Alonso Ferrari'nin Taktiklerle Başarabileceğinin Daha Fazlasını Yaptığını Düşünüyor

yazar:

kategori:

İspanyol pilot yarışı, yarış galibiyetini alan Sebastian Vettel’in 7.721 saniye, önündeki Lotus pilotu Romain Grosjean’ın ise iki saniye ardında dördüncü tamamladı.

Alonso, podyuma yakın olmasına rağmen, Ferrari’nin alternatif stratejileri olmadan  mücadeleyi böyle güçlü bir şekilde bitiremeyeceklerine inanıyor.

Alonso:

“Çok iyi bir stratejiydi, bize podyum için mücadele etmeyi mümkün kıldı.”

“Bugün yeterince hızlı değildik, hızımız ne podyum için ne de ön gruptakilerle yakın olmak için yeterli değildi.”

“Beşincilikten yumuşak hamurla başlayıp ardından orta hamurlarla devam edebilmeyi hayal etmek benim için zor , ya onların 5 saniye ardında bitirecektim ya da onlarla mücadele edecektim çünkü yavaştık ve onlar önde uzaklaşacaktı.”

“Strateji sayesinde onlarla mücadele edebildik.”

Alonso son tura Romain Grosjean’ın sadece saniyenin onda yedisi kadar arkasında başladı, fakat turu Lotus sürücüsünden 1 saniye yavaş olarak tamamladı ve ardından turun sonunda yavaşladı.

Takım patronu Stefano Domenicali olanların Alonso’dan bağımsız olduğunu kabul etti ve Alonso’nun sadece son turda zaman kaybettiğini Lotus’u geçmenin mümkün olmadığını söyledi.

Domenicali:

“Sonunda aracı durdurduk çünkü ihtiyacımız olan yakıta sahip olduğumuzdan emin olmak istedik.”

“Son turda Grosjean’ı yakalayamaması yakıtla ilgili bir konu değildi.”

 


Yorumlar

“Alonso Ferrari'nin Taktiklerle Başarabileceğinin Daha Fazlasını Yaptığını Düşünüyor” için 11 yanıt

  1. ben alonsoya katılmıyorum.güvenlik aracından sonra kesinlikle sarı renkli lastikler takılmalıydı.nasılsa bir pit daha yapılacak.

  2. Bu yarışla Beraber zaten çok az olan ümidim de bitmiş bulunuyor. Tek kurtuluş yolumuzu 2014 de görüyoruz ama orası da muamma tabi.

    Alonso bütün güzellikler senin olsun dostum.

  3. DreamOfWinD  avatarı

    Rory byrne 2014'e çalışıyordu o noldu bilgin var mı?

  4. Ferrari bahanelere sığınır olmuş. Neyin stratejisi kurban olduğum? Zaten önündeki Massa eks olmuş, Ricardo'nun lastik kullanmada tecrübe eksikliği var, Hamiltonun lastik problemi var, Webber, red Bull'un azizliğine uğramış. Zaten önündeki 2 kişiyi yatarak geçerdin çünkü ikiside yarış dışı kalmış gibi oldu. Ötekilerinde lastik problemi var, sen şimdi buna taktik mi diyorsun? Taktik Raikonen'den 1 tur önce girip onun önünde çıkmaktır. Taktik, yumuşak lastiklerle çıkar çıkmaz hızlı tur atıp harcamamaktır. Normal bir tempoda lastiği harcamadan gelseydin ötekiler tur bindirirken yakalar ve son 3 tur fastest lap yapıp belki grosjeanı geçerdin. Ferrari yönetimine şirin gözükecem diye nasıl öveceğini şaşırdın. Pilotluğuna lafım yok, en iyi pilotsun fakat yanar döner açıklamaların beni deli ediyor. Ya hem diyorsun araç yavaş, hem diyorsun taktik mükemmel, tabi aracın yavaşlığı pat fry ile alakalı onu mclarenden beri sevmez onu gönderecek ama takım taktiği dominicalliyle alakalı o patron onu övecekki Ferrari'de emekli olmak için altyapıyı hazırlayacak. Böyle ucuz numaralara girme sen büyük oyunların adamısın, kazanmak için herşeyi yap fakat 4. olmayı övme, ben buna sinirlenirim.

    James Allison hayırlı uğurlu olsun İtalya Gp'sinde Ferrari garajında olacakmış tabi misafir olarak ve tanima amaçlı. Ekim ayında işe başlayacakmış. Sonunda adam gibi teknik deha geldi hele şükür.

  5. aynen oyle en basta kı sorun budur vıraj ckıslarında dıger takımlrın aksıne hızlanması oldukca yavas

  6. Siz yazdıklarımı iyi okumadınız galiba okuduğunu anlamakda önemli tabi.
    Ben diyorumki ferrari rahatlıkla drs alanına hamiltonın arkasında girebilirdi o hıza sahipdi.
    Ancak her drs düzlüğü öncesi alonso olmadık virajlarda geçis hamlesi denediğinden ve bu denemeler doğal olarak başarısız olduğundan ara açıldı düzlük öncesi drs fırsatını kolay geçis şansını kaybetti.bunun çekişle tutunmayla ilgisi yok.Tampon tampona heryerde sıkıştırdığın bir aracın drs düzlüğünde hemen arkasında olursan rahatlıkla geçersin arkasında olabilecek hıza sahipti ancak her düzlük öncesi viraj da yaptığı başarısız hamlelerle hamilton ı soluklandırdı umarım anlaşılmıştır.

  7. alonso viraj çıkışlarında çekiş problemi yaşıyor. bugün olan bir durum değil bu. yeni mi izlemeye başladınız

  8. agresiflikle veya tutunmayla ilgisi yokki anlattıklarımın aksine alonso fazlasıyla agresifdi ama sürekli viraj noktalarında geçmeye çalıştı hamiltonı tam düzlüğe drs noktasına yaklasıyorlar hemen öncesindeki viraj da geçmeye çalışıyor hemde iki kere yaptı bunu tabi geçis basarız olunca mesafe de açılıyor drs avantajını düzlükte rahat geçme sansını böylece sürekli kaybetti.Yani drs alanına mgp nin hemen dibinde gelmesine rağmen bir öncesinde viraj da geçmek için acele etmese zaten düzlüğe çok daha yakın girip drs de geçecekdi.Aranın açılmasının nedeni alonso nun en olmadık yerlerde atak denemesi oldu.Zaten heryerde sıkıştırıyorsun bırak drs alanında yanından uç git.

  9. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Hamiltonu geçecek kadar ivme yakalayamadı çünkü, araba yavaş yani. Hamilton'un otomobili güçlü tutunutor lastik aşınması o gücü azaltıyor. Alonso'da ise tam tersi, agresif davransa çok gereksiz bir kaza olurdu. Güvenlik aracı girdiği için bu kaybettiği zamanın önemi kalmadı zaten

  10. bence harika sürmedi hamiltonı geçmemek için elinden geleni yaptı nerde viraj var hepsinde atak denedi saçma bir sekilde.Düzlüklere drs alanlarına bu yüzden hep geride girip takıldı kaldı arkasında dünya vakit kaybetti.

  11. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Bende aynı fikirdeyim. Maksimumu yaptılar, güvenlik aracı girmeseydi mücadeleye giremezlerdi. Alonso tam anlamıyla harika sürdü bugün yine.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir