Alonso, 2. Yarı Daha Güçlü Bir Ferrari Umuyor

yazar:

kategori:

Silverstone’da yeni parçalar test ettiklerini söyleyen Alonso “0.2 – 0.3 sn kazandık. Ancak diğer takımlar da kazandılar. Bu yüzden Macaristan’da sürpriz beklemiyorum. Farklar aynı olacaktır.”

“Ancak yaz tatilinden sonrası için umutlarım var. Spa ve Monza’da, kalan yarışlarda kaybettiğimiz yeri kazanabileceğimizi umuyoruz.” dedi.

Alonso, Pirelli’nin sene içerisinde yaptığı değişikliklerin takımları etkilediğini söyledi.

Alonso “Bu sene Formula 1’de 4. kez lastikler değişiyor. Bazıları iyiydi ancak bazıları iyi olmadı. Umarım bu iyi olandır.” dedi.


Yorumlar

  1. Ferrari takımı aslında gelişime yönelik iyi tepkiler veriyor hatta yeterince parçada üretiyor ama görünüşe göre RT sorunu yüzünden piste uyarlama sorunu 2010 dan beridir (belkide dahada eski) devam ediyor.Ferrari , pist üstü testler sonrasında genel itibarıyla hızlı yol alan bir ekip.Geçen sene hatalarla dolu 2012 aracında dahi bu olmuşdu ama RT ye bağlanılan sonuçda herşey karmaşaya dönüyor.

    RT sorununa en iyi çözüm bulan hatta onunla en iyi çalışan RBR olduğu için sezon içinde daha rantabl gelişim sağlıyorlar.RBR nin zaten aero-dinamik disiplini çok iyi ve bunu süregelen şekilde etkinliğini sağlayıp verimlerinide alıyorlar.Bir Riccardo nun dahi diğer araçlardan ne kadar hızlı olabildiğini gördükden sonra aracı ve tsarım düşünce ekibini alkışlamamak elde değil.F138 sen senelerdeki en dengeli araç olarak ortaya çıktı ama Pirelli ve RT ve bazı pist üstü sorunlar sayesinde kendini gösteremedi.Tek turda rakiplerine göre biraz yavaş ama yarış hızıyla çoğunu geçecek kadar hızlı bu aracın henüz etkinliğini tam göremedik.

    Beklenti; Ferrari nin parçaları çalıştıracak şekilde uyarlamasıyla şampiyonanın kızışmış halini seyretmek güzel olur.

  2. Bu adama artık istediği aracı vermeliyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir