Galibiyete Uzanan Takımlar – Bölüm II

İlk bölümümüzde 1-10 arası galibiyet alan pilotları anlatmıştık. Sıra ikinci bölüme geldi. Daha geniş çaplı, daha başarılı takımların olduğu bir bölüm. Ferrari 221 kez bu sporda galibiyet almayı başardı ancak unutmayalım ki Ferrari 63 yıldır bu sporun içerisinde. Mclaren ise 48 sezondur bu sporda ve Ferrari ile arasındaki fark 39 galibiyet.

Williams o eski şahşahlı dönemlerini yaşamayı bırakın puan almayı zor başarıyor. Şuan için Williams’ın eski günlerine dönmesi zor gibi görünüyor. Bunun için yepyeni bir kadro ve sürücüler gerekli. Takım bence eski heyecanını kaybetti.

Artık sıra galibiyet alan takımlar sıralamasının zirvesini sizinle paylaşmakta… 

 

Ferrari – 221 Galibiyet

 

 

Ferrari en çok galibiyet alan takım listemizin en tepesinde bulunuyor. İtalyan takım çıktığı 861 yarışta 221 galibiyet elde etmeyi başardı. 207 kez pol pozisyonu ve 228 en hızlı turu da bulunan Ferrari’nin 16 takımlar ve 15 sürücüler şampiyonluğu bulunuyor. 107 farklı pilotla çalışan Maranello kökenli takımın 674 podyumu da bulunmaktadır.

64 Sezon F1’de boy gösteren Ferrari, 81 kez double yapmayı başardı. İtalyan takımda en çok galibiyet alan pilot 72 galibiyet ile Alman Michael Schumacher. Takımın en başarılı olduğu pistler 21 kez kazandığı Almanya, 18 kez kazandığı İtalya, 17 kez kazandığı Fransa, 16 kez kazandığı Belçika GP ve İngiltere GP’leridir.

Ferrari pilotlarının elde ettiği sıralama turları Pozisyonları

 

Ferrari pilotlarının elde ettiği yarış pozisyonları

 

 

Mclaren – 182 Galibiyet

Mclaren 48 sezonluk F1 Serüveninde toplam 731 yarışa çıkmış bu yarışlarda 182 galibiyet, 155 pol pozisyonu, 153 en hızlı tur ve 483 podyum elde etmiştir. Tarih boyunca 47 kez double yapan İngiliz takım 61 farklı sürücüyle yarışma fırsatı yakalamıştır. Mclaren’in 8 takımlar şampiyonluğu 12 tane de sürücüler şampiyonluğu bulunmaktadır.

İngiliz takımda en çok galibiyet alan isim 35 galibiyet ile Brezilyalı Ayrton Senna’dır. Mclaren’in en başarılı olduğu yarışlar 15 kez kazandıkları Monaco, 14’er kez kazandıkları İngiltere ve Belçikayla birlikte 13 kez kazandıkları Kanada GP’leridir.

 

Mclaren pilotlarının elde ettiği sıralama turları Pozisyonları

 

 

Mclaren pilotlarının elde ettiği yarış pozisyonları

 

 

Williams – 114 Galibiyet

Williams Formla 1’de 38 sene yarışmış, bu sürede 601 yarışa çıkmıştır. İngiliz takımın 114 galibiyet, 127 pol pozisyonu, 131 En hızlı tur ve 297 podyumu bulunmaktadır. Tarih boyunca 33 kez double yapan Williams 59 farklı sürücüyle yarışmıştır. Takımın 9 sürücüler şampiyonluğu ve 7 takımlar şampiyonluğu bulunmaktadır.

Bu takımda en çok galibiyet alan isim 28 galibiyet ile Nigel Mansell’dır. Takımın en başarılı olduğu yarışlar 10 kez kazandıkları Kanada GP, 9 kez kazandıkları Almanya GP’si ve 8’er kez kazandıkları San Marino ile Fransa GP’sidir.

Williams pilotlarının elde ettiği sıralama turları Pozisyonları

 

Williams pilotlarının elde ettiği yarış pozisyonları

 


Lotus – 81 Galibiyet

Lotus takımı F1’de çıktığı 41 sezonda 559 yarışa çıkmış bu yarışlarda toplam 81 galibiyet, 107 pol pozisyonu, 75 en hızlı tur ve 190 podyum elde etmiştir. 8 kez double yapan İngiliz takım 141 farklı pilotla yarışma fırsatı yakalamıştır. Lotus’un 7 takımlar ve 6 pilotlar şampiyonluğu bulunmaktadır.

Takımda en çok galibiyet alan isim 25 galibiyet ile Jim Clark’dır. En başarılı oldukları yarışlar ise 11 kez kazandıkları Amerika GP’si, 8’er kez kazandıkları İngiltere ve Belçika GP’leridir.

Lotus pilotlarının elde ettiği sıralama turları Pozisyonları


Lotus pilotlarının elde ettiği yarış pozisyonları

 

 

Red Bull – 38 Galibiyet

Red Bull F1’de çıktığı 9 sezonda toplam 156 yarışa çıkmış bu yarışlarda 38 galibiyet, 49 pol pozisyonu, 35 en hızlı tur ve 90 podyum elde etmiştir. 13 kez’de double yapan Avusturyalı takım 8 farklı pilotla yarışma fırsatı yakalamıştır. Ayrıca 3 pilotlar ve 3 takımlar şampiyonluklarıda bulunmaktadır.

Takımın en başarılı ismi 29 galibiyet ile Sebastian Vettel’dir. En başarılı oldukları pistler ise, 3’er kez kazandıkları İngiltere, Brezilya, Monaco, Malezya ve Japonya GP’leridir.

Red Bull pilotlarının elde ettiği sıralama turları Pozisyonları

 

Red Bull pilotlarının elde ettiği yarış pozisyonları

 

 

Brabham – 35 Galibiyet


Brabham F1’de gerçirdiği 30 sezonda 394 yarışa çıkmış bu yarışlarda toplam 35 galibiyet, 39 pol pozisyonu, 41 en hızlı tur ve 124 podyum elde etmiştir. 8 kez double yapan İngiliz takım 85 farklı sürücüyle yarışmıştır. Brabham 2 takımlar ve 4 sürücüler şampiyonluğu yaşamıştır.

Takımın en başarılı ismi 13 galibiyet ile Nelson Piquet’dir. Ena başarılı oldukları yarışlar ise 5 kez kazandıkları Almanya GP’si ve 4’er kez kazandıkları Kanada ve Fransa GP’leridir.

Brabham pilotlarının elde ettiği sıralama turları Pozisyonları


Brabham pilotlarının elde ettiği yarış pozisyonları

 


Renault – 35 Galibiyet

Renault F1’de 19 sezonda toplam 300 yarışa çıkmış bu yarışlarda 35 galibiyet, 51 pol pozisyonu, 31 en hızlı tur ve 100 podyum elde etmiştir. Tarih boyunca 2 kez double yapan Fransız takım 23 farklı sürücüyle yarışma fırsatı bulmuştur. Renault, 2 takımlar ve 2 kezde pilotlar şampiyonluğu yaşamıştır.

Takımın en başarılı ismi 17 galibiyet ile Fernando Alonso’dur. En başarılı oldukları yarış ise 5 kez kazandıkları Fransa GP’dir.

Renault pilotlarının elde ettiği sıralama turları Pozisyonları

 

Renault pilotlarının elde ettiği yarış pozisyonları

 


Benetton – 27 Galibiyet


Benetton 16 sezonda 260 yarışa çıkmış toplamda 27 galibiyet, 15 pol pozisyonu, 36 en hızlı tur ve 102 podyum elde etmiştir. 2 kez’de double yapan İngiliz takım 17 farklı sürücüyle yarışmıştır. 1 Takımlar ve 2 tanede sürücüler şampiyonlukları bulunmaktadır.

Takımın en başarılı ismi 19 galibiyet ile Michael Schumacher’dir. En başarılı oldukları yarış ise Japonya GP’sidir.

Benetton pilotlarının elde ettiği sıralama turları Pozisyonları


Benetton pilotlarının elde ettiği yarış pozisyonları

 


Tyrrell – 23 Galibiyet


Tyrrell 29 sezonda toplam 430 yarışa çıkmış bu yarışlarda 23 galibiyet, 14 pol pozisyonu, 20 en hızlı tur ve 77 podyum elde etmiştir. Sekiz kez double yapan İngiliz takım 47 farklı sürücüyle yarışma fırsatı yakalamıştır. Takımın 1 takımlar ve 3 tanede sürücüler şampiyonluğu bulunmaktadır.

En çok galibiyet alan isim 18 galibiyet ile Jackie Stewart’dır. En başarılı olduğu yarışlar ise Monaco ve Amerika GP’leridir.

Tyrrell pilotlarının elde ettiği sıralama turları Pozisyonları


Tyrrell pilotlarının elde ettiği yarış pozisyonları

 


BRM – 17 Galibiyet


23 Sezonda toplam 197 yarışa çıkan BRM 17 galibiyet, 11 pol pozisyonu, 15 en hızlı tur ve 61 podyum elde etmiştir. 5 kez double yapan İngiliz takım 78 farklı sürücüyle yarışmış 1 takımlar ve 1 sürücüler şampiyonluğu kazanmıştır.

Takımın en başarılı ismi 10 galibiyet ile Graham Hill’dir. En çok galibiyet aldıkları pistler ise 5 kez kazandıkları Monaco, 3’er kez kazandıkları Amerika ve İtalya GP’sidir

BRM pilotlarının elde ettiği sıralama turları Pozisyonları


BRM pilotlarının elde ettiği yarış pozisyonları

 


Cooper – 16 Galibiyet


19 Sezonda toplam 128 yarışa çıkan Cooper 16 galibiyet, 11 Pol pozisyonu, 14 en hızlı tur ve 58 podyum elde etmiştir. 6 kez double yapan İngiliz takım 117 farklı pilotla yarışmış ve 2 takımlar ile birlikte 2 sürücüler şampiyonluğu yaşamıştır.

En başarılı isim 7 galibiyet ile Jack Brabham’dır. En başarılı oldukları yarış ise 3 ke kazandıkları Monaco GP’sidir.

Cooper pilotlarının elde ettiği sıralama turları Pozisyonları

 

Cooper pilotlarının elde ettiği yarış pozisyonları

 


Mercedes – 13 Galibiyet


6 sezonda 80 yarışa çıkan Mercedes, 13 Galibiyet, 16 pol pozisyonu, 12 en hızlı tur ve 29 podyum elde etmiştir. 5 Kez 1-2 double yapan Alman takım 10 farklı sürücüyle yarışmıştır. Takımın 2 sürücüler şampiyonluğu bulunmaktadır.

Takımın en başarılı ismi 8 galibiyet ile Juan Manuel Fangio’dur. En başarılı oldukları yarış ise 2’şer kez kazandıkları İtalya ve İngiltere GP’leridir.

Mercedes pilotlarının elde ettiği sıralama turları Pozisyonları

 

Mercedes pilotlarının elde ettiği yarış pozisyonları

 

 

Takımların start aldığı yarışlar yazılmıştır. Çok yakında yeni yazılarla sizlerle olacağız. Okuduğunuz için teşekkür ederiz.

 

Kemal Şengül / TRF1.net

 

 

Galibiyete Uzanan Takımlar – Bölüm I için tıklayınız.

 

 


Yorumlar

  1. Güzel makale olmuş. Bu tip bilgilendirme, değerlerndirme karışımı haberlerin okuması gayet zevkli oluyor.

  2. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Teşekkür ederiz 🙂 ekip çalışması her zaman için iyidir, bir elin nesi var iki elin sesi var :))

  3. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Tam ekleyecekken F1'den ayrılması bile 2. kariyerinde ne kadar şanssız olduğunu gösteriyor

  4. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Eski araçların yeri hiçbir zaman dolmaz. Her fırtınanın ardından bir güneş doğar derler, şimdiki araçlar fırtına olduğuna göre yakında güneş açabilir ? Ama Ecclestone varken zor gibi 🙂

  5. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Teşekkür ederiz Onur 🙂

  6. elinize sağlık Şengül ailesi 😀

  7. O halde ailecek elinize sağlık 😉

  8. Süpersin süper. 🙂

  9. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Teşekkürler, Size özel yaptık :))

  10. Eline sağlık.

    Bu arada haber fotoğrafında Honda'yı en önde görmek süper. :)))

  11. Teşekkürler!
    Dikkatimi çeken birden fazla takımda en çok galibiyet alan pilot Schumacher.(Benettun 19 Ferrari 72)
    Mercedes i eklemek nasip olmadı!

  12. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Teşekkür ederim, Ekip çalışması yaptık 🙂 Bende ilk kez okuma fırsatı buldum ve iyi iş çıkartmışız 🙂

  13. Hem senin hem eşinin elinize sağlık :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir