Red Bull 2014 İçin Alonso'yu İstiyor!

yazar:

kategori:

Son çıkan haberlere göre Alonso’nun menajerleriyle Red Bull arasında Macaristan’da gizli görüşmeler yapıldı. Daha önce de belirttiğimiz gibi Christian Horner cuma günü Alonso’nun menajeri Luis Garcia Abad ve Carlos Sainz ile görüştüler.

Bazıları bu üçlünün görüntülenmesini Carlos Sainz’in oğlu için yorumlarken Abad ile Horner arasında yapılan özel görüşmelerin ayrıntıları bilinmiyor.

Bu söylentilerin sorulması üzerine Horner “Herhangi bir pilot ya da taraflarla yapılan görüşmeler her zaman gizli kalacaktır.”

“Ancak sizin de tahmin edebileceğiniz gibi koltuğumuzla ilgilenen bazı sürücüler oldu.” dedi.

Alonso’nun 2016’ya kadar Ferrari ile anlaşması olduğu için Red Bull’a geçişi gibi bir olay büyük sürpriz olur. Ancak anlaşmada Alonso’nun erken ayrılabilmesi için bir madde olup olmadığı bilinmiyor.

Ferrari’nin Takım Patronu Stefano Domenicali “Onunla anlaşmamız var. Fernando’nun takımın bir parçası olduğu konusunda şüphe yok.”

“Sezonun bu çok zor geçen döneminin ardından onun herkesle çok yakından çalışmasına ihtiyacımız var.”

“İşimizi yapmalıyız. Nokta. Bu sadece onun için değil, herkes için aynı.” dedi.

Horner’ın Alonso’nun menajeriyle görünmesinin bir çok konuda etkisi olabilir. Örneğin; Red Bull gerçekten Kimi Raikkonen’i istiyorsa, Raikkonen ile pazarlık konusunda indirim planlanıyor olabilir.

Ya da Alonso’nun menajerinin Red Bull gibi güçlü bir takım yetkilileriyle görünmesi, Alonso’nun başarı için başka bir yere gidebileceği; bu yüzden Ferrari’nin daha dikkatli olması gerektiği düşüncesini ortaya çıkarabilir.

Alonso ise Ferrari’de mutlu olduğunu söylüyor. Alonso “Çok mutluyum. Açıkçası aracı geliştirmemiz lazım ve böylece şampiyonluğu kazanma şansımız olacak.” dedi.

Christian Horner, en iyi pilotlara sahip olmak istediklerini belirtti. Alonso ve Vettel ilginç olabilir.”

“Günün sonunda takım için doğru olduğuna inandığınız şeyleri yapmalısınız. Gelecek sene için düşündüğümüz ikili takım için en iyi ikili olmalı.”

“Geçen hafta Kimi söylentileri vardı. Bu hafta ise Fernando.”

“Biz gelecek sene mümkün olan en hızlı, birlikte iyi çalışabilecek ve takım için en iyi sonuçları alabilecek iki sürücü ile doğru paketi oluşturmak istiyoruz.” dedi.


Yorumlar

“Red Bull 2014 İçin Alonso'yu İstiyor!” için 21 yanıt

  1. McLarenZDZB avatarı

    İster istemez alışırsın kardeş. McLaren'den Ham. gitti biz de alıştık. Haa yerine birini koyabildik mi? Hayır. Tesellimiz ise şu; bu sezonu çöpe attığımız gerçeğini kabullenmek ve Honda aşkıyla geleceğe umutla bakmak.

  2. Schumacher kendi vatandaşını savunuyor.Vettel iyi bir pilot ama en iyi olması için şampiyonluktan fazlasına ihtiyacı var.Daha son yarışta rai yi geçemediği için telsizden şikayet eden malezya yarışından sonra önce özür dileyip sonra sadece takımdan özür diliyorum diyen tutarsız genç bir pilotun en iyi olduğunu söylemek için ya vatandaşı olmak yada körü körüne bağlı olmak gerek.

    Eğer bir f1 efsanesinin yorumuna önem veriyorsan; 70 lerde formula1e başlamış 3 kez dünya şampiyonu olmuş, hala f1 in içinde olan bir efsanenin, tam anlamıyla komple olan ve alonsoyu takım emri ve pek çok konuda eleştiren bir pilotun açıklaması:

    Lauda:Alonso en zor;en zeki,en komple

  3. Günün sonunda takım için doğru olduğuna inandığınız şeyleri yapmalısınız. Gelecek sene için düşündüğümüz ikili takım için en iyi ikili olmalı.

    Kısaca ikinci pilot arıyoruz diyor. Kim bilir, Raikkonen ile bunu başarabilirler. Adamın reklam potansiyeli de var.

    "Holidays?"
    -No
    "Business?"
    -No
    "Friends?"
    -No
    "Why are you so far away from home?"
    -I've no idea!

  4. Şahsen Hamilton ve Fernando ikilisini görmek istiyorum takımımda. Mümkün olan en kısa sürede

  5. Haydi bu gerçekleşti diyelim, Ferrari böyle bir durumda Hamilton'a kırmızıyı giydirir. Yanına da Kobayashi'yi koy tamamdır 🙂

  6. Resmî : Ferrari,James Allison'un 1 Eylül tarihinde takıma katılacağını doğruladı.Allison,Pat Fry'ın yerine "Chassis Technical Director" olarak görev yapacak.Fry'ın yeni görevi ise "Director of Engineering".

  7. Aklı sıra Alonso'yu ikinci pilot yapmaya çalışacaklar ama yemez gülüm.Darma duman olurlar.

  8. Ferrari%100 avatarı

    Alonso bu takımdan şampiyon olmadan kaçmaz nokta.
    ama öyle bi hata yaparsa takımı bırakmak gibi oda massanın işine gelir Massa 1 pilot olur
    Alonso bu takıma veda etmez!

  9. Alonso bizi bırakamaz bunu cidden kaldıramam. Sevgiye bağlılığa bir bütün olmaya olan bütün inançlarım yok olur.

  10. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Körü körüne taraftarlıktan bahsediliyor Alonso'dan vazgeçilmiyor nasıl bir yazı ise bu.Duymak istediğiniz buysa evet körü körüne Vettel taraftarıyız bu kadar basit siz nasıl 2005 te sırf Schumi yi durdurdu diye Alonso taraftarı olduysanız bizde 2008 de 2009 da başladık Vettel e sempati duymaya.Kimseyi yok biz eskiden beri izliyoruz siz yenisiniz diye taraftarlıkla suçlayamazsınız.Sizin ne özelliğiniz var kendinizi üstün görüyorsunuz diğer gruplardan ? Vettel kendini ispat edememiş yok iyi pilot değilmiş kim şanş ile 3 kez üst üste şampiyon olabilmiş bana gösterin,o zaman Alonsonun 2005 2006 şampiyonluklarıda şans Schumi sorunlar yaşamasa şampiyon olamayacaktı ama oldu bu sporda bunlar oluyor.Sırf bir pilotu 2010 da şampiyon olamadı diye sevmiyorsanız 2011 de hızlı aracı var yanına yaklaşamadınız diye sevmiyorsanız 2012 de hertürlü zorluğa rağmen yine şampiyon oldu diye bir pilotu sevmiyorsanız sizin sorunlarınız başka taraftarlık değil sorun kin hırs yenilginin dışa vurması.Vettel şuan en iyi pilot kim ne derse desin istatistikler ve Schumacher yalan söylemez sıraya bile koyarken Vettel Alonso Hamilton Kimi diye sıraya koyuyor adam Schumacherden daha iyi biliyorsanız buyrun f1 pistlerinde görelim sizi.Hepinize saygılar körü körüne bağlı Vettel taraftarı Mehmet Günaydın.

  11. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    ahahahahaha Fernando is faster than you ahahahahaha

  12. bazıları her ihtimale karşı bahanelerini şimdiden hazırlamışlar. çok hızlısınız tebrikler.

  13. alonsoyla ilgili 2009dan beri ilk kez transfer dedikodusu duyduk alonsoyu nasolsa cepte diye kabul eden ferrarinin uyanişi icin iyi oldu bu haber ama keske 2008de redbullun teklifini kabul etseydi simdi 6kez dunya sampiyonu olmus bir pilot olabilirdi

  14. işin kötü yanı.. taa gençlikten alıp ilerleyen zamanlara kadar "şampiyon bir efsane" yaratmak gibi bir amaç varsa bu saatten sonra fetıllın yanına getirecekleri herkesi harcarlar (ayrıca fetıla şampiyon ezen unvanını da kazandırırlar).. rbr çok tehlikeli bi takım, çok sinsi geliyorlar bana.. kendi isimlerini tarihe kazıyabilmek için rahat yönetebilecekleri (genç) fetıla sahipler, harcatmazlar, sanmıyorum.. evet büyük ihtimalle alonso, raikonen ve hamilton eşit şartlarda şuan fetılı her türlü ezebilecek pilotlar ama yok hacı.. ezdirmezler, mümkün değil..

  15. Carlos Sainz için görüşme yapıldığı söyleniyordu.Yapacak haber kalmayınca yine Alonso'ya döndüler demek ki.

  16. Sene sonunda Ricardo ile imzalarlar açıkcası Vettelin Rai ve Alonso ile aynı takımda olmak isteyeceğini sanmıyorum.

    Ricardo gelir hızlı bile olsa 2-3 takım emrinden sonra oda Webberleşir 2 sene orda takıldıktan sonra Force İndiaların yolunu tutar

  17. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Alonso'nun maaşı Vettelin iki katı kadardı. Red Bull eğer böyle birşey istiyorsa kesenin ağzını açması lazım, yoksa Alonso Ferraride böyle devam ettiği sürece 2016'ya kadar güzel maaşını almaya devam eder. Alonso eğer Red Bull'a geçerse Vettel için bir tehdit kalmayacak çok daha rahat domine edecek sezonu Red Bull bunu istiyor, pek sanmıyorum Alonso kendini bitirsin. Eğer gerçekten Red Bull Alonsoyu alır ve eşit şartlar verirse Sebastian Vettel diye bir pilot kalmaz o derece eminim.

  18. tabiki bu transferin olacagi yok ama iyi oldu bu haberler alonso açısından.Ferrari de birakacagi kesin oldugu icin hicbir takimla adı anılmiyodu .ferrari en azindan bu tarz tehditleri de gorur araci gelistirir ne bileyim gaza gelir 🙂

  19. bence tamamen Ferrariye ve Alonsoya karşı psikolojik saldırıda bulunuyorlar. ikisinin arasını açmak için yapılmış bir hamle .Geçen yıl Alonsonun yaptıklarına misillleme.

  20. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    RedBull kural deişikliğinden dolayı yolun yolcusu olmuş pilot arıyor. Vettel evet son şampiyon olabilir ama bu iki adam da kazandıktan sonra mağlubiyet görmüş ve gerekirse takımın desteğini kaybetmiş takım arkadaşlarına üstünlük kurmuş ve yenilmiş adamlar. kısacası pişmiş. ham bir meyve sert güzel olabilir ama olgunlaşmış meyvenin tadı ayrıdır. olurda Vettel'in yanına bu iki şampiyondan biri gelirse ne olur bilinmez ama öncelik 2014 takımlar şampiyonluğu olarak bakılıyor, ikinci neden elimde Vettel gibi bir pilot var araba hızlı ve kurallara uyarsam zaten şampiyon olurum olurda Vettlin tecrübe eksikliği çıkarsa Rai gibi yada ;Alo gibi bir pilot var onunla şampiyon olabilir, ve araç yavaş çıkarsa bu iki pilotun arkadan daha istikrarlı olması normal. ve bir yandan da ne olacağı belli olmayan 2014 te rakibinden bir şampiyon alıyorsun şampiyonun çıkma olasılığı yine RedBull. mantığın bu olduğunu düşünüyorum
    ayrıca Rai aptal ca bir karar olabilr demişti. James Ferrari ye gittii şimdi Alonso seöylentileri var RedBull da Alonso RB ye Rai Ferrari ye bu da olabilir. belkide aptalca karar budur..

  21. vettel korkudan yalvarıyodur horner'a.
    RBR emir veremediği pilotu almaz, eğer alonso gelirse vettel'e" fernando is faster than you" diye emir vermek zorunda kalırlar. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir