Stefan Bradl Laguna Seca'da Sürpriz Bir Şekilde İlk Polünü Kazandı

yazar:

kategori:

Şampiyona lideri Marc Marquez, LAguna Seca’daki sıralamaları domine edecek gibi görünüyordu. Sıralamaların son seansına iyi başlayan Marquez, derecesini geliştirmek isterken kaza yaptı.

Son ana kadar Marquez ilk sıradaki yerini korusa da Bradl son anda Marquez’i 0.017 sn geride bırakarak MotoGP’deki ilk polünü kazanmış oldu.

Marquez ikinci sırada kalırken onu Gresini Honda’dan Alvaro Bautista takip etti ve böylece gridde ilk çizgiyi Honda sürücüleri doldurmuş oldu.

Sorunlar yaşayan Cal Crutchlow 5. olurken onun hemen önünde Valentino Rossi yer aldı.

Almanya’da kaza geçiren Jorge Lorenzo ve Dani Pedrosa yarışa katılacaklar ve sıralamalarda 6 ile 7. sıraları kazandılar.

 

Pos  Rider             Team/Bike             Time       Gap
 1.  Stefan Bradl      LCR Honda             1m21.176s
 2.  Marc Marquez      Honda                 1m21.193s  +0.017s
 3.  Alvaro Bautista   Gresini Honda         1m21.373s  +0.197s
 4.  Valentino Rossi   Yamaha                1m21.418s  +0.242s
 5.  Cal Crutchlow     Tech 3 Yamaha         1m21.420s  +0.244s
 6.  Jorge Lorenzo     Yamaha                1m21.453s  +0.277s
 7.  Dani Pedrosa      Honda                 1m21.728s  +0.552s
 8.  Andrea Dovizioso  Ducati                1m22.026s  +0.850s
 9.  Bradley Smith     Tech 3 Yamaha         1m22.075s  +0.899s
10.  Nicky Hayden      Ducati                1m22.090s  +0.914s
11.  Aleix Espargaro   Aspar Aprilia         1m22.099s  +0.923s
12.  Randy de Puniet   Aspar Aprilia
13.  Hector Barbera    Avintia FTR-Kawasaki  1m22.808s  Q1
14.  Alex de Angelis   Pramac Ducati         1m23.253s  Q1
15.  Colin Edwards     Forward FTR-Kawasaki  1m23.272s  Q1
16.  Danilo Petrucci   Ioda-Suter-BMW        1m23.323s  Q1
17.  Claudio Corti     Forward FTR-Kawasaki  1m23.616s  Q1
18.  Yonny Hernandez   PBM Aprilia           1m23.875s  Q1
19.  Karel Abraham     Cardion Aprilia       1m23.919s  Q1
20.  Michael Laverty   PBM-Aprilia           1m23.987s  Q1
21.  Hiroshi Aoyama    Avintia FTR-Kawasaki  1m24.235s  Q1
22.  Bryan Staring     Gresini FTR-Honda     1m24.756s  Q1
23.  Lukas Pesek       Ioda-Suter-BMW        1m24.809s  Q1

Yorumlar

  1. yarış 00:45 başlayacakmış.

  2. yarış abd de olduğundan 00:00 da 🙂

  3. Ben de Marguezden eminim Moto gp yi domine edeceğinden gelmiş geçmiş en iyi moto gp yarışçısı olacağından.Daha ilk sezonunda 20 yaşında olmasına rağmen göstermeye başladı bile.Eğer bir aksilik olmazsa 10 yıl içinde bütün rekorları neredeyse kırar diyorum.

  4. Bradl ona rağmen aldı çünkü zaten adam gibi zaman derecesi yapan Prototip takım sürücüsü kalmadı pistte de ondan aldı. Lorenzo Pedrosa sorunlar yaşıyordu Marquez de son turlarını atamadı. Geriye kim kaldı zaten Prototip fabrika takımı motoruyla yarışıp sezon boyunca şampiyonluğu kovalayan ? Başka biri kaldı mı ki pistte ? İlk 3 sırada zaten 1 tane fabrika takımı 2 tane uydu takım var farkındaysan. Normal koşullar altında yapılmış bi sıralama olsaydı Lorenzo Pedrosa ve Marquez zaten ilk çizgiyi kapatıcaklardı bu ortada…

  5. yarış gece 12 mi? tam saati bilen varsa yayınlayabilirmi burada.

  6. Şöyle bir ayrıntı var ama kardeşim..

    Bradl LCR Honda sürücüsü…Şimdi LCR Honda ile normal Honda,Yamaha,Tech 3 ve Ducati gibi takımlarla bir mi?
    Bradl burada ki pol pozisyonunu buna rağmen aldı.

  7. "Marquez'de teknik göremiyorum" diyip ilk paragrafi "teknik pilot hata yaparsa kaybeder. Aynı Marquez'de olduğu gibi" demek ironik olmuş.
    Ayrıca Marquez için Pedrosa ve Lorenzo malum sakatlıkları yaşamasa bu kadar yakın olabilir miydi diyorsun ama aynı şey Bradl için de geçerli değil mi ? Marquez düştü ve son turlarını atma fırsatınıu kaçırdı sıralamaları izlediysen eğer. Pedrosa ve Lorenzo'da dediğin gibi sakatlıklarla uğraşuyor zaten. Bütün bunlar varken anca Pole'ü alıyor Bradl ama sen gelip Marquez için öndekileri hep arkadan takip etti, sakatlık yaşadılar da anca yetişti diyorsun sezonun ikinci yarışını kazanmış olup tarihin en genç yarış kazanan sürücüsü ünvannı ele geçirmiş bi Marquez için ama Marquez Pedrosa ve Lorenzo'nun sorun yaşadığı bi sıralama turlarında Pole'ü alan Bradl ilah oluyor birden…

  8. Abi Marquez'de teknik denen şeyi ben göremiyorum nedense.Marquez mücadeleci olucağım derken çok hata yapan bir pilot ki bu onun başını yakıyor zaten.Moto Gp'de iki türlü pilot vardır tekniği iyi olan ve garanti/kontrollü sürüş yapan.Eğer teknik pilot bol hata yaparsa o baştan kaybeder.Aynı Marquez'de olduğu gibi.

    Bradl daha garantİ sürüyor ve kendisini garanti altına almayı biliyor.Motor Yarışlarında ise önemli olan nokta bu.Fazla agresiflik Moto Gp'de bir pilotun başını yakan en büyük faktördür.Bundan dolayı hep Marquez agresifliğine kurban olup kaybediyor.

    Ayrıca LCR Honda ile Moto GP'de adam estiriyor.Gördüğünüz gibi Pole'de kazandı.Ducati'lerin ve Tech 3'lü Bradley Smith'in önünde.

    Marquez Pedrosa ve Lorenzo malum sakatlıkları yaşamasa bu kadar yakın olabilir miydi bu ikiliye?Ben pek sanmıyorum.Her zaman arka tarafta neredeyse takipteydi.

  9. Bradl iyi bir pilot ancak Moto 2 yi darma duman ettiği falan olmadı
    2011 sezonun yarısına kadar kalex şasisi ile yarıştı diğerlerinin kullandığı suter moriwaki ve ftr den bariz daha iyi tasarlanmıştı bu yüzden diğer sürücülerden bazıları da sezon ortasından sonra kalex şasiye geçti
    2011 sezonunun son 3 yarışında sezon başında 3 yarış puan alamamasına rağmen marquez puan olarak bradl ı yakalmıştı hatta ben şampiyonluğu alacağına inanıyordum ama kaza yapıp son iki yarışa katılamayınca şampiyonluk LÜTFEN bradl a gitti
    Yani sana diyeceğim Yamaha fabrika takımına geçse dahi Moto gp yi domine edebileceğini sanmıyorum
    Marquez e oyna yanlış ata oynama >:)

  10. Kardeşim Bradl büyük yetenek…Bakın bunu ben sezon başından beri diyorum demeye de devam edeceğim.Bu çocuk Yamaha'ya geçtiği takdir de 2-3 yıl Moto GP'yi domine eder.Ben her türlü iddaasına da varım.

  11. Kardeş moto gp nin yeni kahramanı marc marguez dir kesinlikle yaşı daha 20 zirvedekiler içinde en genç olanı. Stefan Bradl ise 24 yaşında, moto2 de şampiyon olduğu sezonda hep ikincilik üçüncülük dördüncülük..vb derecelerle şampiyon oldu birkaç birincilik dışında yani biricilik için çok risk alan gayretli bir pilot değil. O sezon marc marguez neredeyse iki katı birincilik aldı ama özellikle sezon başında yarış dışı kaldığı dört beş yarış yüzünden(acemilik dönemiydi sezon başı daha 18 yaşındaydı)şampiyonluğu kaybetti,bir yada iki yarış daha olsaydı şampiyon olurdu.Bunları Stefan Bradl ı kötülemek için söylemiyorum ama marc marguez kesinlikle bir efsane olma yolunda gidiyor moto gp nin bütün rekorlarını kıracaktır bir aksilik kaza bela olmazsa. rossi nin rekorlarını 10 yıl içinde geçecektir(bunların içinde 7 şampiyonluk ta var)

  12. Moto GP'nin yeni kahramanı hayırlı olsun.Moto 2'de ortalığı darma duman edişinden belliydi Bradl'ın iyi pilot olacağı.

    Bence Yamaha Rossi'yi gönderip yerine Bradl'ı getirmeli seneye.Malum Rossi artık süremiyor.Bradl Lorenzo ile aynı takımda olsa Lorenzo'yu kolay kolay yener.Her iddaasına da varım.

  13. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Tamam Dsmart veriyor evet ama izleyebileceğimiz alternatifler neler? 🙂

  14. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Yarışın saatini bilen var mı? Bir de hangi kanal veriyor?

  15. Bradl Moto2'den yükselmeyi hakeden iki isimden biriydi. Marquez sakatlığından olsa gerek bir yıl kaybetti.

    Lorenzo ve Pedrosa'yı ta tebrik etmek lazım. Cesaretlerine diyecek yok. Hele Lorenzo sakat üstü sakat haliyle polden sadece 0.3 sn, takım arkadaşı "efsane" pilotun sadece 0.035 sn arkasında kalması inanılmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir