HRT

yazar:

kategori:
Yarış Pilotları  Narain Karthikeyan  Vitantonio Liuzzi  
Test Pilotları      
Takım Patronu  Colin Kolles Teknik Sorumlu Toni Cuquerella
Yarış Müh.   Yarış Müh.  
Şasi  F111 Motor  Cosworth
Merkez  Madrid, İspanya    
Sponsorlar  
Katıldığı Yarış  19 Kazandığı Yarış  –
Pole Pozisyon  – En Hızlı Tur  –
Toplam Puan  0 Podyum Finiş  –
Markalar Şampiyonluğu  – Pilotlar Şampiyonluğu  –
İlk Yarış  2010 Bahreyn GP    –
       
Campos Meta 1’in yeni adı olan Hispania Racing F1, 2010 için giriş hakkı kazanan 4 takımdan birisi. Eski pilotlardan olan Adrián Campos’un kurduğu takım 1993 sezonunda başarısız olan Bravo F1’den sonra Formula 1’de yer alacak ikinci İspanyol ekibi olacak.

Tarihi

Takım Campos Racing’den Adrian Campos ve Meta Image’dan Enrique Rodriguez’in işbirliği ile Campos Meta adı altında kuruldu. Campos Racing halen European F3 Open Şampiyonası’nda yer alıyor. Şu anda Addax Team olarak bilinen ekiple GP2 serisinde de yer almıştı.

Campos ve Rodriguez, 2009 yılının şubat ayından itibaren İspanya’nın ilk F1 takımını oluşturmak için çalışmalara başlamışlardı. Mart ayında, İspanyol işadamı José Ramón Carabante, ve Pau Gasol ile Jorge Garbajosa gibi basketbolun ünlü isimleri projeye ortak oldu.

Takımın idari ve pazarlama merkezi Madrid’de, teknik merkezi ise Campos’un Valensiya’daki tesisinde olacak.

İtalyan üretici Dallara araçları üretti ve 2010 sezonunda bu araçlarda Cosworth motorları kullanılacak.

2009 Abu Dhabi yarışında Campos takımı, efsane pilot Ayrton Senna’nın yeğeni Bruno Senna ile anlaştıklarını açıklamıştı. Bu haberden aylar sonra ise 4 Mart’ta Hint pilot Karun Chandhok ile anlaşma imzalandığı duyuruldu.
 

Finansal Sıkıntılar ve Takımın Geleceğinin Garanti Altına Alınması

22 Aralık 2009’da Bernie Ecclestone, takımın mali sorunları nedeniyle 2010’da gridde yer alıp alamayacağından emin olamadıklarını belirtmişti. Takım ocak ayında kış testlerine katılamayacaklarını ve ikinci pilotlarının da ilk yarışa kadar duyurulmayacağını açıklayarak süregelen iddiaları bir şekilde doğrulamıştı. Ayrıca bir dönem, A1 Grand Prix patronu Tony Texeira’nın takıma yatırım yapacağı haberleri yer almıştı basında. Ancak Texeria’nın takımı devralma planları gerçekleşmedi.

Patron Adrian Campos, 5 Şubat 2010’da mali sıkıntılar yaşadıklarından, Dallara’ya gerekli olan ücretin bir kısmının ödenemediğinden bahsetti ancak, 210 gridinde gözü olan Stefan GP’nin kendilerinin yerine 2010’da yarışacağı iddialarını reddetti.

19 Şubat 2010’da takımın çoğunluk hisselerine sahip olan José Ramón Carabante’nin takımı Adrian Campos’tan devraldığı ve tüm kontrolü eline aldığı açıklandı. Takım patronluğu görevine de Colin Kolles getirildi. 2 Mart 2010 tarihinde de Campos Meta 1 takımının ismi Hispania Racing F1 Takımı olarak değiştirildi.

 

2010 Sezonu

Sezon öncesinde hiç teste katılamamış olmasına rağmen 3. yarışta takımın her iki aracı da yarışı tamamlayabilmeyi başarabildi. Takım sezon boyunca bünyesindeki 4 pilot Senna ,Chandhok, Yamamoto ve Klien’e yarışma şansı verdi. Eriştikleri en iyi derece 3 kez gerçekleşen 14.lük oldu. Hiç puan toplayamadan bir sezonu kapadılar.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir