Red Bull Yaralanan Kameraman Nedeniyle Ceza Aldı

yazar:

kategori:

Mark Webber’in aracı pit alanındayken yerinden çıkan lastik bir kameramanın yaralanmasına neden olmuştu.

Verilen para cezasının ardından Red Bull patronu Christian Horner, önemli olanın kameramanın sağlığı olduğunu belirtti.

“Çok kötü bir duyguydu çünkü ilk endişeniz o kişinin sağlığını düşünmek oluyor.”

“İlk başta bir Mercedes çalışanı olduğunu sanmıştım ama FOM tarafından yaralananın kameramanlerdan biri olduğunu ve hastaneye kaldırıldığını öğrendik.

“Yarış boyunca beni bu konuda bilgilendirdiler. Önemli olan onun iyi olması. Ailesi için de böyle bir şeye tanık olmak şok edici olmalı.”

Takım yarış içinde işine odaklanabilmesi için Webber’i olanlardan haberdar etmemiş.

Horner, takımın bu olaya neyin sebep olduğunu araştıracaklarını söylüyor.

Öte yandan kameraman Paul Allen’ın sağlığı konusunda bilgiler gelmeye devam ediyor. Yaralı kameraman bazı kırıklar ve ezilmeler nedeniyle önümüzdeki birkaç günü hastanede geçirecek. 

FIA sözcüsü, Allen’ın iki kaburga kemiğinde ve bir köprücük kemiğinde kırık olduğunu, bazı bölgelerinde ezilmeler olduğunu ve beyin sarsıntısı geçirdiğini belirtti.

Ayrıca FIA tarafından yapılan açıklamada pit alanında Paul di resta’yı Toro Rosso pilotu Jean Eric Vergne’nin önüne dalan Force India takımına da 5000 euro para cezası verildiği belirtildi.

 


Yorumlar

“Red Bull Yaralanan Kameraman Nedeniyle Ceza Aldı” için 23 yanıt

  1. bu nedir kardeşim hani buna ceza . böyle scandal olmaz

  2. aşağıda arkadaşın dediği gibi 2009'da alonso'nun başına da gelmişti.

  3. doğru pitte düzgün takılamayıp çıkmıştı. aklıma gelmemişti sağol.

  4. 2006 Macaristan.Tam olarak ayrılmadı ama takılamamıştı.

  5. "2009 Macaristan Alonso" yakıt ikmali vardı lastik takılamaması sorunu da vardı…

  6. test scandalına ceza veremeyenler artık kimseye ceza meza veremezler

  7. kıvırma. şimdiye kadar büyük bir olay olmadı diye şimdiden sonra da olmayacak değil. benzin ikmalinin olduğu son 2 yılda da olay oldu singapur massa brezilya kimi. fia da güvenlik sorunu olduğu için yakıt ikmalini kaldırdı. zaten başlı başına saçma bir olaydı. ha illaki güvenlik isteniyorsa minimum pit zamanı 5sn getirilir. bir sorun çıkmaz. amaa, yok yakıt ikmali getirelim daha güvenli olsun dersen, sonra da sıvamaya çalışırsan, olmaz.

  8. yakıt ikmalinde 10sn pit yapıldığı için lastikler düzgün takılıyor olabilir. ancak bu yakıt ikmali getirince daha güvenli olacağı anlamına gelmez. lastik fırlamaz benzin hortumu çıkar. lastiğin fırlamasından 10 kat daha tehlikeli bir olaydır bu da.

    saçma birşey söylüyor bir de inadına aynı şeyi tekrar ediyor. lastikler fırlıyor yakıt ikmali getirelim daha güvenli olsun diye bir mantık yok. zorlama fazla.

  9. FIA'nın bu konuya bi çözüm araması gerekiyor. Bir komisyon falan kurulsun fikirler üretilsin. Ne bileyim ben biraz düşündüm ama hiç bir fikir tam olarak beni tatmin etmedi. Ayrıca takımdan temsilciler falan da göndersinler herkesin kabul edebilecegi bi çözüm bulunsun. Lastik hareket ederken çok fena oldum. Kameraman yere düştükten sonra hareket edince biraz rahat nefes aldım ama gene baya bi yaralanmış. Böyle bir şeyin olacağı vardı zaten. Bi elektronik sistem falan mı yapsınlar tüm lastiklerin takılı olduguna dair ya da 5 sn gibi bi zaman limiti konulsun bir şey yapılsın ama. Yakıt ikmalini ben de isterim ama o he deyince olabilecek bi olay degil ne yazık ki. 2014teki araçların depoları bile ona göre tasarlanıyor. Yakıt ikmalinde de benzin yüzünden aracın alev alma ihtimali doguyor. 7-8 sn sürdügü için lastik problemi olmaz büyük ihtimal , orası dogru. Bence bu çok ciddi bir konu. Gereken hassasiyetin gösterilmesi lazım

  10. Madem kıvırmak ve konuyu ille de yakıt ikmaline getirmek istiyorsun, öyle olsun. Orada da tokatlarız.

    Sen hiç yakıt ikmali döneminde lastiğin tam takılamayıp araçtan ayrıldığını gördün mü? Gördüysen kaç kere gördün? Hadi bakalım söyle.

    Peki yakıt ikmali döneminde lastikler sorunsuz takılıyorken şimdi niye son 3 yılda onlarca lastik hatalı takıldı? Bu sorunun yanıtını yukarıda kendin verdin.

    İşte bir kapak daha geldi. Hadi bir kez daha konuyu değiştirip kıvırmaya çalış da iyice rezil ol.

  11. Aynen. Lastik adamın sırtına değil kafasına çarpsa ölmüştü. Birkaç santimle kurtardı.

  12. Vettelheim 1 avatarı

    Oldu teşekkürler

  13. üc beş yarış yarışlardan men edersin dalgamı geçiyorsun sus parası gibi bu ne ya…

  14. olamaz ne kadar kötü bir durum. insanlar doğru ve yanlış şeyler söyler genç. peygamber değiliz rahat ol.

    ama şu da var; bu olay ile yakıt ikmalinin gelmesini savunup daha güvenli olacağını iddia etmek saçmalıktan da öte, aşmışsın kendini.

  15. O adam ölebilirdi.Fia ise 30,000 ceza veriyor.

    Fia devam etsin bu kafayla..Diyecek çok lafım var ama yazarsam o içimde ki şeyleri siteden banlanırım heralde…

  16. Konuyu değiştirip kıvırmaya çalışma. Söylediğinin ne kadar saçma olduğu kanıtlandı. Artık ne söylesen boş.

  17. videosu burda. lastik sanırım pit görevlisinin ayağına çarpıp sekiyor. sekmese adama verdiği hasar daha az olurdu. adam da arkası dönük, ve yaşı da var muhtemelen. lastik vurduktan sonra yere düşüyor. yere düşünce daha ciddi bir durum oluşmuş.

  18. senin mantığına kalsa yakıt ikmalini getirerek çözmeye çalışacaksın. güldürme beni 🙂 F1 çok güvensiz lastikleri çok hızlı değiştiriyorlar benzin dolu tanklar getirelim yavaş pitstopla daha güvenli olur diyor. mantık bu kadar işte.

  19. bir foto var adamın başından kan gelmiş.anlaşılan epey yara almış enseden.

    resim

  20. ya kardeşimle yarışı izliyoduk aha öldü dedik allahtan bişeyi yokmuş ayrıca red bulu kınıyorum siz gidin dünyanın en büyük f1 markası olun hızlı olsun diye insanları can güvenliğinden edin

  21. RoyalHunt:
    o lastik adama yuvarlanarak çarptı. adam da düştü. F1 medyasının bildiğin abartması. o lastik zaten tam takılmadan pit ekibi aracı salmıyor. biraz galeyana gelmişler sanırım.

    FIA sözcüsü, Allen'ın iki kaburga kemiğinde ve bir köprücük kemiğinde kırık olduğunu, bazı bölgelerinde ezilmeler olduğunu ve beyin sarsıntısı geçirdiğini belirtti.

  22. cezaya bak pehhh

  23. Little Bambi avatarı

    İnsan hayatının bedeli 30,000 Euro mu ? Yazık… Böyle durumlara ağır yaptırımlar uygulanmalı.. İş işten geçtikten sonra neyin kıymeti var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir