2014 Sezonu İçin Sekiz Pilotun Yeri Garanti Gibi Görünüyor

yazar:

kategori:

2014 Sezonunun ilk yarısında Vettel 36 puan farkla lider durumda bulunuyor. Alman pilotun en yakın takipcisi Raikkonen.

Gösterilen performanslara göre bazı pilotlar takımlardaki yerlerini garantilemiş durumda.

2014 yılı için yarışacak iki pilotunuda açıklayan sadece iki takım var. Mclaren, Perez-Button, Mercedes ise Rosberg-Hamilton ikilisiyle 2014 sezonunda yarışacak. Sebastian Vettel Redbull, Paul Di Resta Force İndia, Charles Pic’in ise Caterham’da kontratı bulunuyor. 2014 Yılında yeri garantide olan bir diğer isim Ferrari pilotu Fernado Alonso gibi görünüyor. Ancak çıkan son söylentilere göre Alonso Redbull’a gidebilir.

Raikkonen’inde adı Redbull takımı için yüksek sesle anılıyor. Fin pilot eğer Redbull ile anlaşamazsa Lotus ile devam edecek. Toro Rosso takım patronu Tost, Ricciardo’nun Redbull’a gitmemesi durumunda Vergne-Ricciardo ikilisiyle 2014 sezonunda devam edeceklerini açıklamıştı.

Ferrari’nin ikinci koltuğu şuanda karmaşık bir durumda. Massa’nın son yarışlarda göstereceği performans çok önemli gibi duruyor. Eğer Massa kötü bir performans sergilerse koltuğu için en büyük aday Hulkenberg. Alman pilot’un adı Lotus içinde anılıyor.

Son söylentilere göre pilotların ilgilendikleri koltuklar şu şekilde;

 

Raikkonen: Redbull/Lotus, Hulkenberg: Ferrari/Lotus/Sauber, Paul Di Resta: Ferrari/Force India, Alonso: Redbull/Ferrari,  Ricciardo: Redbull/Toro,Rosso, Vergne: Redbull/Toro Rosso, Maldonado: Lotus/Williams, Sutil: Ferrari/Force India, Bianchi: Ferrari/Force India/Marussia

 

Mark Webber’in emekliliğinin ardından 2014 Yılında yarışacak pilotlar arasında ilk yarışına 2002’den önce çıkan sadece 4 pilot kalıyor. Bu isimler; Button, Massa, Alonso ve Raikkonen. Eğer Massa Ferari’den ayrılıp koltuk bulamazsa bu sayı 3’e kadar düşecek.


Yorumlar

  1. Bu pilotlardan bazısını 2-3 ay önce ben uydurmuştum. Örneğin di resta, sutil ve multi 21 olayından sonra ricardo. Hiçbirinde ciddi değildim maksat söylenti olsun diye orada burda yazıyordum. Aylar geçti uydurduğum palavralara kendimde inanmaya başladım. Derken f1 magazin ekibide inandı ve iddialar yüksek sesle dile getirildi. Son uydurduğum iddiaya göre Massa, Raikonen giderse lotusa, Ricardo giderse toro rosso''ya gidebilir. İkiside gitmezse kankası Vettelin yanına red bull 2. pilotu olarak gidebilir. Grosjean bu performansı devam ettiremezse işsiz kalır. Onun yerine sutil lotusa gidebilir. Gridte 2. pilot olmayı kafasına takmayacak tek genç pilot di resta ferrariye gelecektir. Bunu iddia ediyorum eğer hulkenberg alonsoya vırt zırt ederse garanti di resta ferraride. Ferrari neden 2 yıldır massadan vazgeçemiyor*? Çünkü geçirdiği kazadan sonra yarışma hırsı biten, açıkça 2. pilot olmayı kafaya takmayan uysal kedi gibi millet ne derse yapan ondan başka pilot yok. Birde sevecen ruhlu hemen herkesle iyi geçinir pilot kaç tane var ? O giderse yerine gelecek en uygun isim Di resta olur bu bir +bir= iki gibi net

  2. Ben eskilerin de gitmesini isterim. Gençler gelsin, yeni kahramanlar çıksın…

  3. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Son paragraf ağır etki bırakıyor üstümüzde..

  4. Felipe Massa'nın kariyeri yine ikinci bölümdeki performansına bağlı olacaktır. Takım ile aralarında anlamsız bir bağ var. Red Bull Vettel'in yanına ikinci pilot arayışında ve buna göre davranacaktır.

  5. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    teşekkür ederim, Elimizden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyoruz 🙂

  6. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Kemal Şengül

    Ellerine saglık bugün formundasın 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir