Boullier: 'Red Bull Kimi İçin Zorluyor'

yazar:

kategori:

Fin pilot emekli olan Mark Webber’in yerine Red Bull koltuğu için gösteriliyor ve Christian Horner da Raikkonen’in seçenekler arasında olduğunu kabul etmişti.

Padokta konuşulanlara göre anlaşma zaten yapılmış durumda.

Boullier: “Red Bull’un Kimi’yi almak için çok çalıştığı doğru ve onu daha rahat ettirmek için özel bir anlaşma sunacak olabilirler.”

“Fakat sonuçta nerede olacağı Kimi’nin seçimi olacak.”

Fransız patron Raikkonen ile kontrat uzatma için masaya oturmuş durumda ancak enerji içeceği devi ile teklif savaşına girmeyeceğini de belirtti.

“Konuşarak epey zaman geçirdik ve tekrar konuşacağız. Kimi ve bizim için en iyi olanı teklif edeceğiz.”


Yorumlar

“Boullier: 'Red Bull Kimi İçin Zorluyor'” için 15 yanıt

  1. weber kötü pilot diyil, belki aracıda kötü diyil ama onun için uygulanan yarış stratejisi ile herzaman 2. pilanda oldu,aynı şeyler rai içinde gerçekleşirse rai orda yıllarını boşa harcamıyacağına göre , bu durumu da rai kabullenemiyeceğine göre , ben bu olasılığa zor gözüyle bakıyorum, eğer olursa bile ilk yarışlarda rai araca alışamayacak yada lotusta olduğu gibi ( direksiyon sıkıntısı ) bazı sıkıntılar olacak muhakkak, dolayısıyla rai için kaybedilen bir yıl daha olur , tabiki rainin kafasındakini bilemeyiz, bakalım o ne karar verecek…..

  2. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Benim için hiç problem yok Alonso da gelebilir Kimi de. Ben Vettel'ci değilim RedBull taraftarıyım zaten.Kimi gelirse seneye Singapur-Japonya'dan birinde ilan ederiz heralde şampiyonluğu (2014'te de böyle rekabetçi olabilirsek tabi)

  3. Hulkenberg redbul,a gelebilir benden söylemesi

  4. umit isbilen avatarı

    Kimi yaşı ve sıkılgan olması itibari ile en fazla 3 sezon daha F1de kalır, bu sebeple şampiyon olması muhtemel bir takımda son sezonlarını geçirmek isteyecektir, ben Kimi-Lotus birleşmesinden çok mutlu olmuştum ama sanırım redbullda göreceğiz kendisini… tabii ki bir Kimi fanı olarak şampiyonluğunu tekrar görmek isterim, keşke bunu Lotusta gerçekleştirebilse ama Newey varken ve Lotusun bütçesiyle çok da kolay olmayacaktır bu…

  5. "Resmi: Raikkonen Redbull`da" mansetini gorunceye kadar heyecana gerek yok :))

  6. Iyi olur iyi, guzel bir kapisma izleriz 🙂 Vettel`in tek turlari gercekten cok iyi, Rai de tek tur performansini gelistirirse (ki Redbull`da gelistirecektir kesin) coook cekisme izleriz 🙂

  7. Raikkonen06  avatarı

    Boullierrr Kimi elden gitti yapacak bişey yok sizde boşuna zorlamayın bence ama keşke bu son 2 yarıştakı hatalar olmasaydı belki kalma ihtimali olurdu ama profesyonel bir takımda yapılmayacak hatalardı artık seneye Grosjean-Hulkenberg ikilisiyle devam edersiniz geçmiş olsun.

  8. boulierin söyledikleri doğruysa bu iş bitmiş…

    redbull patronu bu işi şahsi zevkleri tatmin olsun diye yapmıyor. para kazanmak için yapıyor. son 5 yıla damgasını vuran bir takım var alınan neticeler olarak…fakat redbull halen fanı çok olan pilotları çok sevilen bir takım değil bu kadar başarılara rağmen…kimi bu açıdan şu an belkide f1 de en çok fanı olan pilot…zaten 3 pilot var kimi alonso onlar kadar olmasada hamilton özel fan kitlesine sahip…ayrıca kimi çok negatif olaylara girmeden istikrarlı yarışlar çıkartıyor. takım arkadaşlarıyla yüz göz olmadan işini yapıyor. geçen yarış enteresan bir durum oldu. grosjean bir ara telsizden kimi den hızlıyım diyerek önünden çekilmesi için birşeyler söyledi. bu yarış belkide grosjean yüzünden galibiyet gitti. onun arkasında en az 10 tur sürdü…ama adam telsizden bu kadar açık ara geçtiği açık ara 1.pilot olduğu bir durumda bile birbuçuk yıl boyunca tek bir laf etmedi.
    redbull bence vetteli ikna etmeye çalışıyordur. zira vettelin bunca başarısından sonra beklentisi genç takıma puanlar kazandıracak ama kendine ayak bağı olmayacak bir pilotun gelmesi…kimi işin aslı vettelin keyfini kaçırıyodur muhakkak…
    kimi için hayırlısı neyse o olsun…

  9. Serhan Acar'ında dediği gibi Kimi galibiyetin kokusunu aldığında durdurulması güç bir pilot, şahsi düşüncem şu anki Webber'in aracı Kimi'de olsa, Vettel ile çok rahat kapışır… Webber'in şu an ki durumu ve içinde olduğu psikolojik durum ortada, takım içindeki gelişmeler vs.. Bence Kimi , RedBull'a gitsin, daha iyi teknik kadro, strateji ekibi, pit ekibi.. seneye rekabetçi olacaklarını düşünüyorum.

  10. rbr nin ufuktaki mercedes baskısı ( 6 pole ve 2 zafer birşeylerin sinyalini veriyor) ve mercedesin 2 pilotla birden iddialı olmasına önlem olarak karşı atakla kimi yi alıp rbr ninde her 2 pilotla iddialı olmasını sağlamak (seneye zor kazanılacak takım şampiyonluğunada azami katkı sağlanması) ve f1 camiasına takım emirleri konusunda şeffaf olduklarını göstermek oluşan olumsuzlukları silmek istemeleri kimi ile beraber rbr ye olan sempatiyi artırmak ve rbr nin farklı organizasyonlarında kimi yi ideal bir pilot görmek ve vettele multi 21 skandalından sonra takımda tek pilot olmadığını takımın menfaatinin herşeyden önce geldiğini ve takım içi rekabete açık olduklarını kanıtlamak istemeleri kimi nin takdire şayan istikrarı onu almaları için birkaç neden

  11. yediremeyenler illa ki olacaktır ama ben burdayım rahat ol sen.

  12. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Kimi RedBull'a gelirse oluşacak iki senaryo ;

    1- Raikkonen Vettel'i yarışlarda geçerse ;
    ''Hahahah parmak çocuğun parmağı nerelerde göremiyoruz 😀 ''
    2- Vettel Raikkonen'i geçerse :
    ''RedBull Webber'in olduğu gibi Raikkonen'in de arabasını yavaşlatmış bal gibi ortada(adam mühendis ya hani ) tarzı yorumlar..

    Arkadaşlar Kimi geldiğinde Vettel onu geçse bile birçok arkadaş bunu yediremez malesef bahaneler bu 2.senaryodaki tarz olur.İnşallah gelir de Kimi'yi rekabetçi bir arabayla görürüz.

  13. Reb Bullun Kimi için en iyi seçenek olup olmadığından emin değilim. Kiminin bütün taraftarları ona güveniyor; fakat şöyle bir şey var ki karşısından Gro, Massa JPM, Heidfeld gibi bir takım arkadaşı olmayacak. Muhtemelen 4. dünya şampiyonluğunu da kazanmış, takımın desteğini arkasına almış öz güveni tavan yapmış bir Vettel olacak. Vettellin hızı kosundan tam olarak nerede olduğundan emin olmazsak da çok hızlı bir pilot olduğu açık ve net. Bu durumun Kiminin başını ağrıtacağından hiç kuşkum yok.

  14. Öyle yada böyle kesin gitmeli,redbull ile kanı tamamen uyuşuyor,sadece F1 için değil,redbull 'un diğer tüm spor organizasyonları ve ekstrem sporları için kimi süper bir yüz olur redbull adına,onlar ne gerekiyorsa yapacaklardır ve bence kimi çoktan gitti…

  15. 2006 senesine benzer bir durumla karşı karşıyayız. O zaman da Kimi sessizdi ama anlaşma çoktan yapılmıştı. Spa öncesi tatilde Kimi-Redbull birlikteliğinin resmi olarak açıklanması oldukça muhtemel.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir