Sauber'den Ferrari'nin Motor Tedariğini Keseceği İddialarına Cevap: "Saçmalık"

yazar:

kategori:

Die Welt’in haberine göre Sauber, Ferrari’ye yapması gereken ödemelerin 15 milyon Euro gerisinde bulunuyor. Habere göre Ferrari, Sauber’e ultimatom verdi ve 29 Temmuz’a göre en azından 8 milyon Euro ödemesini aksi takdirde motor tedariğini keseceğini söyledi.

Bu iddialar karşısında Peter Sauber “Bu saçmalık.” diyerek olayın ciddiyetini yalanladı.

Ancak iddialar gerçek olursa, 100 milyon euro civarında borcu olduğu düşünülen Sauber’in Belçika yarışında motorsuz kalma ihtimali bulunuyor.

Bir diğer iddia, FIA Başkanı Jean Todt’un oğlu Nicolas’ın takım patronu olması halinde 10 milyon euro borç vermeyi teklif ettiği yönünde.

Sauber “(Çalışanlardan) Kimseyi mağdur etmedik ve maaşları zamanında ödedik. Ancak belli tedarikçilere ödeme yapıp bazılarına yapmama gibi bir durum olmaz. Herkese eşit davranmalıyız. Durum ciddi. Motor sporlarındaki en zorlu dönemlerinden birisi.”

“Çok büyük sorunlara sahip bir çok takım var. Ben hayalci değilim. BMW ile ayrılıktan sonra neyin içine girdiğimizi biliyorduk.”

“O an için en kötü şey aynı zamanda uzun vadeli partnerimiz Petronas’ın ayrılmasıydı. Sakin bir hayat geçirebilirdim ancak takımın kapanması beni mevcut durumdan daha fazla yaralardı.”

“Yaptığımız görüşmelerde sona yaklaştık. Takımı kurtarabileceğimiz konusunda ikna oldum.”

“Büyük ve güçlü bir partnere ihtiyaç duyduğumuz açık.” dedi.


Yorumlar

  1. Ferrari'nin müttefiki(masadaki oyu) olmaktan asla kurtulamayacak bir takım Sauber. Max Mosley'in 3.kuşaktan veliahtı takım patronu olsa bile ekonomik sorunlar çözülemeyecek kadar derin bir halde. Üçüncü Arrows vakası çok yakın görünüyor. Veya 2. Süper Aguri vakası da denilebilir.

  2. Sana güveniyoruz Peter amca. Gelip giden fabrika takımları gibi değilsin. Kumbaramda 3-5 birikmişim var, çok lazımsa söyle göndereyim.

    Red Bull gelse sponsor olsa ya gene?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir