Button'ın Şu An İçin Mclaren'den Ayrılma Planları Yok

yazar:

kategori:

2009 dünya şampiyonu Button’un gelecek sene için takımla anlaşması bulunmuyor. Button bu sene henüz podyuma çıkamadı ve takımın 2014 aracına odaklanmasıyla normal şartlarda geride kalan yarışlarda da bunu başarması zor görünüyor.

Button “Eğer şampiyonada istikrarlı bir şekilde 4 ya da 5. sıra için mücadele eden bir takım olsaydı başka bir yere bakabilirdim.”

“O zaman bana galibiyet şansı verecek ön sıra takımlarına gidip seviye yükseltmek isteyebilirdim.”

“Ancak  bu takım şampiyonada 4 ya da 5. olacak bir takım değil. Kötü bir sene geçiriyoruz ve bu takımla şampiyonluk mücadelesi vereceğimiz yıllar gelecek. Bazılarının düşündüğü gibi başka takıma gitmeyi düşünmüyorum.” dedi.

Red Bull pilotu Mark Webber’in Porsche ile Le Mans’a geçeceğini açıklamasının ardından Kimi Raikkonen’in Red Bull’a geçme olasılığı ortaya çıktı. Webber’in bu hareketinin ardından gelecek sene için pilot pazarında büyük değişikliklerin olması bekleniyor.


Yorumlar

“Button'ın Şu An İçin Mclaren'den Ayrılma Planları Yok” için 19 yanıt

  1. toyota yol verse eline ne gececek hala bozuk plak gibi ayni seyi tekrar edip duruyorsunuz. toyotaya laf soyleyeceginize takim arkadasina kaza yaptirtip bu isle hic alakasi yokmus gibi davrananlari gorun once.

    Button ın hangi sartlar altinda sampiyon oldugunu biliyorsunuz hala sampiyonluk kupasi falan zirvaliyorsunuz.

    Button in lewisten hizli oldugunu soylemek bence tam hazmedememezlik.

  2. toyota yol verse eline ne gececek hala bozuk plak gibi ayni seyi tekrar edip duruyorsunuz. toyotaya laf soyleyeceginize takim arkadasina kaza yaptirtip bu isle hic alakasi yokmus gibi davrananlari gorun once.

    Button ın hangi sartlar altinda sampiyon oldugunu biliyorsunuz hala sampiyonluk kupasi falan zirvaliyorsunuz.

    Button in lewisten hizli oldugunu soylemek bence tam hazmedememezlik.

  3. fatihvardar avatarı

    hakkinen sıralama pilotu değildi demek biraz tuhaf olmuş ama 🙂

  4. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Button'ın eline en hızlı aracı verdiğinde rakipsiz kalıyor. Mesela Red Bull'a otursa çok çok başarılı olacağını varsayıyorum. Hani şöyle pistlere göre gelen iyi araçtan ziyade, bütün sezon iyi olan bir araç.

  5. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Button hızlı bir pilot olmasa, evindeki galibiyet kupaları ve rahatça sezon domine ederek kazandığı bir şampiyonluk kupası olmazdı. Hani son yarışta bir Toyota'nın yol vermesiyle alınmayan bir kupa.

  6. Button biraz sürüş stilinden kaybediyor sanırım. Böyle olunca pol alması çok zor oluyor. Yarış içinde istikrarlı ve doğru kararlar veriyor çoğu zaman. Ancak her zaman aracı sürüş stiline uygun olamıyor. Hakkinen de böyleydi, sıralama pilotu değildi ama stiline uygun araç olduğu zaman rayda gider gibi sürerdi ve önüne geçilemezdi.

  7. surda bir anket yapsak yuzde 90 hamiltonın iyi oldugunu soyler .. bence sen yanlis dusunuyorsun . button hizli bir pilot degil . buttonın domine ettigi bir hafta sonunda durdurulmasi nerdeyse imkansiz gibi ama bu senede en fazla 1 veya 2 defa olabiliyor fazla degil..

  8. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Herkesin kafasındaki algı şu, Hamilton bir kere Alonso'yu yendi. Button'dan da üstündür nasılsa. Tamamen yanlış, Button eline geçen ilk fırsatta bir sezonu domine edebilmiştir. Bu sezon bile berbat araçla, arada bir ön sıralarda gözükebiliyor. Mücadelelere giremiyor belki ama, en azından gayret gösterdiği kesin. Eğer Button, Ferrari koltuğunda olsa mücadeleye Alonso gibi katılırdı hiç şüphem yok. Eğer Mclaren hızlı bir araç yaparsa seneye yine domine eder. Sonuçları kıyasladığımızda Hamilton Button'ı geçiyor peki eyvallah ama Button'un potansiyeli bile yer Hamiltonu. Hamiltoncu arkadaşlar pek yediremese de..

  9. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Hızlı olmayan BAR'la üst sıralarda mücadele etti diyorsun.
    İyi hoş diyorsun da; neden şu anda hızlı olmayan McLaren'le üst sıralarda mücadele edemiyor?
    Bunu geçtim.
    Geçen sezon en hızlı araca sahipken, arkada Caterham'larla yarışıyordu.
    Birader, Button'dan bahsediyoruz. Hamilton'ın iki kez ezerek yendiği pilot.
    Anlayamadığım; Button nasıl oluyor da, Hamilton'dan iyi oluyor?
    2007'de Hamilton'ın, Alonso'yu mağlup etmesi sizi bu kadar mı üzdü de, ilk fırsatta Hamilton'a giydiriyorsunuz?

  10. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Button, Hamilton'dan çok çok daha iyi bir pilot. Hele ki Ferrari'de yarışsa Alonso ile eşdeğer bir performans gösterir. BAR Honda'nın çok hızlı bir araç olmadığı halde nasıl üst sıralara oynadığını da düşünmek lazım.

  11. O zamanın BAR aracı oldukça rekabetçiydi. Zaten şampiyonada ikinci bitirdiler. Button birkaç podyum görmüştü sanırım.

    Button'ın kötü pilot olmadığını söylemedim aslında, iyilerin en kötüsü diyebiliriz. Bu kadar berbat sıralama performansıyla şampiyon olması zor. Aracın çok hızlı olması da yetmiyor, sürüşüne uygun olması da şart. Button'ın artıları istikrarı ve stratejik hamlelerdeki başarısı.

    Hamilton'a hep yakındı, ancak 2011'de yenmesinin sebebi kendisi değil Hamilton'ın aptallıklarıydı aslında. Hamilton o sezonun çoğunu dağınık geçirdi. Şimdilerdeki Massa gibi aptalca şeyler yapıyordu. Zaten onun dışındaki sezonlarda Hamilton önde bitirdi.

  12. Her zaman Button kötü diyorsunuz ama 2004 sezonunda Button 'ın bazen Ferrari ile çekiştiği olurdu.Eline sadece bir kere şampiyonluk alabilecek kapasiteye sahip bir araç verildi ve şampiyon oldu. Hamilton'ı kendi evi sayılabilecek Mclaren'da mağlup etti. Üstelik araç Hamilton'a göre yapılmıştı.(Bunu kanıtlayan demeçler var)Sizce de haksızlık etmiyor musunuz?

  13. thechosenone avatarı

    Mclaren daha önce Button istediği sürece bizimle yarışabilir demişti..

  14. acaba mclaren seni isteyecek mi?? bunun cevabını bildiğin için böyle politik bir cevap verdin button

  15. Sene sonunda Button-Perez karşılaştırmasını yaparken bulacağım kendimi. Hamilton-Rosberg kıyası ise daha keyifli olacağa benzer.

    Button'ın anlaşması 2015'de bitiyor sanıyordum. Mclaren İngiliz olduğu için onu tutacaktır. Belki maaşını indirir o kadar. DC kaç sene yarıştı takımda 😀

  16. gidicek yeri yok zatn.

  17. mclaren geçen seneki ön sünspansiyona geçse emin olun rahat zaferler alır.ama daha ilk yarışta belliydi aracın önü bırak frenlemeyi düzlükte bile repciler gibi zıplıyor.ama üzülmüyorum önümüzdeki sezonlarda mercedes ile birlikte domine edecektir sezonları.özellikle honda motoru ile.neweyde williamsa gitsede tedavi etse şu willims ın omur iliğini.

  18. Button git kurtar kendini gelecek yılda sırf yeni kurallardan dolayı merco yamuk yapacak bize yine yokları oynarız.

  19. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    bu kötü oldu oldu işte 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir