Rosberg: "Yarış Ayarları Üzerinde Durduk"

Nico Rosberg sıralama turlarını 4. sırada tamamlarken takım arkadaşı Hamilton pol pozisyonunu alan isimdi.

Takım arkadaşının 0.3 saniye gerisinde kalan Alman pilot takımın yarış ayarlarına odaklandıkdığını, buna rağmen hızlı olmalarının sürpriz olduğunu düşünüyor.

“Hafta sonu boyunca ayarlarımızı daha çok iyi bir yarış üzerine yaptık. Bu yüzden hızımız sürpriz oldu. Aracımız yüksek sıcaklıkta oldukça iyi çalıştı. Takımın üst üste üçüncü kez pol pozisyonundan başlayacağını görmek harika”

“Kirli taraftan kalkacağız. Buna rağmen iyi bir kalkış yapmayı umuyorum. Sıralama turlarının benim için mükemmel geçtiğini söyleyemem. Frenlerde bazı sıkıntılar oluştu. Aracın dengeside çok iyi değildi. Buda bana birkaç sıra kaybettirdi”

“Yarınki yarış içi sabırsızlanıyorum. Daha sıcak koşullarda aracımızın ne kadar geliştiğini göreceğiz. Bence iyi bir sonuç elde edebiliriz”

 


Yorumlar

  1. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Düzeltme "Ben odaklandım ve biz odaklandık demiyor orada, takım odaklandı diyor" olacak

  2. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Aynı Alonso'nun Valencia daki galibiyeti gibi.Rosberg alınca şans Alonso alınca muhteşem komple pilot

  3. benim Kemal'e karşı aşırı sevgi duyduğum yok, eminim ki onun da bana karşı yoktur 🙂 Ben sadece "Emeğe saygı" duyulmasını isterim. Adam gelip burada bir şeyler yapmaya çalışıyorsa, yapılan eleştiriler de daha düzgün şekilde olmalı.

    "Sitem" derken tabi ki "Damar benim, kan benim" diyen erken gibi demiyorum. ancak 2006'dan beri bir şeyler yapmaya çalışıyorsam, hepimize ait olan bu platform için "sitem" diyebileyim.

    Kusura bakmayın bazen bu konuda aşırı tepki veriyor olabilirim. bu da benim zafiyetim belki de. emeğe saygısızlığa kızıyorum. çünkü burada yapılanların ne koşullarda yapıldığını, yapanların ne amaçla yaptıklarını biliyorum.

    Geçen gün bir haberde Vettel 4. şampiyonluğa gidiyor yerine 3. şampiyonluğa gidiyor yazmışım. sizce ben bunu bilmeyecek birisi miyim? Facebookta uyarmışlar, ben de bunun karşısında teşekkür etmişim. birisi oradan çıkmış "ne zaman doğru yazdınız ki?" demiş… Ne dersin bu kişiye? bunun için mi çabalıyoruz biz?

    Biraz daha yapıcı olalım lütfen. Tiplerden kastım böyle olaylardı.

  4. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül
    Takım arkadaşının 0.3 saniye gerisinde kalan Alman pilot takımın yarış ayarlarına odaklandığını, buna rağmen hızlı olmalarının sürpriz olduğunu düşünüyor.
    meali; rosberg 0.3 saniye geride kaldı ama yarış ayarlarına odaklandı, buna rağmen 0.3 saniye geride kalmasının sürpriz olduğunu düşünüyor.

    İşte burada taraflı gözle bakan biz değiliz sensin. Ben odaklantık demiyor orada "Takımın yarış ayarlarına odaklandığını" söylüyor. Kıvırmaya çalışan sensin.. Senin gibi başka anlayan varsa buyursun söylesin

  5. takım arkadaşı adına konuştuğu anlamı çıkarılmaz* olacak.

  6. kıvırmaya veya bu tip şu tip diye hakarete benzeyen hitap gibi cümlelere gerek yok. bu haberi okuyan herkes benim anladığımı anlar.

    Takım arkadaşının 0.3 saniye gerisinde kalan Alman pilot takımın yarış ayarlarına odaklandığını, buna rağmen hızlı olmalarının sürpriz olduğunu düşünüyor.

    meali; rosberg 0.3 saniye geride kaldı ama yarış ayarlarına odaklandı, buna rağmen 0.3 saniye geride kalmasının sürpriz olduğunu düşünüyor.

    çoğul eklerden takım hakkında konuştuğu anlamı çıkarılamaz. zaten sürücüler takımı ve kendi mühendislerini kastederek ''biz, hızlıydık'' vesaire şeklinde konuşur. vettel kazanıp webber 10. olduğunda, vettel podyumda 'biz. bugün. hızlıydık.'' der. ve bu içine webberi katmak anlamını taşımaz. takım adına konuşmaktır.

    tamam haber yapanı çok seviyorsun orası belli, geçen ben haber yapmıştım ''siten'' çalışmadı, şimdi ise bu cümlelerinden sonra hiç niyetli değilim. o kadar insanın olduğu ortak bir platforma ''sitem'' diye hitap ediyor. bana sorarsan bu senin siten değil, Türkiye'deki F1 fanlarının sitesi.

    toplu cevap olsun bu bir xtrabit hakaret etmeden düzgünce yazabilmiş. ona da teşekkürler ancak ben yazıdan bunu anladım, çoğunun da böyle anlayacağını düşünüyorum.

  7. bu tipler hiç bitmeyecek. haberin yazarına dikkat çekmek istedin ve çektin ne oldu? 🙂 başın göre eğdi mi 🙂

    Kemal dünden neredeyse senin attığın kadar içerik eklemiş siteye. az bir şey saygınız olsun. yapıcı, yardımcı insanların hevesini kırmayın. sizin gibi tipler yüzünden kendi sitemde yorum yapmaz oldum be. insaf 🙂

  8. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Son olarak bir tane taraflı haberimi gösterirsen editörlüğü bırakacağım. Schumacher fanı olabilirim ama bu sevgi haber çevirirken kayboluyor. Hiçbir haberde taraflı olmadım olmamda. Sizleri düşünüp yazılar çeviriliyorsa çamur atmak yerine düzgün şekilde okuyun.. Çok biliyorsan gidip yabancı sitedende okuyabilirsin zorlayan yok

  9. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Hey Allahım!

    Atacak çamur bulamadın haberimi suçluyorsun ?

    1-)

    . bu demeç kendisi için değil takım için kullanılmış.

    Cevap : "Alman pilot takımın yarış ayarlarına odaklandıkdığını, buna rağmen hızlı olmalarının sürpriz olduğunu düşünüyor."

    2-)

    haberde ise sanki lewis sıralama, rosberg yarış ayarı yapmış da, o yüzden geçilmiş gibi bir hava verilmeye çalışılıyor. haberin yazarına da dikkat çekmek isterim.

    Cevap : "Takımın üst üste üçüncü kez pol pozisyonundan başlayacağını görmek harika. /Hafta sonu boyunca ayarlarımızı daha çok iyi bir yarış üzerine yaptık"

    Burada Rosberg ben yaptım mı diyor yoksa biz mi yaptık diyor ? Eleştirıi yapmanıza sözüm yok lakin göründüğü halde görmüyorsanız bu sizin sorununuz.

  10. Bu arada eklemek istiyorum, Kemal muhtemelen aramızdaki en büyük Şumi-sever olsa da haber çevirilerinde gayet oblektif yaklaşıyor. En azından ben bi yamuğunu görmedim.

  11. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Bende farkettim herzaman geri kaldıgında ya frenlerde sorun oluyor ya telsiz çalışmıyor bu sefer bir sorun daha yarışa odaklanmışlar. 🙂

  12. Hafta sonu boyunca ayarlarımızı daha çok iyi bir yarış üzerine yaptık. Bu yüzden hızımız sürpriz oldu. Aracımız yüksek sıcaklıkta oldukça iyi çalıştı. Takımın üst üste üçüncü kez pol pozisyonundan başlayacağını görmek harika

    Burada Rosberg net bir şekilde yarışa odaklanmalarına rağmen pol aldıklarını söylüyor ki burada Hamilton'ı da işin içine katmış. Son paragrafında bahsettiklerine nasıl ulaştın anlayamadım.

    Ben yine de yarışta mantar olacaklarını düşünüyorum. 4 yıldır lastikleri çözemeyen takım şimdi mi çözecek? Hem de 50 derece sıcaklıkta…

  13. ha atlamışım yazdıklarımın bazılarının direk senle ilgisi yok genel olarak yazanlar ve yapanlar var.''kızım sana söylüyorum gelinim sen anla'' manasında

  14. aynen konuda zaten takım olarak sıralama ayarlarına odaklanıldığı belirtiliyor.sen yanlış anlamışsın.ayrıca yabancı siteden orjinaline baktım orda öyle şöyle yazıyor diye buraya yazmak.yada yabancı sitede şu haber çıktı burda geç çıktı yada ne zaman çıkacak gibi şeylerde ayıptır.zamanı gelince haber olur.insanlar işlerini gayet güzel yapıyorlar.onlar sayesinde haberdar oluyoruz madem öyle sizde gidin yabancı sitelerde yorum yapın o azaman.ha çeviride hata varsa o zaman dersinizki çeviride hata var düzeltirmisiniz dersiniz saygılı bir şekilde o kadar böyle aşağılayıcı şekilde o yabancı sitede şöyle burda böyle olmaz.kendinize gelin saygılı olun bu insanlara böyle şeyler ayıp ve saygısızlıktır

  15. En amiyane tabiriyle okuduğunu anlamama gibi bir problemin var. Madem böyle bir problemin var yazara neden çamur atıyorsun?

    rosberg'in demecini yabancı sitelerden okudum. bu demeç kendisi için değil takım için kullanılmış. mercedes takımı olarak iki araçta da yarış ayarları üzerinde durmuşlar

    "Takım arkadaşının 0.3 saniye gerisinde kalan Alman pilot takımın yarış ayarlarına odaklandıkdığını, buna rağmen hızlı olmalarının sürpriz olduğunu düşünüyor"

    haberde ise sanki lewis sıralama, rosberg yarış ayarı yapmış da, o yüzden geçilmiş gibi bir hava verilmeye çalışılıyor.

    Bunu yazının neresinden çıkardın?

  16. hamilton rosberg'i monaco'dan beri hem yarışta hem de sıralamada geçiyor. rosberg'in son aldığı zafer tam bir şans. en iyi 4. olacağı yarışta zafer kazandı, vettel yarış dışı kaldı, – ham lastiği patladı son sıradan 4. oldu, webber ise ilk turlarda sona düştü, 1sn'den az farkla 2. tamamladı. tamamen hediye bir zaferdi.

  17. Mercedes mi yarışa odaklanmış? güleyim gitsin. Sadece Cuma günü yarış ayarı yaptılar ondada 0.5-0.7 saniye geride kaldılar. Mercedes olurda bugün kazanırsa beni buraya kapak yapabilir, dalga geçebilirsiniz. Mümkünatı yok. Küçücük bir ihtimal dahi yok. Lewis Hamilton'un podyuma çıkması galibiyetle eşdeğer olur. Bu da kalkışta Grosjeanla Vettel'in temas etmesine bağlı. İkisi yarış dışı kalırsa belki Hami podyuma çıkar. Yarış ayarı falan bahane, bahane bulmak şahane. Son 2 yarıştır bir gerçek varki Joker Pilotum Rosberg Hamilton'a yeniliyor, bunada bahane buluyor. Alonso buna iyi deyince rehavete kapıldı 1 aydır eli ayağına dolaştı. Alonso, Rosberge iyi deyince Hamiltonda hırslandı tozu dumana katıyor. Ah Alonso ah yine yaptın yapacağını. Bu Hamilton uyanmasa Rosberg çatır çutur yenerdi onu. Sıralamalar tamamda Galibiyette 2 galibiyetide Rosberggetirdi. Bence iş var. Bu yarış Hamiltondan ustte bitirirse bence rüştünü ispatlar.

  18. rosberg'in demecini yabancı sitelerden okudum. bu demeç kendisi için değil takım için kullanılmış. mercedes takımı olarak iki araçta da yarış ayarları üzerinde durmuşlar. antrenmanlardan Q1 ve Q2'ye kadar çok yakın olmalarından belliydi fakat Q3'de lewis yine kendini gösterdi.

    hızına şaşırması yarış ağırlıklı çıktıkları halde 1. ve 4. kalkacak olmaları. ben kirli taraftan kalkacağım ama umarım iyi bir iş çıkarabiliriz diyor. normalde rahat pole alan aracın yarışa odaklanınca 4. olması normal birşeydir zaten, bu sürpriz olmaz. hamilton'ın pole alınca şaşırması da sanırım bu yüzdendi. redbull ile aradaki fark da çok küçük. daha yüksek olabilirdi.

    haberde ise sanki lewis sıralama, rosberg yarış ayarı yapmış da, o yüzden geçilmiş gibi bir hava verilmeye çalışılıyor. haberin yazarına da dikkat çekmek isterim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir