Webber: "Formula 1'de Kalite Düşüyor"

yazar:

kategori:

Webber, ilk Formula 1 yarışına 2002 Avustralya yarışında Minardi ile çıkmıştı. Webber, o dönemde Formula 1’de daha güçlü sürücülerin olduğunu düşünüyor.

Webber “Minardi ile gridin arkalarında olduğum dönemde podyumda olan Irvine ve Salo gibi isimler vardı.”

“O zamanlarda grid F3000’de kazanan ve bir çok etkileyici yarış çıkaran pilotlarla doluydu.”

“Şimdi çok fazla yetenekli sürücü var ancak ne yazık ki bir çoğu fileden geçmeyi başaramıyor. Böyle kötü bir durum var.”

“Mesela Robin Frijns olağanüstü yetenekli bir genç ancak parası yok.” dedi.

Webber, Mitch Evans’ın Formula 1’e girmesi için çalışacağını söyledi. Evans geçen sene GP3’te şampiyon oldu ve bu sene GP2’de 4 defa podyuma çıktı.

Gelecek sene Sauber ile spora girmesi beklenen 17 yaşındaki Sergey Sirotkin için Webber “Güvenlik endişeleri olabilir, bunu göreceğiz.”

“Aracı sürebilirsiniz ancak onun seviyesi Formula 1 için ideal değil. Sirotkin bir Kimi ya da Sebastian mı? Bunu göreceğiz.” dedi.

2002 – 2013 Avustralya GP Pilot Listesi


2002                                 2013
 1. Rubens Barrichello                1. Sebastian Vettel
 2. Michael Schumacher                2. Mark Webber
 3. Ralf Schumacher                   3. Lewis Hamilton
 4. David Coulthard                   4. Felipe Massa
 5. Kimi Raikkonen                    5. Fernando Alonso
 6. Juan Pablo Montoya                6. Nico Rosberg
 7. Jarno Trulli                      7. Kimi Raikkonen
 8. Giancarlo Fisichella              8. Romain Grosjean
 9. Felipe Massa                      9. Paul di Resta
10. Nick Heidfeld                    10. Jenson Button
11. Jenson Button                    11. Nico Hulkenberg
12. Olivier Panis                    12. Adrian Sutil
13. Jacques Villeneuve               13. Jean-Eric Vergne
14. Mika Salo                        14. Daniel Ricciardo
15. Heinz-Harald Frentzen            15. Sergio Perez
16. Allan McNish                     16. Valtteri Bottas
17. Enrique Bernoldi                 17. Pastor Maldonado
18. Mark Webber                      18. Esteban Gutierrez
19. Eddie Irvine                     19. Jules Bianchi
20. Pedro de la Rosa                 20. Max Chilton
21. Alex Yoong                       21. Giedo van der Garde
22. Takuma Sato                      22. Charles Pic

Yorumlar

  1. reklam,imaj dünyasındayız malesef paran ve sponsorların varsa f1 de koltuk her zaman sana açıktır.Yeni yetme bieber bile pilot olursa şaşırmıycam.

  2. Bu sefer eleştiriyi az yapmış. Kalite diye bir şey kalmadı. Sadece lastikler yüzünden bile seyir zevki düştü.2' tur fazla atan pilot yeni lastikli pilota geçiliyor. Bu geçişe BİLEĞİNİN HAKKI İLE GEÇTİ denmez. Sahte geçiştir. Bana eğlenceli gelmiyor. Eskisi gibi izlemiyorum. Demek ki bana da hoş gelmiyor:))

  3. söyledikleri kesinlikle doğru

  4. Sonuna kadar haklı. Sadece 10 yıl öncesi değil şuan ki gençlerin çoğunluğunu 90'lardakilerin çoğunluğu seviyesinde görmüyorum. Aynı mücadele ortamından gelmiyorlar. Alt serilerde de devamlı para konuşuyor. Yetenekli olan gençler paralıların baskısıyla devamiyet sağlayamıyor. Bir kere F3000 seviyesinde bir seri çok uzun yıllardır yok. O dönemlerin Formula Ford, Renault düzeyinde araçlar da halen yok. Historical Formula müsabakalarında bunlar halen yürüyor ve müthiş dereceler çıkarıyorlar. BMW yıllar önce çok basit bir formula bmw üretti hakeza Renault'un 3.5 öyle yıllardır bunlar kullanılıyor. Alt serilere yeni araç hazırlayan yok.
    Eskiden düzeyi ile zenginler gençleri takip eder destek olurlardı pilotlar parasal meselelerin çalkantısı ile uğraşmak zorunda kalmıyorlardı şimdi ise pilot en başından parasal mücadele ile uğraşmak durumunda. Motorsporları her düzeyde herşey gibi çok daha pahalı zaten.
    Hatta öyle ki bugünün gençleri olsa Schumacher, Senna vs gibileri F1'e daha gelemeden hayalleri yıkılarak başka şeylerin peşine düşmek zorunda kalırlardı. Pro-Superkart dahi şuan çok pahalı.
    Eskinin üstadları zengin çocuklar, abiler olarak gelmediler F1'e.
    Bugün yetenek namına araç kaydırmaktan başka birşey başaramayan adamlar sadece parasal destek ile 600 HP'lik araçlarda koca seride yer işgal ediyorlar.
    Kısaca benim için Berger, Alesi, Hill gibi adamların düzeyine şuan ki kaza erbabı çocuklar yaklaşamaz. Sebastian'ı 80'lerin sonuna ışınla çok pasif görünen biri rahatlıkla olabilirdi. Sevmeyiz tabi olmayan şeylerin ahkamını…

  5. O zamanlar tabiki Grid kaliteli idi, Trulli vardı bir kere 🙂

  6. Sadece pilot olarak değil, araç kalitesi olarak, arabaların yerde gezen ve yere yapışık uçak olarak, motor olarak da kalitesi yerlerde geziyor. Arkadaş mercedes'İn yeni motorunun sesini dinledim bildiğin elektrik süpürgesi sesi çıkarıyor araba.

    Formula 1'in tüm beygir gücü, devir tarzı sınırlandırmalarını kaldırmadan, araçtaki aerodinaminin önemini azaltmadan bir yere gelmez de spor. Kesinlikle 10 yıl önceki izlediğimiz yarışlar daha iyi.

  7. Frijns'in GP2 koltuğunu kaptırması kötü oldu, takip ettiğim isimlerin başında geliyor

  8. Robin Frijns F1'de olmalı bence de. 🙂

  9. Bu arada Webber'in olağanüstü yetenekli olarak bahsettiği Robin Frijns Red Bull'un genç pilot programını reddetmiş biri, hem de bayağı net bir dille 🙂

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/29216-frijns-red-bull-size-kopek-gibi-davranir.html#.Uf_XwtL0H8o

    Webber'e açıklamalarından dolayı da Twitter aracılığıyla teşekkür etmiş;

    Robin Frijns ‏@RFrijns 5 sa
    @AussieGrit thanks for the autosport article!

  10. Webber kesinlikle haklı. 2002'de Alex Yoong dışındakiler gridde olmayı hak eden pilotlardı. Şimdi ise rahatlıkla Chilton, Maldonado, Gutierrez, Van der Garde, Bottas'ın sponsor getirileri ile gridde yer aldığını söyleyebiliriz. Maddi getirisi olmasa Perez'de Sauber deneyimini yaşayamayacaktı muhtemelen.

    Paralı pilotlar olmasa bile sponsporun önemi Webber'in giriş yaptığını sene de spora hakimdi. Bu yüzden Webber 26 yaşına kadar beklemek durumunda kaldı. En nihayetinde Avustralyalı Paul Stoddart kendisine sponspor olup koltuk buluncaya kadar beklemek durumunda kaldı. F3000'de 2000 yılında Fernando Alonso'nun önünde tamamladı, Alonso 2001'de F1 koltuğu bulurken Webber yine işsizdi. 2002'de Minardi'yi Stoddart satın almasa Webber muhtemelen adım atamıyacaktı F1'e.

    Bunları neden anlatıyorum: çünkü kendisi de MW Arden takımı ile GP2 ve GP3 serilerinde genç yeteneklere sponsporluk görevi üstleniyor. Yani nereden geldiğini bilen ve kendisi gibi genç yaşta hızlı olduğu halde koltuk bulamayanlara yardım etmeye çalışıyor. Nitekim kendi vatandaşı diyebileceğimiz Mitch Evans'ı F1'e sokmak için gösterdiği destek de bu yüzden.

    Son olarak @Minardi Alex Yoong o sezon tam bir faciaydı 🙂 Monaco'da sıralama turunun ilk virajında dimdirek duvara girmesi falan pilotlar gülüyordu artık yaptığı kazalara 🙂

  11. Mesela Robin Frijns olağanüstü yetenekli bir genç ancak parası yok.

    Formula 1'in batışa geçtiğinin 1 numaralı örneği. Adam parasızlık yüzünden GP2 koltuğundan oldu.

    Eski günleri özlüyorum ama eski pilotları özlemiyorum. Bence eskiden kimse kalmasın, jenerasyon değişsin. Raikkonen, Button, Alonso, Massa seriden ayrılsın. Ama yerine sponsorlu değil yetenekli pilotlar gelsin.

  12. F1 challenge 99 02 den ezbere bilirim bu listeyi çoğu zaman minardi de webber ile takım arkadaşı olurduk 🙂

  13. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Şu listeye baksanıza.. Keşke bu pilotların hepsini 10 sene yan yana izlesek. O zamanın en kötü pilotu şuanın Mclaren'inde yarışacak kapasitede.. Ama şuanın en kötü pilotu GP2'de yarışabilecek kapasitede. O zaman paranın önemi yoktu, olsada bu kadar yoktu.

  14. Webber tabii ki ilk senesindeki o muhteşem mücadeleyi unutamıyor. Bu liste içindeki en iyi pilotu… Alex Yoong'umuzu. Ancak 12 sene dayanabildi ve şimdi bırakıyor. Hakikatler ona da ağır geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir