Sezonun İlk Yarısında En Çok Lider Giden İsim Vettel

yazar:

kategori:

Vettel sezonunun ilk yarısında 4 galibiyet ve 172 puanla ilk sırada tamamlamıştı. En yakın rakibi Raikkonen’e 38 puan fark atan Alman pilot, en çok lider giden isim listesinde de ilk sırada bulunuyor.

Bu sezon 13 farklı pilot yarış içerisinde en az bir tur lider gitmeyi başardı. Sebastian Vettel 240, Nico Rosberg 104, Fernando Alonso 85, Lewis Hamilton 66, Mark Webber 43, Kimi Raikkonen 41, Adrian Sutil 11, Nico Hulkenberg, Romain Grosjen ve Jenson Button 8’er tur, Felipe Massa 4, Paul Di Resta 3 ve son olarak bu sezon henüz puan alamayan Esteban Gutierrez 2 tur ile sezonunun ilk yarısında lider gitmeyi başardı.

      Sezonun ilk yarısında lider giden pilotlar (%lik olarak)

 

Sezonun ilk yarısında lider giden takımlarda ise Toro Rosso, Williams, Caterham ve Marussia dışında bütün takımlar lider gitmiş durumda. Red Bull 283, Mercedes 170, Ferrari 89, Lotus 49, Force India 14, Sauber 10 ve Mclaren 8 tur lider olarak gitmeyi başardı.

 

Sezonun ilk yarısında lider giden takımlar (%lik olarak)

 


En çok tur lider giden motorlar listesinde ise Renault’un 332 tur ile ilk sırada olduğunu görüyoruz. Mercedes 192 tur, Ferrari ise 99 tur lider gitmeyi başardı.

 

Sezonun ilk yarısında lider giden motorlar (%lik olarak)

 

 


Yorumlar

  1. bunların hepsi adrian newey sayesinde 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir