Massa Ferrari Koltuğunun Tehlikede Olduğunun Farkında

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot sezona Avustralya ve Malezya’da takım arkadaşı Fernando Alonso’yu geride bırakalarak başlamış ama son yarışlarda yaşadığı kazalar nedeniyle iyi sonuçlar alamamıştı.

Bunların ardından takımın başkanı Luca di Montezemolo, Massa’nın sezonun geri kalanında istikrarlı bir şekilde puanlar alması gereltiğini belirtmişti.

Massa kendi kaderini kendisinin çizebileceğine inanıyor ancak performansının geliştirmesi gerektiğini de kabul ediyor.

“Alacağım sonuçlar burada mı kalacağım yoksa takım mı değiştireceğimi gösterecek. Kalma ihtimalim var ama en önemli olan şey alacaım sonuçlar”

“Tempo açısından ben yaptığım işten memnunum, hem sıralama hem de yarış tamposunda”

“Sadece yarışları normal şekilde bitirip istikrarlı şekilde puanlar almamız gerekiyor. Bunu yaparak, gereken sonuçlara ulaşacağız.”

Massa geçen sezon da Ferrai anlaşması konusunda birçok söylentiyle karşı karşıya kalmı ve yaz arasından sonra işleri biraz daha yoluna sokmaya başlamıştı. İki yıllık aranın ardından Kore’de podyuma çıkmış ve eylül ile eki aylarında Sebastien Vettel ve Kimi Raikkonen hariç herkesten fazla puan toplamış ve Ferrari ile yeniden anlaşmıştı. 

Ancak Massa aysınısın bu sezon da tekrarlanıp tekraranmayacağından emin olamayacağını belirtiyor: “Anlaşmayı imzalayana kadar ne olacağını bilemezsiniz.”

 

Massa’nın 2013 Karnesi

 

Yarış: 10

En iyi yarış sonucu: 3.

En iyi sıralama sonucu: 2.

Puan: 61

Şampiyona pozisyonu: 7.

 

En İyi Yarışları

Malezya: Üç yıl sonra sıralamalarda ikinci olarak ilk çizgiye yerleşti. 

İspanya: Sıralamalarda takım arkadaşının sadece 0.01 saniye gerisinde kaldı. Yarışa üç sıra geriden başlama cezası aldı ama dokuzunculuktan üçüncülüğe yükseldi. bu sezonki tek podyumunu kazandı.

 

En Kötü Yarışları

Monako: Cumartesi antrenmanında Ste Devote’de pilot hatası yaparak büyük bir kaza geçirdi ve sıralamalara çıkamadı. Yarışta geçirdiği yeni kazaya ise süspansiyon sorunu neden oldu.

Almanya: İlk virajdaki frenleme noktasında aracın arka kısmının kontrolünü kaybetti. Yarışın dördüncü turunda altıncı sıradeyken spin atarak yarışa veda etti.

 


Yorumlar

  1. 2006 da şu pilotu aldınız tarih oldunuz Mark Webber bile adam redbull a halen şampiyonluk yolunda güzel puan kazandırıyor bu ne yapıyor en fazla 7 . oluyor ve ne oluyorrr ?? Redbull 2013 World Champion 😀 😀 😀

  2. ferrarinin böyle bitik bir pilotu tutma nedenini anladık;takım şampiyon olamasa bile yıllık fiadan 100 milyonu cukka yapıyor (en çok payı alan takım).massada nasılsa söz dinliyor yol veriyor gerekirse bozulmayan vites kutusunu bile değiştirtiyor.ancak bay e brezilyalı felipe nasr ın gelmesini istiyorsa massaya yol görünyor olabilir ve bay e ninde bir brezilyalı olarak massanın kalması için bunca senedir ferrariye bir şeyler vaat ettiğinide düşünmüyor değilim.adaylar;.sutil olabilir.ikna edebilirlerse hulkenberg (2.pilotluğu kabul etmesi zor ama koltuk bulamazsa olabilir).massa koltuk bulabilirmi yav kim alır bunu bu satten sonra alsa alsa marussia-caterham alır.

  3. tyler durden avatarı

    saburedeyken çıkardığı güzel yarışlardan sonra herkes iyi bir pilotun geldiğini düşünmüştü, gereğinden fazla sabretti sana ferrari ama senden birşey göremedik be dostum. bırakma vaktin çoktan geçti

  4. Aynı fikirdeyim. Massa'nın Ferrari'den sonra Formula 1'de koltuk bulması kolay olmayacak.

  5. ''Alacağım sonuçlar burada mı kalacağım yoksa takım mı değiştireceğimi gösterecek''
    Massa hala F1de kalma hesapları yapıyor. Artık egomudur pozitif düşüncemidir göreceğiz. Bence iş çoktan geçti artık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir