Mercedes: "Yeni Lastiklerin Etkisini Henüz Tam Olarak Anlayamadık"

yazar:

kategori:

Lastik kullanımı konusunda sorun yaşayan Mercedes, Pirelli’nin Macaristan’a getirdiği yeni lastiklerle sorun yaşamadı ve yarışı kazandı.

Ross Brawn “Bu lastiklerin bazılarına daha fazla uyacağı konusunda şüphe yok ancak bize diğerlerinden az mı ya da çok mu uyacağı konusunda henüz bir fikrim yok.”

“Sıralamalar belki biraz değişir çünkü lastikleri iyi kullanan takımlardan bazıları zorlandılar. Ancak onların da iyileşeceğinden eminim.”

“Biz orijinal lastikleri Silverstone’da anlamaya başlamıştık ve burada yine değişiklik oldu.”

“Lastikleri anlama açısından bu hafta iyiydik ancak durumun Spa’da da aynı olacağını söyleyemeyiz çünkü iki durum farklı.”

“Düzgün bir şekilde kullanmanız için daha iyi anlamanız gerekiyor.” dedi.

Brawn, Macaristan’da iyi olmalarını Nurburgring’de çıkardıkları derslere bağladı.

Brawn “Nurburgring yapbozdaki bir başka parça oldu. Yarışın ardından yaptığımız analizlerde lastikleri biraz daha anladık.”

“Burada lastikler biraz değişti ve lastik performansı konusunda nerede olduğumuzu anlamak için bir kaç farklı şey denedik. Uzun sürüşlerde iyi olmayı hedefledik.”

“Ancak yarışa başlayana kadar nerede olacağımızı bilmiyorduk. Bir belirsizlik vardı ve bunun yanında Silverstone’da 3 günlük test yapma avantajına sahip değildik.”

“Belki de faydası olmayacaktı. Kim bilir? Bu yüzden bu hafta sonu biraz belirsizlik vardı.” dedi.


Yorumlar

  1. cayır cayır yanan hungaroringde lastikleriniz aşırı ısınarak aşınmadı (normalde latiklerin aşınarak mercedesin podyum dahi görmemesi gerekiyordu)siz anlamamışsınız ama seyirciler gayet güzel anladı

  2. kafamı kurcalayan soru şu; Pirelli yeni bir lastik geliştiriyor, bu lastikleri geliştirirken Mercedes'in gizli testinde ki dataları kullandılarsa otomatik olarak o lastikler o araca uygun halde üretilmiş oluyor zaten. Yani Mercedes'in test datalarını alıp aracını yeni lastiklere göre ayarlamasına gerek yok, lastikler zaten o araçtan gelen datalara göre yapılıyor olamaz mı ?

  3. Lastik testinden sonra Mercedes toplu halde takım olarak salağa yatmaya başladılar..

  4. Pirelli kendi verilerine göre aşırı ısınma sorunu olmadığını söylemişti. Takım lastikleri anlayamasa da Macaristanda oluşan şartların Mercedesin doğru ayarı bulmasına yardım ettiğini düşünüyorum.

  5. Etkisini anlamadıkları için fazla aşınma sorunu olmadı zaten anlamaya başlarlarsa yandık.Hamilton 1 den kalkıp 10. filan olmaya başlar yine .Hiç ellemeyin bari lastiklerle ilgili ayarı aynı bırakın

  6. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Bende ross amcaya katılıyorum mercedesin işi belli olmuyorki en iyisi spa'yı beklemek,bence orda da anlaşılmayacak.Düzlük var arka lastikleri düzlüklerde sogutabilirler,hava serin olacak yine lastikler ısınmayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir