Vettel Raikkonen'i Alonso'ya Tercih Ediyor

yazar:

kategori:

Macaristan GP’de Alonso’nun menajerinin Horner ile görüştüğünün görüntülenmesinin ardından Alonso’nun Red Bull koltuğuna geçeceği söylentileri ortaya çıkmıştı.

Horner söylentileri görmezden gelirken Vettel’in bu yılki en büyük iki rakibinden birinin önümüzdeki yıl takım arkadaşı olabileceği görüşülüyor.

Bu iki pilottan hangisini takım arkadaşı olarak görmek istediği sorulduğunda Vettel: “Kimi’yi tercih ederdim.”

“Şu an dikkatli olmalıyım, Fernando’ya karşı hiçbir kötü düşüncem yok. Bir pilot olarak ona çok saygı duyuyorum.”

“Fakat pistte ve pist dışında Kimi’yi tercih ederim. Çünkü o her zaman bana karşı açık oldu. Bu açıdan çok daha kolay olacaktır.”

Daniel Ricciardo ise Genç Pilot Testlerinde takımı etkiledikten sonra Red Bull koltuğu için hala aday konumunda.


Yorumlar

“Vettel Raikkonen'i Alonso'ya Tercih Ediyor” için 30 yanıt

  1. niye alonsoyu istesin de.alonso gelsin de vetelin karizmayı çizsin,ak kara belli olsun.vetel asla istemez bunu.alo ile aynı takımda olursa sıralama 1 vet 2 alo olur.yarışta da alo affetmez ezer.tabiki kimiyi isteyecek.kimi zaten hiçbişeyi taktıgı yok severim f1 ini de arabasını da diyor :-)))

  2. e tabi son 2-3 sene raikkonenle şampiyonluk yarışı yaptın sanki

  3. Enes Mazlum avatarı

    Beyler merak ettimde ntvspor'dada aynı resim aynı haber var sadece içerik farklı olmuş ama dikkat edersenizde kıta'lar olarak aynı ama sadece farklı olsun diye cümleler değiştirilmiş.(yayınlama saatleri arasındada Trf1 önde )Benim tahminim ntvspor buradan alıntılamış , keşke böyle yapmasalarda burayı kaynak gösterseler asıl kaynakla beraber bu sayede daha yeni arkadaşlar edinmiş olurduk siteye , .. ama nerde adamların işi gücü futbol başka spor yok sanki dünyada …(Konu nerden nereye geldi ama bu yönünü sevmiyorum ntvspor'un , onun dışında beğendiğim bir kanal..)

    Ama bir yandanda onların buradan bakıp haber yapmaları hoşuma gitti türkiyenin en büyük f1 platformu olduğunu kanıtlar nitelikte 😀

  4. bu habere yusuf ve joseph diyen arkadaşlar #F1 izlemekten vazgeçip tez zamanda kendi aralarında GoKart yapmalarını öneriyorum 🙂 siz halen Kimi 'nin felsefesini anlamadıysanız bişey demiyorum. SEB çok akıllı …

  5. 2007 de hami veya alo birbirlerine %10 yardım etseydi kimi şampiyon olamazdı.
    atalarımızın güzel bir atasözü var. bir kümeste iki horoz ötmez

  6. Kolay lokma? Kimi mi?…

    2005'te birbirine denk araba degildi Renault ve McLaren.

    McLaren dayanikli degildi. Renault hizli degildi. O yuzden direkt olarak esit bir kapismadan soz etmek dogru olmaz ki. 10'a 4'trn kastim: Kimi'nin,San Matini, Nurburgring ve Hockenheim'da LIDER giderken KENDI ELINDE OLMAYAN SEBEPLERDEN, yani MAKINE HATASIndan dolayi yaris disi kalmasi. Ama dedigim gibi: McLaren o hiziyla bir de dayanikli olsaydi (2011 Red Bull gibi) yine esit kapidma olmayacakti.

    Ozetle en kiyaslanabilir kapisma 2007.de yasandi. Orada da Räikkönen yendi. Bu kadar basit.

  7. ortada ben matematiksel gerçek göremiyorum. Amacım şu pilot bu pilottan üstündür muhabbeti yapmakta değil. İkisi de iyi pilotlar, Fernando şampiyonluklarını Kimi pistlerde yarışırken almış bir pilot, özellikle direk rakip oldukları 2005 sezonunu görmezden gelmen oldukça çocukça. Varsayımlara bakacak olursak Kimi'nin aracı daha dayanıklı olsaydı 4'e 10 olurdu gibi matematiksel(!) gerçeklere odaklanmışsın, ama senin de dediğin gibi varsayımlara bakacak olursak, Alonso'nun aracı Kimi'nin ki kadar hızlı olsaydıyı da konuşabiliriz, bu sefer sonuç 14-0 da olabilirdi, malum arabanın en büyük özelliği yolda kalmaması oldu o sezon boyunca.

    Herneyse, demek istediğim kendi tuttuğun pilotu övmek adına açık açık öteki pilotun yaptıklarını küçümsüyorsun, öyle ki Kimi'ye karşı aldığı şampiyonluklardan birini bile ıskartaya çıkardın 🙂

    Vettel'in neden Kimi'yi tercih edeceği belli(Kimi ile daha iyi geçinmesi vs. vs.), hoş bazısı senin gibi Alonso'yu yenmesinden dolayı olabileceğini de iddia edebilir, bir başkası da çıkar Alonso'yu yenemeyeceğini düşünüyor o yüzden kolay lokmayı, Kimi'yi istiyor da diyebilir…

  8. :)) niye dovsun?

    Gelsin, yarissinlar. Kozlarini oyle paylassinlar.

    Ben fanatiklerle tartismaya girmem. Matematiksel gercekleri ve olanlari aktardim birebir. Dikkat edersen icinde yorum yok yazdiklarimin. Olan bir seyin olmamis gibi konusulmasi yanlis."Gulunmeyecek gibi degil, …. Neye guluyorsun? Olan-biten ortada. Yanlisim varsa duzeltin. Ben de dogrusunu ogreneyim.

  9. yav tamam senin pilotun bizim pilotumuzu döver, haklısın

  10. Pekala. Biraz daha aciklayalim o zaman. Bir defa Räikkönen'le Alonso arasinda tek cekisme 2007 yilinda yasanabildi. 2005'te Kimi'nin araci istikrarsizdi. Uc defa lider giderken yaris disi kaldi vs, vs… Bu bir otomobil yarisi olduguna gore denk arabalar olmali. 2005'te bu olmadi. 2006, McLaren'in bir tek yaris bile kazanamadigi yil olarak tarihe gecti. 2008 ve 2009 da Renault'nun kotu oldugu yillardi.

    Dolayisiyla kapisabildikleri tek yil 2007 oldu. Bu sezonu hesaba katmiyoruz, henuz devam ettigi icin! O yilda da malum at hirsizligi skandali patladi. Aslinda sezona devam etmelerine bile izin verilmemesi gereken McLaren (ki ayni seyi Spyker yapmis olsaydi, patronu herhalde omrunun sonuna kadar degil bir daha motorsporlari dunyasinda olmak, bir daba TV bile izleyemezdi) yarismaya devam etti. Ona ragmen, Ferrari elleri acik poker oynamasina ragmen Kimi sampiyon oldu. McLaren-Ferrari guc olarak denkti. Hatta McLaren markalar sampiyonasindan ihrac edildi. Ihra, edilmeseydi bile Ferrari 1 puanla yine sampiyon oluyordu. McLaren'in Macaristan'da ceza almasi falan var bir de. O ceza da Fernando yuzunden alindi. Bunun da altini cizelim!

    Simdi de Hamilyon Alonso'ya yardim etseydi veya tam tersi senaryoya gelelim: benim yazdigima komik diyorsan buna millet nasil gulmustur acaba.

    Sampiyonluga oynayan iki kisi neden birbirine yardim etsin ki? Soyle olsaydi, boyle olsaydilara girecek olursak, Kimi Räikkönen'in arabasi o arizalari yasatmasaydi 2005 sezonunu Fernando'nun 4 galibiyetine karsilik 10 galibiyetle sampiyon olarak tamamlardi o zaman. Bu ihtimali de konusun….

    2008 ve 2009'da Massa'ya yenilmek konularini uzatmaya gerek yok. Cunku konu Alonso-Fäikkönen rekabeti. Felipe Massa 2008'de gercekten cok ust seviyeye yukseltti kendini. Räikkönen'in de yasadigi sorun (Fransa) ve kotu gecen, son sansini kaybettigi Belcika'dn Sonra gercekten guclu olan Hamilton-McLaren kombinasyonuna karsi Massa'ya yardim etmekten baska sansi kalmadi. Ayrica herkes kotu sezonlar, zor zamanlar gecirebilir. Kimi de isfeksiz ve zor iki sezon gecirdi. Dedigim gibi. Konu aslinda Massa degil. Ayrica Massa'yi ezen Alonsi diyorsun. Alonso da daha CAYLAK sezonunda Hamilton'a yenildi. Bunu da unutma.

  11. vettel öğrenememiş;rai arkadaş dost akraba onun adamı bunun adamı dinlemez canına yandığımın aslanı vur geç.düzler geçer bil la bunu toysun öğren sebastian

  12. O massa alonsonun takim patronu ve menajerinin kurdugu tezgah olmasaydi 2008 de sampiyon oluyodu hatirlatirim
    Ayrica adam ciddi bi kaza gecirdi 2009-2006 arasi massayla alakasi yok

  13. Selam,cidden gülünmücek gibi değildi bu yorumun kusura bakma alihan kardeş,ahmet haklı 😀

  14. En hızlı araca ve en çok puana sahipken bile atak deneyip geçemediği raikkoneni telsizden şikayet etmek olgunluk mu? Buyurmuşsun.

    Bakalım gerçekten ne demiş?

    Vettel : He did'nt give me enough room. (Bana yeteri kadar boşluk bırakmadı.)
    Rocky (Vet'in yarış mühendisi) : Understood. We'll talk to Charlie (Anlaşıldı, Charlie ile konuşacağız.)

    Ben sana bunun gibi yüzlerce telsiz mesajı örneği bulabilirim.
    Dikkat edersen o yarışın sıcaklığı esnasında durumunu bildirmiş, yarış mühendisi de belki de söylemesi gerekeni söylemiş. Büyütülecek bir şey yok yani.
    Kaldı ki bu konuşmayı podyumda Brundle'dan duyan Rai bile Vettel'le şakalaşarak karşılık veriyor.
    Vettel'i sevmeyebilirsiniz haklısınız çünkü 4 yıldır yaptıklarıyla tüm zevkinizin içine pisledi. Ancak adaletsiz davranıyorsunuz. Yapmayın.

  15. Alonsoyu yenmis raikonenmi haha,2005 ve 2006 da kim kimi yendi,2007 de alonso hamiltona veya hamilton alonsoya azicik yardim etse massanin rai ye ettigi gibi ya hamilton ya alonso sampiyondu,2008 ve 2009 da massaya gecilen raikonenmi alonsodan iyi hani şu alonsonun 4 senedir ezdigi massaya enilen raikonen he guldurme beni

  16. TifoAlo HRT avatarı

    Beyler yaptığınız çok saçma neden yusuf yusuf olsun ki azıcık empati yapın iş ortamını düşünün tabii ki sevdiğiniz biriyle çalışmak sizi daha mutlu eder.

  17. Adam halihazirda Alonso'yu YENMIS olani istiyor. Yusuf yusuf'tan ziyade kendine guvendigini gostermez mi bu?

  18. joseph joseph yazanlar gerçekten çok komiksiniz. Sanki raikonen olay alonsodan daha kolay bir rakip. Burda sorun alonsonun hızlı olması değil, olur ya yavaş kalırsa takımı karıştıracak olması.

  19. açıkçası Vettel'i bu yüzden eleştirecek değilim, bende olsam arkadaşım ve daha uyumlu olan (bir başka deyişle etliye sütlüye karışmayan) Raikkonen'i seçerim. Ama Vettel bu tarz cevaplardan sakınmalı normal şartlar altında. Red Bull baş rakipleri Raikkonen ve Alonso'nun kafasını bulandırmak için çaba mı sarf ediyor diye düşünmüyor değilim. Hoş ihtiyaçları da yok ya, o araçla Vettelin şampiyonluğu kaybetmesi için özel bir çaba göstermesi lazım. Yada Grosjean Belçika 2012'yi 3-4 kere Vettel üzerinde denemeli 🙂

    aptal sezon hepimize hayırlı olsun

    yusuf yusuf olaylarına ise katılmıyorum

  20. Dur çıkayım.

    Vettel olgunlaşmış. Takımın sorun yaşayıp aptalca şampiyonluktan olmaması ve puanlarının silinmemesi için Raikkonen'i tercih ediyor.

    Oldu mu, olmuyor ama işte, gerekiyor.

  21. Ooo Hoşgelmişsin kardeşim. İşler nasıl iyi mi? Bu aralar güzel haberler var.

  22. Bu bildigin Joseph joseph olmus. Bu kadarda belli edilmezki .

  23. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Vettel Alonsonun içinde bulunduğu durumun farkında ve sürekli göndermeler yaparak ortamı iyice germek istiyor.Dün de söyledim.Durduk yerde aracının hızlı olduğunu (5 yıldır bilinen gerçek) söylemenin bir gereği var mı?Yeni bişey değil ve sağır sultan bile biliyor.Amaç ne?

    Şimdi birileri çıkar ve vettelin bu konuşmalarla olgunlaştığını filan söyler.Vettelin olgunlaştığını ancak orta sıra mücadelesi veren bir araca bindiği zaman görebiliriz.İnsan zenginken değil fakirken daha çok olgunlaşır.En hızlı araca ve en çok puana sahipken bile atak deneyip geçemediği raikkoneni telsizden şikayet etmek olgunluk mu?En hızlı araca sahipken , bastırılmış takım arkadaşı için çekin şunu önümden demek olgunluk mu?Bunları yavaş araçtayken yapsa anlarım ama 3 dünya şampiyonu ve en hızlı araca sahipken yapmak olgunluk değil.

    Pistte ve pist dışında Rai yi tercih edeceğini söylemesi bile inandırıcı değil.Alonso pistte sürerken başkalarının en az zarar gördüğü sürücüdür.Bunu en yakın monakoda gördük.Bunu pereze sorun anlatsın.Pistte Alonso ile mücadele eden birçok pilot onun dünya sınıfında bir adam olduğunu ve sağında solunda neler olup bittiğini bildiğini söylemişlerdir.Son olarak ingilterede 2. pitstop esnasında grosjean ile az kalsın çarpışma olacaktı.Pitstop çıkışlarında bu tip olaylara hemen hemen her yarış rastlamaktayız.

    Pist dışında Alonsoyu sevmeyebilir egoları tutmayabilir uyuşmayabilir ama pistte Alonso ile mücadele etmek diğerlerine göre hem çok zordur hem de çok kolaydır.Kolay olmasının nedeni kaza riskinin çok az olmasıdır.Zor olmasının nedenini zaten Alonsoyu en iyi tanıyan hamilton kanada yarışında söyledi.

  24. Yusuf yusuf olacak bir durum yok.Kimi en yakın olduğu pilotlardan bir tanesi iletişim olarak.Hız olarak da Alonso'dan hızlı olduğunu düşünüyorum.O yüzden Alonso'yu tercih ederse daha iyi olabilir Vettel için :))

  25. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    yusuf yusuf

  26. Tabi bunu söylemesinin en önemli nedenlerinden bir tanesi Kimi nin Politik olaylarda fazla gözü olmayan sadece yarışmayı düşünen bir pilot olması.Bir takımdada iki tane politik pilot olmasını şahsen bende istemem.2007 gibi bir olay olur oda RBR ye zarar verir.İşin aslı pilotlar sadece yarışmaya odaklansa ve takım olaylarıyla fazla ilgilenmese çok daha güzel olur.

  27. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Raikkonen Alonsoya göre daha sakin ve umursamaz biridir.Yani tam vettelin istediği gibi.

  28. Raikkonen06  avatarı

    Boşver adamım sen McLaren'e git en iyisi.

  29. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Alonso Rb ye gidebilir şampiyon olur mu ? ama Rai Ferrari ye çok yakışıyor ve McLaren e ikisinden birine gelmesini isterim. ayrıca Ferrari yavaş bir araç değil, aslında 4 takım birbirine çok yakın ondalık saniyeler fakat bir hafta lastiği iyi anlayan 1sn. fark açabiliyor. McLaren ayar dengelerini oturttuğunda bir anda en hızlı araç olabilir zor ama imkansız değil sadece lastiğe bakar.

  30. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    josephin joseph

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir