Kubica Galibiyetin Beklentileri Arttırdığını Düşünüyor

yazar:

kategori:

Robert Kubica, Kanada’daki galibiyetin ardından BMW’nin sezonun ikinci yarısında yapabilecekleri konusunda yanlış beklentiler oluştuğunu söyledi.

Şampiyonada liderliği eline alan Polonyalı pilot Fransa’da kötü bir yarış geçirmiş ve sadece beşinci olabilmişti.

"İnsanlar Kanada’daki galibiyetin ardından Magny-Cours’da da galibiyet için savaşabileceğimizi düşündüler. Ancak detaylı incelerseniz ve sadece alınan son sonuca bakmazsanız, Montreal’de Hamilton ile olan farkı görürdünüz."

"Kanada’da sıralamalarda pist koşullarının bize yardım ettiğini düşünüyorum. Ferrari araçları da biraz sorun yaşıyordu. Fakat yarışta Raikkonen ve Hamilton benden daha hızlılardı. Onlar geliştiler ve belki biz de Magny-Cours için bazı yanlış tecihler yaptık ve böyle oldu."

"Tek farklılık ekstra bir aracın da orda olmasıydı: Toyota’dan Trulli. Aksi taktirde her şey diğer yarışlarda gördüğümüz gibi olacaktı."

"Bazı değişikliklerin ardından araç daha az iyiydi ve belki bu yüzden saniyenin bir kısmı zaman kaybetik. Ancak bunların dışında yarış pistindeki durumumuz eskisiyle aynı."

Kubica BMW’nin bu haftasonu Silverstone’da daha iyi olmasını bekliyor.

"Normal hızımıza geri döneceğimizi umuyorum. Toyota’nın gerisine düşmeyi beklemiyorum ama Ferrari veMcLaren’lerle aradaki fark hâlâ çok fazla ve onlara karşı mücadele etmek zor olacak."

Kubica bu durumun sezon boyunca devam edeceğini ve şampiyonadaki ikinciliği de kaybedebileceklerini söylüyor.

"Eğer önümüzdeki iki ya da üç yarışta fark açılmaya devam ederse, ordan sonra Ferrari ve McLAren’e yetişmek çok zor olacak. Sezonun başında Ferrari ve McLaren’la mücadele etmek daha kolaydı. Avustralya’da Ferrari’nin önündeydik. Malezya ve Bahreyn’de de McLaren’in önündeydik. Fakat son üç dört yarışta fark açıldı ve araçta doğru ayarları yapsak , sıralamalarda çok iyi olsak, araç iyi durumda gözükse bile onlara yaklaşmak ya da önlerinde olmak için fark fazla."

"Tamam, şu anda şampiyonada McLaren’in önündeyiz ama duruma bakarsak biz geriye düşeceğiz. Eğer biz aynı durumda kalırsak er ya da geç onlar bizi geçecek."

 


Yorumlar

  1. BMW takım moralini üst seviyede tutmaya çalışıyor. Mütevazi açıklamalarını her seferinde dile getiriyorlar. Sezon başında da böyleydi. BMW yi kendisini överken göremezsiniz. Fabrikanın yarısında çoğu f1.09 için çalışıyor F1.08 için normal gelişim paketleri uygulanıyor. F1.09 mükemmel bir araç olacak.

  2. yaa pınar en azından bir kaç araç yarış dışı kalınca biz duble yapabiliyoruz ama siz puan bile alamadınız hatırlıyormusun kıskançlıktan ne dediğinizi bilmiyorsun. adam kazanacam dememişki silverstone'da daha iyi olacaz galibiyet üzerimizdeki sakıyı arttırdı demiş. bizde galibiyet baskıyı arttırıyor sizde puan baskıyı arttırıyor aradaki fark bu.:))

  3. zor çok zor zor bundan sonra erhan f1 umarım pit yolunda bir kaza olurda yine duble yapar kazanırsınız ok

  4. yalçın aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    :):)

  5. Zaten hiçbir BMW taraftarı çıkıpta şampiyon olacaz falan demedi. Herkes BMW nin nerede olduğu konusunda hemfikir. Pınar söz sırası sende.

  6. Rakkathebest  avatarı

    e bakın kubıca kendısıde soyluyor az once bana kızıyordunuz 😀 aslında bu sene ben 3 takım 6 pılotlu bı mucadele beklıordum ama ıkısı erken kopyu nıck-heıkkı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir