Yeni Lastiklerden En Çok Lotus ve Ferrari Fayda Sağlayabilir

yazar:

kategori:

Silverstone testlerinin ardından Pirelli’nin yeni lastiklerinin performans açısından çok farklı olmadığı ancak aşınmanın daha az olduğu düşünülüyor.

Lastiklerin daha istikrarlı olacak olması ilk bakışta Lotus ve Ferrari gibi lastikleri iyi kullanan takımları olumsuz etkileyeceği düşünülse de aslında durum tam tersi olabilir çünkü lastiklerin bu durumunun stratejiler üzerinde etkisi olacak.

Bundan sonra galibiyet mücadelesinde, yarış için seçilen lastiklerin aşınma seviyesi etkili olabilir. Bu sene genel olarak, yüksek aşınma seviyesi nedeniyle yarışta kullanılan ana lastikler sert lastikler oldular.

Ancak aşınma seviyeleri Silverstone’daki gibi olursa o zaman sert lastikten maksimumu çıkarma konusunda sorun yaşayan Ferrari ve Lotus gibi takımlar farklı stratejiler uygulayıp yumuşak lastikleri daha uzun süre kullanabilirler.

Her iki set lastik arasındaki performans farkı 1 saniyeyi bulabileceği için Macaristan’da stratejiler açısından büyük mücadele görebiliriz.

Bunun yanında FIA’nın pit alanında yaptığı düzenlemeler de bu takımlara yardımcı olabilir. Yeni kurallara göre pit alanındaki hız 100 km/sa hızdan 80 km/sa hıza düşecek. Bu da pit alanına girecek olan araçların daha fazla zaman kaybedeceği anlamına geliyor. Daha fazla pit stop yapmak zaman kaybına neden olabileceği için aşınma seviyesi fazla olan takımlar ekstra pit yerine yarış içerisinde daha yavaş kalıp pit sayısını düşürmeye çalışacaklardır.


Yorumlar

  1. şu dönemde hakkında en çok konuşulacak haberlerden biri bu ama biz hala schumacher senna karşılaştırması yapıyoruz. sitenin tamamı ilginç yahu 🙂

  2. Pazar günü havanın 38' 40' derece dolaylarında olacağı söyleniyor.Lotus için iyi bir haber.

  3. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Endişelenmeyin Redbull yapar yine yapacaklarını.

  4. Raikkonen06  avatarı

    Umarım işe yarar yeni lastikler yoksa vettel yine alıp gidecek ve son 3 sezon olduğu gibi sıkıcı olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir