an önce geçeyim düsüncesiyle ataklar yaptı ve doğal olarak ters tepti ve drs noktasına hep epey geride kalarak girdi drs avantajını hiç kullanamadı biraz sakin olsa ve drs noktasını iyi kullansa rahatlıkla geçebilirdi değerli zamanlar kaybetti alonso.raikkonen iki kere ufak deneme yaptı drs haricinde baktı virajlar epey kısa geçiş zor bıraktı işi rahatlıkla geçti hamilton ı alonso nun aceleciliği hamiltonın ekmeğine yağ sürdü.Mercedesler için dünde olumlu ifadeler kullanmamıştım hep beraber gördük bizim insanlarımız biraz tezcanlı iki mgp de döküldü.Mgp gridin en hızlı sıralama aracı aldıkları pol leri büyütmemek lazım birinden biri alıyor zaten dün de hamilton aldı belki rosberg son bölüme kalsa o da alabilirdi ikiside tüm hafta birbirlerine yakındı ki bunun önemide yok bu takım sıralama takımı bu kadar basit.Hamilton ın yaptığı tüm geçişler takım arkadası da dahil eski lastikli pilotlara karsı yeni lastiklerle geldi button da muhtemelen epey öndeydi herhalde açıklanır bir problem yaşadı ki lastikleri iyi durumdaydı ve iki takım arasında tur başına 1sn fark olmadığına göre bu hamilton ın şansına bir durum oldu son turda.Onun dışındada aynı seviyede ki lastik mücadelelerinde iki mgp de rakiplerine geçildi durdu.Birde merak ettiğim hamilton yeni lastiklerle ilk bölümde rosberg in arkasındayken takıma telsizden ne söyledi daha sonra rosberg le takım arasında ne konusma geçti bilen varsa paylaşırsa sevinirim.

  152. Canım kardeşim son 2 yılda ki yarışları izle.Olanlar hep bu hikaye anlatmıyoruz burada bunlar gerçekler.
    Her şey ortada.

    Nasıl bir takımsa artık tüm sorunlar Webber'de oluyor.5 te 1'i VET
    EL'in başına gelmedi.

  153. Massa külüstür araçla son üç yarışı bitiremezken Alonso o araçla yarışı bitirmekle kalmayıp şampiyonluk iddiasını sürdürüyor.

  154. El_Gran_Senor avatarı
    El_Gran_Senor

    Valla bravo, çözmüşsün RedBull'u.

  155. raikonen pite girdi 2.nci oldu girmeseydi 5.nci olurdu . raikonen,le vettel arasındaki 48.nci turda fark 15 saniyedi 1.5 turda fark 12 saniyeye indi

  156. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    yok arkadaşın dediği oluyor zaten ama bu sorunu bılmem ,riskli,hata oldu bence ,genelde bütün takımlar 1.2 pilot diye ayırır,bu yarış lastik fırlaması değilde ,genelde zaten webber 2. planda ,takım yeterince ilgilenmez, araç hızlı olmaz ,erken veya geç pite alır, kısaca ,komplo teorısı değil ,artık bilindik yani dediklerin

  157. KEKO adamım helal olsun gene döktürmüşsün bunlar çok doğru tespitler

    alonsonun poyası çıktı bugün bence her şey ortada

  158. yorumunu okurken bir an agatha christi romanı okuyorum sandım 🙂

  159. Hahaha Bence Vettel Üst üste 7 kez şampiyon olup Schumacheri tarihe gömecek 😀

    Ferrari Rezil gibi Aynı şey mclaren içinde geçerli geçen sene mclaren iyiydide redbullu biraz engelliyordu redbull bu sene atı alıp yürüdü (Redbull FIA Formula One World Champions 2013) 😀 😀

    Üzücü Ama Ferrariyi tekrar 1 numara olarak göremeyeceğiz heralde ….

  160. alonso da hep zorluyo ama bi türlü kazanamıyor.demek ki yeteri adar iyi değil ki kazanamyor.ferrariye laf atmayın artık tüm suç alonsonun alonso ne dese onu yapıyor adamlar.adam massanın stratejisine müdehale ederken ferrari pit ekibini mi takacak.ilk sene son yarış kaybetti şampiyonluğu ferrariyle herkes tamam onun verileriyle yapılacak araçlar fark atar dedi durdu ama sonuç ortada.Vettel kazandığı zaman adrian newey yok esnek kanat.alonso aynı başarıyı gösterse aracı alonso tasarladı.
    aynı sınavdan zayıf alan öğrencinin ben almadım hoca vermiş dediği gibi.Neyse gerçekleri görmeniz dileği ile.

  161. DreamOfWinD  avatarı

    Bana birisi Massa'nın neden yarışı bıraktığını açıklayabilir mi? Süspansiyon mu kırıldı ne oldu bilmiyorum. Koskoca yarışta eleştirecek bunu mu buldun diyebilirsiniz hakkaten ben burda takıldım. Webber ve Red Bull'u tebrik ediyorum lastik fırlayıp gitmesine rağmen aracı geri getirip piste sürdüler. Yarışı bırakmadılar..

  162. Ferrari'nin aracı rezaletse, McLaren kontağı kapatıp gitmeli. 🙂

  163. O Williams'ın yarışını mahveden adama ne demeli.O zat mekaniker yüzünden williams çok değerli puanlar kaybetti.Üzüldüm doğrusu.
    Williams bugün bu durumu hak etmedi.

    Hulkenberg'ide tebrik etmek lazım adam son ana kadar zorladı.Puanı hak etti.

  164. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    niye rai her tur 2 saniye mi fark yiyordu alonso geriden gelip geçsin ? her tur 1 saniye fark bile yemiyordu hadi her tur 1 saniye yesin son 12 tur fark 12 saniye vettelle arasında yazmıssın oda yanlış ama neyse hadi öylede olsun her tur 1 saniye bile yese rai kazanırdı yarışı neye dayanarak yaptın bu yorumu acaba ? rai nin her geçen tur başına 3-4 saniye fark yiyeceginimi sandın. ozaman turda yerdi heralde 🙂

  165. Yukarida da yazdim ama 1.pitstoplar oncesi Rai'nin lastikleri cabuk bitti Romain birakin geceyim dediginde izin verselerdi pitten Seb'in onunde donebilirdi Romain'in ilk pitstopu da cok yavas oldu Seb 2.4 saniye Kimi 2.5 saniye Romain ise 3.5 saniyede ilk pitstopunu tamamladi butun bunlari hesaba kattigimizda Romain'in kazanma sansi dahi vardi ki yarisin buyuk bolumunde 0-2 saniye araliginda takip etti Seb'i. Sans konusunda haklisin o Marussia piste girmese Seb Gro rahat rahat ilk iki sirada gezerdi Alonso iki haftadir oldukca sansli bu konularda=)

  166. Kesinlikle 10 tur kalmıştı ve arada 14 sn fark vardı. Tur başına 1 sn kapatsa yine yakalayamazdı. Lotus resmen risk almaktan korktu. O riski alsa en kötü yine 2.olacaktı. Bu takımın stratejilerini belirleyen adamlar garajda eşşek oynatanlarsa şaşırmamak lazım. :)))

  167. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Bu yoruma ciddiyim bişey söylenmez.Hacı sen git FBI'a falan başvur harcanıyosun buralarda.

  168. vettel seneye ferraride buna gülüyorsam . raikonen redbul,da yarışamaz vettel varken . raikonen redbul,da bunada gülüyorum

  169. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Mükemmel bir taktik ve büyük bir şans, araç yüzünden harcandı. Alonso sonuna kadar zorladı, yarışı baştan sona seyrettim, araç inanın çok yavaş, hatta Perez bile geçiyordu Alonso'yu ilk turda. Alonso'nun Grosjean'ı geçme ihtimali yoktu zaten. Güvenlik Aracı girmese Alonso bu kadar farkta kapatamazdı. Massa'yı da tebrik etmek lazım, güzel bir taktiğin içine ettiği için. Neyse işte bugünkü maksimum derece buydu Ferrari'den Webber geriye düşmese beşinci olurdu Alonso. Mercedes'lerin hazin sonu da kötüydü. Artık önümüze bakalım. Alonso'nun toparlayacağına inancımız tam değil ama belki bir mucize olur araç hızlanır. Massa toparlar. Grosjean'a çok büyük tebrikler. Massa'dan daha iyi bir pilot olduğu ortada gönder Massa'yı al Grosjean'ı agresif falan ama hızlı araçla tozunu attırıyor yolun, Vetteli öyle kovalamak kolay değil. Vettel'de rahat rahat ilk turdan aldı yarışı.

  170. Ben görmedim ne yaptı?

  171. Bakın beyler Red Bull çok tehlikeli oyunlar çeviriyor.

    Webber ne zaman Vettel'e yakın olsa,ne zaman Vetel'i zorlayacak bir konumda olsa sorun yaşıyor.
    Ya teknik problem,ya pit hatası.Bugün Webber yine zorluyordu Vettel'i.Pitte sorun yaşadı.Red Bull bunları hesaplı,kitaplı yapıyor.Baktılar bugün Webber birincilik mücadelesi veriyor adamın fişini çektiler.

    Webber son 2 yıldır kötü startlar alıyor.Bu adam eskiden bu kadar kötü startlar almazdı ne oldu da birden pilotajı değişti?Her zaman düzgün start alan adam neden 2 yıldır kötü start almaya başladı.Burada bile bence Red Bull'un parmağı var.

    Ayrıca son 2 yıl da dikkat edin.Vettel'in başı ne zaman sıkışırsa Webber'in aracın da sorunlar kalkardı.
    Webber arkada Vettel'in rakiplerini kollar Vettel ise farkı açardı.
    Evet bu Vettel'in başı sıkıştığın da oluyor.
    Kısacası Vettel sorun yaşamaya başladığı zaman Webber'de ne hikmetse sorun olmuyor.Kısacası bir nevi Red Bull burada Webber'i kullanıyor.

    Bugün Vettel çok zorlandı.Lotus'lardan baskı yiyip durdu.Arkadaşlar 2-3 yarış daha böyle devam ettiği takdir de Webber'in aracında sorunlar bitecek göreceksiniz.Çünkü vettel'de baskı oluştu,başı yine sıkıştı.2-3 yarış daha benzer yarış olduğa takdir de Red Bull gene Webber'i devreye sokacak.Araçta sorunlar bitecek.Vettel fark açıcak,Webber rakipleri tutacak.

    Çok tehlikeli oyunlar çeviriyor Red Bull çokkkkkkk!!!!!!!

  172. Sürekli şanstan bahsederiz ya. Son 2 yarıştır Webber ballının önde gideni. :)) SC periyotlarıyla oldukça fazla puan topladı Webber son 2 yarışta. Ama elinden geleni de yapıyor hakkını yemeyelim.

  173. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kesinlikle zaten vetteldede sert lastik var raidede hem lotus iyi lastik koruyan bir takım raikkonen pite girmeseydi son 10 turda 14 saniye farkı kapattırmazdı pisttte çok geçiş olmuyor zaten rai mutlak zaferden oldu lotus yüzünden.

  174. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Arkadaş bu Lotus pit duvarı ne yapmaya çalışıyor?

    Bu kadar iyi bir otomobille 2 yarıştır fırsat ayağına kadar geliyor, sen "yok istemezük" diyerek geri çeviriyorsun.

    Hadi ilk pitte çuvalladın, diğerleri pite girince paniğe kapılıp hemen Kimi'yi pite aldın, Grosjean'ı 1. pilot yaptın, Kimi'yi iki Mercedes'in arkasında trafiğin içine attın tamam eyvallah.

    Bu hatadan dolayı oluşan fark şansının yaver gitmesiyle tamamen kapanmış, Raikkonen gibi bir sürücün var, en hızlı olmayan otomobille tıpkı Alonso gibi kendi çabasıyla Vettel'i kovalıyor şampiyonada, ama bu yarış itibariyle otomobil oldukça rekabetçi ve kazanmak, hatta duble yapma şansına sahipsin, ama sen kaybedecek bir şeyi olmayan Grosjean'ı ısrarla, Vettel'i geçemeyeceği belliyken Kimi'nin önünden çekmiyorsun. Kimi'ninse kaybedeceği çok şey var.

    Grosjean'ın 150 katı bir kariyere sahip olan Raikkonen bile, takıma ben daha hızlıyım diye yakınmıyorken, Total sponsorluğu hatırına bugüne kadar takımda kalan Grosjean yol istiyorsa, bir sorın var bu takımda.

    Arkadaş madem öyle, o zaman neden yarışın son bölümünde, İŞ İŞTEN GEÇMIŞKEN, Grosjean'a yol verdirdiniz? Madem öyle, emir vermeseydiniz?

    Raikkonen seneye kesinlikle Red Bull'da.

  175. bu alonso kime afra tafra yapıyor??bunun havası kime!!!! böyle saygısızlık görmedim!

  176. ceza alacak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  177. Rai'nin yumusak lastikleri cabuk bitti o yuzden Gro'dan once aldilar hatta Gro, Rai'den daha hizliyim birakin geceyim dedi ve pit ekibi buna izin vermedi buna izin ciksa belki de yarisi kazanan Grosjean olurdu. Grosjean'in ilk pitinin 3.5 saniye surdugu olayina girmiyorum bile Lotus cok hata yapiyor cok.

  178. Değinmeden geçmeyelim Lotus'un stratejileri berbat, Raikkonen pite girmese yarışı kazanması işten bile değildi. Lotus bu kafayla çok puan kaybeder. Yazık oldu.

  179. son 12 tur fark 12 saniye eger pite girmeseydi rai,yi alonso bile geçerdi

  180. Ferrari'nin yaptığı rezalet araca değinmeden geçmemek lazım.Helal olsun diyorum yeni lastikle eski lastikli araçları bile geçemiyor.Söylenecek pek bir şey yok.

  181. Yarıştan oldukça zevk aldım. Hamilton'ın kazanmasını istesemse Mercedes pek gününde değildi. Özellikle lastiklerle hala problemler azda olsa devam ediyor. McLaren'ler strateji anlamında olukça iyi iş çıkardı bugün. Pilotlarda elinden geleni yaptı. Vettel, Raikkonen ve Grosjean bugün çok iyiydi. Üçüne de tebrikler.

    Gelelim yarışla ilgili anektodlara;

    Mark Webber'in pitindeki hata bugün birisinin hayatına mal olabilirdi. Kameraman çok sert bir darbe aldı. Büyük bir hataydı. Ayrıca Bianci'nin aracı başı bol bir şekilde yokuştan aşağı gitmesi ayrı bir komediydi. Gerçekten son 2 yarış çok ama çok ilginç bir o kadar da tehlikeli olayları gösterdi bize.

    Hamilton'ın Alonso'ya yaptığı savunma mükemmeldi. Bitmiş lastiklerle mükemmel bir savunma yaptı kara oğlan. Williams'ın başına gelenler Malezya'da Force İndia'nın başına gelmişti. Puanlardan oldu ne yazık ki Williams.Genel itibariyle doyurucu ve zevkli bir yarıştı. Galibiyet için, podyum için, puan için çok zevkli mücadeleler izledik. Nürburgring takvimdeki en iyi pistlerden birisi. Bugün yine görmüş olduk. Hockenheim bu kadar tat vermiyor. 3 haftalık uzun bir ara var. Bekle bekle bitmez. 🙂

  182. bu haftanın şanslıları alonso ve raikonendi . Romain GROSJEAN,nın ikinciliği güme gitti . zaten güvenlik aracı neden girdi hala anlamış değilim

  183. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Fena bir yarış değildi. Lotus Kimi'yi başlangıçta Grosjean gibi biraz daha geç pite alsaydı ya da son pit stop'a vettel'den 1-2 tur geç alıp medium lastiklerle devam etseydi Kimi'nin kazanma şansı olabilirdi bence. Mercedes pist Hami yine polü alır gibi. Ama kazanır mı orası muamma. Ferrari'nin düşüncesi tutmadı. Alonso mekanik bir arıza değil de yakıt yüzünden kenara çektiyse aldıkları puanlara da yazık olacak. Sonuç olarak Vettel 4.şampiyonluğa doğru ilerliyor görünüyor..

  184. Ferrari%100 avatarı

    bu ferrarinin stratejileri çok berbat arkadaş zaten massada 3>4 turda yarış dışı kaldı Alosoda poduma çıkamadı yarışı noktalar noktalamaz pite varamadan arıcı kenarı çekmek zorund kaldı yakıt bittiyse kesin ceza gelecektir

  185. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Gizli kahraman Hulkenberg'e tebrikler.Sıkıntıda olduğunu herkesin bildiği Sauber'e çok önemli bir puan kazandırdı.Webber de öyle.SC'den de faydalandı tabiki ama tırmanışı çok iyiydi bana kalırsa.Redbull'un geçişlerde azami hız eksikliğinden dolayı zayıf olduğunu biliyoruz.
    Alonso'nun taktiği bana kalırsa iyiydi işe de yaradı ama eğer benzin bittiyse ceza gelecektir.
    Rai pite girmeseydi sonuç değişir miydi onu tam bilemiyorum ama ben sanmıyorum.
    Mercedes'in lastik sıkıntısı burda yine kendini gösterdi sanırım önyargılı olmamak lazım belki de halâ daha eskisi gibiler.
    Son olarak Mclaren'i de kutluyorum iyi bir stratejiydi ve hakettikleri puanları kaptılar.

  186. ne severdim eskiden f1 izlemeyi… sağolsun, redbull aracı, d smart…artık eskisi gibi merakla beklemiyorum, izlemiyorum, siteyi bile doğru durus takip etmiyorum… 3 kere turkiyedki yarışlara gitmiş biri olarak ben böylesem, biz böyleysek….

  187. Katılıyorum.Vettel farkı 2 saniye kapatmıyordu ki yarım saniye ya alıyordu ya almıyordu.Lastikleri koruyarak pite girmeden yarışı alabilirdi zaten bu pistte kolay atak yapılmıyor 2 saniye yavaş olmazsan arkandaki geçemez.

  188. Dabababababababababababababbaduvvvvaaaaaaaaaaaaa

    Demek ki neymiş Sebastian Vettel baskıyı kaldırırmış

    Demekki neymiş bu çocuk kralmış

    30 . galibiyeti aldık İstatistiklerde çoştuk

    alonsoya kimiye hamiltona açık ara fark attık

    4. şampiyonlağa çok az kaldı

    alonso neydi la öyle yeni lastiklerle önündeki eski lastikli grocanı geçemedi…………………………………………………………….Şalu

  189. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    pite çekseydi yakıt bitip o zaman ceza gelirdi, bu durumda ceza alacağını sanmıyorum

  190. Hamiltonın berbat kalkışı yarışınıda mahvetti.Sc girmesine rağmen Mercedesle gerilemeye devam etti.Sıcaklık yaramıyor.Şu lanet egsozdan gelen havanın yönüyle ufak oynamalar mı yapsak ne yapsak anlamadım ki değil 1000 km 10 binde yapsalar bu Mercedes lastik canavarı 🙂

  191. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai tur basına 0.5 saniye civarı fark yiyordu fark 14 saniyeydi zaten 10 tur vardı o saatten sonra vettel anca son 1-2 tur kala raiye yaklasabilirdi ve raiyi geçemezdi hem geçseydide tek vettel geçerdi raiyi yani rai şuan ki gibi 2. olurdu.

  192. bu arada massa bitmiş. rob smedley'in hali içler acısıydı. üzüldüm gerçekten.

  193. son pitten bahsediyorsan arada 14 sn vardı ve 10 tur kalmıştı. rai dayanamazdı sanırım. bence vettel-gro ikilisi pite girdiğinde beraber rai'yi pita alıp diğer ikisiyle aynı lastikleri takmalılardı. çünkü diğer ikisi pite girmeden önce rai yine gro'dan hızlı görünüyordu. vetteli yakalayabilirdi. birde gro çok inat etti. iki üç tur yer vermedi raiye.

  194. Ferrari%100 avatarı

    bu ferrarinin stratejileri çok berbat arkadaş zaten massada 3>4 turda yarış dışı kaldı Alosoda poduma çıkamadı yarışı noktalar noktalamaz pite varamadan arıcı kenarı çekmek zorund kaldı yakıt bittiyse kesin ceza gelecektir

  195. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    bu arada Kimi'nin yeni takimi hayirli olsun 🙂

  196. geçen haftaki avans yeter sizlere . webber çok iyiydi buğün ve şassızdı

  197. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    güvenlik aracına rai gir demedi kendi girdi lotusun yaptığı şey raiyi pite almamak bunun güvenlik aracıyla ne alakası var yorumumu okumadan tartışmamı yaratmak istedin ?

  198. aynen. 2 tur önce girse pite. 2-3 saniye kazanacaktı. gerçi bu mediumlarla biraz riskli de olabilirdi.

  199. kesinlikle haklisin Gro, Rai arasi 10 saniyeydi SC oncesi

  200. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Çok merak ediyorum Vettel'i tebrik edecek olacak mı acaba ? Baskıyı kaldıramıyor diyorduk ama yarışın çoğunu baskı altında geçirdi adam.

  201. Ferrari%100 avatarı

    bu ferrarinin stratejileri çok berbat arkadaş zaten massada 3>4 turda yarış dışı kaldı Alosoda poduma çıkamadı yarışı noktalar noktalamaz pite varamadan arıcı kenarı çekmek zorund kaldı yakıt bittiyse kesin ceza gelecektir

  202. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Fark etmez yine de geçemezdi. Zaten çok zorluyordu biyerde mutlaka ufak bir hata gelecekti.

    Ayrıca Lotus belli ki şampiyonluk falan istemiyor. Diğer takımlar bu kadar basiretsiz olduğu sürece Vettel daha çok yarışlar kazanır.

  203. Hava sicaksa Lotus guclu degilse degil boyle bir takimin sene sonunda hedeflere ulasmasi cok zor buna pit ekibini de ekledigimiz zaman imkansiz…

  204. Şuana kadar izlediğim en tehlikeli yarışlardan birtanesiydi.kameramanın durumu umarım iyidir.redbull pit ekibi bu kez çok fena batırdı.bianchi ye nedemeli bilemiyorum.daha geçen gün eski yarışlardan birtanesini izlerken pilotun araç'tan çıkıp aracın ilerlediğini görünce baya bi şoke olmuştum.hiç aklıma gelmezdi canlı olarak tekrar bu olayı yaşayacagım.neyse ilk 3'e tebrikler .vettel 4.şampiyonluguna doğru emin adımlarla ilerliyor.

  205. güvenlik aracı girmeseydi ne olurdu . vettel,le raikonen aradaki fark ne olurdu sence

  206. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    ferrari açısından bakarsak; artık massa'yı evine, ferrari'yi risklerin başa bela olduğunu anlamaya, mühendislerimizi iş başına ve alonso'yu piskoloğa gitmeye çağırıyorum..

  207. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    raikonen i tebrik etmek gerekli, müthişti bugün, zira gro da öyle, hamilton ise mercedes in kurbanı oldu yine, mercedes ne yaparsa yapsın olmuyor nedense, bu yarış gösterdiki rai eğer redbull a geçerse vettel i çıtır çıtır yer….

  208. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    guzel yaristi.Ozellikle cok iyi savunma yapan hamiltona helal olsun.

  209. Batuhan Yentür avatarı
    Batuhan Yentür

    Alonsocular umudu kessin…

  210. son tur, ilk viraj. ah be kimi…

  211. Pistte pek mücadele yoktu ve stratejiler dışında sıkıcı bir yarıştı. Bi ara Grosjean'a çok kızdım.Çekil aradan da Vettel – Raikkonen – Alonso'yu izleyelim be adam ! 😀

  212. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    lotus 2 haftada 2. kez yaptın yapacagını raiyi pite almasaydın nolurdu sanki her tur 2 saniye fark yiyordu vettelden rai pite girmese kesinlikle yarışı kazanacaktı rai daha nasıl dursun lotusta bir an önce red bull la anlaşma imzalar inş rai.

  213. 4. şampiyonluk geliyor gümbür gümbür harika yarıştı rai tebrikler

  214. Fena yarış olmadı tebrikler podyuma ve en puan alan McLarene

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir