Mclaren Tamamiyle 2014 Sezonuna Odaklandı

yazar:

kategori:

Seneye umduğu gibi başlangıç yapamayan Mclaren, gelişim konusunda ümitliydi ancak çok büyük performans ilerlemesi kaydedilemedi. Takım artık çalışmalarının büyük bölümünü gelecek seneye yönlendirdi.

Mclaren, ana rakiplerinin bu sene için zorlayacağı dönemde kendilerinin gelecek sene için çalışmalara daha erken odaklanmasının fayda sağlayacağını düşünüyor.

Martin Whitmarsh “Hataların neler olduğunu anladık. Genellikle yaptığınız hatalardan ders çıkarırsınız.”

“Bu yüzden takımın motivasyonu ve odaklanması açısından hatalardan ders çıkarmamız iyi oldu.” dedi.

Whitmarsh, gelecek seneye odaklanmanın kolay olmadığını ancak yine de bunun en iyi karar olduğunu söyledi.

Whitmarsh “Şampiyonluk mücadelesi ve galibiyet mücadelesi veremediğimiz için bu tür bir karar verme lüksüne sahip olduğumuzu hatırlamıyorum.”

“Bu konuda karar vermek çok zordu.” 

“Bu seneki araç konusunda hayalkırıklığı yaşıyoruz ve rakip takımlarımızın performanslarıyla kıyaslarsak hayalkırıklığı yaşamak zorundayız.”

“Geçen seneye göre hızlıyız ancak performans olarak geride kaldık.”

“Gelişim açısından diğer takımların 6 ay gerisindeyiz ve takım olarak bu hatayı yaptık.” dedi.


Yorumlar

  1. ben dibi 2004 te gördüğümüzü sanıyordum ancak 2009 ve 2013 te benzer şayler yaşandı. ancak 2013 başka gibi teknik kadro ve lewisinde kaybedilmesi önce bir son sonra Hondanın desteğiyle tekrar bir diriliş olabilir…

  2. Şimdi bir konuya açıklık getirelim; McLaren Formula 1'de geçirdiği yaklaşık yarım asır boyunca araçlarını hızlandırmak için o kadar çok teknolojik adım atmak zorunda kaldı ki nihai ürün olan Formula 1 aracının yanında birçok sektör için ek yan ürünler ister-istemez ortaya çıktı ve bunları ''gayet akıllıca'' marketing değeri oluşturmak için kullandılar.

    Öyle ki;

    McLaren Group havacılıktan demir-çelike, simülasyon cihazlarından GT3 yarışlarına, Formula 1 den Tıp'a kadar anormal derecede çeşitli ve spesifik ''bilim ve teknoloji'' alanlarında ar-ge yapan ve Tech-Center'dan çıkan ürün gamı oldukça geniş bir marka. İngiliz otoban polisleri için bile özel hız araçları üretiyor.

    Kısacası McLaren kalıp döküp rüzgar tünelinde test etmekten çok daha fazlası ve Ron Dennis bu Holding'in maaşlı çalışanı değil ortağı.

  3. Oldu, o zaman sapık Max da gelsin 🙂

    Haber için teşekkürler.

  4. Dennis'in Mclarenle olan 5 yıllık kontratı 2014'de bitiyormuş ve geleceğini değerlendiriyormuş. Force India'nın sahibi Mallya ile de araları çok iyiymiş ama iş ortamında birlikte nasıl çalışabilecekleri merak konusuymuş. Takım faturalarını geç ödüyormuş ve mali sıkıntı içindeymiş. Dennis takıma ortak olup yeni F1 kariyerine başlayabilirmiş.

    Ateş olmayan yerden duman çıkmaz derler ya, Dennis'in görevinden alınmasından sonra böyle şeylerin olabileceğini düşünüyorum. Mclaren'in diğer hissedarları ile Dennis arasında büyük bir anlaşmazlık olmuş olabilir. Hatta Hamilton'ın gidişinden bile sorumlu tutabilirler adamı.

    Başka bir takımda yeniden başlarsa ilginç olabilir. Briatore de geldimi tamamdır 😀

  5. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Jenson Button aracı rahat kullanamıyorsa zaten yavaşssınız demektir. Doğru karar seneye güzel bir tasarımla yine zaferler kazanmalarını umuyorum. Sürpriz bir transfer olabilir teknik ekibe benden demesi. Mclaren sahip olduğu gücü sonuna kadar kullanacaktır.

  6. heikki 1088 avatarı
    "Geçen seneye göre hızlıyız ancak performans olarak geride kaldık."

    Adam bizi taşa almış beyler. Bu saatten sonra ne diyeceğimi bilemiyorum. Seneye "zaten 2015 Honda başlangıcı olacak. O yüzden 2014 ü çöpe atıyoruz." diyebilir… Şimdi sevdiğim takımı bir yıl kötü olduğu için yerin dibine sokmuyorum. Bu anlamsız ve tutarsız yorumlardan dolayı böyle abuk subuk sonuçlar çıkarmaya bakıyorum çünkü böyle rahatsız bir düşünce tarzı beni rahatsız ediyor. İsterse 10 yıl şampiyon olamasın. Ben hala Mclaren'ı tutarım ama ne olursun bu şekilde saçmalama.

  7. Maddi sıkıntıyı anlarım da maaşda sıkıntı olacağını pek sanmam. Eğer bahsettiğin gibiyse 2. Williams oluruz.

    Benim Alamancam yok. Ne diyor haber?

  8. Lowe'ün maaşı ödenememiş olabilir mi?

    Dennis'in Findia haberi burada. Almanca.

  9. Lowe, "Sezon sonu ben kaçar" dedi. Bizimkiler de "Amanın! Mercedes'e önümüzdeki sezonun dataları gidecek" diyerek erkenden gönderdi.

    Hem banka kredisi hem de MP4-12C'de istenilenin olmaması yaklaşık 1 senedir konuşuluyor. 12C sebebiyle de Ron'u hissedarlar alaşağı etti.

    F. India olayı hakkında bilgim yok. McLaren'i McLaren yapan adam Ron'dur. Bahsettiğin olayın gerçekleşmesi beni ve eminim ki pek çok McLaren taraftarını üzer.

  10. niye aracın teknik direktörünü gönderirsin?

    Mclaren mi Lowe'ü gönderdi, Lowe kendi mi gitti?

    Mclaren'de büyük maddi sıkıntılar olduğu söyleniyor. Mercedes hisseleri için kredi çekmişler ve spor otomobil işleri ise ellerinde patlamış. Gerçekten sıkıntıda olabilirler. Dennis'i de görevden aldılar.

    Ron Dennis de kaçmayı düşünüyor ki Force India'yı satın alabilirmiş kendi projesi için.

  11. ***** = s a l a k
    🙂

  12. Karar hayırlı olsun.

    Hayırlı olsun, hayırlı olsun da seneye ne kadar çalışsanız da para etmeyecek. Mercedes 2, 3 belki de 4 defa aynı açıklamayı yaptı: "Seneye üreticiler avantajlı." Yani açık açık demedi ama şunu söyledi, "Bizdeki motor size verdiğimizle bir olmayacak".

    Hal böyleyken, kurallar aynıyken, rakiplerin tamamı aynı araçla yola devam ederken, önümüzdeki sezona sıfırdan araç tasarımı yapmak gerekirken ve senin elinde çok hızlı bir araç varken sen niye sıfırdan araç yaparsın? Hadi 2009'dan beri alışkanlık oldu da sıfırdan araç yaptın, araç sorunlu doğdu, niye aracın teknik direktörünü gönderirsin?

    Hata üstüne hata.

    2002, 2003, 2004, 2006, 2009 ve şimdi de 2013. Görünüşe göre 2014'de aynı olacak. 2015? Kim bilebilir?

    Şu cümleye de fena halde bozuldum:

    "Geçen seneye göre hızlıyız ancak performans olarak geride kaldık."

    Martin sanırım bizi ***** sanıyor. Çok şükür ki geçen seneki tur zamanlarıyla bu senekileri karşılaştıracak kadar aklımız var.

  13. 011000110110000101101110 (spa2000) avatarı
    011000110110000101101110 (spa2000)

    Umarım bu karar McLaren tarihinde bir dönüm noktası olacaktır.

    —————
    Artık dibi gördük.

  14. McLaren'i ; araba veya gazoz reklamı olsun diye yarışan takımlarla karıştırma. Biz ne Mercedesler ne hondalar ne BMW ler Renaultlar gördük. Ferrari bile spordan çekilir ama McLaren asla.
    Since 1966.

  15. McLaren ne tenekeleri kazanan araç yaptı sezon içinde. Mc bu kararı aldıysa demek ki, MP4-28 umutsuz vaka. Ayriyetten kural değişikliklerinin bulunduğu sezona erkenden hazırlanmaya başlayıp avantaj kazanmakta akıllarından geçmemiş değildir.

  16. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Bu seneki hataları çözdüklerine emin olmadan nasıl gelecek seneki performanstan bu kadar emin olabiliyorlar? Biliyorlarsa çözsünler görelim. Madem bu seneyi boşverdiler aylarca zamanları var yeni parçalar üretip test etmek için

  17. Araç zaten hatalı neden bu seneye odaklanıpta gelecek yıldan olalım ki.en doğru kararı verdiler.50 yıldan bu yana F1' de olan McLaren sırf bu sene sorunlu araç yaptı diye çekilmez spordan emin ol 🙂 ne badireler atlatmıştır bu takım ne ele geçirmelerle karşı karşıya kaldı bu takım ama bak hala dimdik ayaktayız.

  18. Yok siz 2012 aracına odaklanın.

  19. Verilebilecek en doğru kararı vermişsiniz.

  20. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Koskoca takıma yakışıyormu bu Mercedes bile 4 senede takımı topladı nerdeyse ne oluyor bu büyük takımlara yakında spordanda çekilirler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir