Ferrari Hatalarına Rağmen Hala Massa'nın Arkasında

yazar:

kategori:

Son dört yarışta Fernando Alonso 51 puan toplarken Massa ise sadece 12 puan toplayabilmişti.

Brezilyalı pilot Almanya GP’nin hemen başında spin atarak yarış dışı kaldı ve bunun tamamen pilotaj hatası olduğunu kabul etti. Massa geçtiğimiz dört yarışın her birinde ciddi bir pilotaj hatası yaptı.

Bunlara rağmen takım patronu Stefano Domenicali 32 yaşındaki pilotu üreticiler şampiyonası yolunda desteklemeye devam etmeleri gerektiğini belirtiyor.

“Ona çok güvendiğimi hep söyledim. Fakat şu an çok önemli ve kritik bir zamandayız ve bizimle birlikte o da hayalkırıklığı yaşıyor.”

“Onu desteklememizin tek sebebi üreticiler şampiyonası için savaşmak istememiz. Diğerleri çok yakınlar ve takımın yüzde yüz arkasında olduğunu hissetmek zorunda.”


Yorumlar

“Ferrari Hatalarına Rağmen Hala Massa'nın Arkasında” için 20 yanıt

  1. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Ferrari orta sıralara oynasın dimi.

  2. Sen hatırlamazsın sene 2008- Dünya Şampiyonu 98 Puan İle Lewis, 2. Felipe Massa Puanı 97, 3. Kimi Raikkönen Puanı 75. O sezon işte tamda böyle bitti ve Felipe Kimi'yi mağlup etti. Not: Puan Sistemi 10'luk (Yeni yarış kazanan pilota 10 puan veriyorlar, diğer sıralara 2 puan eksiklerini dağıtıyorlar)

  3. Kimiyi hangi ara mağlup etti hatırladığım kadarıyla o ferrariyle kimi şampiyon olmadı mı :))

  4. Benim eniştemde böyle.Hiç bir şey bilmediği konularda ahkam kesebiliyor.Sanırsın MR sonuçlarını ve tahlilleri incelemiş teşhis koyan profesör.Daha önce motor konularında böyle desteksiz atmalarını yakalamıştım.

  5. Mehmet umarım gerçekten doktor değildir 🙂 Yani öyleyse sana güleceğim, değilse senin yorumuna 😀 iyi güldüm sabah sabah 😀

  6. Massa saf hızda en iyilerden bu kadar kolay harcanmamalı………………………………………………..Şalu

  7. Ben Massa'yı desteklemeyi bıraktım.2008 ruhundan çok uzak.

  8. Doktor bey; benimde sol sırt kaslarım ağrıyor, ayağa kalkmakta zorlanıyorum, neden kaynaklanmış olabilir? tahmininiz var mı:))

  9. Di resta'nın korkusundan nevri döndü. Fakat bu Massa'yi red bull'da almaz lotus'ta. Bu Massa'yi caterham bile almaz. Ulan çaylak dediğimiz Van Der Garde, Chilton bile bunun kadar hata yapmadı son yarışlarda. Sorun dikkat dağınıklığı. Massa'nin beyinsel fonksiyonlarında ilginç şeyler oluyor. Yarışlarda yaşadığı bir korku onun konsantre olmasını ve motor nöron iletilerini anlık yavaşlatıyor ve bir an dalıp gidiyor 2-3 saniye. Işte o anda eğer dikkat gerektiren bir viraj varsa kaza yapma ihtimali artıyor. Düzlükte 2-3 saniye dalmak birşey kaybettirmez ama virajda yarışa mal olur. Felipe Massa'nin motor nöron sisteminde bir aksama başlangıcı varsa bu noktadan sonra pilotluk yapması dahi sakıncalı. Her yarış daha Kötü'ye gitme ihtimali var. Silverstone bir şanstı, güvenlik aracı periyotları yardımcı oldu fakat artık ben Massa'nin tahmin ettiğim sorun varsa pilotluk yapmasına karşı çıkıyorum. Bundan 2 ay evvel söyledim eğer monacoda yaptığı kazada boynu zorlandıysa hemen kanadaya çıkmasın Kobayasi çıksın dedik ama aklı evvel ferrari yönetimi bilerek ateşle oynadı. İddia ediyorum Massa artık bu tahmin ettiğim sorunla pilotluk yapamaz. Her yarış daha Kötü'ye gidecek.

  10. Doğru !!! Ferrari'de dünya, Alonso için dönüyor.

  11. Massa'nın sorunu nedir diye 3 yıldır düşünüyorum, ama bir türlü bulamıyorum. Takım arkdaşının baskısı desen; bu adam kimi ile yarıştı ve onu mağlup etti. MSC ile yarıştı başa baş mücadelelerini çoook gördük. Benimde kendimce küçük bir tezim oluştu! Bu adamın sorunu; yarış mühendisi, geri zekalı Smedley kulağına sürekli dırdır yapıyor gibi bir izlenimdeyim. Geçenlerde bi makalede en ünlü yarış mühendisi olduğu konusunda bişeyler okumuştum. "Rob'u değiştirsek daha rahat sürermi acaba" diye dominic yerine düşünmedim değil:))

  12. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Açıkçası bu hatalara Ferrari'nin büyük çoğunluğu seviniyordur. Takımdaki çoğu kişinin Massa'nın hızlı olmasından memnun olmayacağına eminim.

    Felipe için birkaç şey söylenecek olursa akıl almaz, kabul edilemez hatalar yaptı. Kendisi de nasıl bir kötü şansa sahipse anlayamadım. Silverstone'da ve Almanya'daki harika puanlar gelecekken olanlar ciddi moral bozdu. Ama dediğim gibi Ferrari Massa'nın şampiyonada olmadığı bir sezona mutlu olacaktır. Geçen sezon ki gibi yine son yarışlarda bu sorunları da atlatacağını düşünüyorum.

    Artık Ferrari'de köklü bir değişimin şart olduğunu düşünüyorum. Herkes toparlanıp gitmeli, Alonso'da dahil.

  13. Bir zamanlar ben de şüpheleniyordum, Massa Fan'ıyım ama bazen yaptığı çok gereksiz hatalardan sonra bile normalden daha çok destek verilmesini anlayamamıştım. Başka takımlarda görebiliyoruz, bir pilot hata yaptığı zaman suçlanabiliyor, takımlar kendisine ultimatom veriyor. Fakat massanın hataları sonrası daha bir kere bile göremedim bu ayarda bir demeç. Hadi dominik moral bozmamak istiyor dedik, anlaşılabilir bir durum, haklıdır da pilotun moralini yüksek tutmak istemekte. Ama monte? O bile, ilginç bir hal tavır içerisinde. Ne yaptılarsa artık 🙂

  14. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bu adam ile ferrari arasında çok ilginç bir durum var, tıpkı vettel e marko gibi. Değişik şeylerden şüpheleniyorum ama bana kalsın.

  15. massanın emekli olmasına kaç yılı kaldı ?

  16. bir yere gitmedi, alonso geldi 🙂

  17. 2006-07-08 yıllarında 11 yarış kazanan,şampiyonluğun ucundan dönen adam nereye gitti anlamıyorum

  18. Ferrari%100 avatarı

    Massa bir ikikere podyumun ilk basamagında bi yarış bitirse takım onu daha iki kat fazla destekleyecek
    Ama bu sezon ilaki bi yarış kazanacaksın FELIPE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir