Massa: "Yaz Arası Ferrari İçin Önemliydi"

yazar:

kategori:

Bu sene Fernando Alonso ile 2 yarış kazanmayı başaran Ferrari, son dönemde performans açısından rakiplerinin gerisinde kaldı ve mayıs ayından bu yana galibiyet kazanamadı.

Massa “Geliştirme çalışmaları çok önemli. Aracı daha hızlı yapmamız lazım.”

“Bu yüzden bir yarıştan diğerine kadar 4 hafta ara olması çok önemli. Herkes için tatil olduğunu biliyoruz. Takım 2 hafta kapalı kalmak zorunda. Kimse çalışamıyor.”

“Ancak gelecek yarış öncesinde çalışmak ve düşünmek yeni parçalar getirme açısından önemli. Sezonun ikinci yarısında ilk yarısına göre daha rekabetçi olmalıyız.” dedi.

Massa, yeni lastiklerin Ferrari için iyi olabileceğini söyledi.

Massa “Mercedes’in bu lastiklerle iyi iş çıkardığını gördük. Aracımız umduğumuz kadar rekabetçi değildi. En önemlisi bu.”

“Sıcaklığın yüksek olduğu pistte Mercedes normalde daha fazla sorun yaşardı ve kazanmayı başardılar.”

“Bu lastikler takımlar için daha iyi olabilir ancak bundan emin olmak için farklı pistleri beklemeliyiz.” dedi.


Yorumlar

  1. tolgakaranlik avatarı

    Tabi, yaz arasında tüm takımlar armut toplamaya gitmiş bir tek biz çalışıyoruz. Kış arasından ne çıkardık ki yaz arasından ne çıkacak? Üç senedir tutturmuşuz bir "rüzgar tüneli-pist üstü korelasyonu" gidiyoruz. Nasılsa Fernando var, araç iyi olmasa da harikalar yaratır. Yat kulağının üstüne. Vettel de iki yarış yolda kalırsa tesadüfen gene ağlamaya başlarız "tüh ya beş puanla kaçırdık" diye. Züğürt tesellilerinden kaldıramıyoruz kafamızı, hiçbir zaman Red Bull'a kafa tutacak tempomnuz olmadı. Mercedes küllerinden doğdu, Lotus yoktan var oldu, bi ara Sauber bile coşmuştu, biz hala "rüzgar tüneli-pist üstü korelasyonu" olayındayız. Üç sene geçti kardeşim üç! Bu yaz arası kaç gün? Çok köklü bir değişiklik şart takımda

  2. Sen yeteri kadar dikkat ediyorsun zaten bize sıra gelmiyor 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir