Massa, Şampiyonluk İçin Kendini Hazır Hissediyor

yazar:

kategori:

Şampiyonanın lider pilotu Felipe Massa bu yılki şampiyonluğu kazanmak için hazır olduğunu söylüyor.

Fransa’daki galibiyetinin ardından liderlik koltuğuna oturan Brezilyalı pilota şampiyonluğa hazır olup olmadığı sorulduğunda "Öyle olduğumu düşünüyorum. Eğer bu pozisyondaysanız, hazır olmadığını söyleyemezsiniz. Hazırsınızdır. Ama önünüzde uzun bir yol var ve şimdiden şampiyonluğu düşünmek için çok erken. Sadece bir sonraki yarışı düşünmeliyiz."

Massa, şampiyonada lider olmasının bu sezona yaklaşımını değiştirmeyeceğini söylüyor.

"Dürüst olmak gerekirse, çok büyük bir fark olmayacak. Henüz şampiyonanın ortasındayız ve önümüzde bir çok yarış var. Bu yüzden yaklaşımım aynı.  Lider olsam da olmasam da bu değişmeyecek. Bu yıl dört farklı lider gördük. Her şeyin çok çabuk değişebileceğini biliyoruz ve şimdiye kadar nasıl çalışıyorsak öyle devam etmeliyiz."

"Şampiyonada ilk sırada olmak güzel. Bazı yarışları kazandık ama daha önümüzde uzun bir yol var ve dördüncü olsak bile daha önce düşündüğümüzden farklı düşünemeyiz. İlk iki yarıştan sonra 12. ya da 13.ydüm. O zaman da aynı mantaliteyle yarıştım."

"Çalışma stilinizi günü gününe değiştiremezsiniz çünkü şampiyonaya liderlik ediyorsunuz. Yarış yarıştır ve iyi bir yarış geçirmezsen artık lider olamayacağını bilirsin. Bu da hiçbir şeyi değiştirmememizin nedeni."

Massa şampiyonada dört pilotun mücadele ettiğini kabul ediyor ve sezonun geri kalanını oldukça zorlu geçeceğini söylüyor.

"Bana göre oldukça zor ve rekabetçi bir şampiyona. Şampiyonluk için mücadele eden pilotların çoğu için inişler ve çıkışlar yaşandı. Ama şimdilik sadece şampiyonanın yarısındayız."

"Belki de herkesin bitiremediği yarışlar yaşayacağız. Bu yüzden orda olmak zorundasınız. Şimdiye kadar olan oldu. Daima bir sonraki yarışa bakmalısınız. Bir sonraki yarış diğerlerinden farklı olabilir, kötü de olabilir. Bu yüzden her şeye hazırlıklı olmalısınız."

Massa aynı zamanda Ferrari’nin lendisine yaşadığı ilk iki zorlu yarışın ardından şampiyonluğa ulaşma yolunda verdiği desteğe de teşekkür ediyor.

"En önemli şey beni %100 destekleyen bir takımımın olması. Bu en önemli şey çünkü iyi bir başlangıç yapamasan bile bunu yarın yapabilirsin."

"Sıkı çalışmaya devam etmeliydik, bir gün olacaktı ve oldu. Ne mutlu ki üçüncü yarışta hem de galibiyetle oldu. Okuduklarının, dinlediklerinin önemli olmadığını ve endişe etmemenin gerektiğini söylememin nedeni de bu. Senin ne hissettiğin ve takımın ne yaptığı önemlidir ve bu seni kazanan kişi yapabilir."

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir