2013 Macaristan GP – Pole Pozisyonu Yine Hamilton'un

yazar:

kategori:

Mercedes pilotu Hamilton, sıralamaların son anında atmış olduğu 1.19.388’lik derecesiyle Sebastian Vettel’i geride bırakarak pole pozisyonunu kazandı ve art arda 3. kez, bu sene ise 7. kez en hızlı isim oldu.

Sıralamaların son seansında ilk başta en hızlı isim olan Sebastian Vettel, ikinci hakkında Hamilton’un derecesine cevap veremedi ve sıralamaları ikinci sırada tamamladı.

Bu hafta sonu çok iyi iş çıkaran Lotus pilotu Romain Grosjean, şampiyona adayı isimleri geride bırakarak 3. olurken onu Mercedes ile Nico Rosberg takip etti.

Macaristan’da şampiyona lideri Vettel’i geçerek puan farkını kapatmak isteyen Fernando Alonso 5. olurken onu bir diğer şampiyonluk adayı Kimi Raikkonen takip etti.

Ferrari ile zor bir dönem geçiren Felipe Massa 7. olurken art arda 3. kez son seansa kalmayı başaran Toro Rosso pilotu Daniel Ricciardo 8. sırada yer aldı.

Mclaren ile 3. antrenman seansının sonunda kaza yapan Sergio Perez, ikinci seansı son anda geçmeyi başarmasının ardından son seansta sert lastikle piste çıkan tek isim oldu ve 9. sırada kaldı.

KERS sorunu yaşayan Red Bull pilotu Mark Webber zaman turu kaydedemedi ve 10. sırada kaldı.

Force India pilotu Adrian Sutil ve Sauber pilotu Nico Hulkenberg, sıralamalarda 3. seansı kılpayı kaçırdılar ve 11 ile 12. sıralarda kaldılar. Onları Mclaren’den Jenson Button ve Toro Rosso’dan Jean Eric Vergne takip ettiler.

2. seansa geçmeyi başaran Williams pilotları 15 ve 16. sıralardan ileriye gitmeyi başaramazken Esteban Gutierrez ile Paul di Resta 17 ile 18. sıralarda kaldılar.

 

Poz  Pilot              Takım                  Süre      Fark       
 1.  Lewis Hamilton       Mercedes              1m19.388s
 2.  Sebastian Vettel     Red Bull-Renault      1m19.426s  +0.038s
 3.  Romain Grosjean      Lotus-Renault         1m19.595s  +0.207s
 4.  Nico Rosberg         Mercedes              1m19.720s  +0.332s
 5.  Fernando Alonso      Ferrari               1m19.791s  +0.403s
 6.  Kimi Raikkonen       Lotus-Renault         1m19.851s  +0.463s
 7.  Felipe Massa         Ferrari               1m19.929s  +0.541s
 8.  Daniel Ricciardo     Toro Rosso-Ferrari    1m20.641s  +1.253s
 9.  Sergio Perez         McLaren-Mercedes      1m22.398s  +3.010s
10.  Mark Webber          Red Bull-Renault            zaman turu yok
2. Seans elenme derecesi: 1m20.545s                             Fark ** 
11.  Adrian Sutil         Force India-Mercedes  1m20.569s  +0.791s
12.  Nico Hulkenberg      Sauber-Ferrari        1m20.580s  +0.802s
13.  Jenson Button        McLaren-Mercedes      1m20.777s  +0.999s
14.  Jean-Eric Vergne     Toro Rosso-Ferrari    1m21.029s  +1.251s
15.  Pastor Maldonado     Williams-Renault      1m21.133s  +1.355s
16.  Valtteri Bottas      Williams-Renault      1m21.219s  +1.441s
1. Seans elenme derecesi: 1m21.612s                              Fark * 
17.  Esteban Gutierrez    Sauber-Ferrari        1m21.724s  +1.374s
18.  Paul di Resta        Force India-Mercedes  1m22.043s  +1.693s
19.  Charles Pic          Caterham-Renault      1m23.007s  +2.657s
20.  Giedo van der Garde  Caterham-Renault      1m23.333s  +2.983s
21.  Jules Bianchi        Marussia-Cosworth     1m23.787s  +3.437s
22.  Max Chilton          Marussia-Cosworth     1m23.997s  +3.647s

% 107 derecesi: 1m25.974s

Yorumlar

“2013 Macaristan GP – Pole Pozisyonu Yine Hamilton'un” için 87 yanıt

  1. Gönüllü olarak İHH için yurtdışına da çıkıyor.Allah rızasını bilmeyen her işte madde arıyor tabi.

    Senelerdir öğrencilere ücretsiz ders veren abilere de inanamadı bu insanlar.Acaba bu işin arkasında ne var diyerek.

  2. İster inan ister inanma hamilton sıralama turlarında neredeyse hiç hata yapmayan bir pilot
    Rosberg se sektör bazında hatalar yapıyor örn.bakıyorsunuz hani senin yazdığın şu meshur farklar var ya onlar neden oluyor biliyormusun rosberg yavas olduğundan değil ilk iki sektör gayet hızlı gelen rosberg bakıyorsunuz son sektörde tuhaf hatalar yapıyor veya orta sektörde bir anda fark 0,400 sn.hatta bunu kac yarıs kendisi de ifade etti sektörleri toparlayamadım bir kaç yerde hata yaptım diye.Bu kadar hata yapmasıda üzerinde baskı olduğunun göstergesi.Yani arkadasım saf hız anlamında bu iki pilot verilerle görülüyorki birbirine yakın.Ayrıldıkları farkın açıldığı nokta rosbergin hamilton a oranla daha fazla hata yapması.Dünde ikinci sektörde gayet iyiydi mesela son sektörde fazlasıyla yavas kaldı.Sonra neye göre baskı yok bize bile yansıyan ki içeride kimbilir neler oluyor takım daha en başında birinci pilot olarak hamilton ı seçti isminden dolayı ortada hiç birsey yokken sanki hamilton sampiyonluğa oynuyormus gibi daha sezon basında doğru düzgün ir üstünlük de yokken takım emriyle rosberg i arkada tuttular geçerdi geçemezdi ayrı konu sonuç olarak burada takım psikolojik olarak da rosberg e bir göndermede bulundu hemde daha dengeler oturmadan yapıldı bunlar yani bunları görüyoruz arkadaslar Sabit fikirli olmayın.Hatta eğer takım bu birinci pilot kollamalarına devam etmezse büyük ihtimal sezon sonu puan tablosunda rosberg önde bitirir.Çünkü hamilton evet hızlı bir pilot ama asla büyük bir sampiyonaya pilotu değil koca bir sezonu çöpe atacak kadar istikrarsız saçma sapan kazalara karışan zaman zaman bu sekilde dağıtan bir pilot bunlarda yasandı.Büyük pilotlar her türlü araçlarla yarışmış pilotlar hiç bir sezon kendilerini bu sekilde dağıtmazlar.

  3. Hala şaşıran çıkıyor mu böyle olaylara

  4. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Eee başbakanın elini öpen iş buluyor katar da mı nerde başbakanı arabasına oturtmaya çalışmıştıda oturmamıştı

  5. Para için saçmalamış herkes kendi işini yapmalı.

  6. bu arada ana haber bu olduğu için ilginç bir bilgi paylaşmak istedim.

    dün gece sahurda tv kanallarına bakarken a habere takıldım. o an gözlerime inanamadım. Rallici Burcu Çetinkaya, sahurda dini içerikli programın sunuculuğunu yapıyordu 🙂 şaşırdım gerçekten. sizlerle de paylaşayım

  7. Rosberg hamiltondan yetenekli değil ama çalışkan. Hamiltonda zaten esmer gen var. Yani ***** geni. Karaciğeri küçük, Kalbi vücuduna biraz daha fazla oksijen gönderiyor vs. Bu şartlar altında bile beyaz pilotları geçemiyorsa biraz beceriksiz demektir. Karaciğerle oksijenle ne ilgisi var sanki atletizm mi yarıştırıyoruz? demeyin. O oksijen o küçüklük varya refleksleri hızlandırıyor. Bu hızlı reflekse rağmen hâlâ Net bir üstünlük sağlayamaması bu refleksleri cinsel güce harcadığına alamet.Yoksa varya hamilton şu gridteki her pilota kafadan 0.4 saniye fark atar. Ama aklı başka yerde. Hamilton bu kadar kadın düşkünü olmasa gridteki en iyi pilot olabilirdi. O da kendi bileceği iş fakat aynı mantalitede devam ederse kimse onu efsane diye anmaz. Sadece 1 kez şampiyon olmuş pilot diye anarlar. Gün gelir tekrar Rosberg onu geçer. Rosbergtede cermen geni var. Androidtir ama İşte birazda araçtan kaynaklı 2-3 sorun yaşadı. Onlar olmasa kim bilir Hamilton araca alışana kadar bolca puan toplar ve geçerdi. Bu aralar biraz dağınık ama mesela bu yarışı Hamiltondan önde bitirirse benim için iyi pilot rosbergtir derim hamiltonun tüm doğal yeteneklerine rağmen

  8. rosbergin bazı sıralama turlarında canadada kers almanyada takımın hatası gibi.kendi hatası dışında sorunlar yaşadığını belirtmekte fayda var.hamiltonın sorun yaşadığı sıralama varsa onuda siz yazın.baskı altında hata konusu sıralama turlarında çok güçlü rakbini geçmek için elbette risk alırsın buda hata oranını artırır ama bu rosbergin sıralama konusunda çok iyi bir pilot olduğunu değiştirmez.onun yerinde onunla aynı kefeye koyduğunuz massa-button-webber olsa idi 4-3 yerine açık ara fark yerlerdi ve yarışlardada rosbergin hamiltondan daha fazla sorun yaşamasına rağmen puan olarak ona çok yakın.yine saydığım o 2.sınıf pilotlar rosberg kadar puan toplayamazdı.ve adam 2 zafer kazandı bu sezon.yani rosberg hiç bir zaman o 2.sınıf kategorisinde değil.1.sınıfa yakın bir pilot sonuçlar bunu net gösteriyor.hamilton gibi gridin en iyilerinden bir pilotla her şeye rağmen şu ana kadar iyi başetmesi bunun ispatı.çoğunun dediği gibi rosberg (massa-button-webber le ) kıyaslanamaz bile onlardan çok üstün bir pilot bu gerçeği artık idrak etmeniz gerek.

  9. Dostum Mercedes Alman Milli takımıyız diyerek girdi F1'e ve Alman pilot bulundurmak zorundalar kendilerince.Böyle bir kafada takım.
    Eeeeee Vettel Mercedes'e gitmez.Keza Sutil'i mi alıp yarıştıracak adamlar.Hulkenberg'i alsalar iki iyi pilot takıma zarar verir.Bundan dolayı Hamilton'ın yanına almazlar.

    Rosberg bu takımdan gitmeyeceğini kesinlikle biliyor.Rosberg'de baskı felan yok.Aksine huzur var.Eeee Red Bull'da,Ferrari'de 2.pilot var Mercedes'te neden olmasın.Adam bunun bilincinde dostum.

    Onun için Ros'un kafası rahat.Baskı maskı yok.Çıkar bunu aklından.

  10. mercedeslerin önde olması en çok redbull'a yarıyor.Bunu gören nadir yorumlardan biri tebrikler…

  11. Şu hızları görünce alonso 3. olamadı diye üzülüyorum. çok yakındı 3 ve 5 arası. Bu mercedesin reklam kokan hareketlerindende iyice gıcık kaptım. Yarın hamilton ilk 5'e girerse ben bu işi bilmiyorum. Adam sırf kişisel hırs için paso lastik eritiyor. Yarın ya vettelle ya groyla çarpışır yarışı noktalar. Alonsonunda biraz daha zorlaması lazım 5.lik iyi bir sonuç değil. Bu haftaki ferrari en azından 3. olabilecek potansiyele saahipti. Mercedes 19 yarışın 15'inde pole alır diye bir yorum yapmıştım sezon başında keşke yapmaz olaydım. Adamlar her yarış güne göre hareket ediyor. 1. başlayım reklam olsun yarış önemli değil mantığıyla bu iş olmaz. keşke önde başlasa önde bitirse ama hep vettele geçiliyorlar. Mercedesin önde başlaması en çok alonsoya zarar verdi bu sezon. Startta genelde vettele geçildiler ve alonsoyla arasına girdiler. Alonso aradaki bu katar yüzünden çoğu yarış 5'er 10'ar puan kaybetti. Artık bir an evvel allison gelip ferrariye ayar vermeli yoksa bu senede makus talih sürecek.

  12. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    yarın yarış da baya puan farkı açan vettel 1. olmasın ,hamilton,kimi,alonso ve vettel sıralaması olursa yani en alttaki sürücü ile üstteki arası puan azalırsa diye ümit ederek yarışın geçmesini temenni ediyorum 😀

    geçen sene hami 1 kimi 2 iid yanlış hatırlamıyorsam haminin şansı var bence lastikler dayanıklı oldu diyorlar ilk 6 sıra bence 1. liğe oynar tabi kaza bela arıza saymassak herşey mümkün bu grupta

  13. bahis sitelerine biraz göz attım da, Vettel'e açılan oran 1,70-1,75 arası değişirken, en şanslı görünen ikinci isim 8 oranıyla Raikonnen ile aynı orandaki Grosjean… Bu haftasonu her seansda Kimi'den hızlı olan Grosjean'a attım 10euro…

  14. Kimi_ in_Rai avatarı

    Lotus'mu hızlı değildi yoksa Kimi…..(hmm Kimi)

  15. vettel-ricciardo yarışırsa baskı vettel'de olur olacak.

  16. yahu, ne sabit fikirli adamsın sen. herşey önünde 3 kez pol almadı mı rosberg? o zamanlar baskı yok muydu? hamilton araca alıştı polleri saydırıyor bu kadar basit.

    tüm sıralama turlarında hamilton'un attığı farkların ortalaması 0.5 saniye. bu senin dediğin rosberg heyecan yaptı ne demek? neye göre 0.150 oluyor onu bi söylesene. 0.350 saniyelik mi heyecan yapıyor ona göre mi hesapladın?

    gs – madrid maç yaparsa baskı madrid'de olur. vettel-ricciardo yarışırsa baskı ricciardo'da olur. 2007 alonso- hamiltonda baskı alonso'daydı. ama baskı altında en iyi pilotun o olduğunu her zaman söylemişimdir. her zaman hızlı görünen pilotun üstündedir baskı. başka açıklaması yok. bunu kafana sok.

    avustralya: 0.5 saniye fark.
    malezya : 0.8 saniye fark
    çin : 0.4 saniye fark
    kanada: 0.5 saniye fark.
    ingiltere: 0.5 saniye fark.
    macaristan: 0.3 saniye fark.

    almanyada yine bir 0.5 yerdi ama Q3'e kalamadı.

    rosberg'in farklarına bakalım;

    bahreyn: 0.4 saniye
    ispanya: 0.25 saniye
    monako: 0.090 saniye

    bu kadar veriye bakıp da 0.150 diye sallamak ancak senin gibi sabit fikirli biri tarafından yapılır. şu da komik, neye göre belirliyor 0.150'yi? 😀 kafadan sallıyor işte 0.150 fark var aralarında diye. sanki mercedes fabrikasında yaşıyor. tövbe tövbe. neler var yahu.

    0.143 falan de ki, küsüratlı olsun biz de inanalım.

  17. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Tercüman olarak işe başlayabilirsiniz valla helal olsun. Benim anlamadığım Vettelci arkadaş adamlık mevzusuna takılmış biraz, birşeylerden nem kapıyorsa demek ki.

  18. lotus pilotu Romain Grosjean grid ın en sonuna gıdebılır zemınde esneyen bi parca testlerden gecememıs ve komıserler kurulu ceza verecek sanırım….

  19. Yukarıdaki yorumda arkadaş bu seneki İspanya GP'sinde olduğu gibi yine Alonso'nun 5.sırada kalktığını ve pole'de bir Mercedes'in olduğunu, hava ve pist sıcaklığının yine yüksek olduğunu belirterek galibiyet şansını değerlendirmiş.Bunu anlamak bu kadar zor mu ?

  20. şimdiye kadar pole'ler 4 hamilton 3 rosberg 3 vettel oldu dimi ?

  21. Arkadaş nasıl adamsınız anlamıyorum şu her yerde muhteşem start diye gösterilen start yarışta tur yediği yılda olan o startı ima edip sonra 2012 2013 e geçiyorsunuz 2012 de maldonadoyu bile geçemediniz 2013 içinde tebrik ederiz ama bukadarda olmayın

  22. kardeşim hiç engellemesin senın benım gibilerin bu siteye girip yorum yapmasını falan.Onlar da bunu istiyor zaten ortam onlara kalsın seviyeyi iyice düşürsünler.Provoke etmekten başka bir dertleri yok onlar da biliyor neyin ne oldugunu az cok ama maksat kışkırtma,onların eğlencesi bu site onlardan alamayız bu eğlencelerini

  23. kimi (hafta sonu boyunca gro dan yavaştı ama) son zaman turunu atıp çizgiyi tam geçtiği anda süre bitti.adamı 1-2 sn erken piste gönderseler zaman bitmeden geçecek ve herkesten sonra 1 fazla en son zaman turunu atmış olacaktı daha iyi bir start çizgisi alabilirdi.Q2 de mercedeslerin en hızlı olmaları ve hamilton ve mercedesin pole alması süpriz oldu.esas süpriz yarın grosjeanın ilk zaferini kazanması olabilir startta vetteli geçerse olmadı ondan bir pit az yaparsa.mc larende ilerleme var ama bu saatten sonra ancak force indiayı geçerler.

  24. Yanlış hamilton önde olan taraf bir iki kere geçilsede sorun yaşamayacak yani cebinde avansı var.
    Ama rosberg zaten geride ve yapacağı en ufak hata makasın daha da fazla açılması demek bu yüzden üzerinde muazzam bir baskı var.Baskı yı her pilot kaldıramaz rosberg de bence kaldıramıyor bu onun zaafı yoksa hız olarak çok da geride değil aslında en azından baskı altında yaptığı hataları yapmasa hamilton gibi ki gördük o hataları da sektör bazında hatalar yapıyor o yüzden öyle aralarında büyük farklar oluyor bunları yapmasa zaten dediğim gibi aralarında ki fark 0,100-0,150 dolaylarında.

  25. onu bunu bilmemde rambo şu uzun tire ve saçma sapan şalu ile iyice yerin dibine giriyorsun.seni adam yerine koymuyorlar haberin olsun.bir ata sözü var ağır taş ile batman döverler yeğni taş ile ass silerler. bu önerimi ciddiye al ve biraz daha uyumcu ol.inan % 99 siteye girmemi bile engelliyor şu şalu saçmalığı.

  26. baskı rosberg üzerinde değil hamilton üzerinde. rosberg zaten 10 sıralamanın 7'sinde geçilmiş tüm sıralamaların ortalamasında hamilton 0.5 saniye önde. birinde 0.8 takmış diğerinde 0.6 diğerinde 0.3 vesaire. adam zaten yalama olmuş herkes de hamilton'un daha hızlı olduğunu görüyor, biliyor, söylüyor. esas baskı hamilton'da. bayadır geride bıraktığı için geçilmenin yaratacağı etki onda çok daha büyük.

    her zaman daha hızlı görünen sürücü üstünde baskı olur. fatih terim'in dediği gibi; big games easier than the other games and yes no.

  27. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Vettel kazanacağından emin, ama sıralama turlarında da birinci olmak istiyor. Gerçekten çok büyük bir ego ve nereye gidecek bu işin sonu bilinmez. Yarın Alonso, Vettel'in önünde bitirirse karışır işler. Bu arada çok fena yapıştırmışsın RoyalHunt hocam 🙂

  28. Normalde böle tartışmalara katılmam ama çok sağlam gelmiş laf. Dayanamadım o yüzden, cevap yazayım dedim 🙂 Ağzına sağlık.
    Zaten Vettel'in suratından belliydi lastik saklamadığı, ne var ne yok ortaya döküp tur atmış ama olmayınca olmuyor maalesef.
    Yarınki yarışta birkaç turdan sonra en ön sırada tek başına görücez ama Vettel'i, yapacak bir şey yok.

  29. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Yok yahu tarih belirtmedim o yüzden 2013 İspanyada 5'inci başlayıp kazandık ya ona itafen bir gönderme yaptımda tarih vermemişim kusura bakmayın.

  30. PurposeLess  avatarı

    Bence Alonso ve Ferrari iyi iş çıkardı çünkü tek turda mercedes hızlı redbullu saymıyorum bile tek süpriz gorsjean çıktı 5.lik ideal bir yer..Serhan acar sürekli lastikleri ile ilgili bilgi verdi kısaca şu sonucu çıkardım mercedes burada podyuma çıkamaz en iyi ihtimalle yarışı 4-5 arası bitirir alonsonun podyumda olacağını düşünüyorm

  31. her sakallı deden olmadığı gibi, her ispanya gp si de 2011 ispanya gp'si değil 🙂 o senin dediğin 2011 de oldu, 2012'de ikinci, bu senede birinci sıradaydı Alonso ispanya da

  32. Hamilton tek turda gerçekten çok hızlı bir pilot.Bana göre hamilton la rosberg arasında aslında büyük farklar yok hamilton daha hızlı ama bu fark 0,100-150 dolaylarında fakat hamilton hiç hata yapmıyor.
    Ben rosbergin üzerinde ciddi bir baskı olduğunu düsünüyorum.Genelde son seansta ciddi hatalar yapıyor rosberg.Yarış hafta sonlarında bakıldığında birbirine çok yakın iki pilot görüyoruz ancak rosberg baskıyı yeterince kaldıramıyor bugünde ikinci sektörde hiç fena değildi ama son sektörde ciddi zaman kaybetti bunu bir kaç yarış daha yaptı.
    Redbull burda açık ara hızlıydı hatta son seansın ilk bölümünde de bu devam etti fakat son bölümde bence bir yerde hata yaptı.Yarışta ise anormal şartlar olmazsa
    vettel rahat bir sekilde kazanır tahminim en fazla ilk 3 tur içinde hamilton ı geçer.Gro nun fazla yukarlarda kalacağını düsünmüyorum podyum vettel alonso raikkonen olarak sıralanır büyük ihtimalle arkalarından 4. sıra için gro hamilton rosberg çekişir.mercedes ufak tefek lastik sorunları yaşarsa 7-8.olur yaşamazsa 4-6 arası olabilir.

  33. oooooooooo MANYAK LAFF 🙂

  34. cumartesi şekerleri bu mercedesler 🙂

  35. Yok o kadar güvenmiyorum ben senin kadar ama senin gibi bir pilotumuzun nasıl f1 de olmadığına da çok üzlüyorum

  36. o red bull sende olsun sen bile geçersin.

  37. Onur Gentas avatarı

    Formula 1'İn bile seviyesi düşüyor memlekette var düşünün halimizi. Bunlar kim formula 1 izlemek kim.

  38. yanlış cevap, vettel yeni lastiklerle piste çıktı, zorladı ama polü alamadı. basın toplantısında ise polü almak çok istedim ama geçemedim dedi. ingilizce bilsen belki anlardın ama tam bir umutsuz vakasın.

  39. cumartesi güzeline tebrikler.yarın yağmur ihtimali yoksa eğer klasik macar yarışı izleriz

  40. Red Bull Webber'i engellemek zorunda kalıyor.

    NOT: Ferrari Massa'yı engellemek zorunda bile değil. Belli ki Massa daha zararsız bir ikinci pilot.

  41. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Daha yorum yazmadım adım geçmiş bismillah.Biz olmasak bu site çekilmez kim sitede Rambo ile üçlü çektiricek ? Kim kendini beğenmişlere cevap vericek ? Tabiki biz 🙂

  42. 011000110110000101101110 (spa2000) avatarı
    011000110110000101101110 (spa2000)

    Ross'un telsize bağlanması, Lewis'in p1'e şaşırması kadar ilginç.
    Kimi'nin oversteer'ı muazzam. (super slo-mo da manyak görünecektir)
    Perez'in medium'ları bir ihtimal.
    Horner'ın kameraların olduğu yerde maden fizibilite çalışması yapması garip.

    —————-
    Bu adamın, sevgilisinden ayrıldığı için kafası bulanık konsantrasyonu dağınık değil mi idi?

  43. Onlar sitenin çiçekleri 🙂

  44. Yavuz seviyoruz seni

    ————————————————

    Renk katıyorsun………………………………………..Şalu

  45. Hamiltonın ilk sektör zamanı muazzam yalnız

    Yarın ilk viraja Hamilton önde girerse güzel bir yarış izleriz.Vettel filan ilk virajı dönerse aeronun önem kazandığı bu pistte dahada bırakmaz yarışı

  46. Alonso o yarışta tur yemişti sanırım yada ben yanlış hatırlıyor olabilirim

  47. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    "İki ayağım olması çok hoşuma giderdi dersem kimse şaşırmaz fakat normal bir çift ayak yerine Hamilton'un tek ayağını tercih edebilirdim."AZ

    ALEX ZANARDİ :::::

  48. Soru : ne demek bu şimdi?

    ———————————————————————–

    Cevap : Vettel lastik korudu yoksa polü alırdı……………………………………………..Şalu

  49. Doğru söyledin başladığı yerde bitiremeyecek, podyumda olacak.

  50. site yönetimi nasıl bu ramboyla mehmet günaydın denen bu iki ………'lara bu derece tahrik edici davranmalarına izin veriyo anlamış değilim sonra gel gelelim bizim mesajlarımız siliyo ayıptır ya

  51. Red Bull Kersi sadece Webberde kullanıyormuş. Ondan dolayı Vettelde hiç arıza göremiyormuşuz 🙂

  52. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    araba virajlarda cok kayiyor gibiydi arkayi toparlamakla mucadele ediyordu resmen

  53. Bu arada,Webber'in de 2011'den beri kaçıncı kez KERS'i bozuluyor ben sayamadım.Zaten RB'de ne zaman bir KERS arızası çıksa o hep Webber'i buluyor.

  54. Slade Raikkonen'e "Good job mate, I know you weren't very happy with the car today." demiş,araçtan mutsuz olduğu zaten belliydi de,gerçekten şansımız olduğu pistlerde parçaları bir araya getiremiyoruz,bu sene kazanabileceğimiz 3.gp ve yine bir şeyler yanlış gidiyor,ama yarıştan umutluyum,galibiyet zor ama podyuma inanıyorum.

  55. Webberin Hem KERS'i Hemde pili bitmiş 😀 iş göremez bundan sonra 😀

  56. O Adamın pili bitmiş kardeş 😀

  57. Evet Almanyada çok ilgiç olmuş Hamiltonu geçmişti

  58. bu pist start düzlüğü çok uzun değil + uzun düzlükler yok drs felan işe yaramaz diye düşünüyorum yol tutuşu iyi olan araç kazanır burayı

  59. ne demek bu şimdi? vettel lastik korudu yoksa polü alırdı falan mı demek? hem de polün en önemli olduğu yarışlardan birinde. vettel yeni lastikle piste çıktı, tur attı, geçildi. lastiği riske attı ve geçildi. 40 dereden su getirerek başka anlamlar yüklemeye gerek yok.

    webber de antrenmanlardan beri yakındı ama adamın kersi yine bozuldu nedense. webber'in kersi vettel'i geçeceği zaman bozuluyor.

  60. bu arada yani 8 dakika kala yani 2 dakika kala değil yanlış anlaşılmasın

  61. Vetteli kirli tarafta görmek ilginç olucak.
    Mercedesler yine tek turda hızlılar ama podyum çok zor.
    Grosjeanın yarışı kazanmak için tek şansı startta vetteli geçmek.
    Alonso temiz tarafta kaldığı için şanslı ama yarın ilk virajı döndüğünde vetteli yakalamış olması lazım.
    Raikkonen ve massa bol bol pist dışına çıkıcak gibi gözüküyor.
    Ricciardo redbulla artık çok yakın gözüküyor.
    Mclarenlarsa yine kendi aralarında yarışıyorlar.

  62. 2011 dekini unuttun sanırsam ispanya ve italyadaki lider bile olmuştu 4. kalktı diye lider oldu burda da 5 diye 2. olabilir dedim de

  63. he hiç dikkat etmedim bu arada şu an malum mercedes'in lastikleri izlediği söylenen bi kameranın aynısından sanki red bull'dada vardı q3'te 8 dakikada webber'in lastikteki kameradan belki fark etmiştir millet ?

  64. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Artık yavaş yavaş araca alışıyor ve rosbergin üstünlügü kayboluyor.Gerçi fazla üstünlük kurmadı ama,bize öyle geldi.

  65. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kimi bence gayet iyi bir tur attı. Fakat yarışa yönelik bir bakış açısına sahip artık. Ayarları ona göre yapıyor olabilir. Ya da Grosjean'ın mühendisi ve mekanikerleri iyi bir setup yakaladılar muhtemelen. Çünkü bugüne kadar sıralama turları Kimi lehine 8-1 idi.

    Yine de bu sıralama ile yarışı kazanma şansını kaybetti. 3. Başlasaydı büyük şansı olurdu ama altıncı sıra üstelik kirli taraf sanırım. Müthiş bir start alması ve birilerinin başına bişey gelmesi lazım.

    Ama podyumda bitirecek yarın ondan eminim.

    Emin olduğum bir şey daha var ki o da Kimi'nin otomobilin içinde çok rahat olmadığı ve bu sebeple virajlarda eski yıllarda Ferrari ve McLaren zamanlarındaki gibi risk almadığıdır. O dönemlerde risk aldığını sıklıkla görürdük. Fakat ikinci kariyerinde bir türlü saldırgan Kimi'yi göremiyoruz sıralamalarda.

    Fakat üst üste 26 yarıştır puan alıyor ve yarış istikrarı konusunda ilk kariyerinden bile iyi olduğu çok açık.

  66. fatih kılıç avatarı
    fatih kılıç

    grosjean yarın kendini vettelin önüne atabilirse eğer çok enteresan bi yarış izleriz bence. vettelin arkasında alonos önünde iki araç. çok enteresan olur. hak edenin kazanması dileğiyle

  67. Vettelin bugün polü kazanamadığı için üzülmüyorum çünkü biliyorum ki yarın yarışı banko kazanacak

    lastiklerimiz daha yeni pol için riske atamazdık webberede anma sevindim oh iyi oldu bi de orda atar yapıyor artist yarın ilk 10 giremez la o çuvallar kesin

    NOT: Fernando Alonso başladığı yerde bitiremeyecek………………………………………….Şalu

  68. tesbih çeker gibi parmak uçlarına dokunuyordu .D

  69. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    yesss hamiltonn.Pollll 😀

  70. sıralamalar çok yakın geçti. bakalım ferrari ve lotus sıralama için yarış performansından ödün vermiş mi 🙂 grosjean yarın ilk zaferini kazanabilir.

  71. Ağa sende abattın hiç bitmeyen bi kersi olsa bile onu yapamaz 😀

  72. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    İspanya GP'si gibi bir yarış izler miyiz bakalım. Alonso güzel çıkarsa startta tek tek yer önündekileri

  73. alonso nerde çekti tesbih 🙂 ?

  74. Nasıl bu kadar hızlandı bu mercedes enteresan tebrik ederim..

  75. 5. de iyi alonso için kalkışta birseyler yaparza uzun düzlükte 2. sıraya bile cıkabilir bakalım duruma göre hayırlısı olur inşallah

  76. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    tek turdaki en iyi pilot hamiltondur vetteli geçmesi bence süpriz değil doğal birşey rai ye gelirsek şanssız bir turun ardından zaten bugun sabah antremanından belli bir sorun var gibiydi araçta sürekli geride kaldı ilk 4 e girse iyi olacaktı fakat yarın sıcak pist te pozisyondan dolayı zafer zor olsada rai kazanmak icin piste çıkacaktır.

  77. Oysa burada Romain'in pole alacagina cok inaniyordum cok az farkla kacirdik saglik olsun yarin iyi bir start ile galibiyet mucadelesi verebiliriz umarim =)

  78. Raikkonen06  avatarı

    Rai naptın adamım insan biraz zorlar gözünü seveyim biraz risk al bak Gro'ya helal olsun yarın inşallah Vettel'i durdurur vay be nerede o eski Kimi…

  79. Aynen tek tesellim hamilton zaten 🙂

  80. vay anasınıı….. 0.4 saniyeye indi lan fark 😀 haha çok sevindim gelişmişiz yine yarın pist ne kadar geçişe elverişli olmasada alonsodan o güzel startlarını ve geçişlerini bekliyorum 😀

  81. onur çakır avatarı

    he tesbih sayesinde 5. oldu yoksa massaya falanda geçilirdi 🙂

  82. Kimi naptın sen ya o tur neydi öyle arabada önden kayma var tamam ama hiç zorlama yoktu ya.raikkonenin araç üstü görüntülerinde dikkat ederim o direksiyon 1 sn yerinde durmaz sürekli bi titreşim bi hareket aşırı hassas istiyor direksiyonu ve tek turda grosjean kadar zorlamıyor kasmıyor kendini çok dikkatli risk almıyor.bişeyleri başarmak için risk alması lazım.

  83. Yarın yarış Vettel ve Gro arasında geçicek gibi Hamiltondan pek birşey beklemiyorum show business ..

  84. onur çakır avatarı

    Neyse Grosjeandan bir şeyler bekliyorum startta 😀

  85. Alonsonun tesbih çekişi güzeldi 😀 😀

  86. Vettel pole alamadığı,iki Ferrari de 80 saniyenin altına indiği ve oldukça heyecanlı bir sıralama seansı izlediğim için mutluyum.Hamilton Train !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir