FIA ve Formula 1 Sonunda Yeni Concorde Anlaşmasını İmzaladı

yazar:

kategori:

Bugün çıkan haberlere göre, aylardır duran görüşmelerde sona gelindi ve Bernie Ecclestone ile Jean Todt bugün anlaşmaya vardılar.

Bu yeni anlaşma kapsamında 2013 Corcorde Anlaşmasının taslağının kabul edildiği ve önümüzdeki haftalarda taraflar tarafından imzalanacağı açıklandı.

Tüm tarafların onayının alınmasının ardından daha fazla bilgi verileceği belirtildi.

Ecclestone, şu ana kadar Corcorde anlaşmasız geçen sezonda zaten takımların 10’u ile özel anlaşmalara varmış ve onların yeni ticari haklarını belirlemişti.

FIA ile Formula 1’in anlaşmasının ardından F1 Strateji Grubu oluşturulacak ve bu grup yeni fikirleri, kural değişikliklerini değerlendirme üzerine çalışacak.

Şu anda Formula 1 yönetimi ile anlaşması bulunmayan tek takım Marussia.

Concorde anlaşmasının tamamlanması için takımların, FIA’nın ve Ecclestone’un tam olarak anlaşması gerekiyor ve bu süreç artık bir formalite olarak düşünülüyor.

Ecclestone takımlarla anlaşsa da, FIA ile anlaşması çok önemli bir konuydu. FIA, Formula 1 yönetiminden daha fazla para istediği için anlaşma bu zamana kadar sağlanamadı.

Bunun yanında yeni anlaşma öncesinde Ecclestone, televizyon haklarında olduğu gibi tüm basın mensuplarının FOM kontrolü altında olmasını istiyordu ve FIA buna karşı çıkıyordu.

Anlaşılan o ki taraflar karşı oldukları konularda orta yolu bulmayı başardılar.


Yorumlar

  1. serhan acar yarışın 20 dk sini buna ayırıyordu adama yazık oldu yeni konular verin 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir