2010 Macaristan GP: Schumacher Barrichello'yu Sıkıştırıyor

yazar:

kategori:


Yorumlar

“2010 Macaristan GP: Schumacher Barrichello'yu Sıkıştırıyor” için 104 yanıt

  1. Kardes sen fena karıştırmıssın 1994 yılı olacak o.
    Kazalar her zaman olur hatalı da olsa her dönem hatalı bilinçli kazalarda olur kimi si yarış kazası der insan dır hata yapar der kimisi kasıtlı der uzar gider.Ama her zaman genele bakmak gerekir koca sezona bakmak gerekir ne olmus da iki pilot sezon un son yarışına kafaya kafaya gelmis eşit performanslardamı eşit pilotaj emekleriylemi gelmiş kıran kırana geçen bir sezonmudur işin hak boyunu bu sekilde değerlendirmek gerekir bunlara bakmak gerekir .O sezon schumacher in hakkıydı Şöyleki Benetton, İngiltere GP’sinde Schumacher’in aldığı 5 saniyelik dur-kalk cezasını yarış içinde görmezden gelip uygulamamış, Schumacher’e siyah bayrak gösterilerek diskalifiye edilmiş ancak Benetton yarışa devam etmesini istemiş, nihayetinde de schumacher İngiltere GP’sinden diskalifiye edilmekle kalmamış iki yarış da men cezası almıştı.Burada schumacher in hatası olmamasına rağmen 3 yarış men gibi çok büyük bir ceza ya maruz kalmıştı.Peşinden almanya da gene bir motor arızası ile birlikte hill schumacher i yakalamıştı.Ancak Schumacher in sezon başından itibaren göstermiş olduğu üstün performans a karşın benetton ın saçma sapan bir sekilde schumacher i adeta sampiyon yapmamak için çabası hiç beklemediği bir anda hill i şampiyonaya ortak durumu getirmişti.Ancak pilotaj olarak schumacher sonuna kadar o şampiyonluğu haketmişti.Hill o sezon schumacher e şampiyonada kafa tutamıyor du ancak bu sekilde yakalamıştı asıl bu sekilde baştan sona pilotajıyla üstün olduğu bir sezonda fırsattan istifade büyük bir şansla hill e sampiyonluk gitseydi en büyük dramayı kuşkusuz schumacher yaşardı çünkü o sezon zaten rahatlıkla öndeydi ve olanlarda hiç hatası yoktu.Ama hill için 40 yılda bir olacak bu kadar üstüste diskalifiyelerle pit üzerinde değil pist dışında etkenler le hiçde beklemediği bir anda gelen şanslı bir sampiyonluk olacaktı.Zaten bir pilot düsünün bu kadar pist dışı kendi hatası olmadığı halde faktörlerle 4 yarıs üst üste hiç puan alamasın büyük bir emekle insaa ettiği hersey bu sekilde elinden alınsın bu psikolojiyle son yarışına çıksın bunları kaldırabilmek hiç kolay bir sey değil genç bir pilot için gene önde olduğu yarış içerisinde kazanın hemen öncesinde pist dışına taşması da bu baskıların getirdiği bir hata silsilesidir aslında.Bu kadar emeğin ardından yargılayacaksak bir insan olarak schumacher in psikolojisinide anlamak gerekir.Bazen insanların yerine kendimizi koymalıyız eleştirebiliriz hata yapmıs diyebiliriz ama sadece bu gözlede bakmamak gerekir insanların yıllarca süren bir çok haklı çabalarını da bir meseleye hapsedip yok saymamak gerekir herkes hata yapar insanız.

  2. Farklı farklı nicler le girip ortalığı karıştırmaya çalışmayın arkadaslar bu mubarek ramazan ayında gerek yok bunlara kimse temiz değildir senna da schumacher de yakın zamana da örnek ler verebiliriz bunlar hep olan seyler koca 20 yılın başarısını bir kaç yarışa bağlamak kimseye bir şey kazandırmaz geçin bunları.Ayrıca her insan hata yapar nefretle değil sevgiyle bakın insanlara kaldıki f1 mevlevi tekkesi değildir bildiklerimizın dışında elbet bilmediğimiz neler neler dönüyor paranın girdiği her yerde her türlü dolap döner senin pilotun benim pilotum diye bir sey yoktur herkes ucundan kıyısından bir seylere bulaşır farklı farklı sekillerde tabiki gerçek dünyaya hoşgeldiniz.

  3. 1996 şampiyon oıduğunda nefret ettım shumiden damon hıII onu geçerken ona bİIEREK çarptı ve damon hİII yaarış dışı kadı shumide kaDI fakat puan farkıya şampiyon oIdu damon
    geçseydı o şampiyon oacaktı yani adice bır hareketti sevımsız shumi

  4. Şu sitede Schumacher ve Senna'yı bir tek kişilikleri üzerinden karşılaştırmamıştık, o da tamamlandı.Gönül rahatlığıyla Macaristan'a geçebiliriz.

  5. eğer dediğin gibi vettel pist üstünde yarışıyorsa kendisinden hızlı webberi takıma telsizle onu geçmeme müsade edin demezdi… at gözlüklerinizi atın bir tarafa gelişin geliştirin kendinizi cahil kalmayın

  6. Başarı yapılan haksızlıkları hataları örtbas etmemeli. Taraflı yorumlara gerek yok. Para her şey kapatır gibisinden bir duruma benzer bu. Sırf başarılı diye bir insanın yaptığı saçma hareketler normalmiş gibi karşılanıyor. Bu mu dürüstlük? Bu mu sizin spor anlayışınız sportmenliğiniz centilmenliğiniz? İnsanlar dürüst olmalı.

  7. Hala schumacher kelimesini duyunca köpürenler var :)) İşte bu yüzden schumi.

  8. Hadi takım emirleri bir çok takımda bir şekilde yapıldı yapılıyor.Burada ferrari yalnız değil günah keçisi de değil.
    Ama ferrari tarihinde yarışa önde başlayacak bir pilotun yarış öncesinde araçda yapılan değişiklikle bir gecede ceza aldırılarak nasıl takım arkadasının gerisine atıldığına insanlar ilk defa sahit oldu.
    Tabi hep şampiyonluk için bu uğurda daha iyi olan pilota ferrari strateji gereği destek olur ama en abartılısı buydu.Kimsenin yapmadığı bir işdi.

  9. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Adam pist üstünde yarışıyor kimseyi dinlemek zorunda değil.Karaktersizlikten bahsedicek adamın pilotu önce sıra kazanmak için daha yarış başlamadan önce öne geçmek için takım arkadaşının vites kutusunu söktürmeyecek.

  10. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    96 Monaco'yu izledim geçen gün. İlk tur sanırsam Schumacher çok saçma bir yerde duvara çarpıyor. Son iki yılın dünya şampiyonu ve ertesi yıl Ferrari'ye transfer olmuş. Neyse işte, Schumacher'i severim, ilk playstation aldığımız yıllarda, f1 2001 oyununda hep abim Schumi'yi alır bende yavaş minardinin Alonso'sunu alır hep yenilirdim. Biraz nefret kazanmıştım Schumi'ye ama sportif başarılarına tek kelime edilemez. 91 galibiyete ulaşabilecek pilot şu an. Barrichello'ya zamanında Ferrari tarafından yapılan haksızlıkları da göz ardı etmeyelim.

  11. Schumacher- avatarı

    Eleştirilere gülüyorum

  12. Sizinde anlamadığınız schumacher fanları 7 sampiyonluk ifadesini nin altını doldurmadan yorum yapmıyorlar burada.Kimse onun 7 sampiyonluğu var ondan söyle böyle demiyor zaten.
    Bu tablo sizi elbette özel yapar kolay değil 7 kere sampiyon olmak
    Ama burada önemli olan Schumacher sanki kariyeri boyunca hep f2004 ü kullanıyormus onunla 7 kere sampiyon olmus gibi haksız bir algı olusturmaya çalısan insanlara karsı bir tavır ortaya koymak.
    Schumacher i efsane yapan onun farklı araçlarda en iyi olmayan araçlarlada gerçekten büyük işler yapması sampiyonluklar kazanması o araçlarla 90 lı yılların sonuna doğru gerek pilotaj icrası noktasında gerek hedeflenen başarının realize edilmesi anlamında büyük işler başarmasıdır.
    Yoksa açık ara hızlı bir araçda yaptıkları değildir mesele her koşulda başarılı olması hızlı eşit daha yavaş araçlarda pilotaj isteyen tüm yağmur gibi koşullarda hep zirveye oynamıs kariyeri boyunca hep diğerlerinden sıyrılmıs bir pilot schumacher.Bunlar tabiki kendi kendine olmuyor.Büyük yetenek çalışma hırs disiplin kombinasyonunu en iyi yapan ve bütün bunları soğukkanlılıkla bir tilki edasında sonuca yansıtma becerisi onu özel yapan.Örn.Sampiyonluklar da önemlidir ama elde edilen sıralama ve karsılığında kazanılan posizyonlar heleki 90 lı yıllarda o araçla geçiş kabiliyeti zafer sayısı gerçekten inanılmaz.Bu araç faktörü ile izah edilecek bir durumda değil.Bu kadar artı farklı özelliklere sahip olursanız tabiki rakamsal olarak da bunun bir karşılığı olur.

  13. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Eğer bu kapris ise listeye Webber efendiyide ekle çok uzaklarda aramayın sezon başına dönmeniz yeterli olur.Bu olaya spor açısından bakarsak muhteşem bir savunma Schumi yarış sonunda ona yeteri kadar boşluk bıraktım ama o ordan geçmeyi tercih etti dedi yani riski alan Rubens maçası varmışki geçmiş ordan helal olsun demek düşer.Aynı cesareti Vettelde gösterdi aptallık oldu ama Rubens yapınca intikam aldı oldu işte bu bakışların nasıl olduğunun çok iyi göstergesi.Aslanım Vettel sen nelere yol açtın bu sporda aynı Schumi gibi dengeleri alt üst ediyorsun işte seni bunun için seviyoruz Hüloooğ

  14. Anlayamadiginiz ya da anlatamadığımız şey de bu
    şampiyonluk sayısının bir önemi yok
    ayrıca hamilton un fanlariyla arasında bulunan duygusal bağ
    schumacher in fanlariyla arasında bulunan duygusal bagdan çok farklı
    biz " hamilton fanlari " boşanan bir anne ve babanın çocukları gibiyiz
    ayrılmalarını asla düşünmediğimiz anne ve baba ayrılmış ve baba
    yeni hayatında sıkıntılar yasamakta anne ise nispeten daha mutlu
    çocukları ise ne mutlu olabiliyor ne uzulebilyor
    en azından ben böyle düşünüyorum ve hamilton da şampiyon olsa
    McLaren de şampiyon olsa bir şeyler eksik olacak ve asla tam anlamıyla
    mutlu olamayacagim

  15. 8yılmı abu hulk 7 nicke cevap yazsam ne olur.senin yazdığın sürece kadar kim kaç şampiyonluk yaşadı senin yazdğın sürece kadar cevap-yılmı-aymı-günmü ya la ne la ?

  16. Böyle hakkaniyetli eleştiriye can kurban

  17. 011000110110000101101110 (spa2000) avatarı
    011000110110000101101110 (spa2000)

    Häkkinen?
    Senna?
    Schumacher?

    Algının kaprisleri.

  18. şimdi bana çıkıpta schumi yi sevdin demesin kimse.sevmek başka hatalı yapılan bir işi savunmak başka bu benim pilotum (kimi) olsada.hata vardır hemde çok büyüktür.bu olay yanlıştır.aynen.bilmem kaç yılında schumi nin monaco da aracını virajda park etmesi gibi.doğruya doğru.bazı şeyler görmezden gelinemez.yapacak bir şey yok.haa dersenizki jet man aynı jet man.ama yapmasaydın be schumi sen yapmasaydın jet man da yazmasa yada söylemeseydi.sen en iyilerdensin bildikde bu hırs boşuna be combo 🙂

  19. Kardeş adam hamilton efsane felan demedi sadece schumiyi sevmedigi i belirti abartma lütfen

  20. "Tamam, Schumi efsane değilse tek şampiyonluğu bulunan, ki bunu da zar zor alan, Hamilton mu efsane :)"
    Bu kadarda acımasız olunmaz ki ama.Alıştıra alıştıra söylemek lazım:))))

  21. Tek cümle yeter, savunmaya gerek yok;

    1996 Sezonunu bir yerlerden edinip izleyin genç adamlar. O yılda kullandığı Ferrari F310'u da araştırın nasıl bir araçmış diye.

  22. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bu arkadaşın sıkıntısı tuttuğu pilotun sadece bir azınlık tarafından tanınmasıdır Hamilton kim desen dünyanın çoğu yerinde bilmezler ama Schumacher dedinmi herkes tanır.Kısacası Hüloooooooğ sana

  23. Şu tc hikayesi oldukça yanlış bilinen bi hadisedir.
    Doğrusunu yazayım simdi 1993 yılına kadar legal olarak bu sistem zaten vardı takımlarda dönemin en hızlıları öncelikle willams ve mclaren de bu sistemi kullandı bu sistemi en geç kullanan takım ford benetton takımı 1993 den sonra kullanıyorlar bu sistemi. 1994 den itibaren bu sistem yasaklanıyor daha sonra yapılan incelemede sistemi kullanmaya devam ettiği gerekçesiyle schumacher de ceza almak kaydıyla sistem donduruluyor getirisinin yanısıra götürüsüde oluyor o sezon schumacher hatta bazı başka hadiselerle birlikte cezası totalde 3 yarış diskalifiye ye dönüsüyor bu sekilde ağır bir ceza alıyor Schumacher. 3 yarısda ciddi bir puan kaybı tabiki.95 yılı şampiyonluğu içinse zaten söylenecek bir sey yok o 4 pol le gelen daha kuvvetli araçların arasında kazanılmış tarihin en sansasyonel pilotaj şampiyonluklarından biridir.Son yıllarda kazanılan öyle bir sampiyonluk yoktur o bile yeter aslında çok özel bir şampiyonlukdur.Daha sonra 2000 yılından sonra tc tekrar serbest bırakılmıştır bütün takımlarda kullanmıştır hepsi kullanmıştır orada da legal olmayan bir durum yoktur daha zayıf araçla kazanılan ilk ferrari sampiyonluğu 2003 sampiyonluğu büyük sampiyonluk zaferleridir.Yani baktığınızda neyi çıkarırsanız çıkarın gene Schumacher rekabetçi ve ya zayıf araçlarlada kimsenin yapamadıklarını yapmış bir pilot.
    Ayrıca sunu da belirtmek gerekir ki 1991 yılından 1994 yılına kadar ki zaten kaç yarıs o da 1994 de bedelinide ödemis bu dönem arasında tc li bir araçla veya aktif süspansiyonlu bir araçla yarısmamıs Schumacher.Ama baktığımızda spora yeni girmis schumacher o 3 yılda da inanılmaz basarılı olmustur.Diğerlerine göre aktif süspansiyonsuz ve tc siz zayıf aracıyla 1991-92-93 yıllarında büyük is çıkartmısdır schumacher.Özellikle çaylak sezonunda tc ye daha geçmemis benetton da sezonları 3.ve 4 sırada bitirmistir Aslında tc den yana en büyük haksızlığa uğrayan pilot Schumacherdir çünkü o dönem rakipleri schumacher e karsı 3 yıl tc ve aktif süspansiyon avantajıyla yarısmıslardır.Diğerlerine göre tc den ve aktif süspansiyondan mahrum Schumacher herseye rağmen ilk 3 içinde olmustur belki bu sisteme benetton çok daha önce geçmis olsaydı schumacher o sezonlardada sampiyonluk çıkarabilirdi Yani aslında tc avantajını en az kullanan pilotdur o dönem schumacher olmustur.Zaten hemen ardından şartların tamamen esitlendiği sezon daha zayıf aracıyla williams mclaren ve onların büyük pilotlarına rağmen eşsiz yeteneğiyle 95 de sampiyon olmustur.

  24. Schumacher F1 tarihinin rakamsal olarak en büyük pilotudur. Yetenek olarakta rahat bir şekilde ilk ikiye girer. Neyini tartıştığınızı anlamıyorum

  25. Tamam, Schumi efsane değilse tek şampiyonluğu bulunan, ki bunu da zar zor alan, Hamilton mu efsane 🙂

    7 dünya şampiyonlu, 91 yarış zaferi 65 pole pozisyonu ve daha nice rekorları boru değil maalesef. Bunlar onu istatistiki olarak en büyük pilot yapıyor. Objektif değerlendirme için tek kriter bu istatistikler. Geri kalansa taraftarlık. Sana göre en iyi pilot Nakajimadır bana göre de Satodur.

  26. Cekemeyen arkadaslar çok yenetenek görmek istiyorlarsa geçen sene Schuminin tek elle araca bariyerleri öptürerek aldığı pol pozisyonunu izlemelerini tavsiye ediyorum.

  27. ya bana sorarsan bu seneki araçta haminin payı var ama bana göre schumininde payı büyük

  28. Benetton da mı doğru yerdi gridin en hızlı aracı benetton mıydı? Burada kazanılan 2 sampiyonluk ilk ferrari sampiyonluğu bunlardamı hızlı araçla geldi? Bu ismin tartısılacak hiç bir yeri yok arkadasım.Sen söyle haklı olurdun; eğerki Schumacher in kariyeri kazandığı sampiyonluklar ve galibiyetler ferrarinin sahlandığı 2000 li yıllarda gelseydi eyvallah o zaman derdikki yaw ferrari zaten açık ara hızlıydı schumacher de doğru zamanda doğru yerdeydi derdik.
    Lakin durum bunun tam tersi en hızlı olmayan araçlarlada şampiyonluk lar kazanmış ve Ferrariye gelene kadar o araçlarla tarihteki en fazla geçişlere imza atmış birinden bahsediyorsunuz. Koca Ferrari 2000 li yıllarını ki burada bile açık ara diyebileceğimiz 3 sezon vardır iki sezon hakkinen ve raikkonen le kafa kafa ya geçilen araçların yakın oldukları sezonlardır hadi onlarıda koyalım bir haksızlık da biz yapalım bu büyük emek ustasına hadi atalım bir yana ferrarinin yükselmeye başladığı dönemi 1994 -2000 arasına bakalım gene tarihin en başarılı yetenek anlamında en fazla iş yapan pilotajıyla mclaren williams ın ardından gelen aracına rağmen şampiyonluklar, efsanevi yarıslar, sürüsler ortaya koymus bir pilot var karşımızda.Neden efsane? Çünkü başkalarının yapamadıklarını yapmış
    Hızlı, diğerlerinden daha yavaş, eşit tüm bu kategorideki araçlarla şampiyon olmuş tarihin en fazla geçiş yapan pilotu olmuş örneği yok kıyaslanacağı kimse yok.Marka değeriyle f1 in üstüne çıkmış bir isimden bahsediyoruz.Her anlamda üstelik.Bugün vettel eleştiriliyor hızlı aracı var önde başlıyor önde bitiriyor bakıyorsunuz ne kadar geçiş yapmış niye geçiş yok e araç hızlı önde baslıyor zaten mantığı devreye giriyor.Pekii sıralama performansı zayıf olup geride başlayan ancak yarış hızı yüksek olan bir araçla çokça yarış kazanılabilirmi sampiyonluklar kazanılabilirmi bakıyoruz bu tanıma uygun alonso var ferrari tıpa tıp uyuyor peki bakıyoruz alonso ya zaferler ? sampiyonluklar?
    demekki kolay değil geri den başlayan herzaman dezavantajlıdır.Bu örneklemeyi neden verdim Çünkü ferrari yılları daha doğrusu açık ara hızlı olan özellikle 3 yıl önde olan ferrari sıralamalardada iyi tabi bunda schumacher in tek turdaki hızını da koymamız gerekir 43 yasında bile son sene rosberg e kafa tuttu gençliği apayrı bir sürat neyse önde başladı genel olarak şu anın vettel i gibi o zaman burada geçis fazlalığından söz edemeyiz.Pekiii eşit araçlar ve daha geride olan araçlarla elde edilen şampiyonluklarda var bu durumdada daha fazla geriden başlamanız kaçınılmaz ki zaten genel olarak öyle olmuş ferrari dönemine kadar sürekli burada is pilotaja kalıyor tamamen yetenek.Bakıyoruz tarihte bu kadar geriden başlayıp bu kadar geçiş yapan zafer kazanan başka bir pilot yok Bugün schumacher i hangi kategoride değerlendirirsek değerlendirelim karsımıza mükemmel bir pilot çıkıyor adam yapmış bu dünyadan veya değil gerçekler bunlar.Seversiniz sevmezsiniz ama varsa daha iyisini yapan bu sartlarda sadece hızlı olanda değil daha zayıf olandada bu kadar basarılı üstün pilotaj gösteren baska biri varsa bu oranda varsa zaten o efsane olurdu dünyanın kabul ettiği gibi.Yani tartışılacak bir şey yok arkadaslar tartışılacak bi tarafı yok her anlamda her kosulda iyi rekabetçi az rekabetçi her araçta başarılı her anlamda kendisini herkesden daha fazlasıyla ispatlamış bir isim.

  29. Roya Hunt seni bu platformda kendimin sözcücü olarak görüyorum
    Beni bir çok cevap yazma zahmetinden kurtarıyorsun ayrıca teşekkür ederim
    Güce tapan yurdum insanına mantığı göstermek ateşin üzerinde çıplak ayakla yürümekten daha zordur
    7 dünya şampiyonluğu var
    en büyük schumacher
    >:)

  30. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    O eskidenmiş Mercedes'e geldi araç mı geliştirdi 3 sene boyunca.

  31. Sumi yi efsane yapan tek bir şey var aracı gelisterebilmesi aynen bir mühendis gibi tabiki yetenekli ama aracı geliştirilmesinden kaynaklı bakın aynen suanki mercedesi geliştirdiği gibi

  32. Bahsettiğin yılları ben bizzat seyrettim. O nedenle sizin ''nokta''lara ihtiyacınız oluyor. Ben zaten izledim.

    Dediğim gibi bu anlamsız tartışmaya bir son verin.

  33. Eray Parlak avatarı

    Hayır yanlış bilgi verme dostum arkadaşlara.
    Efsane olan @royalhant ve fanı olduğu pilottur.
    Adamın desteklediği isim 7 kere dünya şampiyonu olmuş sayısız rekorlar kırıp yıllarca yarışmış süper efsane bir pilottur niye böyle yapıyorsun ? 🙂

  34. Eray Parlak avatarı

    Schumacher haberlerinden sıkılan kişiler çekemiyorsanız girmeyin bu haberlerin içine,mesaj atmayın. İçinizdeki hınç, nefreti anlıyabiliyoruz kıskançlığın verdiği hezimete yenik düşüp yorum yapmayın..

  35. ona bakarsan zontada mikayı çimlere itti spa 2000de.sonuçta görsede görmesede itildi.bu yarışta williams o turlarda hızlı olduğundan tehlikelide olsa geçmiştir schumiyi.hala çıkıpta namus lekelemesi gibi lanse etmeyin şu adamın yaptığını.

  36. bir kişinin sizden farklı düşünmesi sizin o kişiye hakaret etme hakkını vermez.
    ne ilğinç insanlarsınız yahu.

  37. royalhunt yaptığın en saçma yorum bu olsa gerek. f1 de başarılı olmanın ana kuralı araç zaten. kim yavaş aracıyla şampiyonlupa ulaşmış ki. bu şampiyonluklarda fark fazla da olsa az da olsa hep hızlı araçla şampiyon olmuş pilotlar var.
    doğru yerde doğru zamanda diyosun da schumi ferrari ye 96 yılında katıldı. hangi doğru zaman acaba, bu mu doğru zaman. adamlar galibiyet alamamıyolardı son yıllarda. hangi çifte dünya şampiyonu böylesine berbat bir takıma geçipyarışmayı ister ki.
    schumi harikulade başarısının temellerini de kendisi atmıştır, işte bu yüzden efsane.

  38. kardeş SCHUMİ ferrari,ye 96 yılında geldi . bana 90 yılından 96 yılına kadar ferrarinin kazandığı yarış sayısını söylermisin ben sana söyleyeyim 3 . bunun neresi şans . zamanın en kötü ferrarisine gelmiş adam buna şans diyiyorsun . schumi benetton gibi sıradan bir takımda fırtınalar estirirken şampiyonluklar kazanırken zamanın kurbağası ferrariye kariyerini bir kenara atarak gelmiş . bu schumi,nin ne kadar lider bir pilot olduğunun gösteriyor . efsane denen senna korkusundan gidememiştir ferrari,ye . schumi yaşayan yaşamayan f1 efsanesidir NOKTA

  39. Michael Schumacher Formula 1 tarihinin gelmiş geçmiş hem istatistik hemde yetenek anlamında en büyük pilotudur.Nokta satırbaşı…

  40. Aynı aracı kullanan ''dünya şampiyonu'' bir rakibe karşı kazanılan şampiyonluğun değeri, F2004 ile kazanılmış bin şampiyonluktan daha değerlidir.

    Her pilotu kendi döneminin şartlarına göre değerlendirmek gerekir.

    Çünkü; teknoloji, rakipler, takımın bütçesi, politik çıkarlar gibi birden çok faktör o kazanılan şampiyonluklara etki ediyor.

    Yarıştığı dönem bakımından Schumacher yazılabilecek en güzel denklemin bir araya getirildiği yıllarda Ferrari koltuğundaydı, yani daha şanslıydı o kadar. Rakipleri daha sıradan pilotlardı, rakiplerinin daha sıradan araçları vardı. Ayrıca şartlar ne olursa olsun bu şans veya adına her ne diyeceksek 7 kez şampiyon olmuş Schumacher'i yeteneksiz yapmazsa, Schumacher'in kariyerinin sadece yarısı kadar yarışmış Ayrton Senna da yarıştığı yıllardaki verdiği mücadele bakımından kazandığı şampiyonlukların az olması kendisini yeteneksiz yapmaz.

    Bnece bu tatsız tartışmaya bir son verin.

  41. arkadaşımız şimdiki yarışları yarış zannediyor . araçlar pitten çıkmıyor . lastik yarışına döndü iş . arkadaşımız bu lastik işini rekabet zannediyor

  42. Ne rekabetçiliğinden bahsediyorsun kardeş?
    Lastiği iyi olanın,lastiği kötü olanı geçmesine rekabetçilik mi diyorsun.2000'li yıllara geri dön ve yarışları izle.İşte asıl rekabeti orada görürsün.

  43. schumi,nin bıraktığı ferrari,yi görüyoruz . tekrar 80 li 90,lı yıların başına dönmüş ferrari

  44. schumi 96 ylında ferrari,ye geldiğinde ferrari 91 ile 96 yıları arasında kazandığı yarış sayısı sadece 3 tü . schumi ferrarinin tarihinin en kötü senesinde ve yıllarında geldi ferrari,ye

  45. senin efsane dediğin senna kariyer korkusundan ferrari,ye gidemedi çünkü . prost bir sene yarıştı ferraride daha aracı yerinden kaldıramadı sonra kaçtı gitti prost . senin senna,nan 34 yaşında öldüğünde kazandığı yarış 41 idi . schumi 34 yaşında 91 yarış kazandı

  46. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    blah blah blah…yıl olmuş 2013 halen schumacher tartışılıyor. schumi-senna tartışmaları gerçekten baydı. şu tc olayını sana kaç kez yazmıştım hatırlamıyorum artık. sanki bütün şampiyonlukları tc ile kazanmış gibi bu konuda bilgisi olmayanları kandırıyorsun. ayrıca rekabete gelirsek. bak bakalım schumacher her zaman en iyi araca mı sahipti. 94-95-2000-2003 ? kerem isimli arkadaş alttaki yorumlarda cevabı vermiş zaten. neyse daha fazla uzatmaya gerek yok çarşı izninde vaktimi heba etmeyeyim 🙂

  47. sana göre efsane kim söyle bilelim . kim mesela senna prost örnek ver

  48. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    katılıyorum sana dediklerin hepsi dogru.

  49. schumi efsane falan değil. sadece doğru zamanda doğru yerde bulunmuş birisi. vettelin alonso ve hamilton'un şampionlukları kadar şampiyonluğu var, bu sene 4 şampiyonluk olacak ama vettel efsane falan olmayacak. şampiyonluktan daha önemli olan senin sürdüğün çağdaki sürücüleri yenebilmendir. hızlı araçla takımın 1. pilotuyken şampiyon olmak herkesin yapabileceği birşeydir. aracında illegal tc varken buna rağmen yarışmak bir pilotun kariyerinde koca bir lekedir.

    video da schumi'nin geçilmeyi hazmedemediğinin göstergesi. alonso'nun dediği gibi schumi sürmeyi unuttuğu için geçilmedi, yeni jenerasyon onun biraz havasını aldı, iyi oldu. çünkü grid 10 yıl öncesinden çok daha rekabetçi.

  50. Eray Parlak avatarı

    Ben schumacherin yerinde olsam rubens üstüne kırdığında aracı oynatmazdım..

  51. Eray Parlak avatarı

    Bu savunmayı neden okadar abarttılar ilginç.
    Adam içeriyi kapatmaya çalışıyor rubensde inadına kapattığı yerden geçmeye çalışıyor ne var bunda

  52. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Yıllardır bu sporu takip eden bir seyirci olarak, Schumacher'in efsane olmadığını söyleyen kişileri görmek gerçekten beni hayal kırıklığına uğratıyor. Senna'nın daha iyi olduğunu söyleyen kişiler Senna'nın neler yaptığından haberi yok. Sadece yaşamını yitirdiğini biliyorlar, açıpda birgün 1 yarışını izlemişler mi ? Senna harika bir yarışcıdır, ama onu Bu kadar önemli yapan sürüşü değil ölümüdür. Schumacher her galibiyetini "EFSANE"liğini sürüşüyle yeteneğiyle kazandı. Bunu rahatca söyleyebiliyorum, çünkü yıllardan beri onu seyrediyorum. Yeteneğini herkesden çok biliyorum.

    Schumacher temiz değilse Senna hiç temiz değil. Sadece olumlu şeylerine bakmayın. Bana göre Schumacher Senna'dan çok daha iyi bir yarışcı ve daha temiz.

  53. Haklısın. Sporun içinde ahlaklı adam çok çok az. Elbette başarıya açlar ve görünen o ki bunun için elinden geleni yapıyorlar.

  54. Umut taraftarlık bunun adı.Değiştiremezsin böyle yürü gider.Bize her yer SCHUMACER 🙂

  55. Ha bir de ahlak bekçileri için tarihin en iyi futbolcusu gösterilen maradona kokainman,kavgacı,elle gol atan muhteşem bir profesyonel! Ahlak arıyorsanız gidin paralel evrene orada izleyin sporu.
    Bernie gibi bi adamın olduğu sporda ahlak mı arıyorsunuz?

  56. İmkanı olsa emin ol yapardı.Başarıya giden her yol mübahtır.senna 91 japonya finalinde ne olduğunu gösterdi.Tur bindirdiği İrvine ın kendisini geçmesi sonucu yarış bittiğinde hemen dövmeye çalışması falan.Çok ahlaklı bir pilottu yani:) Pist üzerinde ahlaki açıdan kimse diğerinden üstün değil.Schumi nin bu kadar çok vukuatı bulunmasının nedeni başarıyı en çok seven adam olmasından kaynaklanıyor.Doğru değildir hareketleri ama abartılacak bir şey yok.Üç tane yapanla 10 tane yapan arasında fark yok.

  57. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    katılıyorum .

  58. Senna ne yapmış Schumacher'e? Duvara mı sıkıştırmış? Kasıtlı mı çarpmış? Pist dışına çıkıp geri dönerken üzerine mi kırmış?

    Yedi dünya şampiyonluğu olan pilotun monakoda virajı alamamasına gerek yoktu 🙂

  59. Schumacher, Senna'nın Adil Olmayan Sürüşünü Şikayet Ediyor

    Kısaca; Ayrton oldukça yavaştı. Sürekli olarak ondan hızlıydım ancak geçme şansı bulamadım. Yaklaşık 10 tur sonra benimle oynamaya başladı. Yarışı tamamlayamayacağını biliyordu. Onu geçemeyeceğim dar virajlarda frene asılıyordu ve sonrasında düzlükte uzaklaşıyordu. Bir ara geçmeme izin verdi ancak sonrasında tekrar geçip hava koridorundan çıktı. Bunu yapınca diğerleri beni geçme şansı buldu. Ayrton'dan memnun kalmadım. 3 kez dünya şampiyonu olmuş birisinin böyle bir şey yapmasına gerek yoktu.

    1992 Brezilya GP

  60. Avatarların da Senna'nın fotoğrafı bulunanların söyledikleri çok ironik geliyor.

    Bu posizyonu öyle bir konuşuyorlar ki, destekledikleri pilotun ve onun zamanında kilerin yaptıklarından bir haberler. Birbirlerinin üzerine direksiyon kıran adamlar hemde güvenliğin üst düzey olmadığı zamanda (!)

  61. akbuyucu; "Senna nın sorgulanmamasının bu kadar büyütülmesinin nedeni başarıları değil pist üzerinde ölümüdür"

    kesinlikle. sana o kadar çok katılıyorum ki.

  62. He he piskopatın önde gideni senna dır f1 den bir habersiniz.

  63. aman allahım her izledigimde tuylerim diken diken oluyor . hangi hırs bir yarıscıyı katil olmaya bu kadar yaklastirabilirki. schumi bu yuzden yalnizca rekorlarin efsanesidir . baska bir sey degil.

  64. Senna piskopattır fikrine gerçekten katılıyorum,hız konusunda bazen kendini kaybettiğini ve araçtan inince kendine geldiğini defalarca söylemiştir,özellikle de yılını hatırlamıyorum ama monaco pistinde bir turu var ki arkasındakine devasa fark açmış bir sıralamaydı yanılmıyorsam,araç içinde ayıldığımda artık korkmuş vaziyette yavaşlamam gerektiğini düşündüm diye ifadesi mevcut,pist üstünde hele bir de sinirlenirse ölümüne yarışacak tek isim vardır o da SENNA,bu onu gerçekten piskopat yapıyor,adilane tavırları olmuştur ama schumiye nazaran çok daha sert ve acımasızdır diye düşünüyorum,eğer ki hayatta kalsa ve schumi gibi çaylak yeteneğin kendisine kafa tuttuğuna defalarca şahit olsa,ozaman tavrını daha iyi görürdünüz ama ne yazık ki önümüzde örnek olarak sadece prost mücadelesi mevcut…

  65. Kesinlikle katılıyorum, schuminin de zorluk çıkarttığı bariz pilotlar mevcut, hatta sayabilirim, hamilton-barrichello-montoya çok bariz çoğu zaman button da dahil bu gruba,ama button diğerlerine göre çok daha az,bu pilotlar biraz da schumi üzerinden çeşitli açıklamalar yapmış isimler, alonso da bu gruba dahil olabilirdi,özellikle 2006 da çok iğneleyici açıklamaları vardı,ama daha sonra her fırsatta schumiye olan saygı ve sevgisini dile getirdi ve şuan araları şeker şerbet=)
    Yani en az bu barrichello olayı kadarı montoyada da oldu diyebiliriz,ama hamilton ve button ile olan mücadeleleri daha kurallar dahilindeydi,tatlı sertti yani,biz buradan bile bir pilotun diğerini geçmek isterkenki tavrını az çok anlayabiliyorken pistin ve araçların dilini çok iyi bilen usta pilotlar arkasındaki kendisini sadece geçip gitmek mi istiyor yoksa ezip geçmek mi istiyor çok rahat anlıyorlardır,ve cevapları da ona göre oluyordur diye düşünüyorum. Çok rahat geçenler de mevcut,mesela alonso veya vettel veya webber veya rosberg veya senin dediğin gibi kimi çok aman aman tepki görmezler schumiden,tabi şayet araçları bariz hızlıysa,yoksa tabi ki schumi her halükarda yol vercek demiyorum, schuminin aracı daha yavaşsa bu pilotların geçmelerine nispeten daha az zorluk çıkarır,webber bazen sıkıntı yaşayabilir,ama webber de sivri dilli arkadaş=) hatta schumi yıllarca bize tur bindirdi şimdi sıra bizde bile demişti yakın zamanda=))
    Durum bu,yorumlara açık ama benim gözlemim bu,senin düşündüğün gibi düşünmemek elde değil…

  66. Kesinlikle katılıyorum, schuminin de zorluk çıkarttığı bariz pilotlar mevcut, hatta sayabilirim, hamilton-barrichello-montoya çok bariz çoğu zaman button da dahil bu gruba,ama button diğerlerine göre çok daha az,bu pilotlar biraz da schumi üzerinden çeşitli açıklamalar yapmış isimler, alonso da bu gruba dahil olabilirdi,özellikle 2006 da çok iğneleyici açıklamaları vardı,ama daha sonra her fırsatta schumiye olan saygı ve sevgisini dile getirdi ve şuan araları şeker şerbet=)
    Yani en az bu barrichello olayı kadarı montoyada da oldu diyebiliriz,ama hamilton ve button ile olan mücadeleleri daha kurallar dahilindeydi,tatlı sertti yani,biz buradan bile bir pilotun diğerini geçmek isterkenki tavrını az çok anlayabiliyorken pistin ve araçların dilini çok iyi bilen usta pilotlar arkasındaki kendisini sadece geçip gitmek mi istiyor yoksa ezip geçmek mi istiyor çok rahat anlıyorlardır,ve cevapları da ona göre oluyordur diye düşünüyorum. Çok rahat geçenler de mevcut,mesela alonso veya vettel veya webber veya rosberg veya senin dediğin gibi kimi çok aman aman tepki görmezler schumiden,tabi şayet araçları bariz hızlıysa,yoksa tabi ki schumi her halükarda yol vercek demiyorum, schuminin aracı daha yavaşsa bu pilotların geçmelerine nispeten daha az zorluk çıkarır,webber bazen sıkıntı yaşayabilir,ama webber de sivri dilli arkadaş=) hatta schumi yıllarca bize tur bindirdi şimdi sıra bizde bile demişti yakın zamanda=))
    Durum bu,yorumlara açık ama benim gözlemim bu,senin düşündüğün gibi düşünmemek elde değil…

  67. O senin düsüncen ama gerçekler böyle söylemiyor 🙂 Ne yeteneği sergileme anlamında ne de elde edilen başarılar anlamında Senna Schumacher e denk olamaz tabiki bu iki pilotda büyük pilotdur ve çok zorlu koşullarda üstün pilotajlar yetenekler göstermislerdir ikisi içinde bu örnekler rahatlıkla verilebilir.Ancak Schumacher çaylak sezonunda bile Senna ya ciddi kafa tutan bir pilottu performans anlamında gümbür gümbür f1 e ayak bastı Schumacher Senna kadar hızlı agresif ama daha yetenekli bir pilot du.Senna o dönem en fit zamanında f1 in ağası konumunda bir pilotdu minibiscü vari istediğinin önüne kapıyı kapatan insanların çekindiği gaz kestiği istediği gibi giden piskopat bir pilotdu senna işin doğrusu bu.
    Bu dönem olsa hepsinde kaza yapardı örneğin.
    Peki Senna ne yapmış öve öve bitiremiyoruz toplam kariyerinde ne yapmış karnesi nasıl hiç parlak değil onu söyleyim e neresinden tutacağız hırslı adam medyatik bir isim karizmatik ve hızlı genel özellikleri bunlar Diğer tarafta hız olarakda agresif olarakda son dönemlerine hiç aldanmayın hatta ferrari dönemlerine aşırı agresif hızlı bir pilot schumacher başarı anlamında daha başarılı ferrari dönemlerine kadar en iyi olmayan araçlarla inanılmaz başarılı pilotajıyla senna dan çok daha başarılı bir pilot neyi kıyaslıyacağız.Bir pilotun en büyük kıyas noktası altınızda en iyi araç olmaksızın yaptıklarınızdır bu sizin kalitenizi gösterir pilotajınızı yeteneğinizi bu noktada hız herşey değildir den yola çıkarak bir senna ya bakalım bir de 1992-2000 arası schumacher e bakalım neler yapmıslar o 8 yılda en iyi uzak ara hızlı bir aracı yoktu schumacher in 2000 li yıllarda olduğu gibi.
    Ama neler yapmış pilotajıyla mukayese dahi edilemez kimseyle.Bütün kariyerinde hızlı denk daha yavaş araç ama hep ilk 3 içinde olmuş bir pilotdan bahsediyoruzYok vites v.s örn vermissin bir dünya örnek veririm schumacher le ilgili yetenek anlamında efsanevi yarıslar.Yani açık yok her anlamda başarılı her koşulda başarılı azimli hırslı yetenekli bunları en iyi kombine eden neticeye ulaştıran tilki kadar kurnaz bir pilot dan bahsediyoruz.Sonra herkes yardım sever olmak zorundamı bu asli görev mi schumacher de dünyada ihtiyac sahiplerine milyonlarca dolarlık fonlarla en çok yardım edem sporculardan biri bunu biliyormusunuz.Schumacher senna için bir kıyas noktası değildir hiç bir anlamda.

  68. ooo hocam sen ona gelirsen işin yetenek boyutuna ordada toslarsın 5.vitesi takılı olduğu halde ispanya gp de 42 tur boyunca nerdeyse normal tur zamanlarında turlar attığını sen biliyormusun.
    Yağmur altında 96 yılında çokta iyi olmayan aracıyla ki yağmurda farklar azalır is pilotaja kalır herkese 4 sn fark attığını biliyormusun hemde hangi pilotlara?2003 kanada gp de frenleri iflas noktasına gelmis aracıyla yarışın büyük bölümünde neler yaptığını biliyormusun kim yapmış bunları.
    Önce açın okuyun bu adamın bu dünyadan olmadığını görürsünüz.
    Hiç bir anlamda senna schumacher le kıyaslanamaz yanına dahi yaklaşamaz.
    Senna nın sorgulanmamasının bu kadar büyütülmesinin nedeni başarıları değil pist üzerinde ölümüdür.

  69. abd'de de kızdı, ama hıyarı malezya da dedi. 😀

  70. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Vettel bu demiştir yani 🙂

  71. Benim hatırladığım lewis abd de veteli geçmişti bizimde şımarık çocuk kartikeyhana kızmış ti

  72. Ben Barrichello'nun Şumi aleyhine konuştuğunu hatırlamıyorum. Belki de öyledir ama o kadar takip ettim, denk gelmedim. Hep Ferrari'nin tavırlarından bahsetmişti ki o tür konuşmaları Ferrari içindeyken de yapmıştı. Video, 1:00

    Ki Ferrari aynı tavrını Irvine, Barrichello ve Massa'ya da uyguladı ve bunu yapmaya devam ediyor. Üretici takımları sevmem, Ferrari'nin yeri ayrı, onu garaj takımı olarak görmek gerek ama onlara bir türlü ısınamamamın sebebi bu. Tamam ikinci pilot kavramı oldukça mantıklı ama idare ediş biçimleri berbat.

    Bu olaya gelince. Geçiş yapmak için iç tarafı kapmalısınız ve Barrichello da bunu yapıyor. Schumacher de geçilmemek için iç tarafı kapatmalı, o da onu yaparken bir anda Williams aracını yanında buluyor. Buraya kadar sorun yok zaten. Ama sorun, yanındaki aracın yanına kadar geldiğini gördükten sonra onu sıkıştırmaya devam etmesinde.

    Hadi biz seyirciyiz. Hakemler ne yapmışlardı? Anında diskalifiye anlamına gelen siyah bayrak göstermeye çok yaklaştıktan sonra bir sonraki yarışta 10 sıra grid cezası vermişlerdi. Schumacher de hatalı olduğunu kabul etmiş ve Rubens'den özür dilediğini belirtmişti.

    İzlerken bizim için harika bir görüntüydü kuşkusuz. Ancak bizim TV karşısında alacağımız keyif için pilotların kendilerinin veya başkalarının canlarını fazlasıyla tehlikeye atmamaları gerektiğini düşünüyorum.

  73. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Sanki malezya'da olmuştu o olay 🙂

  74. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Olabilir herkesin görüşü kendine dostum 🙂

  75. Tabikide hangi pilot hıyar ünvanını yer ( abd 2012)

  76. Rubens Ferrari yıllarındaki ezikliğini tabiri caizse bu yarıştaki bu pzisyonla kusmuştur.Önünüzde sağ tarafı kapayan,gayet sıkı savunma yapan bir pilot varken koskoca sol tarafı tercih etmeyip ben iğnenin deliğine atak yapacağım derseniz ve sağ tarafı tercih ederseniz,tutarsa hem şov yapmış olursunuz hem de mağduru oynayıp önünüzdeki pilotu hedef tahtasına otutturursunuz.Rubens burda bir kumar oynadı ve kumarı tuttu olaki aracın hakimiyetini kaybetseydi hem kendisine yazık olurdu hem önündeki pilota(bu kim olursa olsun)Bir insan kinine bu kadar yenik düşer mi hayret doğrusu.

  77. Bana göre de Karthikeyan efsanedir. Var mı ötesi? 🙂

  78. Şunu soylemek isterim o kazada prost sucludur ayrıca yaristan sonra senna gayet uzgundur çünki o yarismak istemisti ayrıca 1989 senesinde prost ona bilerek vurur buna rağmen senna pes etmez yarışa devam eder bunu hiçbir pilot yapmaz ve prost onu şikayet eder ve şampiyonlugu elinden alır buna ragmen senna bir şey yapmaz sennanin bir sözü vardır bu konuyla ilgili prost kendini gelistirmek yerine bana saldirdi ben olsam kendimi gelistirirdim o hep kendini gelistirmeye çalıştı bu pilot efsane olmasinin bir sebebide o pilot senna resmen öleceğini hisetmistir senna en büyük efsanedir shumi 'yle de sennayi asla karsilatiramazsin kusura bakma

  79. Dikkat ettin mi bilmiyorum; ama Schumi genelde adamına göre muamele ediyordu. Kimi gibi yarışlarda diğerlerine nazaran daha adaletli geçiş yapan pilotlarla girdiği mücadlelerde pek sıkıntı çıkartımıyordu. Mesela Koba gibi kamikazelik tarafı ağır basan her ne olursa olsun geçiş yapayım diye düşününlere farklı davranıyordu. Burda da Rubens pite yeni girmiş, yeni lastiklerle tur başı 2 saniyeye yakın daha hızlıydı ve geçmesi kaçınılmazdı. Orda geçiş yapmasa bir sonraki virajda geçmesi neredeyse kesindi. Rubens ki Ferraride yıllarca yarışmış ama yarışırken dut yemiş bülbülken Ferrariden ayrılır ayrılmaz çenesi düşmüş bir adam. Ferraride belki ayrımcılığa uğramış, eşit muamele görmemiş bu demek değildir ki bunun sorumlusu Schumi. Böyle bir geçmişe sahip Rubens Schumiyi pist üzerinde geçme fırsatı bulur da kaçırır mı? Sonuna kadar şansını zorladı. Tabi Schumi de kimseye eyvallah demeyeceğini hepimiz biliyoruz o da biliyordu. Hatta Schumi ona sol tarafı bırakmıştı o da inadına diğer tarafı seçti ve olan da buydu. Eminim o araçta başka birisi olsaydı böyle bir olay yaşanmayacaktı.

  80. Pardon a, a sen ne dediginin farkinda mısın sennayla scuhmiyi asla karsilastiramazsin senna f1 in gelmiş gecmis en iyi pilotudur prostun ona karşı neler yapmasina ragmen sampiyon olmustur belçika antreman turları o bir pilot kaza yapar ve o aracindan inip o pilota inip yardim etmistir san marino da bir pilot ölür senna ağlar schuamer kendi ağzıyla der o yarış sa ben 2 ci olurdum şimdi susmalisin bence bu adam brezilya gibi bir piste aracı 6 . viteste takılı kalır buna rağmen bu adam bu yarisi kazanır

  81. Sen şaşırdın galiba prost pol falan almıyor orda senna polü alıyor sonra pol kirli tarafa taşınıor kaza olmasının sebebide bu,

  82. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Böyle insanlarla tartışmak çok iyi ya. 🙂 Herkes istedigini efsane yapar .

  83. Schumacher efsane değil ki o f1 in kendisi bunu hala anlayamadınmı:) Gerçekleri tarih yazar tarihide Schumacher:)

  84. Senin canın sağolsun:)
    İnsanlar zaman zaman gerçeklere değil inanmak istediklerine inanırlar bu herkesin en doğal hakkıdır.

  85. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Tek Efsane SENNA'dır .

  86. Hehe 65 pol 41 zafer bu kadar iyi pilot.İlk sıradan kalkacak bir araca 65 defa sahip olmus bunu galibiyete yansıttığı orana bak.He karıştırmayalım bugünün mgp si gibi değil o Mclaren.Öyle sadece sıralamada hızlı v.s değil.Tabi rakipleri de iyi ama bu oran çok zayıf bir oran. Asırı hırslı yağmur performansı iyi hızlı asla temiz olmayan üst düzey bir pilotdu.Schumacher bütün bu özelliklere sahip ama ondan çok daha yetenekli bir pilotdu bu yüzden herşeyin sahipi Schumacher senna değil.Geriden gelip yarış kazanabiliyormusun pilotajınla kendini yukarı tasıyabiliyormusun benim için en büyük pilot o dur.Schumacher ferrariye gelene kadar gridin en hızlı 3.aracıyla 2 sampiyonluk bir dünya galibiyet aldı gerilerden gelen aracıyla pilotajıyla.4 pol aldığı sezon benetton da ki en iyi araç değildi benetton o araçla sampiyonluk kazandı böyle bir kariyer böyle bir yetenek başarı kimde var mesele budur.Senna Schumacher in çaylak haliyle zor başediyordu bilmiyorsunuz yazıyorsunuz birseyler.

  87. Yeni nesil senin gibi senna yı ismen bilir senna pist üzerinde öldüğü için mağdur dur hiç kötü taraflarına bakılmaz bu yüzden sen onu tertemiz sanıyorsun efsane görüyorsun.Ama Schumacher hem geçmis nesil le hemde bugünkü nesil le arasında köprü kurduğu için herkes tarafından bilinir sevmeyenler tarafından sa herşeyi masaya yatırılır.Ayrıca en iyi olduğu için bu kadar eleştirilmesi hep eksiğinin aranması sicilinin sorgulanması bunların hepsi en iyi olduğu için zaten schumacher i tartışan birisi senna dan hiç bahsetmesin senna ne yapmış bakalım kariyerine ne yapmış mukayese dahi edilemez Schumacher le.f1 denildiğinde ilk akla gelen Schumacher dir yaptıklarıyla öyle laf la değil.Bilmiyorsun anlatayım.Schumacher en çaylak döneminde Senna ya kök söktürüyordu.Tabiki senna üstündü senna olgun en fit zamanında bir pilotdu.Ancak schumacher kafa kafaya mücadele ediyordu senna gibi bir pilotla daha o dönem.Bir bakalım öyle lafla filan değil Schumacher senna ile olan rekabetinde 3 yıl daha zayıf bir araçla rekabet halindeydi.Senna 65 pol de 65 defa ilk sıradan kalkmış 41 defa kazanmış.Birde bakalım Schumacher e 68 pol yaklaşık senna ile aynı yarış galibiyetine bakalım 91 defa iş bitmiştir.Bu kadar geriden gelip sizi ilk sıraya 68 defa koyacak bir araç kombinasyonuna rağmen bu orandan 91 defa kazanıyorsanız bu sizi en yetenekli en büyük pilot yapar ben verilerle konusurum yapılan ise bakarım.Alonso ya bakalım ferrari sıralamalarda iyi değil ama yarış performansı gayet iyi hızlı bir araç 2 yıldır peki alonso sıralama performansı iyi olmayan ama yarışta hızlı olan araçla rbr ile sampiyonlukda ne kadar rekabet ediyor ne kadar galibiyet alabiliyor? Bir kere geri düstünüzmü sıralamalarda geriden gelip öyle yarıs kazanmanız araç iyide olsa alonso örn. olduğu gibi hiç de kolay değil İşte schumacher böylesine özel bir pilot.
    Senna neden efsane biliyormusun 94 imola da pist üzerinde hayatını kaybettiği için.Tamam senna büyük pilot ama asla bir schumacher olamaz kıyas dahi edilemez.Yazmışsın senna tertemiz schumi kirli ye getirmişsin meseleyi senna nın bundan daha kötü bir çok sicili var.Senna piskopat bir pilottu bu işlerin en önde gideni odur.

  88. evet kesinlikle 🙂

  89. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Senna tek ne derseniz deyin 🙂

  90. video ya bakarsanız yarış çizgisini tamamen kapatıyor arada 30 ila 50 cm var kaza olmaması çok büyük tecrübeyle haraket etmesi bareichello nun mercedes zaten yavaş tı o yarışta bir tur sonra olsa orta sectör de bile geçileceğini bile bile bu kadar sert savunma yapması tarafımca anti patiye neden oldu

  91. Aynen öyle bu mücadeleler hep vardı Modern f1 diye tarif ettiğimiz işin pilotaj kısmının azaldığı f1 de bu tip kapışmalar görülmez oldu.Mücadele adı altında birbirleriyle çarpısan araba oynayan pilotlarıda biliyoruz hemde koca pist alanı üzerinde onca kaçıs alanı varken.Ama burada bu kadar dar bir alanda sonuna kadar zorlayan iki pilot görüyoruz birbirine çarpmadan isi sonlandıran.Gene raikkonen schumacher mücadelesi var akıllarda tekerlek tekerleğe milimetrik hesaplarla sorunsuz geçilen.Bu mücadeleleri bu tip tehlikeli geçisleri savunmaları prost da yapıyordu senna da eskiden gene schumi de hepsi yapıyordu.Dediğim gibi bu işleri sorunsuz yapabilen pilot sayısı da azdır ona da değinmek gerekir bu is ustalık ister kimileride massa -hamilton-maldonado çarpışan arabacılık oynar böyle daracık alanda da değil koca çayır çimende:)

  92. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    O yüzden herkes Senna'ya mı diyor?

    Yolun ortasında arabayı bıraktı ?

    Rakibinin üstüne sürdü diye .?

    TEK EFSANE SENNA'DIR UNUTMAYIN ..

  93. Bu gerçekten çok sert bir karşılıktı, yani belki çok eski yıllarda böyle şeyler görülebiliyordu ama modern F1 için bu cezalıktan da biraz öteye geçmiş,ilk senesi olması, geçilip durmayı ve yenilgiyi hazmetmeyi öğrenmeye yeni başlaması bu hareketi doğurdu diye düşünüyorum,bir de schumiyi haklı çıkarmaz ama barrichello çok konuşuyordu o sene hem schumi hem ferrari yılları hakkında ileri geri…

  94. savunma sert olabilir ama adil değil diye birşey yok. kaza oldumu hayır, tam araç geçebilcek kadar yer bırakmış schumacher, baricello da girdi. 2 side tecrübeli, tororossolar gibi yol mu vericek

  95. Bu dediklerinin aynısını misliyle Senna yapmıştır, sporun tarihinden bi habersin.

  96. Senna da bunları yapıyordu.f1 de temiz hiç bir pilot yoktur herkes belli dönemlerde özellikle zirve yarışında olan pilotlar bunları bir şekilde yapar.
    Örnek mi istiyorsun hemen vereyim ki efsane kavramını bir daha gözden geçir çünkü temel aldığın nokta yanlış bir nokta.
    ÖRN:1990 Japonya GP. Sezonun son yarışı. Sıralamalardan önce Senna şöyle bir demeç veriyor: "Eğer Prost benim önümde başlarsa ona çarpacağım". Sıralamalarda Prost Ferrari'si ile pol pozisyonunu elde ediyor. Netice bu ikilinin kazası da yarışda cereyan ediyor.İkiside yarış dışı kalıyor ve son yarış öncesi 7 puan önde olan senna şampiyon oluyor.Bana sorarsan yarış kazası derim ancak ortada bir niyet var ve çok kurnazca yapılan kazalarda biliyoruz heleki böyle üst düzey pilotlar için kısacası mide bulandıran bir hadisedir hemde şampiyonluğu belirleyen bir hadisedir.Yani dolu örnek var aç bak o dönem videolarına bak pilotların üzerine nasıl kapı kapadığına aç bak bugün o sekilde pilotlar araçları kullansalar yüzde 99 hepsinde kaza olur.http://www.youtube.com/watch?v=5MEG88C3Mp0

  97. formula 1 bu. kıyasıya, ölmek pahasına yarışmak, harika mücadelelere sahne olması. ve çok önemli bir parçası da kazalardır. onlarca insan tanıyorum f1 ile sadece kazaları takip eden, ilgilenen. zaten burdaki çoğu kişinin bile daha f1 tutkusu başlarken yaşanan kazalarında etkisi oldu.
    ben, f1 i takip etmeye başlayan birini, schumi şu virajı sorunsuz döndü harika pilot bu, bundan böyle schumiyi tutacağım diyerek desteklemeye başladığını görmedim. yoktur zaten böyle biri.

    f1 de yarışan pilotlar da ölümü göze alarak oturdular o koltuklara. şimdi kalkıpta böylesine çetin, mükemmel bir mücadele sonucunda, o geçiş esnasında hazzın doruklarına çıkamayıp sadece o pliotun hayatını düşündüysen bence boşuna izliyorsundur formula 1 i.
    zaten bu düşüncelerin çoğalması f1 i iyice oyuncak gibi yarışan araba serisine çevirmiş durumda.

    ayrıca, burda tüm suçu schumachere atmakta yanlış olacaktır.

    son olarak benim bu video da gördüğüm, limitlerin sonuna kadar kullanılarak yapılan bir savunma şekli ve aynı zamanda yaşanabilecek olası bir kazayı bile göze alıp, yine sınırları sonuna kadar zorlayarak kullanan ve geçiş yapan bir pilot.

    formula 1 bu bence. formula 1 bu geçiş bence. raikkoenenin doğru anı bekleyerek zaman kaybederek sıradan bir geçiş yapması değil bence.

  98. Kolay bir sey değil Schumacher o dönem tarihte çok ender görülecek bir sekilde sıklıkla mekanik problemler pit ekibinin inanılmaz hataları v.s sürekli sıkıntılar la boğuşuyordu.Üstelik araç dayanıksızlığı ile ilgisi de yoktu bunların örn. rai de problemler yaşardı ancak orada araç faktörü vardı.
    Ama burada diğer araç ta hiç problem yaşanmaması sürekli aynı araçda problemlerin yaşanması sürekli stratejik hataların yarış içinde ve sıralamalarda boy göstermesi ruhsal anlamda motivasyon anlamında schumacher i epey etkiledi.Schumacher zaten köken itibariyle aşırı derece de agserif bir pilot her ne kadar 2000 li yıllarda bunu dizginlemis olsada özellikle burada az insanın bildiği üzere 93-2000 arası ele avuca sığmayan bir pilot tanıyoruz sürekli saldıran ısıran pit odalarını basan:) yaşadıkları biraz onu geriye doğru götürmüş.Yoksa schumacher ikinci kariyerindede yarış performansında fena değildi son sene tavan yaptı hatta.
    Ben agresifliğini bu faktörlere bağlıyorum bunlar kolay hadiseler değil.

  99. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    İşte ben bu yüzden Schumacher'i sevemiyorum .Hazmedemiyor .

    -Yolun ortasında arabayı bırakıyor

    -Bile bile kaza yapıyor

    -Bile bile rakibine çarpıyor.

    Benim için tek efsane SENNA'dır. Hamilton'nın dedigi gibi

  100. Zonta orada olsaydı tost olurdu heralde arada 🙂

  101. O sırada bunun bir geçiş olduğunu düşünmedik aslında. Konu Barrichello'nun oradan sağ salim çıkabilmesiydi. İşin sonunda geçebilmiş olması da güzel tabi.

  102. bana göre de ikinci kez dönüş yapıpta başarılı olamayan bir adamın geçişi hazmedememesi bukadar sert olmamalı savunmalar adam ölebilirdi

  103. DreamOfWinD  avatarı

    Zonta da orada olsaydı olabilirdi belki. 😀

  104. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    bana göre bu geçiş f1 tarihinin en iyi geçişleri arasında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir