Montezemolo: "Mercedes Gizli Test Sayesinde Kazanıyor"

yazar:

kategori:

Pirelli ve Mercedes’in testten gelişim adına bir avantaj sağlanmadığını defalarca söylemesine rağmen Montezemolo’ya göre bu test takımın birden tepeye fırlamasının tek sebebi.

Montezemolo farklı düşünüyor ve dört seansla sınırlandırılmış sezon içi testlerin geri dönmesinden memnun olduğunu belirtiyor.

“Sonunda tekrar test yapabileceğiz. Bu sezon bir takım kural dışı test yaparken bir ceza bile ödemedi.”

“Bu konuda FIA’dan daha fazla netlik ve cesaret beklerdim.”

“Diğer yönden gizlice yasak testler yapan takımın kazandığı faydalar var, tek bir yarış bile kazanamamışken testten sonra beş yarıştan üçünü kazandılar.”

“Bunlar Formula 1’e zarar veren ve şampiyonayı değiştiren ciddi olaylar.”


Yorumlar

“Montezemolo: "Mercedes Gizli Test Sayesinde Kazanıyor"” için 26 yanıt

  1. Ferrari de senin yanlış politikaların yüzünden kazanamıyor biraz da bundan bahsetmeye ne dersin? Mercedes bir 5 yıl daha F1'de kalmaya ikna edilirken aldığı imtiyazlardan, Concorde anlaşmasında gelecek yönetim için 1 koltuk alırken bunlardan haberin yok muydu? Vardı. Geçmişte Ferrari de bu tip pazarlıkların ve imtiyazların tarafı oldu. Paranın gücü, gücün merkezini her zaman değiştiriyor. Günümüzde ve yakın gelecekte ibre Mercedes'ten yana olabilir.

  2. Evet, pirellinin sezon içinde bir takımla test yapma hakkı var , ancak güncel araçla değil, 2011 aracı ile.
    Yani 2012 aracı ile bile yapamaz test. 3 senelik araçla test yapma hakkı var.
    Mercedes güncel araçla ve aktif pilotları ile güncel olan lastiği test ediyor.
    bunu hala anlayamadınız mı?
    kural 2011 aracı ile test olur 2013 aracı ile olmaz diyor.
    Mercedes ne yapıyor onu bi yazsana buraya.

  3. Onur Gentas avatarı

    Hadi Mercedes test yaptı kazanıyor peki red bull için bahaneniz nedir? Yıllardır adamlara yaklaşamadınız bile. Kaybeden insan psikolojisindesiniz ve sürekli bahane bulmaya başladınız.

  4. O dönem Ferrari'nin teknik veto hakkı olduğunu unutmadın, değil mi?

  5. Lobin güçlü olsaydı verseydin cezeyi monte.Basına konuşmakla olmuyor.

  6. 011000110110000101101110 (spa2000) avatarı
    011000110110000101101110 (spa2000)

    Mercedes'in test olayı ortaya çıkmasa Ferrari bu mevzudan hiç bahsetmeyecekti.
    Bunun ışığında daha bahsetmediği şeylerin varlığından şüphe duyabiliriz.

    Belki de diaz bundan dolayı ümidini ve güvenini kaybetmiştir.
    En güçlü finansal destek, gizli testler, gizli destekler ……
    Sonuç?

    Bu seneye kadar sıradan bir takım olan Merc tek bir test avantajı ile uçuşa geçti.
    Tek mermi. Tam İsabet.

  7. Mercedes olarak 1000 km lik test yaptık, yeni parçalar denemedik, araçları yarıştan sonra olduğu gibi kullandık. fia ve pirellinin haberi olmasına rağmen ceza aldık.

    ferrari ve diğer takımlar 1000km den fazla test yaptılar, 3 gün boyunca yeni parçalar denediler, sensörler vb.kullandılar.

    sonuç olarak ferrari ve diğer takımlar hala ağlıyor.

  8. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    EBD esnek kanat çift katmanlı difizör bunlar birşey hatırlatıyormu sana ?

  9. Ferrari lobisi gücünü yitirdiğinden beridir Ferrari yetkilileri çok fazla konuşuyor. Örneğin 5-6 yıl önce bu kadar konuşan Ferrari yetkilisini bulmak çok zordu. 2 ay önce de söyledim. FIA Mercedes'e ceza verecek dirayete sahip değil diye. Öyle de oldu. Şuan Red Bull ve Mercedes FIA üzerinde daha etkili. Ferrari de bunu geçmişteki etkin yıllarına saysın.

  10. Soda içince iyi geliyor Montecim :)) Gizli concorde anlaşmaları yaparken avantaj sağlamıyordun zaten 🙂

    Bahreynde 2011 lede olsa test yaptınız ayrıca Silverstone da da test yaptınız 2000 km test yaptın hala Mercedesten 0.5 sn sıralamada fark yiyorsan sorunu biraz kendinizde arayın

  11. Bay başkan son bir haftadır fazla konuşuyorsun konuşmayı birak icraat yap icraat

  12. 2005'te sırf Ferrari'yi durdurmak için yapılan akılalmaz kural değişikliklerini de unutmamışsındır umarım 🙂

  13. monte hakli herkes yapiyor diye dillendirmemek olmaz mercedes testlerden once hem arac hem pilotlar hic bir sey yapamiyorlardi ama testlerden sonra nitro takmis gibi hizlanam aracla dokulen pilotlarda is yapmaya basladilar iyi arac pilotlari olduklarini teyit etmis oldular vettele laf soyleyenler belki utanmislardir kotu aracda kaybolan piltlat
    rini gordukten sonra illegal arac illegal sezon.

  14. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    monte 10 yıl sizi kayırdı FİA yetmez mi 🙂

    Sizden sonrada Redbull çıktı,şimdi de mercedes'i kayırsın az.

    Genç sürücü testlerine çıktınız,gerçi orda da güncelleştirmeler çalışmamıştır ama neyse.

  15. Gizli testin ardından gelen zaferlerde farklı faktörler de vardı. İlk gerçek yarışta Mercedes'in durumunu anlayacağız. Gerçekten gelişmiş de olabilirler elbette.

    Monte amca yaz tatiline çıkmayı unutmuş anlaşılan 🙂

  16. Bir laf vardır insanlar kendi yapamadıklarını beceriksizliklerini hatalarını örtmek için başkalarına saldırırır tipik bir kendini beğenmiş italyan adama demezlermi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu senin takımını yıllarca koruyup kollayan hep el üstünde tutan fia şimdi başka birisine biraz kolaylık sağlayınca neo hemen canın acıdı monte amca bunları söylemeden önce önce bir aynaya bak artık f1 de yanlız değilsiniz karşınızda hem en az sizin kadar zengin en az sizin grup kadar büyük ve sizin kadar prestijli takım var ayrıca redbulun halide cabası hiç zoruna gitmesin beceriksiz monte ayrıca mercedesin testlerinden sonra sizde test yaptınız bu testlerden bir şey çıkaramadıysanız sizin sorununuz mercedes ceza almadı diyorsun testi isteyen prelli ve prellinin anlaşmasında istediği her hangi bir takımla sezon içinde test yapabilme hakkı var o zaman mercedesi kıskanacagına git prelliye yalvar beceriksiz amatör

  17. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    İşte bu. Bay başkan asli görevini nihayet hatırlamış.4 yıldır morali sıfır olan pilotun eleştirileriyle uğraşıcağına malı toptan götüren takımlarla ve kurumlarla uğraşsın.Birileri gizli test yapıyor , diğeri lastikleri değiştirttiriyor ve avantaj sağlıyor bizim başkan da Alonso ile uğraşıyor.Bırak başkan bu işleri sen pirelerle uğraşırken millet develere hendek atlatıyor.

  18. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Siz de yapın siz de kazanın kardeşim, orada oturup ağlayacağına bir şeyler yap. Gören de seni bu işleri hiç bilmeyen, sütten çıkma bir ak kaşık sanıcak

  19. MP4-20 (2005) avatarı
    MP4-20 (2005)

    FIA'nın sizi kayırdığı zamanları da unutmadık. İnsan önce bir aynaya bakar.

  20. Başlangıç noktası genç sürücüydü ve sonradan işlerin karışmasıyla birlikte bazı takımlar pist üstü piotlarını eklediler.Ferrari , pilotlarının sürekli test pozisyonunu kullanmamış olmasına sebep olan şey parça kısıtlaması olmasından dolayı net bir test olmayacağındandı.ALonso dediki; orada kısıtlanmış o testi yapacağıma simülatörde yapacağı işleri hallederim daha çok faydalı olur.

    Mercedes mevcut pilotlarla pistde ve günün lastiğiyle test yapmış olması İngilteredeki testlerden katbe kat üstündür ve bundan dolayı ceza almamış olmasıda benim için iyidir.Yarış kazanıyoruz,mutluyuz ve bu durum bizim gibi Mercedes fazları için iyi olmuşdur ama diğer takımları hatta Ferrari gibi pist üstü çalışan takımlar için tabiiki kötü olmuşdur.

  21. Zamanında gizli concort anlaşmalarınızıda biliyoruz monte …. Burda en son konuşması gereken kişi sensin ferrariyi ne hallere düşürdün. Dünyanın en iyi 2 plotundan biri sende ve hala bi adam gibi araba yapamadın. Sonra böyle saldırma insanlara(Mclarenciyim.)

  22. Bu adamı zamanında koyu bir ferrari taraftarı da olsam hiç sevemedim,schumiyle ilgili de atıp tuttu zamanında,birçok iki yüzlülüğü mevcut kendisinin,ancak bu söylediklerine hak vermemek elde değil çünkü ortada yasal olmayan bir test var,ve ileriye doğru atılmış çok büyük bir adım var mercedes için, Brawn bir açıklama yapmıştı; "İleriki yarışlarda aynı sorunlarımızın devam ettiğini görünce testin aslında o kadar işimize yaramadığını sizde göreceksiniz…." diye…
    Ama şu haliyle mercedesin ne kadar geliştiği ortada,ama test ile ama başka şeyle,Monte sağlam damardan yakaladı,mercedese karşı bu laflar hiç bitmeyecek bu sene…

  23. Bunlari en diyecek adam sensin Luca abii.

  24. Fernando 4LonSo avatarı
    Fernando 4LonSo

    Ağzını öpeyim KONUŞ PATRON FERRARIYEDE AYNI TEST UYGULANMALI ŞU GERÇEK ALTIN FAKTÖR LASTİKLER GERİSİ HİKAYE Geçen sene can çekişen takım şimdi liderlik mücadelesi veriyor.Bunları değerlendirerek diğerlerinin hakkı yenmemesi lazım.

  25. sizin silverstonda yaptığın teste nedemeli ?isterseniz takım pilotu yarıştırabiilrdiniz ama yok çünkü başınızda domenicali var hem piste çok fazla araç olduğundan yarış için önemli bir testti formula1den anladığınız yok kocaman ferarinin başına gelmiş ağlıyorsun

  26. Kesinlikle haklısın Monte, Mercedesi sporda tutmak için göz yumdular ceza vermediler. Başka ne tavizler verdiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir