Hatalı Pit Stoplara Grid Cezası Geliyor

yazar:

kategori:

Autosport’un haberine göre, FIA perşembe günü Macaristan’da düzenlenen takım menajerleri toplantısında takımları bu konuda bilgilendirdi.

Eğer her hangi bir pist gününde takım pitten aracı lastiği gevşek bir şekildeyken çıkarırsa pilota 10 sıra grid cezası verilecek.

Toplantıda tartışılan bir diğer konu olan minimum pit stop süresi konusundaise yeterli desteğin alınamadığı belirtiliyor. Bu yolla pit ekiplerinin aşırı hızlı olmasının önüne geçilmesi ve böylece muhtemel hataların engellenmesi planlanıyordu.

Öte yandan, serbest antrenmanlarda pit alanında yer alacak olan gazeteciler, fotoğrafçılar ve kamera ekiplerinin sayısınıa kısıtlama getirilirken, sıralamalar ve yarışta ise bu ekiplerin pit alanında yer almaları tamamen yasaklandı. 

Ayrıca bu hafta sonu boyunca her seansta ve yarışta pit alanı hız limiti 80 km/h olacak.

 

 


Yorumlar

  1. nightwalker avatarı

    bu yasaklara göre pite girmeme önem kazanıyor.lastikler aşınsa bile kimse 80 km hızla pitten geçmek istemeyecektir.önceden 100 km di.biri pite girdimi çok geçişler olacak birde lastik hatası yaptı mı vay haline

  2. Hatayı kimin yaptığı önemli değil. Massa 2008'de hortumla pit yolunun sonuna kadar gitti, sonra yakıt ikmali kalktı. Webber'in lastiği çıktı ee? Şimdi de lastik değişimi yasaklansın o zaman? Ne oldu başa döndük. Bu FIA geri zekalı ya bir de bunlara alkış tutanlar var ya ayrı konu. Her yasak güvenlik sağlamaz biraz etüd etmek gerekir. Bu konuyu uzun uzadıya araştırmadan grid cezası demek işim kolayına kaçmaktan başka bir şey değil. Geri zekalı FIA. (Bunun tek kazanımı milyon dolarlık masraf ve muhtemelen bir miktar lastik değiştirme ekipmanı gelişimi olur)

  3. burnunla göğe çıksan hatalar ve sakatlıklar kaçınılmaz.f1 izleyicilerinin pitdeki araçları ve yapılanları görmeleri kısıtlanmış durumda.madem lastik çıkmalarına ceza verilecekti.rosbergde sanıyorum 2011 miydi.pitde lastiği fırlamış ve willimas mekanikerine çarpmıştı o zaman nerdeydiler çünkü o zaman olan takım çalışanına olmuştu ama bu sefer fia nın kendi çalışanı yaralanıyor ve ona verilecek tazminat vs fia tarafınfan karşılanacak fia bu nedenle zıplıyor.sorumluluğu ve maddi yaptırımı kendi üzerinden atmak istiyor.ama yine seyircilerin zevkine darbe vuruluyor.
    ayrıca hangi durumlarda sc nin gireceği de kurallarda açık yer kalmadan belli olmalı.yarıştan yarışa sc girme olayı değişiyor.aynı durumda bir yarışta girerken diğerinde girmiyor.ve sc olayında en önemlisi tur yiyen pilotların geçmesine müsade ediliyor tamam ama pist temizlenmesine rağmen tur yiyenlerin konvoyu yakalaması bekleniyor bu durumda sc extradan 1-2 tur daha fazla pistte kalıyor ve seyircilerin bu 2 turluk seyir zevki katledilmiş oluyor.turlarını geri almak için geçiş tamam ama konvoyu yakalamaları olmamalı.pist temizlendiğinde derhal sc pistten çıkmalı.

  4. Webber in lastik sisteminde elektronik lolipop hata yapmışdır.Elektroniğin hata yapmayacağını sanan kişiler takamadım diye feryat eden ve aracın çıkışını kabül etmeyen lastik değiştirici yada tabancayı tutan kişiye ehemmiyet vermemişler.Özel çantaların içinde taşıdıkları kimseye göstermedikleri tabancaları hata yapmışdır.Bir kaç saniye hız yapma aşkına o kadar hızlı aracın sahibi o tabanca ile bu işi yaparsa çıkan sonuç bu olmamalıydı.Minimum pit zamanı irdelenmeli ve bu iş minimum zamanda ve hatalı yapılıyorsa cezalı olmalı.Diğer türlü hatta geçenlerde Force India nın yaşadığı bir sorun gibi bijon sorunu gibi olursa pilotun yada pit ekibinin suçu ne olur.Tasarım ve üretim ekibinin hatası insanların başına patlıyor.Hız limtinin düşürülmüş olması fena değil ama başka seçeneklerde düşünülmeli.

  5. Pit ekibinin hatasını neden pilot çekiyor bu bir, ikincisi de Webber'in lastiğini takamayan bir tane adam yüzünden olanlara bak tüm sistem mahvoldu(bu arada yanlış anlaşılmasın adamı suçlamıyorum insanız nihayetinde hata yapması çok normal). Düzenleme olması önlemler alınması tabiki iyi bişey, ama 100 km/h ile 80 km/h arasında inanın büyük bir fark olmaz, ayrıca o lastik kameramana çarpmasa bir öndeki takımın görevlisine çarpar gazetecilere fotoğrafçılara çarpmasa, daha farklı önlemler lazım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir