Pilotlar Hızlı Pitlerin Devam Etmesini İstiyor

yazar:

kategori:

FIA ve FOM, Almanya’da pit alanında yaşanan sıkıntının ardından güvenliği arttırmak amacıyla çeşitli önlemler alıyorlar. Bu kapsamda bir öneri, pit stoplardaki hata riskini azaltmak için minimum pit stop süresi belirlemekti. Ancak bu öneri takımlardan destek görmedi.

Mark Webber “Aracı hızlı bir şekilde sürüyorsanız bu spor için harika bir reklam oluyor.”

“Bunun yanında pit stoplar, yol araçlarında ya da yerel servislerinde kullanılmıyor olsa da performans açısından ne kadar uyumlu olduğumuzu gösteren bir operasyon.”

“Ne kadar odaklandığımızı gösteren hoş bir mesaj. Etkileyici bir olay ve garajdan geçerken bir çok insan bu konu hakkında konuşuyor. 2 – 3 saniye içerisinde F1 aracının gelip kaybolduğunu görüyorlar.” dedi.

Jenson Button “Pit stoplar sporun heyecanlı bir parçası ve motor sporları hepimizin bildiği gibi tehlikelidir.”

“Daha önce pit alanında hız limiti yoktu ancak şu anda var. Bu iyi bir adım.”

“Açıkçası pit stoplar gittikçe çok hızlı oluyorlar. Lastiklerin çıkması gibi bazı olaylar oldu ve bu korkunç bir şey.”

“Ancak pitlerin şu anda hızlı olmasının nedeni yakıt ikmalinin olmaması. Tehlikeli olan yakıt ikmalini kaldırdık ve pit stoplar hızlandı. Bu yüzden yakıt ikmali geri getirilebilir. O zaman çok daha eğlenceliydi.” dedi.

Fernando Alonso “Hepimiz pit stoplarda sınırı bulmaya çalışıyoruz. Güvenliği geliştirmek için pit stop süresini uzatmanın bir yolunu bulacaklarsa bu herkes için aynı olacak. Ve Kimsenin buna karşı çıkacağını düşünmüyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. yakıt ikmali cidden daha eğlenceliydi ne olursa olsun .hele o 2009 da ctesi akşamlarını bekleyip de kimin kac litreyle turlar attıgını görmek vs. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir