İngiltere GP Öncesi Ferrari

yazar:

kategori:

Felipe Massa: "Silverstone testlerinin ardından evimde geçirdiğim birkaç günden sonra, şimdi İngiltere Grand Prix’si için, en yakın rakibimizin evindeki pistte ve kendi seyircisi önünde mücade etmeye hazırım. Ama Ferrari’nin de burada çok güçlü bir seyircisinin olacağını söylemeliyim."

"Silverstone pistini seviyorum. Benim için iyi bir pist. Fakat umarım burada geçen yıl olduğu gibi zor bir yarış geçirmem: Sıralamalarda sorun yaşadım.
Geriden başladım ve tüm çabalarıma rağmen sonunda beşinci bitirebildim. Son sıradan başlayıp beşinci olmak çok kötü değildi ama önden başlayıp orada kalmayı tercih ederdim. Bunun sonucunda bir F1 dergisi, geçen yıl diğer pilotlardan daha fazla geçiş yaptığımı söyledi. Bu yıl da Kanada’da kaç araç geçtiğime bakın. Bu benim sürüş stilimin bir parçası. Geçiş yapmak kolay değil ve aslında dürüst olmak gerekirse geçiş yapmamayı tercih ederdim çünkü şu anda liderim ve bu geçiş yapmaya ihtiyacım olduğu konusunda negatif bir görüntü yaratabilir."

"Bazı yeni parçaları test ettik, yeni ayarlar denedik ve mekanik gelişimler elde ettik. Bunlardan memnunum. Son bölüm dışında pistin hızlı ve akıcı karakteristiğini seviyorum. Geçen yıl beşinci bitirerek 2006’daki pozisyonumu tekrar etmiştim. Bu yüzden beşincilik benim bu yarıştaki en iyi sonucum. Ancak bu sefer daha iyisini yapmak için yeterli potansiyel var. Yarışta rekabetçi olacağımıza eminim."

Kimi Raikkonen: "Silverstone’a tekrar gelmekten daima zevk almışımdır. Mükemmel bir pist ve kariyerimin başlangıcından beri benim için iyi oldu. Burada ilk kez Formula Renault’dayken yarıştım. Hızlı ve istikrarlı olması dolayısıyla benim tercih ettiğim pistlerden. Silverstone’da yarış kazanmak size harika duygular yaşatıyor çünkü bunu yapmak için her şeyi eksiksiz yapmak zorundasınız. Ben bunu Formula Renault’dayken ve geçen yıl da Ferrari’deyken başardım. Burası takvimdeki en hızlı ve zor pistlerden birisi. Neden olduğunu bilmiyorum ama buraya geldiğimde nostaljik hissediyrum. Hava koşulları nasıl olursa olsun burda olmaktan memnunum. Sonuçta herkes için aynısı oluyor."

"Burada geçen hafta testler yaptık. Çok fazla rüzgar vardı ve getirdiğimiz yeni parçaları denemek zordu. Fakat ileri adım attığımızı düşünüyorum ve araç rekabetçi olacak gibi görünüyor. Geçen yıl bizim için Silverstone çok iyiydi. Bu sonucu tekrar etmeyi kesinlikle istiyorum! Sıralamalarda küçük bir hata yapmıştım. Son virajı geniş alınca pole pozisyonunu kaybettim. Ancak yakıt yükümüz fazlaydı ve Hamilton’dan yine de daha hızlıydım. Ardından yarışı kazandım.

"Geçen haftaki testlerin ardından size söyleyebileceğimiz, McLaren’le aramızda zorlu bir mücadelenin olacağı. Bu bir sürpriz değil çünkü bu iki takım İngiltere’de daima iyi olmuştur. Yine 0.1 gibi bir fark olacak. Pole pozisyonu için savaşacağız ve bu sefer pist avantajımızı kullanmak istiyoruz. Sıralamalarda önde olmak için elimden geleni yapacağım. Pole pozisyonundan başlamak Magny-Cours’da gördüğümüz gibi yarışı daha kolay yapıyor.Orada kazanamadım ama hayal kırıklığının üstesinden geldim. Silverstone’a pozitif bir yaklaşımla geldim çünkü Fransa’yı kazanabileceğimi biliyordum. Takım hiçbir şeyi riske etmek istemediği için burada yeni bir motor kullanacağım. Kurallar motor değiştirirsek ceza almayacağımızı da söylüyor."

"İnişleriyle çıkışlarıyla neredeyse sezonun yarısı geride kaldı. Şampiyonluk için savaşıyor olmamız çok normal. Sezonun ikinci bölümünde daha fazla yarış kazanmayı umuyorum çünkü her yerde zafer için savaşabilecek harika bir aracım var."


Yorumlar

  1. kazanma sırasıı Kimi ' dee !

  2. ahmet özkan avatarı

    inşallah mclaren kazanır ve benimde ümidim war

  3. cihan çelik avatarı

    çok güçlü bir F2008 olacak Silverstone'da Bence lewis tek başına 2 Ferrariyle mücadele edicektir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir