Mateschitz Avusturya GP'yi Kendisi Finanse Edecek

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz gün yapılan açıklamada Red Bull ve Bernie Ecclestone’nun 2014 Avusturya GP’nin eski adıyla A1 Ring olan Red Bull Ring’de gerçekleşmesi için anlaştığı duyurulmuştu.

Yarışlara ev sahipliği yapılması için istenen yüksek miktarın girişimcilerin kâr elde etmesine olanak tanımaması nedeniyle daha önce çoğu kez hükümetler olaya dahil olmak duruunda kalıyordu. 

Mateschitz, sahibi oldukları pistte düzenlenecek Avusturya GP’sinin Red Bull’a bir kâr gtirmeyeceğini ancak yarışı kendilerinin finanse etmekten mutlu olacaklarını çünkü zaten sporun kendi takımına kazandırdıklarının ortada olduğunu belirtti.

“Bilet fiyatları muhtemelen yarışı gerçekleştirme masraflarını karşılayacaktır ancak girişimcilerin ücretlerini karşılamayacaktır. O da benim masrafım olur.”

“Ama Red Bull Racing olarak ard arda üç sene kazandığımız şampiyonlukların bize faydası olduğunu düşünüyorum.”

Mateschitz, pisti satın aldıkları 2011 yılından bu yana yarışa ev sahipliği yapmayı istediklerini ancak mevzunun ancak geçtiğimiz senenin sonunda ciddiye bindiğini söylüyor.

“Red Bull Ring’i açılmasıyla, Formula 1 Avusturya için bir tartışma konusu oldu. Biz de bu konuda bazı görüşmeler gerçekleştirdik. Geçen senenin sonunda bazı şeyer netleşti ve şu anda sonlanmış durumda. Formula 1’i buraya geri döndürmektan asla vazgeçmedik.”

Mateschitz gelecek sene gerçekleştirilecek yarışa 60,000 seyirci beklediklerini söylüyor ancak  bunun için 40 bin olan maksimum seyirci sayısı izninin arttırılması gerekiyor. Aynı zamanda Avusturyalı patron pistteki tesisleri geliştirilmesi konusunda da çalışmaların devam edeceğini belirtiyor. Bu kapsamda ana tribün ve batı tribünü yenilenecek ve üzeri kapatılacak ancak padoğun genişletilip genişletilmeyeceği konusunda bir netlik yok.

 


Yorumlar

  1. Gerçekten helal olsun, Redbull ismini mümkün olduğu müddetçe F1'de kalıcı yapmaya çalışıyor ve tebrik edilmesi lazım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir