Red Bull Racing

yazar:

kategori:
Red Bull Racing                                         7

David Coulthard

Mark Webber
Takım Bilgileri

Takım Patronu

 Christian Horner
Teknik Sorumlu  Adrian Newey
Dizayn Sorumlusu  Robert Taylor
Aerodinamk Sorumlusu  Ben Agathangelou
Motor Sorumlusu  Renault
Coulthard’ın Yarış Mühendisi  Guillaume Rocquelin
Webber’in Yarış Mühendisi  Ciaron Pilbeam
Adres  Red Bull Racing, Bradbourne Drive
Tilbrook, Milton Keynes İngiltere
Şasi  Bilgileri

İsim

 RB3
Transmisyon  Yarı otomatik 7 ileri
Süspansiyon  Red Bull F1
Ağırlık  605 kg
Soğutma  Su ve yağ soğutmalı
Frenler  AP Racing Carbon
Yağ  Castrol
Yakıt  Castrol
Jant  Avus
Lastik  Bridgestone
Motor Bilgileri

Motor

 Renault V8 RS27 – 90°
Hacim  2400 cc
Motor Bloğu  Aluminyum
Silindir Bloğu  Aluminyum
Krank Mili  Çelik
İstatistikler

İlk Yarış

 2005
Markalar Şampiyonluğu  0
Pilotlar Şampiyonluğu  0
Yarış Birinciliği  0
Pole Pozisyon  0
Hızlı Tur  0
Kazandığı Puan  74
Katıldığı Yarış  54

Takımın Tarihi

Red Bull Racing takımı Avusturyalı içecek firması Red Bullun sahip olduğu 2 Formula1 takımından birisi.Red Bull takımının sorumlusu Christian Horner.

Tarih

Red Bull takımı enerji içeceği firmasının 2004 sezonu sonunda Ford firmasının Formula1den çekileceğini açıklaması üzerine Jaguar Racing takımını satın alması ile kuruldu.15 Kasım 2004te anlaşma açıklandı.Haberlere göre Jaguar takımı Red Bulla 110 Milyon dolara satıldı.Takım 2005te Coswort motorlar ile yarışmaya devam etti.

Red Bull takımı kendi Formula1 takımını kurmasının ardından uzun süredir ortak çalıştıkları Sauberden ayrılmak zorunda kaldı.Takım Formula1de yeni olsada genç pilotların yetişmesi üzerinde önemle duruyor.Red Bullun sponsor olduğu pilotlar arasında Christian Klien ve Vitantonio Liuzzi gibi isimler bulunuyor.Red Bull ayrıca Formula1’in alt kategorisi olan GP2 serisinde bir çok pilot ve takımada sponsorluk yapıyor.

2005

Red Bull takımının ilk şasisi RB1 olarak adlandırıldı.Takımın başına Mclarenin deneyimli pilotu David Coulthard getirildi.Coulthardın deneyimleri ile yeni olan takıma faydalı olacağı düşünüldü.

Red Bull takımı 2. aracına kendi pilotlarından birisini koymak istiyordu kuşkusuz.Christian Klien 2004te Jaguar ile de yarışmıştı ancak Klien 2. koltuğu 2004 F3000 Şampiyonu Liuzzi ile paylaşmak zorunda kaldı.Red Bull takımı yarış yarış pilotların değişeceğini açıklamıştı ancak genel olarak sezon boyunca Christian Klien daha fazla koltuk buldu kendisine.

  Red Bull ilk yılına rağmen oldukça başarılı giriş yaptı Formula1’e.Neredeyse sezonun büyük bölümünü 6. sırada götüren Red Bull takımı sezonun son bölümünde atağa kalkan Bar Hondaya geçilmişti.Takım ilk senesinde Jaguar takımının 2003 ve 2004te topladığı puanlardan fazlasını topladı.2003 ve 2004te Mclarende kötü sezon geçiren David Coulthardda henüz kendisinde işin bitmeiş olduğunu gösterdi.Red Bull takımı sezon boyunca neredeyse sürekli puan alan takımlar arasında yerini almıştı daha ilk senesinde.David Coulthard sezon sonunda 24 puan toplamışken Christian Klien 9 puan kazandı ve Vitantonio Liuzzide 1 puan elde etmişti.

2006

Red Bull takımı 23 Nisan 2005te 2006da Ferrari motoru kullanacağını açıkladı.Kuralların değişmesi ile hem Ferrari hemde Red Bull aynı özellikte motorları kullanacaktı(2.4 lt V8).

Takım 2007 sezonu için başarılı dizayncı Adrian Neweyi bünyesine katarak büyük bir iş çıkarmış oldu.

Red Bull’un RB2 aracı ilk piste çıktığı günlerde soğutma problemleri ile karşı karşıya kalmıştı ancak ilerleyen testler sonucunda takım bu sorunun çözümünü bulmayı başardı.

  Takım Monaco yarışında Superman Filmi logoları ile yarıştı ve David Coulthard bu yarışta finish çizgisini 3. geçen isim oldu ve böylece Red Bull takımı ilk podyum zaferine ulaşmış oldu.İlginç olan o ki takımın daha önceki sahipleri Jaguar ve Stewart Grandprizte ilk podyum zaferlerini bu pistte kazanmıştı.

Takım 2006 sezonunu Williams takımının 5 puan önünde 16 puan ile 7. sırada tamamladı.David Coulthard 14 puanla pilotlar klasmanında 13. olurken takımdan sezon bitmeden ayrılan Christian Klien 2 puan ile 18. oldu.Klienin yerine gelen Robert Doornbos ise puan kazanmayı başaramadı.

2007

2007 sezonunun takım için büyük adım olması bekleniyor.Adrian Neweyin dizaynı RB3ten çok şey bekleniyor onun son eseri Mclaren MP4 21’in rekabetten uzak görünmesine rağmen.Neweyin zorlamaları ile takım 2007 sezonunda Ferrari ile olan anlaşmasını bitirip Renault motoru kullanmak için anlaşmayı başardı.

Red Bull takımı 2007de David Coulthard ile devam edecek ve ona Avustralyalı pilot Mark Webber eşlik edecek.Mark Webber son 3 yarışta Christian Klienin yerine geçen Robert Doornbosun koltuğunda olacak

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir