Berger: "Raikkonen'in Ferrari'ye Gitmesi İmkansız Değil"

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen 2007-2009 arası Ferrari’de yarışmış, 2007 yılındada dünya şampiyonu olmayı başarmıştı. Ancak 2009 yılında Ferrari Alonso ile anlaşarak Raikkonen ile yollarını ayırmıştı.

Gerhard Berger Raikkonen’in Ferrari’ye gitmesinin önünde herhangi bir engel olmadığını söyledi.

“Ben sorun olacağına inanmıyorum. Raikkonen’i kolayca Ferrari’de hayal edebiliyorum. Bana göre Kimi ile anlaşabilirler. Sponsorları da oldukça iyi”

Eski Formula 1 pilotuna göre Alonso Redbull’a giderse Ferrari Raikkonen ile anlaşabilir.

“Alonso karar vermek zorunda. Red Bull üç yıldır şampiyonluk yaşayan bir takım ve 2014’de de Adrian Newey tasarımıyla beraber şampiyonluk için yarışacaklardır. Tabi ki Alonso’nun Ferrari ile 2016 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.”

“Ancak eminim ki Red Bull ve Horner Alonso seçeneğini değerlendiriyordur. Eğer Alonso Red Bull’a giderse Ferrari’de Raikkonen’i alabilir.”

“Geçmişte Alonso ve Hamilton’un takım içi çekişmesinde sorun yaşadığını görmüştük. Red Bull herşeyi iyi değerlendirmeli”


Yorumlar

  1. Raikkonen06  avatarı

    Kimi'yi paylaşamadılar gitti ha artık açıklansın bu 1 ayda daha ne acaip haberler duyarız bana göre Kimi RBR'ye gitmeli ama Rebullda işini biliyo fiyat düşürmek için Alonso'yu bile almayı düşündüler çok ilginç gerçekten ilk kez böyle birşeyle karşılaşıyorum ah kimi ah karıştırdın ortalığı inşallah karıştırdıktan sonra bırakmak gibi korkunç birşey yapmazsın 🙂

  2. aslında ferrari montoyayı getirip ortalığı kızıştırsa 🙂

  3. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Rosbegi niye kimse konuşmuyor.Bence tam ferralik genç ve yetenekli

  4. O ihtimal Ferrari bir gün 4 araç ile yarışırsa gerçekleşebilir bak 3 bile demiyorum.:) Tabi o zamana Michael'ın saçlar iyice kırarır.

  5. Dediklerinizde haklısınız tabiki, ve her ne kadar Schumi'nin gidişi(2006'daki emekliliğinden bahsediyorum) problemsiz gözükse de, Schumacher o zaman da çok gönüllü değil gibiydi bırakmaya. Michael Schumacher'in Ferrari'de bir kaç yarışlığına da olsa Massa yerine yarışma ihtimali ortaya çıktığında da motosiklet kazasındaki hafif sakatlığını bahane göstererek geri dönmeyişini de hatırlıyorum. Geçen sene Montezemolo'nun demeçlerini de bu kadar keskin hatırlamasam da evet Schumi'ye pek sıcak bakılmıyordu. Kısacası, benimki de bir hayal, mazur görün işte 🙂

  6. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Luca di Montezemolo olduğu sürece bu ihtimal, Schumacher'in Caterham ile geri dönmesindeden daha az gibi görünüyor. Schumacher'in Mercedes'i seçtiği gün Ferrari Schumacher'i defterden sildi. Tabi ki bu çok yanlış. Ama görünen yol klavuz istemez. Geçen sene Schumacher emekli olmadan önce Ferrari ile görüştü ancak Montezemolo Schumacher Ferrari'ye bir daha asla gelemez dedi..

  7. DreamOfWinD  avatarı

    Ben öyle bir ihtimal görmüyorum maalesef.
    Daha geçenlerde haberi vardı Ferrari'sini satıyordu. Maranello'nun kapısının önünden bile geçmez artık. 🙁

  8. Peki ya Raikkonen'in Ferrari'ye gidişinde pürüz çıkıp, Schumacher'in Ferrari'ye gitme ihtimaline ne diyorsun? 🙂

  9. DreamOfWinD  avatarı

    Alonso Red Bull'a giderse ya Raikkonen ya da Hamilton Ferrari'ye katılmalı. Massa'nın yanına vasıfsız biri oturmamalı. İkiside harika pilotlar. Yaşları göz önünde bulundurursak Hamilton tercihimdir 🙂 ki Hamilton'un rahatı yerindedir şimdi lastiklerle de sıkıntılı gözükmediler hem de sıcak havada. Biten sözleşmesiyle Raikkonen daha gerçekçi geliyor bana.

  10. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Bu arada arkadaşlar Hamilton'un Ferrari'ye gidebileceği spekülasyonlarıda başlamış 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir