Yes, Yes, Yes and Yes Again!

Vettel ilk defa evindeki bir yarışta podyumun en üstüne çıkmış oldu. Bu sene için konuşursak şampiyonanın geneli için değil ama yarış içinde daha fazla pilotla başa çıkmak zorunda kaldığı için bir hayli gerilmiş olabilir Alman şampiyon.

Hamilton kötü startlarına bir yenisini ekleyip, Red Bull’lara geçilmesi yarışın gidişatı açısından çok önemliydi. Vettel zaten azami sürat olarak olmasa da pistin en hızlısıydı. Bu da ona büyük bir avantaj sağladı. 

İlerleyen turlarda Hamilton’ın aşınma problemlerinden şikayet etmeye başlaması Mercedes’in gene lastikler/pist sıcaklığı dengesini iyi kuramadığını gösteriyor bana kalırsa. 

Ferrarilerin sert hamurla yarışa başladığını gördüğümde , iyi bir start almaları halinde podyumun güçlü adayları arasında olabileceklerini düşünüyordum. Ancak Massa spini ile hem yarışını hem de bana kalırsa Ferrari’deki kredisini bitirdi. Alonso ise bitmiş lastikleriyle savunma yapan Hamilton’ı geçerken çok zorlandı. Bu Ferrarilerin hız olarak yetersiz olduğu anlamına geliyor.

– Kimi Kumar Oynamadı , Lotus Ekibi Gene Hata Yaptı

Marussia’dan Jules Bianchi’nin aracının motoru iflas edip, güvenlik aracının piste girmesiyle stratejiler bir kez daha değişti tabiki. Güvenlik aracı periyodundan sonra ise yarışın kaderini iki şey belirledi bana kalırsa. Pite Grosjean’in arkasında girip pit çıkışı Lotus’un Fransız pilotunun önünde çıkan Vettel yarışı kazanmak adına büyük bir adım attı. Kimi Raikkonen ise son 10 tura girerken risk almak istemedi ve pite girip yumuşak lastikleri taktı. Bu doğru bir taktikti. Ancak benim burada anlam veremediğim Kimi Raikkonen’in yaklaşık 5 tur boyunca Grosjean’in arkasında değerli saniyeler kaybettikten sonra Lotus pit ekibinin Grosjean’a, Raikkonen’e yol vermesi için talimat vermesiydi. Aslında Lotus pit duvarından Grosjean’a yol vermesi için talimat verildi. Ama Kimi’nin Vettel’i yakalayıp, 1.sıra için mücadele etmesi için çok daha önce Grosjean’a bu talimat verilmeliydi. Grosjean ancak birkaç tur sonra nazlanarak kenara çekildi. Kimi Raikkonen pekala yumuşak hamurla Vettel’i yakalayabilirdi. Fin pilot uğraşmadı da değil. Belki 1-2 tur daha olsaydı podyumun en üstünde görebilirdik “ Iceman ”’i.

Hamilton ve Mercedes gene lastik/pist sıcaklığı olayında uyumu yakalayamayınca , güvenlik aracı periyodunda da kendilerini daha üst sıralara taşıyamadılar. 

Massa belirttiğim gibi Ferrari’deki tüm kredisini bitirmiştir bugünkü yarıştan sonra. Alonso ise son turlarda tempo düşürmek zorunda kaldı. Benzini azaldığı için böyle bir durum söz konusu olabilir. Yarışı bitirir bitirmez aracını kenara çeken İspanyol pilotun pite dönememesi benim bu savımı destekliyor.

Mark Webber ise pitte takılamayan lastiği nedeniyle gerilere düştükten sonra harika bir tırmanışla 7.olarak iyi bir işe imza attı.

 

Anıl Yazar 


Yorumlar

“Yes, Yes, Yes and Yes Again!” için 4 yanıt

  1. 2005 ve 2006 da ki renault ve 2007 de ki mclaren gerçekten pistteki en yavaş araçlardı nasıl aldı bu kadar galibiyeti ben de şaşıyorum

  2. olsun ne olmuş ki. vettelin altında hızlı araç vardı. mansell ve alonso yada diğerleri yavaş araçlarıyla kazandı bu galibiyetleri.

  3. daha farklı bir kelime bulamazmısın.bebeler gibi yes yes.

    yılmaz morgülden yes no de bari.

    yes no klibi

  4. Alonso'yu geçmesine 2, Mansell'i geçmesine 1 galibiyet var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir