Briatore ""Alonso Senna Gibi – Güçlü Pilotla Takım Arkadaşı Olmaktan Çekinmez"

yazar:

kategori:

Aptal sezonun iyice aptallaştığı bu dönemde Fernando Alonso’nun adı hem Red Bull’da Sebastian Vettel ile hem de Ferrari’de Kimi Raikkonen ile birlikte anılıyor.

Bu söylentiler üzerine Briatore “Fernando’nun kimseyle yarışma konusunda asla sorunu olmadı. O, Senna gibi bir pilot.”

“Ayrton, ‘yanıma istediğinizi koyun’ derdi. Güçlü sürücüler öyle olur.” dedi.

Alonso 2007’de Mclaren’de Lewis Hamilton ile takım arkadaşı olmuş ve o dönemde büyük sıkıntılar yaşamıştı. Briatore “O zaman Mclaren ortalığı karıştırmak için her şeyi yaptı. Tepedeki takım iki güçlü pilotu kontrol etmek zorundadır.” 


Yorumlar

“Briatore ""Alonso Senna Gibi – Güçlü Pilotla Takım Arkadaşı Olmaktan Çekinmez"” için 29 yanıt

  1. ben böyle kuyruklu yalan görmedim…. gerçi söyleyen de adam mı öyle bakmak lazım…

  2. Yalan söylüyorsun

  3. Alonso'nun son iki sezondur Senna gibi sürdüğü doğru. Verdiği mücadele bakımından araca başarabileceğinden fazlasını yaptırdığı birçok yarış gördük.

  4. diğerlerinin ilgilendiği doğru, kiminin ilgilenmediği ise doğru değil

  5. Şu an yarışan pilotlar arasında yan garajdaki araçta kimin oturduğuyla ilgilenmeyen tek pilot Kimi'dir…aksini söyleyen yalan söyler…

  6. Nerelerdesin? Özlettin kendini…

  7. mclaren kime destek vererek sezona başladı 2007 de? lütfen ilk yarışı iyice seyredin…ilerleyen yarışlarda eşit statüye geçti bu doğru…neden geçti? yine yarışları seyretmekte fayda var…

  8. Buraya bir yazı yazdım fakat zaman aşımından dolayı kontrol edilip yayınnacakkdır diye bir uyarı çıktı.Kontrol eden kişi benim nikimide eklyerek yayınlayabilir.

  9. lütfen yorumun tekrar siteye konmasını rica ediyorum

  10. tamam da herhangi bir küfür hakaret içerdiğini zannetmiyorum yorumumun.

  11. uğur arkadaşım sana katılmıyorum. şuan fernando grıddeki en iyi 2 pilottan biri. 2007 de Massa bile Kimiyi geçti ve o ferrariyle bile şampiyonluk yaşıcaktı. yani o senelerde ferrari güçlüydü. şimdiki şütcü beygiri arabasıyla Alonso'nun yaptıklarını küçümsememek lazım. şuanki farka bakarmısınız puanlarda Alonso Massayı 3 katlıyo..

  12. Site kurallarına aykırı yorumlara izin verilmez. Diğer yorumlarınızın neden silinmediğini de düşünebilirsiniz.

  13. yorumlar niye siliniyor kardeşim.ters bir şeymi söyledikki

  14. Çok bildiğini sanıpda buraya uydurmacalarını yazmasına cevap verildiğinde zoruna giden hatta yaş sınırı uyarısına uymak gibi zorunlulukları yazanlara ne demeli.Az bilmek yada asparagaslarıyla kendini avutmak denen mevcutlar yaşa bağımlı olmadığından çok özel bir kişilk meselesi halidir o kadar.16 yaşında gerçekleri görebilenler yada gerçekleri öğrenip aktaranlar 32 yaşındakilerden sadece 16 küçüktürler ve o yaşa geldiklerinde daha büyük tecrübe ile bunu yansıtırlar.

    2007 senesini tarafsız olarak iyi izleyenlerin McLaren in taraf olduğunada şahit olmuşlardır.Bazı insanla rşahitliğini dile getirebilir bazı insanlarda şahitliğini dile getiremez… tıpkı Whitmash gibi…
    2007 de Hamilton a o kadar izin verilmeseydi o zamanki hareketleri yapmazdı.Takıma alışma sürecinde Alonso nun üzerine giden McLaren in bu tavrı yetmemişdi birde Hamilton un ipini fazlaca serbest tutmuşdu.Gerilen ilişkilerdeki zamanlar; takımla olan sürtüşme Bahreyn yarışıdır Hamiltonla olan sürtüşmenin başlangıcı Monako dur ve tüm herşeyin nihayete ulaştığı yerde Macaristan yarışıdır.İlişkiler o kadar gerilmişdir ki; Macaristan yarışı sonrasında Kovalinen _Alonso değiş tokuşu dahi sonuçlanmışdır.Sadece büyük ortak Mercedes in olur imzası sezon sonunda atılmışdır o kadar.Bahreyn yarışı hatta Macaristan yarışından sezon sonuna kadar kaç yarış ve ne kadar zaman geçirildiğine bir bakın ki o sürtüşmelerin olmamasına imkan yokdur.

    Koskoca McLaren takımının kaç kişi ile oluştuğundan haberi olan varmı? Alonso ve ona taraf olnalar kaç kişidirler? Böylesine itilmişliğin olduğu bir yerde siz olsanız hafta içinde fabrikaya girerken ne yaparsınız? Alonso nun ne profosyenel olduğunu anlamak için Macarsitan yarışı sonrasındaki hafta sonlarında yaptıklarına bir bakın (bunu bırakın Bahreyn yada Monako yu gelecek seneyi artık McLaren de geçirmeyeceği garantilenmiş olan Macaristan yarışı ve sonrası olarak değerlendirin).

    2007 den bu yana seneler geçti ve her zmaan aynı soru sorulduğunda cavap değişmedi ki ; Hamilton ile McLaren haricinde her yerde mücadele ederim demişdir.McLaren o gün olaya taraf olmuşdur hatta Macaristan da direkt olarak bunu yapmışdır.

    Sonraki sezonlarda hatta Renaultda acemi pilotlarla uğraşırken keşke daha mücadeleci pilotlarla takım arkadaşı olsaydımda bütün yük benim üstümde olmasaydı demişdir.Hamilton un belli miktarda bir tecrübesi vardı ve ilk yarışlarda Alonso nun ayarlarını kullanmışdı ama sonradan hatta gerilen ilişkilerle birlikte kendi ayarlarını yapacak kadar veri üreten pilotdu.Dolaysıyla takım daha çok veri ile daha kolay geliştirme yapabliyodu.

    Bu hikaye bitmez ama Alonso nun yanına mücadeleci bir pilot geldi diye oturup ağlayacağınıda sanmıyorum.Aloso gibiler gerçek mücadelede her zaman vardırlar.Hamilton bu gün Alonso ile içli dışlıysa bu o gün onun halini anladığı içindi.Bazı çok bilenler o gün ortalığı Alonso nun karıştırdığını söyleselerde işin aslı MSC nin yaptıklarını alt etme arzusundaki Ron Dennis i unutmuşturlar.MSC dönemi Dennis gibi hırslı birisi için çok acı yıllardı ve yetmedi peşine birde iki sezon Alonso dönemi yaşadı.

    *AARank'ın yorumudur.

  15. Fernando Alonso takım arkadaşıyla sadece bir kez sorun yaşadı, o da 2007 sezonundaydı. McLaren umutla takıma kattığı çifte şampiyon pilotla aynı performansı gösteren kendi çaylağını desteklemeye karar vermişti. Ancak Alonso'nun istediği eşit muamele bile değildi, sorunlar ortaya çıktı.

  16. her pilotun yanında yarışacağı arkadaşıyla sorunu olur.bu adam siyasi konuşmaktan başka bi halt bilmiyor. alonso nun geçmişini hepimiz gördük bir çok kez kendisinden yavaş olan arkadaşlarından dahi şikayetçi olduğu zamanlara tanıklık ettik.bu iyi de kötü de diyemeyiz.yapısı böyle adamın.bu tutumu kötü pilot olduğu anlamına asla gelmez.ama şu saaten sonra alonso artık ferrari yle bir şampiyonluk alınamayacağını anlarsa kaybedecek bir şeyi olmadan her türlü meydan okumaya da kalkışabilir.bana göre böyle davranması gerekir.biz de onun samimi şekilde başarı isteyen bir pilot olduğunu anlar hayranlığımızı arttırırız.

  17. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    bu 2si aynı takımda olupta birlikte 2-3 yıl yarışırlarsa f1 tarihine geçerler.

  18. Şu adama gidip de soru soran hangi muhabir acaba.

  19. sınan matias avatarı
    sınan matias

    madem öyle geçsin red bulla.red bullunda alonso ile ilgilendiği ortada.eğer alonso kazanmak istiyorsa diğer güçlü bir pilota meydan okumaktan çekinmemeli.gelecek yıl radikal değişiklikler olacak ama red bull kolay kolay başa güreşmeyi bırakmaz.

  20. O takım ancak "efsane" olarak kalır 🙂

  21. he ya bizde inandik gorduk mclarende hamiltonla alonsoyu.1 ay meydan bos sallayin sallayabldiginiz kadar serbest…

  22. Daha çok Prost gibi bana kalırsa

  23. DreamOfWinD  avatarı

    Buralar eskiden hep dutluktu

  24. Yürü kardeşim senna kim alonso kim?

  25. Sanki Alonso her zaman şampiyon pilotlarla takım arkadaşı olmuş,Mclaren sadece 1 sezon 2 şampiyon pilotu takım arkadaşı yapmış gibi..Briatore işte insanın ona bir şey söyleyesi gelmiyor ki 🙂

  26. 2007'de ortalığı Mclaren mi karıştırdı, Alonso mu?

  27. Yıllarca Ferrari'nin 2 güçlü pilot yarıştırmama politikasını izleyip durduk.

    Yoksa, Ferrari bir türlü gelmeyen başarıya karşı efsane bir takım kurup mu başarıyı planlıyor? Kendisiyle özdeşleşen o politikasını yerle bir ederek.

    —–Fernando Alonso & Kimi Raikkonen—–

  28. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Buralar Değerlenir 🙂

  29. O zaman Trulliyi neden kovdun Britoooeore.Körler sağırlar birbirini ağırlar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir