Alonso, Massa'nın Kazasından Korktu

yazar:

kategori:

Renault pilotu Fernando Alonso, İngiltere’de ilk antrenmanlar sırasında yaşadığı motor sorunun ardından araçtan çıkıp garaja dönmeye çalışırken kendini Massa’nın kazasının içinde buldu.

Fernando Alonso’nun aracından dökülen yağın pisti kayganlaştırması, Massa’nın aracının pist dışına çıkıp kaza yapmasına neden oldu. Ancak oradan geçen tek kişi Massa değildi, Toyota pilotu da kaygan virajda aracı zorlukla kurtarabilmişti.

Massa’nın kazasına çok yakından şahit olan Alonso "Bir aracın beni padoğa götürmesi için lastik bariyerlere doğru yürüyordum. Benim orada olduğum zamanda, Massa da bariyerlere çarptı."

"Aracın geldiğini gördüğümde, biraz korktum. Gidecek hiçbir yer yoktu." diyerek kendini pist görevlileri gibi hissettiğini söyledi.  

İspanyol pilot aynı zamanda aracın dışındayken bir Formula 1 aracının kazasını pist görevlilerinin gözünden izlemenin ilginç olduğunu da söyledi.

"Onlar tehlikeli bir konumda bulunuyorlar. Orada olduğun zaman ve aracın hızını ve kazanın büyüklüğünü gördüğün zaman bunun aracın içinde hissettiğinden daha büyük olduğunu anlıyorsun."

"Aracın içindeyken ‘Tamam. Çarptım ama çok hızlı değildi.’ diye düşünüyorsun. Dışarıdayken ise gerçekten hızlı."

Massa ise kaza anında çaresiz olduğunu söylüyor.

"Herhangi bir bayrak görmedim. Viraja geldim ve normal pozisyondaydım. Ardından fren esnasında kontrolü kaybettim. Yavaşlamayı denedim ama olmadı."

"Araç tamamıyla hasar aldı. Ama çok şükür ki şasi iyi durumda. Çarpışma şiddeti 25G’den fazlaydı ama ben büyük bir kaza gibi hissetmedim."

Kazanın ardıdan medikal merkeze götürülen Massa "Tüm testler olumlu çıktı. Yarışa %100 hazırım" diye konuştu.


Yorumlar

  1. Rakkathebest  avatarı

    alonso bu sene bana bı sempatık gelıyo yav 😀 keske oda mucadelenın ıcıne gırebılseydı bıraz

  2. ewet ya orda kaygan zemin bayrağı yani yanlış bilmiyosam sarı-kırmıı çizgili bayrağın sallanması gerekmiyomuydu. büyük ihmalkarlık yani sallanmamışsa. ciddi bişi olabilirdi.

  3. yasin antrenmanları izleye biliyormusun kardeş
    açılmıyor

  4. arkadaşlar antrenmanları izleye biliyormusunuz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir