Rosberg, Lastik Sorunlarından Endişeli

yazar:

kategori:

Sıralamalarda en hızlı takım olan Mercedes, yarış içerisinde yaşadığı sorunları tam anlamıyla geride bırakmayı başaramadı ve bir çok sıralama sonucunu iyi sonuca dönüştüremedi.

Rosberg “Lastik sorunları konusunda bir türlü kontrolü tam anlamıyla ele alamadık. Bu çok karmaşık bir konu. Onları tam anlamıyla kontrol altına almak zor bu yüzden herkesin önünde olmaya ve lastiklerden maksimumu çıkarmaya çalışıyoruz.”

“Tabi ki Pirelli lastikleri konusunda yıllardır çok şey öğrendik ve gelişme kaydediyoruz. Lastikleri daha iyi anlıyoruz ancak artık yeni lastikleri yeniden öğrenmemiz lazım çünkü sezonun bu zamanki bölümüne kadar olan lastiklere göre farklı lastikler.”

“Sadece gerekli olan şeyleri yapmak yeterli olmuyor, anlamak gerekiyor. Tam olarak bu sorunlara ne sebep oluyor?Nurburgring’de hava ısındığında soğuk döneme göre niçin biraz daha gerideydik? En zorlu tarafı bu.” 

“Pist bize uyuyor ve sıralamalarda orada iyi olmalıyız ancak lastikler çok farklı bu yüzden bu durumun sıralama performansına da etkisi olamaz. Soğutma konusunda da soru işaretleri var. Bu yüzden dikkatli olmalıyız. Bu hafta sonuna takım olarak pek emin girmiyoruz.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir