Rosberg Schumacher'in Yorumuna Cevap Vermedi

yazar:

kategori:

Mercedes’te ikilinin takım arkadaşı olduğu 3 yıl boyunca Rosberg’in Schumacher’in üzerinde bir üstünlük kurduğu düşünülüyor.

2013 sezonuyle ilgili yorum yapan Schumacher, gridde en iyi pilotlar olarak Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton ve Kimi Raikkonen’i göstermişti.

Ancak Schumacher, “(Bu dört pilotun dışında) belki unuttuklarım da vardır” diye eklemişti.

Peki Schumacher’in uuttuğu isim Rosberg olabilir mi?

Rosberg, “Bilemiyorum. Ama istediğini söyleyebilir. Ben böyle konular hakkında yorum yapmıyorum.” dedi.

Ayrıca Rosberg, tüm zamanların en iyi pilotunu üç sene boyunca geride bırakmaktan çok mutlu olduğunu da ekledi. 

 


Yorumlar

“Rosberg Schumacher'in Yorumuna Cevap Vermedi” için 12 yanıt

  1. Haklısın birçoklarına göre gayet edepli bir adam. Yine birçoklarından daha stabil bir insan, kişiliği saygı duyulmayacak gibi de değil. Bazı cümlelerden, röportajlardan da yalıtıp bakmak lazım insanlara. Yaşadıkları şeyler pek kolay şeyler değil. İnsandır en mükemmel olmayabilir ama bu zelil, aciz olduğunu göstermiyor. Basın, popüler kültür böyle malesef. Farklı olmasını geç birşekilde basının ilgisini yoğun çeken insanların yanında yer almak pek kolay değil sabır taşlık bir durum. 30 yıldır bu böyle ama belirli her ismin yanında yarışan isimler ne psikolojik devinimler yaşamıştır bilemiyoruz. Birşeyler öğrenmeleri ayrı bir durum. Herkes herkesten etkileşiyor. Bizler bile burada farklı görüşleri görmek, öğrenmek için bulunuyoruz. Yine de saflara ayrılabiliyoruz. Güzelliklerini görmek de lazım, bardağın dolu yanı misali. Güzel bir bakış attın yani tebrikler hocam.:)
    Nico'nun benim okuduğum yada kendisinin bazen açık ifade etmeye çalıştığı gibi psikolojisinin backgroundu Mika-Michael dönemine yetişip de yaş itibariyle birinden birini seçmesinden kaynaklı galiba. Bu anormal bir durum mu değil. Huy ve seçimler kolay değişmiyor ki insan hayatında.
    Delikanlı tatmin ve insanlara birşeyler ispat için koşturuyorken ikinci plana atılmasını ifade eden şeylerle karşılaşması kolay değil ama diğer yandan hayatın da gerçeği. Merdivenin üst basamağında olan insan bir alttakine farklı bakıyor diğer insanlar da farklı bakıyor.
    En iyi olmasa ne olur otomobil hakimiyetinde ve yarışma konusunda her birimizden 15 gömlek yukarıda birisi biz ne desek boş.

  2. Şu f1 dünyasında kimseye bir sey ispatlamayacak kadar herşeyi elde etmiş herkesden fazla elde etmiş herkesden daha başarılı büyük bir pilot yaşlılığındada rekabet edemesin bırakında:) kaç tane pilot görüyorsunuz 40 ın üzerinde seçin bir tanesini bırakın pilotaj pisti monaco yu orada pol almayı o yasda rüyaralarında görürlerde hadi o bir tarafa kimsenin yetişemediği yağmurlu yarışlarda onun kadar yarışsın kendisini 40 ından sonra dünyanın en iyi pilotu sanır.Hoş pilotaj isteyen koşullarda o yağmurlu yarışlarda genç yeni jenerasyon pilotlarda efsanenin tozunu pardon spreyini yuttu ya neyse:)

  3. Rosberg'in başka birini eleştiren bir demecini ben hatırlamıyorum. Çoğu zaman ikinci pilot muamelesi gören, ti'ye alınan bir pilot için hem pist üzerinde hem de pist dışında gayet başarılı ve edepli. Sanırım içine atıyor ama bu işin adabını iyi biliyor. Klasik Alman. Disiplinli, sistemli ve çalışkan, içinde bulunduğu şartlara göre de başarılı. Evet belki herkesin en iyiler listesine giren bir isim değil ama bu en iyilerden biri olabileceği gerçeğini değiştirmez. Henüz diğer 4 en iyi pilot gibi salt hızlı bir araçta hiç yarışmadı ve o zaman neler yapabileceğini az çok herkes tahmin edebilir.

  4. kuyruk acısı var nico ondandır üzülme sen :D:D:D

  5. Demiştim geçen aldanmayın bir ropörtaja diye gün gelir yine konuşur.
    Bir tarafta üç yıl boyunca geride bıraktığı ile tatmin olmaya çalışan bir isim ve birkaç taraftar:) diğer tarafta mevcudun, kendi rekorunu kırmaya devam eden, yok canım, yoksa yine mi diye düşündüren bir isim.
    Bırak üç yılı Rosberg'in kariyeri boyunca bir tane SPA nispeti gibi olayı yok. Ve olamayacakta seviyesi belli. Ömrünün en büyük tatminliğini yaşadı Schumacher ile ve öyle de gider ayrılır.:)

  6. Hocam ben ne anlatıyorum sen ne anlatıyorsun.Schumacher in yaşadığı problemler derya deniz olmuş 2 aracına birden yoğunlaşmayan bir takımda 1 nolu araç her zaman daha hızlı araçtır hem araç bazında hem teknik ekip pit ekibi bazında yarış hazırlığı bazında hatta ve hatta önce pite girenin yarısda avantaj sağlayacağı koşullarda konum itibariyle önce pite girmesi gereken michael ın pite alınmayıp geriye atıldığı yarıs içindede müdahelerle geriletiği kaç tane yarıs oldu nasıl izliyorsunuz anlamak güç.Neden bu yıl iki araçda tank gibi ilk bir iki yarış hariç iki araçda problemsiz çünkü hem takım saydığım nedenlerle özellikle mali durumla ilgili olarak ve teknik kadronun getirileriyle her iki araca yoğunlaşacak durumda hemde her iki pilotda önü açık uzun yıllar şampiyonaya oynayacak durumda.Bunun tam tersi olan o 3 yıllık durumda o kadar problem yaşayan bir pilotun motivasyonu yarışlara hazırlanması onların altından kalkması kolay bir ismi hersey araca otur ve sür değildir.Hangi yarışta rosberg schumacher in üzerinde ciddi bir baskı kurmus sürklase etmiş hangi yarış yok böyle bir sey performans noktasında reelde böyle bir üstünlük yok ama schumacher in var tüm pilotaj pistlerinde tüm pilotaj koşullarında işin yeteneğe kaldığı tüm yarışlarda schumacher önde dir mesela tüm yağmurla yaşırlarda en az yarım sn fark atmıştır rosberge sürekli olarak asıl pilotaj göstergeleri bunlardır esit olmayan şartlarda esit olmayan araçda üstünlük kurmak değildir.neden bahsediyorsun anlamıyorumki objektif olmak bu kadar zormu sevmeyebilirsin eyvallah ama schumacher in hem mekanik bazda hemde yarıs içinde defalarca engellendiği gerçeği değişmez.

  7. bana schumi ve rosberg ikilisinin birden sorun yaşamadığı yarışları yazın, o yarışların sonuçlarını yazın, schumacher öndeyse bişey söylenemez. ama ikilinin sorun yaşamadığı yarışlarda da rosberg önde. puan durumunda, sıralamada, yarışta nerden bakarsan bak rosberg önde.

    haberde bile üstünlük kurdu yazılamamış, "üstünlük kurduğu düşünülüyor" rosberg 3 senede üstünlük kurabilmiş olabilir mi acaba? kurdu işte.

  8. cevab veremedi.

  9. Gerçekten öyle schumacher e büyük haksızlıklar yapıldı emekli bir pilot olduğu için yarını olmadığı için takım daha en başında hiç bir sey ortada yokken aslında haklı olarak genç rosberge yöneldi .Kaynak olarakda mgp iki aracı kaldırabilecek düzeyde değildi ilk defa bu sene 4.yıllarında tabi ciddi sponsorluk ve mali yapının gelişmesi ve teknik kadronun çok daha güçlenmesiyle birlikte bu yıl her iki pilotunada yolda kalmayan doğru düzgün sorun yaşamayan iki araç verdi mgp bu yüzden iki pilotda çok sanslı yoksa ikisinden biri rekabet edemeyecekti.Aslında 44 üne merdiven dayamış o yaşta bir pilot olarak son yılında performans anlamında yansıyan sonuç itibariyle de saf hız anlamında sıralama formatlarında rosberg e kafa tutması bile f1 tarihinde ender görülebilecek hadiselerden biridir.Rosbergin bunu düsünmesi ve kendini çok daha fazla gelistirmesi gerekir.

  10. haha komplekse gerek yok burda siralamanin onemi yoktu shumiye gore

  11. Sıralama yanlı olmuş en iyi pilotlar derken Vetteli ilk sıraya koymuştu haberi yazan Ferrarici heralde

  12. Schumacher- avatarı

    En iyi diye belirttiği pilotlar şampiyon olmuş pilotlar altını çizmek gerek.
    Sen Schumacher'i geçtin puan olarak sadece çünkü Schumi nin bir aracı yoktu…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir